PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n000rbi
Egy kis tv off, Gerot már kifaggattam, a kérdés Mobynak és Ulthane-nek (és egyéb oled tulajoknak) szól:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ti mennyire figyeltek a tartalom variálására? Jó lenne tök normálisan használni a a tv-t, anélkül, hogy mindig azon izguljak, hogy vajon ezzel most ártok-e panelnek...

Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2020.04.25. 15:45:51

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

darkSectorxxx
Annyira újszerű nem lesz értelemszerűen mert amit megalkottak egybe világ, ez még 1x nem lesz friss, hsizen az első rész volt ami elkezdte, de igényes folytatás lehet, sőtt még egyedi környezet is lehet akár, bár így is elég széles volt a paletta, volt havas, sivatagos, erdős, minden.

Én azt tartottam döbbenetesnek, hogy nem elég csak hogy egy bazinagy játszótér lett benen, de még azok a rohadt földalatti titkos részek is kibaszott nagyok lettek és abból is van 8 asszem.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.25. 15:40:38

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Hát Uncharted 2 után a 3. résszel nem így éreztem azért. 😊 De értem mire gondolsz.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Én nem gondolkodás nélkül mert a mai világba már megnézem miben változtatnak 1-1 folytatás esetében, de esélyes hogy előrendelném én is, még ha csak a repkedés lenne az egyetlen újítás is a 2. részben.

darkSectorxxx
Hát figy, ugyanazt eljátszani még1x ugyanúgy nem lehet, ahogy kezdődik a játék pl, azt tuti nem fogják tudni űberelni.
Vagy mi meghatóbbat tudsz elképzelni még? 😊

n000rbi
Kizárólag akkor, ha tényleg nincs jobb dolgod. Sajnos egyik se nagy eresztés.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

TDC Geronimo
Leárazva talán. Én nem toltam, bármennyire is imádtam alapjátékot én utálok DLCkre visszamenni később. 2 kivétel volt nálam, a witcher 3 meg a BB

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Moby
Azokhoz, akik nyomták a szopókember DLC-ket: megéri megvenni? Az alapjáték platinán van,d e a DLC-ket nem is láttam. Jók?

Adversus solem ne loquitor

Moby
Tőled idézek, mint témaindító:
"Engem egyébként nem hoz lázba egy folytatás annak ellenére..."
majd
"Monrdta valaki itt, hogy kár bármit folytatni..."
Igen. Pont Te.
Namost akkor ki is beszél itt mellé?
De hagyjuk. Értem, téged nem érdekel a HZD folytás. Hát...sajnálom. Vagyis nem, de ilyenkor ezt szokták mondani. Engem érdekel. Több nincs bennem ezzel kapcsolatban.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.04.25. 14:40:34

yesname
Monrdta valaki itt, hogy kár bármit folytatni. Mellé beszélsz, de tőled ez nem meglepő...
Előzőben is mellébeszélsz. Legalább is semmi köze ezeknek ahhoz, amiről beszéltem és más is beszélt.
Történetesen, hogy egy folytatás nem nagyon fogja azt az élményt és hatást adni, kiváltani mint az első darabja. Ritka kivétel az ilyen.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.04.25. 13:59:54

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Moby
Az látsziki, hogy aki tud játékot készíteni, annak mindegy, hogy újat csinál, vagy folytat. Jó lesz. Mindegy, nem ezen múlik. Az újnál persze mindig nagyobb a rizikófaktor, meg a bizonytalanság. De végeredményben nem igazán ezen múlik.

Moby
Éppen ezekből kell tanulni. Pár éve még én is azt mondtam, hogy le kell állni az új részekkel mindenhol. De a sony stúidók erre rohadtul rámcáfoltak. Nem megy ez persze mindenkinek. A UBI pl. nagyon rossz ebben, és mégis ezt oltja. EA szintén. De vannak kivételek is. Sony, Rockstar.

mucsácsó
igazából ezeknél a gigaexeknél mindig valahogyan sikerült részről részre magasabbra helyezni a mércét, mégha az elképzelhetetlen is volt előtte 😄 sőt, valahol még attól is durvábbra - God of Warnál tudtuk jól, hogy szanaszéjjel fog baszni - nade az, hogy minden perce és pixele aranyat ér majd, azt egyikőnk se gondolta volna 😄

más kérdés, hogy hova a francba tudják majd még ezt egy 2-4 éven belül tetézni - de az a helyzet, hogy az a játék már most látatlanban pre-order és GOTY, mert 100%, hogy még az előző részt is überelni fogják minden téren..
Moby
#105303 😄D
A kilencedik részre a preorderek száma is rekorder lesz. 😄

TDC Geronimo
GoW folytatásban is annyi potenciál van hogy hajjaj..

Moby
Nekem jöhet a HZD-ból a trilógia. Gondolkodás nélkül tolom a preordert rá. Nincs is olyan sony játék, ami nálam ne bizonyította volna be, hogy lehet, mitöbb, érdemes is folytatni. Még akkor is, ha ez nem illett épp bele a közvélekedésbe (Infamous pl.).

