PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnuluWork
Féltem, hogy nem lett jó, de meggyőzött. Olyan hangulata van (főleg, hogy egy hete japó kalandfilmeket nézek), hogy amikor ...

... jött az első visszaemlékezés, vagyis megkezdődött a harc tanítása, a környezet okán percekig csak döbbenten néztem ki a fejemből, annyira eltalálták azt a részt. És amikor végre nem volt sötét, eső, vihar és egyebek, feltárult a táj. Azóta csak követem a szelet és a faleveleket. Eszméletlen hangulata van a játéknak! Ehhez jönnek hozzá az apró kis szépségek, mint a történetmesélés, felvezetés, tárgyak, felszerelés, stb., ami nagyon megdobja a hangulatot. Gondolkoztam, hogy melyik AC volt számomra ennyire hangulatos az első pillanattól kezdve, és az AC3 BF óta én nem emlékszem sokra, pedig az utolsó két történet bejött. Szóval le a kalappal! Minden japó mániákusnak kötelező!

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Nálam is már két és fél óra belement a ghost of tsushimába, a szamuráj hangulat, a szövegek , a zene és természetesen grafika nagyon rendben. A szélben áramló falevek baromi hangulatos összképet tudnak teremteni. Art része is stílusos. A harcrendszer is teljesen jó és ez még csak fejlődni fog a mozdulatok technikáival. A kamera kezelés kicsit fura, illetve az Mi az, ami hozza a szokásos sajátosságait open world lévén
Pár nem japán sírt, h milyen dolog, h amerikaiak csinálnak feudális japán játékot és nem tisztelik a kultúrájukat, meg hasonló baromság. Egy ausztrál újságíró még erre is alapozta a rivjúját és ez miatt alacsonyabban pontozta. Mindeközben a japánok és a japán kritikusok imádják.
n000rbi
Avatar, dinamikus téma és mini soundtrack.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Közben nekem is megérkezett!

Mindig amikor új táékot vásárolok újból és újból az eszembe jut, hogy miért kell azt a levakarhatatlan matricát odabaszni a borító közepére, ahelyett hogy mondjuk lehúzható legyen a fóliával együtt, vagy legalább a hátára raknák?

Munka után majd meglesem. A DLC az mit takar? Valami fegyver+páncél szettet?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.17. 13:34:33
n000rbi
16-ért vihető tőlem a Csucsi Standard Plus verzió, kétoldalú borítóval, DLC-vel. Mindig erőltetem ezt az AC-féle openworld-öt és nem tanulok belőle :P

Ulthanito
Azt úgyse látod, mivel olvasod a feliratot.

Meg egyébként nem feltűnő. Az engem egyáltalán nem zavar.

Úgy meg pláne nem, hogy játékok tucatjait játszottuk végig értelmezhetetlen szájmozgásokkal az elmúlt 30 évben.

PS5 II PSVR

AntiHero
Meg a szàjmozgàs se jó a japàn szinkronra.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Ulthanito
Engem eddig megvett. A japán szinkron zavaró, mert nem tudom olvasni a feliratot rendesen. Szóval lehet átteszem angolra, és majd a következő végigjátszásnál, amikor már nem annyira fontos, mit pofáznak, akkor japán lesz.

PS5 II PSVR

AntiHero
Én is toltam 3 óràt. Jó ez, kis zen jàték. Egyenlőre minden pillanatàt élveztem. 60+ óra múlva màr lehet nem fogom. :D

Egy dolog zavart a kamera érzékenysége fordulàskor. (Nem talàltam opciót a beállítàsàra)

Nekem is ma viszik ki az átvételi pontra (Posta). Valószínűleg hamarosan szólnak, hogy lehet érte menni.
Kandurex
Jöhet a Csucsi estére :)

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.07.17. 09:18:38

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

shaddam
Cultural appropriation vagy mi ennek a neve. Régebben ilyen memének hittem hogy fehér emberek beszóltak annak a fehérnek aki kimonót vett fel, vagy befonta a haját mint a négerlányok.Hát valóság <#banplz>
Mondjuk mostanában meg a saját szobraikat kezdték ledönteni, ennél is több mentálisan beteg ember lesz, mert szégyellniük kell az őseiket szerintem.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Azt tudtam, hogy a japánok odáig vannak érte, azt viszont nem hogy az emberek utálnák. Eddig csak jókat olvastam róla + ismerősök akik játszanak vele magasztalják. Nem váltja meg a világot, de japán setting elviszi a hátán a játékot.

