121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • tonyr #120122
    Epic ;)
  • Zozo76
    mar beszereztem a 1/2-t, a 3. reszt meg keresem.
  • Kreeder
    Szia!
    Szerintem én tudom a megoldást a problémádra. Én amikor rávettem magam, hogy pasztázom a ps4-et összeszerelés után nálam is jelentkezett ez a probléma. olyan volt mintha laggoltam volna vagy más irányította volna a kontrollert, és elveszítette a jelent. Kicsit szét kell bontanod a ps4-edet a burkolattól van egy kis antenna a bluetoothnak azt nem tették vissza a csodás szakemberek akikhez vitted, vagy vidd vissza és kérd meg őket, hogy kössék vissza mert szerintem 100%, hogy ez a probléma. nekem 2 hetembe került mire rájöttem mert a videó ami alapján szétszedtem és összeraktam ott a srác mondta h ja ez nem lényeg és összeszerelésnél se volt semmi arról, hogy azt a szutyok kis kábelt visszahelyezte volna. Szval a bluetooth antenna a ludas azt kell visszatenni az alaplapba :D

Jajj és nem mellékesen vettem egy új kontrollert is mert már azt gondoltam a régi hibásodott meg :/
    Utoljára szerkesztette: Kreeder, 2023.03.06. 11:04:14
  • tonyr #120119
    Ajanlom a Resistance trilologiat is ;)
  • Zozo76
    nemreg vettem, szerencsere szinte gyari allapotu. nemvolt soha (ps4pro-val kezdtem a sok xbox utan), es akartam. jelenleg a Killzone 2-t nyomom.
  • hawkie22
    Egy kérdés: ha veszek új kontrollert PS5-höz, akkor minden új kontrollerhez külön accountot kell rendelni? Jelenleg két kontrollerem van, az egyik az enyém, a másik a fiamé, de mi van, ha mondjuk 4-en akarunk játszani. Annyi accountot nem akarok kreálni csak a kontrollerek miatt.
  • Seth
    Miért is kapcsoltad be ? XD
  • Zozo76
    Hat nem semmi a sony. Megerkezett a 4.9-es firmware frissites a PLAYSTATION 3-hoz...(!) Csak lestem hogy update-t ker a gep... :D
  • Rage47
    Teszteld más eszközön is, laptop, tablet.
  • Moby
    Ehhez nem kell review. Volt/van demo minden platformra(ráadásul tovább is lehet vinni a demoprogresszta teljesbe). Tulajdonképpen már a második demo van kint. Nagyrészt sekiro.
  • tigeroo
    Adott egy PS4 és két Dualshock 4 kontroller. Elvittem hogy kitisztítsák + újra pasztázzák a gépemet. Mondta a srác hogy majd lehet újra kell syncelni az én kontrolleremet, ez eddig OK.

Azonban most olyan furcsaságot tapasztalok, hogy hacsak nem közvetlenül a konzol felé tartom a kontrollert akkor "beragad" vagy elmarad az input. (pl. forgatom a kamerát folyamatosan a karakterem körül + spammelem az ütés gombot, akkor ha úgy forgatom a kontrollert akkor a kamera magától még megy egy darabig, az ütés pedig erre az időszakra "kimarad" mint amikor high ping lag van)

Naugye már említettem hogy volt reset és újra syncelés. Már megcsináltam 3-3x mind a két kontrolleremmel (A kontroller alján a reset gomb lenyomva tart, utána az adatkábelre rádugom és PS gomb megnyom) azonban még mindig nem oké. Tudom hogy Bluetooth a kapcsolat, ezért eddig ha kb. a másik szobában voltam akkor is ment, most viszont ilyen hangyafasznyi dolgokon is elveszíti a jelet. Mit tudok még csinálni hogy valahogy az eredeti funkciót ellássa a kontroller?
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2023.03.02. 14:34:10
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy ez kell-e nekem. A Nioh kínjait és érdektelenségét felidézve vélhetően egy kövér nem a válasz.
  • Moby
    Amazonon létezik standard edition is. Nemtudom ide miért nem hozzák, és miért csak ilyen kevés helyen kapható.
  • Moby
    Alza nem jó? Náluk elő lehet rendelni. Én simán el tudom képzelni, hogy nem lesz belőle normál változat. Normálban vedd meg digitálisan gondolom...
  • Kandurex
    Igen, a normál változatot. De egyébként konzolvilag, MM, sehol nincs…
  • Moby
    Hát mondjuk még nem jelent meg :D Előrendelni meg mindenhol lehet (de valamiért én mindenhol csak a steelbook edition láttam ilyen 32 ezerért)
  • Kandurex
    Mi van ezzel a Wo long-al, hogy a legtöbb boltba nem kapható?
  • tonyr #120105
    Sajnalatos a rosszullet (motion sickness), de allitolag hozza tudod szoktatni magad a vr-hoz es egy ido utan elmulik.
    Kar, hogy nem tudtad kielvezni, en "sok" jatekot vegigjatszottam es hatalmas volt a "bennevagyokajatekban" erzes. Kb fel eve ha megvan a psvr1 es folyamatosan hasznaltam, es meg varnak is ram pl a doom3 kiegeszitoi (aim kontrollerrel), de most jobban lenyugoz az uj (:
  • lwb
    Ha már sci-fi, szerintem inkább Matrix -szerű totális szimuláció a jövő, mondjuk beépített kibernetikus aljzatok nélkül is akár. De az megoldja a motion sicknesst meg minden más problémát is egycsapásra.
  • Ulthanito
    Ez szerintem egy teljesen korrekt összegzése a VR-témának. Magam se tudnék mit hozzátenni.

