121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#120082 Igen volt még egy csomó olyan indie, demo+ szintű játék, amelyek ahhoz képest, hogy mennyibe fájt a fejlesztésük nem is lettek rosszak. Tele van velük a librarym 1-2 óra effektív játékidővel, nem is tudom, hogy sajnálom, vagy örülök-e, hogy a PSVR2 nem támogatja őket. Persze örülök annak is, hogy más viszont jó pár órát tudott beléjük tolni.
PC-re is próbáltam a PSVR-t feltenni. Nem volt lehetetlen küldetés, viszonylag jól elszórakoztam az Elite:Dangeroussal, meg a Warthunderrel, már amikor hajlandó volt működni. Nyilván egy hivatalos támogatás, driverrel miegymással nem ártott volna. Akkoriban azért még PC-n is kihívás volt más VR rendszer is. Ez az úttörők sorsa :)
Szal az a baj a VR-ral általában, PS fronton meg hatványozottan, hogy egy olyan drága geek eszközről van szó, amelyekre javarészt csak Job simulator szintű casual cuccok vannak. Én abban bízok hogy ez a közeljövőben azért megváltozik (olcsóbb lesz, több AAA kategóriás cuccal), előbb talán PC fronton, ami magával húzza majd a PSVR2-t is.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.02.23. 22:04:24 -
#120081 Azóta kipróbáltam. Nekem ez az a szint manapság, ami helyett inkább simán nem játszom.Elnyomhatatlan, béna cutscene-ek, pc-n nincs vsync, béna animációk...meh :( -
#120078 >Ha igy lesz h sokan megvallnanak tole idovel, az sem rossz
Ha az a cél, hogy sose érje azt a felhasználószámot, hogy a nagyobb szotverházak komolyanvehető platformként tekintsenek rá, akkor igen. Ez valóban nem rossz :) -
TomStorm #120079 Varázsló karakterrel mindig úgy vagyok hogy"na második karakterem biztos az lesz" aztán sose jutok el addig.
Na most Hogwarts-ban ez nem így van:)
Ezért is tetszik nagyon.Kellett már valami más.. -
TomStorm #120078 Gyengének azért nem mondanám Atomic Heart-ot.
Simán jó Tech-ben és harc is!Mondjuk sztori az nincs,vagy van de én nem vettem észre:)
A zsákmányolás és a fejlesztéseken se gondolkoztak túl sokat milyen legyen.
Ha teljes árat nem is de így GP-ban szakítok rá időt -
#120076 Én meg soha nem bírtam varázslóval tolni egyik Souls játékban sem. Adjanak baszó kardot, meg tolom a STR-re a pontokat aztán hulljon a férgese :D -
#120076 Hat nem tudom.. nekem nagyon bejon, es meg a psvr1-re is voltak szamomra epic jatekok, pl astro, farpoint, doom3, doom vfr, blood&truth, stb.. aim kontrollerrel foleg nagy elmenyek (:
Ha igy lesz h sokan megvallnanak tole idovel, az sem rossz, mert igy olcsobban hozzajuthatnak azok is, akik a teljes arat nem tudjak/akarjak kifizetni erte...
En sok lehetoseget latok benne mar most is (jelenlegi jatekfelhozatal is eros), es ez remelhetoleg csak javulni fog... szerintem -
#120075 Nálam ugyanez ment, mindig a varázsló felé tolódott a dolog. Erre van kitalálva benne minden, meg varázsolni jó :)
Az idén én is szívesen elővenném megint, de aligha lesz rá idő az én tempómmal, meg amennyio minden jön. A HL-el sem végeztem még, az atomic heartba bele se tudtam nézni (tudom, hogy gyenge lett, de egy megnézést megér), és mindjárt Wo Long. Holnap új demó jön belőle, de napok vannak hátra a megjelenésig. -
#120074 Ebből a PSVR2-ből is legalább a fele fél év múlva az apróhirdetési oldalak martaléka lesz. Kicsit túlmérték a piacot is, rámartak a scalperek remélve, hogy mekkora pénzt lehet majd ebből is csinálni, gyakorlatilag polcról levehető bárhol. Az érdeklődés iránta mondjuk úgy moderált az érdeklődés iránta a behozott mennyiséghez képest. -
#120073 >de nem igazán kaptunk AA kategóriás játékot hozzá.