Vagy ez csak ilyen TLOU2szerű twitter őrjöngés?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.17. 08:48:31
shaddam
Olvasgatom melóban a tsushima körüli szarkeverést. Fenemód szórakoztató

Kicsit szomorú vagyok hogy hétvégén nem leszek ps4 közelben, legkorábban vasárnap este állok neki kardozni

Akit érdekelne

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Ulthanito
Na, elkezdtem Cusit. Nekem eddig bejön. Fasza kezdés, kellemes látvány, jó kis japán hangulat. Japán szinkront és easy fokozatot belőve szórakoztatom magam.

PS5 II PSVR

shaddam
Tlou2 platinázva.Jöhet meló után a tsushima

Mondjuk az éjjeli támadást nem csak az elvek miatt alkalmazták kevésszer a világtörténelemben.

Ha nem jött be, akkor a támadók számára is iszonyú rizikós volt. Csakis tökéletes terepismeret és csapatirányítás és persze 100%-ig parancskövető katonákkal lehetett kivitelezi és még így is sokszor félrement a dolog.
AnuluWork
Ill. ott a Sekigahara c. film. Abban minden benne van, hogy miként lehet jó pozícióból elveszíteni egy háborút hülye elvek miatt (Pl. éjjel nem támadunk, az parasztoknak való, meg hasonlók.)

shaddam
A legnagyobb hiba hogy nem az én mancsom van a képen :'( Soká lesz még november(?)

Kongy
Picit nagyobbnak tűnik, mint a DS4, ami nem feltétlen baj nekem, amekkora kezeim vannak.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

AntiHero
Elvileg ekkora a controller.

lwb
Ha van benne golfütő katana helyett, akkor minden oké.

Érdekes, amit írsz, mert én éppen a BioWare említett RPG-it éltem meg fogyatékosnak.

A Mass Effect 1-ben nagyon fapados volt a harc, 2-ben pedig nagyon egysíkú. Nem rég végigment a Gears 1-ből az Ultimate is, illetve egy kihagyott ME2-es DLC, hát borzasztóan unalmas volt harc az utóbbiban (mondjuk gyakorlatilag szólózni kellett, ha van party, vállalhatóbb a játék, így nagyon kilógott a lóláb).

A Dragon Age-ből a 2-től már a demó elvette a kedvem, az 1-et szerettem, de a party miatt a vonzó kasztokat első nekifutásra is ki lehet próbálni, a lehetőségeket pedig eléggé behatároltnak éreztem. Bizonyos specializációg übertáposak voltak, másoknak meg értelme alig volt (arcane warrior vs shape-shifter). Az alapjátékban legalábbis. Újrajátszanám, ha lenne rá időm, de nem elsősorban a kasztok vagy a harcrendszer miatt.

A BioWare-rel amúgy is az baj, hogy szinte csak frontális harc létezik karakterfejlesztési szempontból. Az nem lopakodás, hogy az infiltratorrel néhány másodpercre láthatatlanná válva kibukkanva fedezékből kiosztasz egy fejest (és a közös cooldown miatt a többi képességet már nem is lehet használni, a leghatékonyabb ezt spammelni). A Deus Ex vagy az Alpha Protocol ebből a szempontból sokkal jobb volt - újrajátszásaim is azokban vannak. Ha közepesen normális lopakodás és hekkerképességek kerülnek a Cyberpunkba, már az előrelépés lehet.
Ráadásul, ahogy látom egyáltalán nem ügyeltek a játékban a faji sokszínűségre. Sehol egy fekete vagy éppen egy transznemű. (Bár transzneműre japánban azért nagyon esély van az átlagosnál. :) )

Az azért mégis csak gáz hogy 1274-ben a középkori japánban csakis ázsiai kinézetű emberekkel van tele az egész játék. :)
Nálam a Harakiri az, ami veri még A hét szamurájt is, szinte tökéletes az a film. Trélert csak spoilereset találtam belőle első blikkre. A feldolgozást nem láttam belőle.