Vélhetően nem a mi életünkben következik már be, de szerintem nem olyan nagyon távoli jövő az a VR, ami a sci-fikben látható. Hogy mondjuk egy kontaktlencsét bedobsz, vagy egy nagyon vékonyka kis szemüveget felteszel, , és ott lesz a virtuális valóság. Más kérdés, hogy mi lesz a motion sickness-szel.
  • lwb
    Én szuper early adopterként annak idején megvettem az első HTC Vive-ot és az elsőgenerációs (de már nem DK) Riftet. Annyira koraiként, hogy nem is volt még Magyarországon sehol, Amerikából hozattam be, tripla áron kb. Aztán később vettem PSVR1-et is.

Ennyi VR tesztelése után eljutottam oda, hogy ez egy drága gimmick csupán, mint anno a 3D tévézés volt. Van az elején egy rácsodálkozós rész, amikor minden fantasztikus, de ez 1-2 hónap után elmúlik. A játékokat nem tudod sokáig játszani, mert rosszul leszel, de még ha bírod is, egy idő után kényelmetlen az a headset a fejeden vagy csak egyszerűen le szeretnél már ülni végre. Ezért hardcore játékok VR verzióit csak próbálgatja az ember, de teljes, 20-30-60 órás végigjátszás szerintem itt lehetetlen.
    A legtöbb "játék" is inkább ilyen rövid experience csak, de ahhoz meg sok a 20-30-40 dolláros ár/"játék".

A legjobb VR játék, a HL Alyx is inkább olyan, hogy az ember elmarhul vele 2-3 órát, aztán elfelejti. Ezért ennyi pénzt kifizetni szerintem nem éri meg. Ez az egész VR dolog picit zsákutca lett, kb mint a 3D tévézés, ami szépen ki is fogyott a modern tévékből mára.
  • Newfronter
    Viszont ez alapján akkor a PCVR is meghal, mert azok még drágábbak. Esetleg az önálló VR headseteket venni fogják, de ki tudja meddig.
    Aztán majd meglátjuk...
  • Ulthanito
    .
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.02.27. 09:11:11
  • Ulthanito
    Nekem meg az első generációs is évek óta ott porosodik. Megvettem megjelenéskor, volt húha élmény, aztán meg szarul lettem tőle. Időnként rápróbáltam, de egyetlen egy játékot nem játszottam végig rajta/vele. Igazából csak azért nem adom el, mert nincs kedvem rászánni azt a 15 percet, amíg meghirdetném. Nekem ez a 120 ezer forintot se érte meg, nemhogy több mint a kétszeresét az új.

Ez a VR dolog szépen földbe áll majd ebben a formában, harmadik szemüveg már tuti nem lesz.
  • Ulthanito
    Ennyi.