Ettől azért sokkal több volt hozzá, de még az is nagyon kevés volt, és nem nagyon látom, hogy ehhez mitől lenne több. Ebből is elmegy pármillió darab, de ennyi. Üzletileg teljesen halott az egész. PC-n sem egy álom gazdaságilag, pedig sok nagyságrenddel több játékkal használható, hiszen rengeteg játékot moddolna alá. Konzolon ilyenre esély sincs. Hogwarts Legacy is játszható pc VR-on, stbstb, és így sem kapkodnak a HMD-kért két kézzel.
10 éve én voltam itt a legnagyobb VR fanboj, mára egy érdektelen és halott platformmá vált, sosem lépett ki a napfényre, és már nem is látszik annak az esélye, hogy ez megteremthető. A technológiai fejlődés majdnem a helybentopival egyenértékű, az elfogadottság vagy az érdeklődés meg minimális, és az elmúlt évtized inkább csak arról győzte meg a korai érdeklődöket, hogy jobb, ha távol tartják magukat tőle, meg amúgy is csak a rosszullét lenne. -
#120071 PSVR2.
Meg van az első generációs, most épp haveromnál porosodik a szekrény tetején, miután nálam porosodott évekig. Először lelkes voltam, de nem igazán kaptunk AA kategóriás játékot hozzá. DriveclubVRt imádtam, jó online meccsek voltak, SW Starfighter detto. Wipeout sem volt rossz. És kb ennyi. REVII nekem túl gore volt. Az egész PSVRnak volt egy klausztrofób jellege a kicsi effektív látástávolság miatt, az ugráló frame rate meg biztos rosszullétet jelentett szinte minden mászkálós/lövöldözős játéknál. Ezeket egy udő után teljesen hanyagoltam. Szimulátoroknál ez engem mondjuk nem zavart, nem jelentkezett.
Elvárásaim PSVR2 vel:
- Jobb felbontás, nagyobb látótávolság, a fenti korlátozottság bezártság, szunyogháló effektus, LEGO kockás környezet, látóhatár, megszűnése.
- stabilabb, magasabb framerate, a hányinger megszűnéséért.
- könnyeb installálhatóság, stabilabb követés, ergonomikusabb, hatékonyabb sisak kontroller megoldás.
Kb ha nem is 100% de olyan 75%ra hozta a várt eredményt. Nem tökéletes, pl a mászkálós játékokat szoknom kell, néha bel bele szédülök, de nincs az a fokozatosan felépülő és a sisak levétele után is vagy 20 percig megmaradó rosszullét.
GT7 látványra gyengébb, mint vártam, minden másban hozza a szintet.
No Mans Sky nem érzek nagy előrelépést a sima PSVRhoz képest. Nem tudom miért olyan laposnak tűnik, mintha nem is 3d lenne. De talán épp ezért abszolút nem hánytat.
SW VR játék. Ez a játék engem megvett. Itt néha a mozgásba beleszédültem, de a szikla szélére is csak óvatosan mentem ki. Lehet teleportálva közlekedni itt is, de az szerintem agyonvágja a lényegét. Szerencsére nincs alapböl lépésre fejmozgás, meg ilyenek, olyan mintha hoverdesken közlekedne az ember. Szokható, ha levettem a sisakot semmi maradó rosszullétet nem tapasztaltam. A kép a látvány ugyan nem bombasztikus, de változatos, nem egy lapos dombon kell fel le baktatni.
Ma Horizon, RE, stb demók jönnek.
Eddig elégedett vagyok, nálam megugrotta azt a határt, hogy ezzel már műfajtól függetlenül minden játékkal el tudok lenni, az eredeti PSVR még nem volt olyan.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.02.23. 13:48:00 -
#120071 Jelen! (:
Hatalmas elmeny! En eddig csak az elso psvr-t probaltam, az is nagyon bejon, de ez... tenyleg next gen, brutalis :)
Eddig csak a Horizont jatszom (megy is fel mar az elso video youtube-ra), de sok van meg tervben, azt hiszem sokaig elleszek ezzel (is) :D -
#120070 Nem próbáltam még. Ennyire jó lenne?
