PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.03.17. 21:17:22
Adversus solem ne loquitor
Azért az vicces, hogy csak utána jön a játék főcíme. :-D
PS5 II PSVR
Abban egyetértek, hogy a PS5 Pro leginkább emiatt kellhet vagy lett sürgős hirtelen. Nem te vagy az egyetlen, aki performance problémákra panaszkodik a PSVR2-nél és VR-ban elég fontos a jó frame rate. Főleg, ha nem akarsz rókázni.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.03.17. 09:38:20
Kurva kényelmetlennek nem mondanám, de az ultra kényelmes PSVR 1 után az, az ultra kényelmetlen Quest 1 után meg kényelmes.
A lecsúszik és a játékok szaggatnak dolog olvasásánál csak vakarom a fejem. Előbbi még megeshet mittomén hogy, de ok, de a szaggatás, nem értem.
Képminőség ofc jobb, mint PSVR 1 és Quest 1, de azért van még hova fejlődni. Úgy mondanám, h azt kaptam, amit elvártam.
Játékok terén meg még meglátjuk, h mi lesz. Igazából ezen csúszik el vagy sem az egész. Egyelőre van pár, ami érdekel és kijött már, meg van pár, ami még csak jönni fog és érdekel. Aztán meglátjuk, h később majd porosodni fog (lásd PSVR 1) vagy rendszeresen előveszem (lásd Quest).
Ami számomra negatív amellett, h kényelmetlenebb, mint a PSVR 1: A freshnel lencséknek köszönhetően pontosan be kell lőni a pozíciót, h lehető legélesebb legyen a kép. A másik meg, h a szoba falai, ahol a VR van eléggé fehérek voltak és emiatt sokszor gondja volt a trackinggel a headsetnek. És nem értem, h mi a fasz, amikor az elméletileg kevésbé modern meg jó Quest 1-nek soha nem voltak ugyanebben a szobában ezek a gondjai. Felraktam képeket meg stb. és most már jó, de akkor is wtf.
Ja még annyi, h a kontroller üzemidő kb 5 óra.
Viszont az már most látszik, hogy jönnie kell a PS5 prónak, mert ez a sima gép szánalmasan kevés ennek a headsetnek a meghajtásához. Nyilván ez vezet a framerate gondokhoz, a LOD problémákhoz, és mindenhez. Ez a foveated rendering nagyon kevés ahhoz, hogy megoldja a teljesítményhiányt.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.03.16. 22:50:57
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
PSVR2 tapasztalataim volt PSVR1 tulajként:
HMD:
A HMD kurvakényelmetlen lett. Az elsőt feltettem a fejemre, akkor is ottmaradt, nem kell meghúzni ezt a szart rajta, nem kellett igazgatni, tökéletesen felfeküdt. Az új folyamatosan csúszik előre a fejemen, állandóan igazgatni kell, és ez is csak akkor, ha satuként a fejemre húzom. Emiatt állandó szar (CA-s) a kép, mert állandóan lecsúszik az optimális pozícióból. Mindezek miatt réáadásul sokkal nehezebbnek is érződik, pedig talán nem az, de állandóan bukik előre. Szar, nincs egyensúlyban.
A szellőztetés jobb, mintha nem lenne, de erősebb kellene, így is hajlamos párásodni kissé
A képminőség javult az elsőhöz képest, de nem annyit, amit a számok sugallnak. Ezzel együtt okés. Ettől még jó is lehetne.
Motionsicknessem nem volt benne semmi. Oké, képzett vagyok, de a PSVR1-nél az utóbbi időben már elő-előjött, ahogy öregszem baszódik el az egyensúlyom. Ebben semmi.
Van screendoor, de nem vészes, kb arányos a felbontásjavulással.
A seethrough kurvajó LENNE, de haljon meg, aki ilyen elbaszott helyre rakta a gombot.
A HMD rezgése talán lehetne jó is, ha ügyesen használnák, jelen formájában egy gimmick hülyeség.
Ebből a HDR dologból én egyik játékban sem érzékelek semmit. Szerintem a fényerő nekem nem tűnik jobbnak, mint a régiben. Ha leveszem a fejemről, és ránézek a tévére, na ott van HDR.
A kontrollerek:
Hiperjó cucc. Ez a generáció a sonynál a kontroller éra. Nincs róla mit mondani. TÖKÉLETES...
...lenne, de az akkuidő egy komédia. Érzésre ilyen KETTŐ óra. Igen, egy töltéssel. Minden másban annyira profi, hogy hajszál híján bocsánatos bűn, de mégsem.
A szoftverek:
Na ez a feketeleves. Megcsináltatták hozzá ezt a Horizon demot, ami huszonnégyezeért úgy szaggat, mint a roahdtkurvaélet. Az életemben nem láttam így szaggatni VR játékot. Ez mi a k.isten? HUSZONNÉGYEZEÉRT? Sony bazdmeg...A graf nem lenne pocsékszar, ha nem az orrod előtt morfolódna minden. Az ilyen párszáz forintos PSVR1 játékok minőségét alulról karcoló hulladék. Kb ehhez mérhető a játékmenet is.
