PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2023.02.22. 14:23:00
Szerk: Tudom, nincs rá játék, vagy ami van az középszar, vagy nem elég, stb stb.
Quest 1 headsetem van (meg PSVR 1) és rendszeresen előveszem. Itt volt már az ideje egy upgrade-nek számomra és van jópár játék, ami megjelent, vagy hamarosan fog, ami érdekel rajta. Többek között olyanok is, amik Quest-re vagy PC-re vannak vagy lesznek, de PSVR2-n jobb minőségben tudom majd élvezni.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.02.22. 12:52:39
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.02.21. 19:04:56
Adversus solem ne loquitor
De ez beside the point, mivel mellékküldetésről van szó és arról, hogy nekem -1 pont a játékból, hogy egy rakás ilyen van benne - akkor is, ha opcionálisak. Ezeket már a DAI-ben is utáltam, itt sem fogom megszeretni őket. Offline mmo küldetések.
Ettől a HL nem rossz játék, de nem GOTY, illetve sz.r év kell ahhoz, hogy GOTY legyen.
Töredékét csináltam meg ezeknek, és a dupláján vagyok szintben a szükségesnek. Szintet úgy is lehet csinálni, hogy valaki viszi a történet alapú valódi mellékküldetéséket. Ezeket továbbra sem kell. Azt a hármat érdemes, abbó1 egyet _kell_(de még az is véleményes). A fősztori progressz úgy van felépítve, hogy nem akarsz semmi mást csinálni, csak a főszálon haladva is végig lehet játszani.
Hol van ilyen? Csak mert vagy nyolcszor vittem végig, de olyat nem találtam, hogy hozz X db-ot Y-nak vagy gyűjts össze X darabot ebből vagy abból. A fejlesztők kifejezetten ügyeltek rá, hogy ilyen küldetések ne legyenek. Várkapitánynak nem kell semmit hozni, a griffet akarja levadásztatni veled. A csalihoz kell egy db növény, de azt nem a várkapitány kéri, hanem Vesemirnek kell. 1 db-ot hozni valamiből vagy 1 db szörnyet megölni az nem gyűjtögetés. A gyűjtögetés fogalmilag azt jelenti, hogy egynél több valamit kell csinálni.
HL-ben nincsenek ilyenek, aztán felsorolsz hat dolgot, ami pont ilyen. 😄 Igen, Merlin trials, demiguise moons, field guide lapok, gobstones, jelvények stb. Meg ugye a varázslatokhoz kell x db növényt használj y ellenfél ellen vagy x darab italt y ellen stb. Mellékküldetésekről beszélünk, tehát nyilván opcionálisak - na de nem mind, a varázslatok pl konkrétan kellenek. De kell a többi is, hacsak nem akarsz szörnyekre vadászni és úgy grindolni, mert ha ezekkel nem foglalkozol, akkor nem lesz elég a szinted, hogy a főszálban tovább tudj menni.
Emlékeim szerint összesen HÁROM gyüjtős küldi van a játékban: a holdak, a kiscsajnak a golyók, meg a házjelvények. Ebből egyedül a holdas lényeges a játék szempontjából (varázslatot ad). Minden más annyira opcionális a játékban, hogy konkrétan semmi sem történi, ha nem csinálod meg.
A többi, a valódi felvehető mellékküldik meg nem gyűjtösek.
Hogyne lenne! Emlékeim szerint végig szörnyeket kellett ölni benne."
Érted, hogy mire gondolok. Az mmo-s "csinálj X dolgot Y-szor és aztán gyere vissza" küldetések nincsenek a W3-ban. A szörnyvadászatok, witcher küldetések mindegyike külön szörnyről szól 1-1 db-ról és mindegyik egy picikét egyedi, egyik sem blanketta. Van ahol pl szörny sincs vagy nem is az, aminek indul, máshol meg pont a szörny oldalára állunk a végén.