Megint belekezdtem az elden ringbe, megfogadtam, hogy most nem varázslót csinálok, de a végén akkor is varázsló lett belőle. Csinálok egy karaktert a dlc-nek, ami NG+1-en van. NG+6-on van a main characterem és az nem annyira mókás már. -
#120069 Sony azt rendesen benézte -
#120068 Az a forspoken akkora egy rakás szar volt, hogy szót sem érdemel. Maximum annyit, hogy azóta is röhögök, hogy a sony ennek az extrémhosszú timed exkluzivitásért egy rakás pénzt fizetett :DD
Meg is érdemlik. -
#120067 Dead Space jó volt, tényleg jó, és ilyen minőségben volt értelme remaszterelni, de attól jobb/több a HL. A HL egy nagyon magas minőségű, elképesztő atmoszférát teremtő csodás játék, de viszonylag ismert játékelemekből építkezik. Ami viszi a hátán a látvány+zenék+világa. Ezzel együtt is nagyon erős cím. Viszont a Hi-Fi Rush az egy ritka ékszer. Olyan oldschool módon jó, és annyira tudták, hogy mitől lesz jó, és annyira ott van benne a géming aranykora, hogy még hír sem kellett nekik, se egy videó, se egy demó, se egy kósza pletyka. Csak megjelent a semmiből, és levette a lábukról a játékosokat. Még az olyan kiöregedett, a géminget inkább csak lenéző medvéket is, mint én. Az lesz az idén az a cím, ami megmutatta, hogy van még valami pislákoló remény, és hogy talán még nem döglött bele az egész a mainstream gányba (a HL meg azt, hogy ma unásig ismertből is lehet még jót csinálni, ha nem csak a biztonsági folytatások mennek, de csak ez már nem ültett volna a képernyő elé).
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.02.22. 22:45:42 -
#120066 Hi-Fi Rush. -
#120065 A Hi-Fi Rush jó volt, de nekem azért annyira nem adta, hogy egy Dead Space-nél jobb legyen. Persze mindenkinek más jön be, -
#120064 Nekem is rendre felfordul tőle 10perc után a gyomrom, ezért mikor volt VR-om is csak negyed órákat játszottam vele. Persze a PSVR2-t kipróbálnám szívesen, csak hát 200+ ezret egy kipróbálásért nem adnék. -
#120063 Lemondtam az előrendelésemet. Úgy voltam vele, hogy majd használtan veszek egyet fél év-év múlva. Ha tetszik örülök, ha nem akkor minimális veszteséggel továbbadok rajta. -
Zóanagyvarázsló #120062 Szerintem a Hi-Fi Rushra gondolt, szinte mindenki odáig van tőle, aki játszotta, a kritikusok is.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2023.02.22. 14:23:00 -
#120061 mindenféle VR nálam kizárt, mert behányok :D -
Zozo76 #120060 Majd szamolj be rola hogy milyen, en is gondolkodom rajta. PSVR1-em van, Quest2-t nem probaltam. Engem fokent a No Man's Sky erdekel elsosorban, az PSVR1-en nagyon alacsony felbontasban fut (marmint szerintem a PS4PRO miatt meg alacsonyabb a felbontas mint amit a headset tud). -
#120059 DS az remake, véleményes, hogy jobb-e a HL-nél, de oké, ezt elfogadom. Forspoken az :DDD -
Evoluti0N #120058 Nagy a csend. Senki se vett PSVR2-t? Nekem ma érkezik.
Szerk: Tudom, nincs rá játék, vagy ami van az középszar, vagy nem elég, stb stb.