Sőt, férfi még pajzsot sem használ. :-D
  • tonyr #120097
    En is elegedett vagyok, meg nem vegeztem a Horizon-nal, de jol haladok, es mar megvan kb 4-5 tovabbi jatek amikkel jo ideig elleszek..
    Szerintem lesz jopar komolyabb jatek meg a vr2-re, de tobb indie is erdekel :)

Nalunk az utobbi idoben inkabb a playstation ment, switch-en kicsit a dragon quest treasures, de majd az uj zelda-val sokat lesz hasznalva...
    Jopar konzolom van, de egyiket sem bantam meg es nem is fogom, inkabb azt banom, hogy regen tobb retrotol is megvalltam, bar azota a legtobbet ujra beszereztem (:
  • Moby
    Nálunk is nagyon keveset megy. Az elmúlt két évben alig volt bekapcsolva, és akkor is csak a gyerekek használták. Én egyáltalán semmit nem játszottam rajta 2019 óta. Astral Chain volt az utolsó játékom, amit azon toltam.
  • Evoluti0N
    Mit tett a Sony, ami miatt nem veszel tőlük semmit? :D

Szerk: Ami a Switch-et illeti meg, ott saját magamról beszéltem és nem úgy általánosságban. Többnyire TV-re kötve használom és csak kevés címet játszom rajta. Hogy őszinte legyek, tavalyi évet illetően a Bayonetta 3 kivételével nem is jut eszembe más, amit játszottam rajta. Nem azt mondom, h nem volt más, mert tudom, h volt, de én nem játszottam őket. Jah meg Mario Party az öcséimmel, amikor mindhárman otthon voltunk a szülőknél karácsonykor. Ennek ellenére nem bántam meg a vásárt.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.02.26. 19:38:20
  • Moby
    Mármint nem én vennék, hanem a népek vennék. Én tudom milyen, nem emiatt nem veszem. Nem kell, meg nincs PS5-öm sem. Meg rohadt eleget az előző is a szekrényben. Ráadásul a sonytól nem veszek elvből semmit :DD
  • Moby
    >Úgy nem lesznek.

Ha összeegyeztethető lenne élettanilag a géminggel, még talán vennék is. De ki akar okádva játszani, egy relatív drága, relatív szar képminőséggel bíró, kevés címet felvonultató, nehezen kezelhető eszközzel? :D A switch ennek pont a reciproka. Gyakorlatilag a legszélesebb körben/élethelyzetben használható gémer platform.
  • Evoluti0N
    Én eddig meg vagyok vele elégedve. Azt kaptam, amit elvártam. Az első headsetem PSVR 1 volt, meg utána vettem egy Quest 1-et és mindkettőhöz képest hatalmas előre ugrás. PSVR 1-et már nagyon rég vettem elő, de a Questet rendszeresen használom, akár önállóan, akár PC-re kötve. Legutóbb a Half Life 2 VR modját játszottam rajta.

PSVR 2-n most fejeztem be a Horizont. Nem ájultam el tőle, de nem volt rossz. Resi 8-ban csak a tutorialt próbáltam eddig és bejövősnek ígérkezik az alapján, meg a videók alapján is, amit láttam belőle. Ezek mellett van még jó pár játék, ami érdekel. Ezek közül van olyan, ami van PC-n és/vagy Questen, de PSVR 2 esetében jobb minőségben tudom majd játszani őket.

Persze az lenne az ideális, ha évente megjelenne néhány AAA játék, de ez egyelőre csak álom marad. Főleg, ha sokan csak panaszkodnak, h nincsenek és nem vesznek headsetet. Úgy nem lesznek. Szal egyelőre nem bántam meg a befektetést és ha lesz évente 3-4 játék, amiért érdemes feltenni, akkor az már nekem elég. És nem kell, h AAA játékok legyenek. Switchet is évente 3-4x veszem elő és nem bántam meg. :D
  • bakkerman
    A storeban kb folyamat levan akciozva vagy a sima NBA vagy a deluxe,most pont az az 1-2 het van amikor nincs! De en is megtudtam venni nem is olyan reg 13k-ert storebol a deluxeot,a sima meg ha le van arazva akkor az 9-10k kb