TDC Geronimo
Na én ezzel a kijelentéssel azért még várnék

Moby
Ehhez képest a PS4 generáció eddigi (a közvélekedés szerint) legkedveltebb, legkelendőbb, legtöbb szavazatot kapott, legtöbb díjat bezsebelt játéka egy olyan játék, aminek ha jól számolom korábban HÉT része jelent meg. És a nyolcadik vitt mindent. Ami annyit tett, hogy a játékot, a játékost, és a főszereplőt más aspektusba helyezte. Mondjuk a korábbi részei is basztak rendesen mindent részről-részre (néhány kivétellel)..
Kárbármitfolytatni(tm).

Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.04.25. 13:23:16

darkSectorxxx
The Last of Us 2 se fog kiváltani már olyan hatást, ezt tudták a fejlesztők is, meg mi is, mégis lesz Part 2. 😊

darkSectorxxx
Hogyne lehetne, filmekben prezentálták ezt már rengetegszer.

yesname
Nem csak a nézőn múlik. Aki pedig beül olyan filmre ami nem is érdekli, csak mert tömegfogyasztás van és mindent ki kell próbálni, az az Ő baja. 😄
Nem prekoncepcióm van és nem is csupán tapasztalt, hanem közismert tény, hogy egy új IP meglepetését nem nagyon tudja folytatás felülmúlni. Nem prekoncepció miatt...
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.04.25. 12:30:49

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Moby
Hogy milyen hatást fog kiváltani, az a nézőn múlik. A HZD pont olyan, ami sokakban semmilyen hatást nem váltott ki. Az első része sem. Vagy említhetném a Death Strandinget. Az aztán a szélsőségek csimborasszója.
Bármilyen is lesz a folytatás, belőled már aligha fog ilyen hatást kiváltani. Olyan erős a prekoncepciód, hogy már csak az új IP bontaná le.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.04.25. 10:18:15

yesname
Nem arról van szó, hogy nem lehet folytatni jól, hanem olyant hatást már nem fog kiváltani, mert olyan szintű sztorit már nem lehet letenni az asztalra. És pont azért, mert új IP volt. Kevés kivétel van, de a HZD világa és története túl erős ahhoz, hogy a folytatása is kivétel legyen. Szerintem, aztán meglátjuk.

"Egyetlen IP-ban nem lehet kibontani, kicsiszolni világokat, karaktereket, stb."
Dehogynem. A legjobb filmek pont ilyenek.

Moby
Hülyeség az egész. Bármit lehet folytatni ugyanabban az univerzumban jól, meg rosszul (ld. pl. SW fősodor vs. Mandalorian). A végtelenségig. Nem ez határozza meg, hogy jó lesz-e. Mára a sorozatok leváltották a mozit. Egyetlen IP-ban nem lehet kibontani, kicsiszolni világokat, karaktereket, stb. Az elmélet megbukik a gyakorlaton.

darkSectorxxx
Ha Gaia-val nem volt probléma, akkor én se értem mi vagy ki aktíválta volna Hades-t.

darkSectorxxx
Ja hogy mit fog letenni, hát de az úgy nem fer követelés. 😄

Megkerestem a hozzászólásomat, ahol magyaráztam angollal bajlódóknak a játék sztoriját. Szóval friss emlékből másolok.
Most azt a részt kihagyom, h mi történt a múltban, bla-bla. Nem az a lényeg. Gaiai volt az egyik program, amelyik létrehozta a robotokat, amik a Föld újra-terraformálásában kellett volna részt venniük, valamint Gaia hozta létre újból az embereket a tárolt DNS-ek segítségével.
A másik meg Hades volt, akinek az volt a feladata, h ha a terraformálás közben valami félrecsúszik, akkor töröljön minden életet és nyomjanak egy restartot még az egész dolog elején és próbálkozzanak újra. Valami ismeretlen erő aktiválta Hadest, pedig nem kellett volna neki aktiválódnia, mivel eredetileg minden jól alakult. Most, h mi volt ez az erő nem tudjuk. Hades miatt változtak meg az állatszerű gépek is, amiknek eredetileg a terraformálásban volt része.
Emellett ugye lett volna az Apollo, amelyik megtanította volna az új embereket a régiek tudásra, csak a fickó, akinek a robotjai a múltban az emberiség kipusztulását okozta, szabotálta Apollót, mert úgy érezte, h a régi tudással az emberek csak ugyanabba a hibába esnének. Ezért van az, h az új emberek törzsekben élnek, már-már ősemberi szinten, ahelyett, h a régiek tudásával rendelkeznének.