Quest 1 headsetem van (meg PSVR 1) és rendszeresen előveszem. Itt volt már az ideje egy upgrade-nek számomra és van jópár játék, ami megjelent, vagy hamarosan fog, ami érdekel rajta. Többek között olyanok is, amik Quest-re vagy PC-re vannak vagy lesznek, de PSVR2-n jobb minőségben tudom majd élvezni.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.02.22. 12:52:39 -
#120057 Pl a Forspoken. =)
Amúgy szerintem a Dead Space-re gondol a költő... -
#120056 Mi volt idén jobb? -
#120055 GOTY nem lesz, mert már idén volt ettől jobb játék is, meg még lehet is, de szerintem simább jobb játék, mint egy HFW, vagy úgy nagy általánosságban a sony the game-ek az elmúlt években. Az idén még sok játék jön, akármelyik durranhat nagyobbat. Meglepetésnek mindenestre jó volt, meg engem is belecsavart ebbe a varázslóvilágba.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.02.21. 19:04:56 -
#120054 Hát én a főszálra koncentráltam és elértem egy olyan pontra, ahol -1 szinten voltam, mint ami kellett Sebastian küldetésének továbbtolásához. Mondjuk seprűn el szoktam repülni a táj felett és nem állok le harcolni, meg kihagytam a repülő versenyzős mellékküldetést is, mert idegesített az irányítás, amúgy minden nem gyűjtögetős küldetést, amit megtaláltam megcsináltam a főszálon kívül és az összes varázslat is megvan.
De ez beside the point, mivel mellékküldetésről van szó és arról, hogy nekem -1 pont a játékból, hogy egy rakás ilyen van benne - akkor is, ha opcionálisak. Ezeket már a DAI-ben is utáltam, itt sem fogom megszeretni őket. Offline mmo küldetések.
Ettől a HL nem rossz játék, de nem GOTY, illetve sz.r év kell ahhoz, hogy GOTY legyen. -
#120053 >De kell a többi is
Töredékét csináltam meg ezeknek, és a dupláján vagyok szintben a szükségesnek. Szintet úgy is lehet csinálni, hogy valaki viszi a történet alapú valódi mellékküldetéséket. Ezeket továbbra sem kell. Azt a hármat érdemes, abbó1 egyet _kell_(de még az is véleményes). A fősztori progressz úgy van felépítve, hogy nem akarsz semmi mást csinálni, csak a főszálon haladva is végig lehet játszani. -
#120052 "Millió ilyen van a W3-ban is. Hozz gyógynövényt, hozz a várkapitánynak nem is emlékszem már micsodát."
Hol van ilyen? Csak mert vagy nyolcszor vittem végig, de olyat nem találtam, hogy hozz X db-ot Y-nak vagy gyűjts össze X darabot ebből vagy abból. A fejlesztők kifejezetten ügyeltek rá, hogy ilyen küldetések ne legyenek. Várkapitánynak nem kell semmit hozni, a griffet akarja levadásztatni veled. A csalihoz kell egy db növény, de azt nem a várkapitány kéri, hanem Vesemirnek kell. 1 db-ot hozni valamiből vagy 1 db szörnyet megölni az nem gyűjtögetés. A gyűjtögetés fogalmilag azt jelenti, hogy egynél több valamit kell csinálni.
HL-ben nincsenek ilyenek, aztán felsorolsz hat dolgot, ami pont ilyen. :D Igen, Merlin trials, demiguise moons, field guide lapok, gobstones, jelvények stb. Meg ugye a varázslatokhoz kell x db növényt használj y ellenfél ellen vagy x darab italt y ellen stb. Mellékküldetésekről beszélünk, tehát nyilván opcionálisak - na de nem mind, a varázslatok pl konkrétan kellenek. De kell a többi is, hacsak nem akarsz szörnyekre vadászni és úgy grindolni, mert ha ezekkel nem foglalkozol, akkor nem lesz elég a szinted, hogy a főszálban tovább tudj menni. -
#120051 Szóval ilyen küldetések igazából nincsenek a HL-ban sem. A gyűjthető lapok, a Merlin trials, a ballonok, a versenyek, az állatok, a stb az egyik sem küldetés. Mindet csinálhatod jutalomért (az egyik ruhahelyet ad, a másik gyűjthető lapokat ad, a harmadik amazt ad stb).
Emlékeim szerint összesen HÁROM gyüjtős küldi van a játékban: a holdak, a kiscsajnak a golyók, meg a házjelvények. Ebből egyedül a holdas lényeges a játék szempontjából (varázslatot ad). Minden más annyira opcionális a játékban, hogy konkrétan semmi sem történi, ha nem csinálod meg.