A Medi Markt meg egy vicc,rengeteg jatekot arulnak a mai napig kb megjeleneskori aron ahhoz kepest hogy a storeban meg mar lokik utanad 60-70%-os cedulaval folyamat
  • tonyr #120090
    Hat nem tudom, lehet hogy igazad van, en maskepp latom...
    Sokan ugy is velekedhetnek rola, hogy sohasem probaltak...
    Nekem nagyon bejon minden tekintetben (az elso generacios is), aki meg nem akarja, hat nem kotelezo kiprobalni/megvenni (:
  • hawkie22
    Azt meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy ha Media Marktban 37€-ba kerül az NBA 2K23, akkor abban a rohadt PS Store-ban mi a tökömért kerül a Standard Edition 80€-ba? Gondoltam, ma megveszem, láttam MM-ben, de mondom van PS Store-os ajándékutalványom, majd akkor PS Store-ból. Aha, amikor megláttam az árát, el is ment rögtön a kedvem a vételtöl.
  • Moby
    Ez nem a belefér-nem fér bele kérdése. Az emberek egyszerűen sokallnak pár perc erősen kompromisszumos élményért (amennyit egyben nyomni tudnak) $5-600-t. Akkor is, ha ennek a százsorosát keresik meg. Ez nem az áráról szól, egyszerűen nem elég jó a cucc, és amennyibe kerül, kap jobb élményt máshol. Meg sokan nem is tekintenek rá élmányként miután kipróbálják (vagy inkább negatív élményként). Rengeteg a csalódott vélemény az interneten. Egyérszt sokan sokkal jobb képminőséget vártak (nyilván, nem értenek hozzá), másrészt sokan nem hitték el, hogy tényleg motionsicknessükl lesz tőle, és hogy az milyen. Másrészt ott az eléggé látványos mura effektus, ami jótékonyan kifelejtenek a reviewkból, és mindenhonnan csak a fizetett hirdetés folyik, hogy micsoda agybaszó a képminőség. VR szemmel az is, csak a tévéhez szokott szemnek ez egy kaka. Nagyobb felbontás ide vagy oda.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.02.24. 17:41:55
  • Evoluti0N
    Valszeg inkább a konzolokhoz hasonlóan, ezen is veszítenek. Összehasonlítva, h a hasonló szintű VR headsetek PC-re mennyibe kerülnek.
  • tonyr #120086
    Koszi, hogy irtad a kontrollerek esetleges "elromlasat", szerencsere akkor van gyors megoldas ra (:

En nem mondanam draganak, sot... Az persze teny, hogy nyugaton "olcsobbak" a cuccok a fizeteshez merten.
    Erdekes dolog az ar/emberek hozzaallasa, pl en nemetben elek, ahol ez kb a fizetesem 1/4-1/3-aba kerul, siman belefer az elmenyert (ha mar ez a hobbim), megis sok kollega sokallja kiadni erte a penzt, de az iphone-t megveszik dupla ennyiert (parevente)...
  • Moby
    A vásárlónak lehet, hogy drága, amúgy nem. Nem adja drágán as sony. Egy ilyen technika ennyibe kerül, kontrollerekkel, stb. Megkockáztatom, hogy egy centet nem keresnek rajta.
  • Moby
    A változáshoz át kellene lépni egy olyan húszmilliós határt. Mission Impossible. Emlékezzünk: kinektből elment 12 millió, és így is bedfarálták, mert nem akart rá senki fejleszteni. Egy 5-10 milliós vásárlóbáziossal rendelkező platform nem piac. Bármi mást jobban megéri fejleszteni.
    Ehhez kellene egy olcsó HMD, és ki kellene venni a rendszerből diszkomfortot, ami meg nem lehetséges. Ugyanez lett a sorsa az otthoni 3D-nek, meg végeredményben a mozis 3D-nek is. Az okok ugyanazokra vezehtetők vissza, a problémák ugyanazok, és ugyanaz a szopóspirál, amiben nincs tartalom, ezért nem terjed, ami hozza magával, hogy nincs tartalom, ésatöbbi. Pedig pc-n óriasái a tartalmi kínálat, sokszor nagyobb nagyságrendben, mint konzolon, és az elérhető eszközök száma is elég nagy. Viszont ott meg erős gép kell hozzá, ami sokaknak nincs. És még mindig ottvan a rosszullét, az elszigeteltség, az egyszemélyes használat, stb.
  • NEXUS6
    Ma kevesebbet teszteltem, elkapott az aktuális göthösség. De még így kóválygó fejjel is baráti élményt nyújtott.
    Horizon csodálatos, sok ilyen játék kéne, sok műfajban.
    Re továbbra is félelmetes nyomasztó, most már a VR grafika is teljesen OK.

Tegnap az egyik, a jobb kontroller jól beakadt, játékokban a ravasz gombok semmit nem reagáltak. Gyors gúglizás, egy reset szerencsére megoldotta. Ezen is van egy kis tűhegynyi nyílás, amibe egy gemkapcsot lehet kb beszuszakolni. Pár másodperc lenyomás után alaphelyzetbe áll. Ennyi.

Összegezve: drága-e ez az eszköz? Az, kibaxottul.
    De pont úgy ahogy drága volt a PSVR is, ugyanis még egy aktuális konzol árát kellett rákölteni, meg még egy kicsit.