Szerk: Emellett a stáblista utáni jelenet egyértelmű folytatást rejtet.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.04.25. 00:38:47
Engem nem érdekel mi volt.Mi lesz én azt írtam hogy ki mit fog letenni az asztalra😊
TDC Geronimo
Remélem PS5re csinálják új IPt. Egy scifit megnéznék tőlük

darkSectorxxx
Most ha generáción bellül nézzük akkor valóban, sőtt erre a genre csak egy IP-t tudott folytatni eddig (egyelőre) . 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.25. 00:12:14

Vagy ott a Naughty Dog, aki ebben a genben 0 új IP-vel jött. Az előzőben 2-vel is.
darkSectorxxx
De mit vállalnak be? ha a mostani gent nézed akkor valóban ők nem váltanak, de ha összeségében nézed:

CD project:
3x Witcher.... váltás Cyberpunk

Sucker Punch:
3x Infamous.... váltás Ghost of Tsushima

GG is így tett, 3 Killzone után lett a Horizon. Csak kicsit hamarabb.
Amit mondasz akkor lenne sablon, ha a Cyberpunk és a Ghost of Tsushima UTÁN jönnének megint új IP-vel. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.25. 00:03:11

darkSectorxxx
Mondjuk ha lehet majd bennen repkedni, akkor MÉG 1 rész elmegy, de 3.-at már semmiképpen ne!

darkSectorxxx
Hát kb 3 év távlatából játszottam a 2 játékkal, szinte pontosan emlékeztem a hangjára. 😛
A kinézete is csak emlékekből volt meg. 😄

TDC Geronimo
heh? 😄

Hogyne kéne már HZDből folytatás. Olyan a világ, amiben rengeteg potenciál van.
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.04.24. 23:50:30

Kellenek új címek.Jó mondjuk egy TLOU-nak még jól áll a második rész de egy HZD-nak már nem hinném.

CDP és Sucker Punch be is vállalja de GG úgylátszik nem.Ez nem biztos jó ötlet tőlük
TDC Geronimo
Nem volt nehéz, mivel ugyanaz a kinézete is meg a hangja is <#banplz>
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.04.24. 23:45:24

darkSectorxxx
Ja ezt nem néztem hogy milyen színés meg ilyenek, csak feltűnt a hasonlóság. 😄

TDC Geronimo
Mivel ugyanaz a színész <#banplz>

darkSectorxxx
Hát a Hades mehanizmus része volt minden robot nem? Ha jól értelmeztem. De a robotokból is volt ami fertőzött volt.
Gaia-nál pontosan nem emlékszem mi vezetett egész pontosan ehhez. Hmmm derég volt már. Az tuti, hogy eléggé összevissza volt a story.Én is egy részének csak utólag olvasgattam utána, meg beszéltem róla másokkal. mert nem volt elsőre nekem se minden egyértelmű azért.

Viszon az egyik karakter, szerintem mindenki tudja név nélkül kire gondolok, full emlékeztetett engem arra a parancsnokra, aki a Killzone Shadow Fall-ban magyaráz nekünk az átvezetőkben. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.24. 23:30:05

yesname
Így van, de ott volt egy kérdőjel, hogy miért is? Valóban meghibásodás volt-e?
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.04.24. 23:25:13

yesname
Tudom, de olyant letenni ismét, mint amin Alloy keresztülment gyerekkorától a végéig és kiderült, hogy valójában ki is Ő és még meg is találja a végén azt a bizonyos helyet... nehéz lesz.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.04.24. 23:25:37

darkSectorxxx
Én úgy emlékszem ez el volt árulva a végén erre a válasz.

Bocs ha hülyeséget mondok, nagyon rég játszottam vele, de nekem az rémlik, hogy Hadesz-t Gaia meghibásodása indította el, egy biztonsági cucc volt.

Valami ilyen rémlik nekem.

Emlékszel ugye, h volt egy eléggé cliffhangeres jelenet a végén? Meg anélkül is kérdés maradt, h
ki vagy mi és miért aktiválta Hadest.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.04.24. 23:07:35
darkSectorxxx
Hát nekem nem volt amúgyse bajom velük, de a 2-3 része nekem nem tetszett annyira, az elsőt sokkal jobban élveztem ps2-re. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.24. 22:21:52

shaddam
Killzone-okban is ott volt a remek sztori, csak ehhez wikipédiát kellett bújni

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

darkSectorxxx
Hát igen a Killzone-ok után. 😄

Meg nagyon szuperul visszakaptuk szerintem vizuálisan azt amit a legelején promóztak a képekkel. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.04.24. 22:14:33

darkSectorxxx
Én is ezt várom nagyon, mert az első részben nagyon hiányzott! 😄

TDC Geronimo
GGtől szerintem senki nem várt olyan világot meg storyt, amit ott leraktak az asztalra. Szerintem fogják tudni folytatni tisztességesen a storyt

yesname
Engem egyébként nem hoz lázba egy folytatás annak ellenére, hogy utóbbi évtized egyik legzseniálisabb játéknak tartom és soha nem fogom feledni. Az a háttérvilág, történelem és fősztori olyan high-concept sci-fi, amit egy magam fajta sci-fi rajongó nem tudott letenni szinte egy percre sem. De az a történet úgy volt kerek egész. Érdekkeltő kezdettel és zseniális végkifejlettel. Én nem is igazán bolygatnám, mert véleményem szerint azt nem tudják úgy sem überelni. Ne legyen igazam.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.04.24. 22:07:56