A többi, a valódi felvehető mellékküldik meg nem gyűjtösek. -
#120050 Illetve egy, ezek a végtelenségig gyűjthető lapok, na ezeked meg szedjék össze az OCD-sek, van belőle 150. De ez meg nem mellékküldi, ez csak egy jutalomért csinálható valami. -
#120049 Millió ilyen van a W3-ban is. Hozz gyógynövényt, hozz a várkapitánynak nem is emlékszem már micsodát. Igen, vannak benne emlékezetesek, meg vannak benne fillerek Hozzáteszem hozott anyagból dolgoztak, a melléküldetések ott vannak a könyvekben, nem a CDPR érdeme. Lehet, hogy a HL-ban is, én nem olvastam a könyveket, nem láttam a filmeket. De vannak ebben is jó, érdekes mellékküldik, amik nem erről szólnak, a gyüjtögetős küldikből olyan nagyon sok nincs is, a megtalálható dolgok száma véges, én már összegyűjtöttem őket, pedig messze nem vagyok a játék végén (szal lehet, hogy dob még be, de egyelőre nincs gyűjthető dolog nálam több). -
#120048 " ölj meg Y db szörnyet küldetés sem.
Hogyne lenne! Emlékeim szerint végig szörnyeket kellett ölni benne."
Érted, hogy mire gondolok. Az mmo-s "csinálj X dolgot Y-szor és aztán gyere vissza" küldetések nincsenek a W3-ban. A szörnyvadászatok, witcher küldetések mindegyike külön szörnyről szól 1-1 db-ról és mindegyik egy picikét egyedi, egyik sem blanketta. Van ahol pl szörny sincs vagy nem is az, aminek indul, máshol meg pont a szörny oldalára állunk a végén.
És nem kellett szörnyeket ölni: az egy szem tutorial griffen túl csak a kiegészítő varangyhercegét kellett megölnöd, amúgy akár az összes szörnyvadászatot ki is hagyhatod a játékból, ha nem akarod megcsinálni őket.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.02.20. 09:46:16 -
#120047 - ölj meg Y db szörnyet küldetés sem.
Hogyne lenne! Emlékeim szerint végig szörnyeket kellett ölni benne.
A Bloody Baron szerintem a valaha volt egyik legjobb single player mission (sorozat), más játékokban egy ilyen konkrétan egy teljes DLC-t tesz ki. Nekem abban a játékban abszolút az a kedvencem. -
#120046 Nem, hanem mondjuk jó mellékküldetésekre. Nem ilyen mmo-s izékre. Pl. bloody baron, ami indul egy sztorival, eleve ketté ágazik a nyomozás, közben rájössz, hogy a felütés se volt igaz, megvezettek, végül pedig keserédes, de reális befejezést kapsz. Vagy akár CP-ből Johnnynak koncertszervezős mellékküldetés. Teljesen ki lehet hagyni, de aki megcsinálta, az sokáig fog rá emlékezni, pedig nem volt túl bonyolult és pontosan olyan lineáris, mint a legtöbb játékban egy mellékküldetés.
A lényeg: igényesség. Ne érezze az ember úgy, hogy egy bevásárlólistát teljesít, hanem hogy van egy legalább közepesen érdekes háttértörténet a dolog mögött.
A W3 hosszabb játék, mégsincs benne egyetlen darab hozz X db izét vagy ölj meg Y db szörnyet küldetés sem. Megy ez, ha akarják. -
#120045 Nem viccelek. Ahogy írtam: FO4 és Skyrim is bugos volt, de teljesen játszható első évben. Onnan tudom, hogy első évben játszottam mindkettőt és élveztem is mindkettőt. Nemcsak én, elvittek első évükben egy rakás díjat. Kellettek a nem hivatalos peccsek? Persze, nyilván, sokkal jobb a két játék ma, mint akkor volt, de ettől még nem lesz nem igaz az, hogy első évben nem éri meg ezekkel a játékokkal játszani. Lefogadom, hogy te is és a fél fórum ugyanúgy első évben játszott mindkettővel, bugok ellenére. -
#120044 >sok az ilyen találj meg X-et Y-ból küldetés, amelyek opcionálisak, de akkor is ki kéne már ezeket nőni
És mégis mire? Le kéne cserélni a 10/10es GOTY találd meg a "odin hollóit"x2-re? LOL -
#120043 Itt a pont.