Star Wars akármi: na ez óriási faszaság játszani. A graf itt is szarocska, meg minden ott nő ki ebben is előtted, de az egész így is rendben van, fasza a fíling, a gunplay, okés. A framerate is.
Village: Na ez már majdnem mindenben okés, bár a framerate van, hogy itt is szar.
Mást még nem néztem.
Nem volna ez annyira szar, ha nem kúrták volna el ilyen iszonyatos módon a HMD viselhetőségét, de a hordhatatlanság peremén egyensúlyoz, és ha le nem is zuhan, rohadtkényelmetlen lett. Érthetetlen az ok, ha volt egy működő kialakítás.
Meg persze játékok kellenének, mert ezek...
(Ez lwb-nek ment, csak az SG megint megőrült...)
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2023.03.16. 15:23:33
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Előbb talán játékok kellenének, mert az, hogy menni fog a Witcher 3 meg a többi last gen játék next gen peccselt verziójának RT változata is 60 fps-ben, az édeskevés.
Duplán igaz ez az új series x ++ változatra, ami nyilván szintén jönni fog a pro-ra válaszul.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Láttam, hogy itt is van piros bogyója a bossoknak, mint ott. :-D Vagyis az elsőnek legalábbis van.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.03.15. 07:33:45
PS5 II PSVR
Egyébként kb az első boss a legnehezebb a játékban. De semmit nem veszítesz, ha elskippeled az egészet.
PS5 II PSVR
(De minek?!)
PS5 II PSVR
Szerintem is remek játékok a Nioh-k, bár az igazat megvallva ma már nagyon másképp nézek a BB-re is, miután tavaly megint elővettem, és letoltam újra. Tegnap este le is ment a Wo Long. Semmiféle addikciót nem váltott ki, teljesen rezignáltam hagytam abba és ott. Szerintem ez egy töltelékjáték volt nekik is, meg igazából nekem is. Lesz még idén soulslike, hátha azok jobban sikerülnek. Amúgy sem lehet évente Elden Ringeket lepakolni.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Link.
Gamesaloon delaertől, de ő most épp 2 euróval drágább, mint a legolcsóbb.
Hozzáteszem az egész játéknak nem sok értelme van. Kissé alacsony színvonalú időtöltés soulslikeal.
Egyszer már abbahagytam annyira beleuntam, aztán rájöttem, hogy egyszer ki fog kerülni a gamepassból, és ha rámjöm, hogy befejezném, majd pénzt kellene adni, amit nem igazán kellene ezért adni. Szóval végigviszem "becsületből"(?)
A gombkiosztast azonnal megvaltoztattam a trigger-re (:
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
Ja és semmi normális páncélt nem lehet felvenni, mert egyből a mozgás kárára megy, de úgy, hogy még 35 szinten se tusz felvenni semmit.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2023.03.11. 11:05:30
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.03.10. 11:39:26
Hogwarts Legacy PC kódot hol lehet legjobb áron, biztonságosan vásárolni EU-ra? Egy ismerősömnek kellene. Nem ismerem igazán ezeket a kódos oldalakat.
PS5 II PSVR
ha tudtam volna anno hogy a DualShock3 ennyire nyomorek kontroller, elkukdtem volna az anyjukba anno a sok PS-buzit.
:D
Ezert vettem anno mclassic adaptert a switch melle, termezetesen ps3al is mukodik es a felbontas felskalazasa mellett elsimitast is tesz hozza stb..
Kb 100€ volt de megerte mert tobb regi konzolomhoz is hasznalhato (:
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.03.09. 14:36:04
A kettő meg a három okés
Szerintem én tudom a megoldást a problémádra. Én amikor rávettem magam, hogy pasztázom a ps4-et összeszerelés után nálam is jelentkezett ez a probléma. olyan volt mintha laggoltam volna vagy más irányította volna a kontrollert, és elveszítette a jelent. Kicsit szét kell bontanod a ps4-edet a burkolattól van egy kis antenna a bluetoothnak azt nem tették vissza a csodás szakemberek akikhez vitted, vagy vidd vissza és kérd meg őket, hogy kössék vissza mert szerintem 100%, hogy ez a probléma. nekem 2 hetembe került mire rájöttem mert a videó ami alapján szétszedtem és összeraktam ott a srác mondta h ja ez nem lényeg és összeszerelésnél se volt semmi arról, hogy azt a szutyok kis kábelt visszahelyezte volna. Szval a bluetooth antenna a ludas azt kell visszatenni az alaplapba :D
Jajj és nem mellékesen vettem egy új kontrollert is mert már azt gondoltam a régi hibásodott meg :/
Utoljára szerkesztette: Kreeder, 2023.03.06. 11:04:14
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10