És nem kellett szörnyeket ölni: az egy szem tutorial griffen túl csak a kiegészítő varangyhercegét kellett megölnöd, amúgy akár az összes szörnyvadászatot ki is hagyhatod a játékból, ha nem akarod megcsinálni őket.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.02.20. 09:46:16
Hogyne lenne! Emlékeim szerint végig szörnyeket kellett ölni benne.
A Bloody Baron szerintem a valaha volt egyik legjobb single player mission (sorozat), más játékokban egy ilyen konkrétan egy teljes DLC-t tesz ki. Nekem abban a játékban abszolút az a kedvencem.
PS5 II PSVR
A lényeg: igényesség. Ne érezze az ember úgy, hogy egy bevásárlólistát teljesít, hanem hogy van egy legalább közepesen érdekes háttértörténet a dolog mögött.
A W3 hosszabb játék, mégsincs benne egyetlen darab hozz X db izét vagy ölj meg Y db szörnyet küldetés sem. Megy ez, ha akarják.
És mégis mire? Le kéne cserélni a 10/10es GOTY találd meg a "odin hollóit"x2-re? LOL
Nemhogy induláskor tele volt buggal, a Bethesda a sok 10 ezer visszajelzés ellenére baszott ebből bármit is javítani benne a mai napig. Hosszú-hosszú éveken át. Pedig tudtak a hibákról. És szerintem ez felháborító.
PS5 II PSVR
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szóval nem adom fel a reményt.
A problémám a játékkal (spoilermentes):
- sok az ilyen találj meg X-et Y-ból küldetés, amelyek opcionálisak, de akkor is ki kéne már ezeket nőni
- a loot lényegében csak ruhákat jelent, ezzel meg az a baj, hogy olyan sokat nem számítanak a nap végén. Egy-egy nagyon jó, legendary cucc miatt érdemes cserélni, de a többit csak felvesszük, aztán adjuk is el azonnal, +1-2 pontért nincs értelme lecserélni 10 percenként, amit viselünk
- a fast travel rendszer, a kontroller és a 3d térkép együtt nem szeretik egymást. egy rakás alkalommal szenvedek, hogy melyik pontra is kattintsak, mi is van a legközelebb a küldetéshez. Nem nagy dolog, de zavaró.
- kevés a mappelhető varázslat - ezen a vásárolható extra szettek is csak kicsit könnyítenek, ezért folyton cserélgetjük a varázslatokat a játékban
- a harcrendszer a játék közepére lesz kb jó, amikorra már van elég varázslatunk, hogy kombókat tudjunk csinálni
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.02.13. 10:18:41
PS5 II PSVR
Végre! Végre! Egy jó varázs világ játék!
Nagyon tetszik!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.02.10. 09:15:46
Így én azt gondolom kívülállóként, hogy neked megérheti.
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Olyan kerdesem lenne hogy meg novemberben a GoW-nal ereztem eloszor hogy mintha nagyobb lenne az input lagom,azota jatszogattam mas jatekokkal is,hol jobban erezheto volt hol nem,de a GoW elott ilyet abszolut nem tapasztaltam! A TV-t 2021 juniusaban vettem,kb a PS5-el egyutt,soha semmilyen problema nem volt se a tv-vel se a konzollal. Ma eloszedtem az nba2k23-at,es egesz egyszeruen bena voltam,majdnem legkonyebb fokozaton is iszonyat nehezen dobtam kosarat,nehezen cseleztem,es a menuben lepkedes is olyan volt mintha egy komolyabb input lagom lenne…Gondoltam egyet,a TV-n es a konzolon is kikapcsoltam a HDR-t,ugye a latvany azert megvaltozott,de ami a lenyeg,olyan szinten reszponziv lett minden hogy eg-es fold! Letezik hogy a tv-ben “elromlott” a hdr-em jatekoknal?? Vagy a PS-ben?? A TV az Samsung AU9002,tudom,nem egy csucs “Gamer TV”,viszont megegyszer mondom a novemberi GoW-ig ilyen problemam soha nem volt,soha nem ereztem input lagot ezen a tv-n semmilyen jateknal!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.02.09. 10:58:33