Könnyedebb, kevésbé ínyenc darab, de műfaj alapvetése a muszasis Szamuráj-trilógia:

//www.youtube.com/embed/xuxLVv6pGZ4

Túl komolyan nem vehető, de sörözés közben többször lecsúszott guilty pleasure volt számomra a hentelősebb A sógun árnyéka. Valószínűleg éppen annyira érdemes belőle japán történelmet tanulni, mint a Ghost of Tsushimából.
Myselor
marhára poénos vagy még mindig:)
AnuluWork
A kommentek között a teszter ezt is írja az egyik kommentre:
"Ne hagyd, hogy az én kérges szívem eltántorítson. Ez egy nagyon szórakoztató és magával ragadó játék és ha szereted a szamurájos témát, ez egész biztosan elkényeztet majd. Lehet, hogy saját pontszámod éppen ezért magasabban lesz. A lényeg, hogy hajrá, és jó szórakozást :)"

AnuluWork

//www.youtube.com/embed/YwP_kXyd-Rw
//www.youtube.com/embed/Fvn3giWYZTg
//www.youtube.com/embed/z6ov1-dJXAk
//www.youtube.com/embed/D_U1Gupe6iY

+1
:D

//www.youtube.com/embed/ZxAPEyzcCtU

Ulthanito
Pedig állítólag túl izmos benne a főhős. És ugye ez a feudális Japánban nem lehetett.<#banplz>

PS5 II PSVR

Harakiri, az egyik legjobb

Mephike
Nos én úgy döntöttem, hogy ez a játék még várhat egy kicsit nálam.

lwb
Na, első megbízható leírások megtekintése után csucsima azonnal előrendelve.

Nálam már töltődik. Ez a játék után úgysem lesz semmi nagyon novemberig. Úgyhogy utána lehet majd a backlogból szemezgetni, ahogy most a TLOU 2 és a Tsushima között is teszem.
n000rbi
Na, g365-ön dobtak egy 10-est a csucsira, ígéretes :)

Marco Polo Japánig nem jutott el, csak Kínáig :)
Voltan
A hét szamuráj, Ran, Oni Baba, Yojimbo, A vihar kapujában (Rashomon). Én nagyon szeretem még a Zatoichi-t is, valamint a Lone Wolf and Cub sorozat. Ezek mind alapművek, és még lehetne sorolni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

AntiHero
Alapművüket nem tudom. De nekem ezek maradtak meg.:

//www.youtube.com/embed/cDeTPgkOTaQ

//www.youtube.com/embed/Xpm007vne54

//www.youtube.com/embed/j8cKdDkkIYY

shaddam
Mik az alapmű szamuráj filmek? Készülődnék a tsushimára

Én veszem. Nem várok tőle világmegváltást, de kellemes darabnak ígérkezik. Plusz feudális japán. Hibái ellenére tetszett az utóbbi két AC, ez meg sok szempontból jobbnak tűnik azoktól.
Rage47
jó de az ND, az ő játékaik mindig jól futnak minden PS4-en.
ez meg egy gen. végi openworld játék egy gyengébb csapattól
mucsácsó
szerintem jól fog, legalábbis gondolom nem lesz nagyon gond, a többi exxel se volt nagyon para, sőt - Lasszó2 is tükörsimán ment nálam - a multiplatform címek a minősíthetetlenül foskókányak csak ilyen téren főleg :D
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.07.14. 17:24:23
lwb
Igaz, már elfelejtettem. Egyébként NPC-knél lesz itt is más kaszt állítólag. A PnP játékban volt még egy rakás az ebben a játékban játszható hármon kívül.

Rage47
ennyit vártam kb., mármint kevesebbet, mert az első videó alapján elég AC-copy volt, annál kicsit jobb, a mostani videókat nézve.
Slimen hogy fut vajon? :D
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.07.14. 16:52:50
j0nNyKa
az első részről beszéltem, de a másodikban is ugyanúgy 3-3 specializáció volt, ami itt is legalább 6 féle különböző játékstílus (+ egyébként a companionok erre még rátettek, Anders pl baromi izgalmas volt ezzel a kettős énjével, Fenris is tökre új valami volt ezzel a spirit warrior valamijével, stb)
a balansz kérdés megint más, azzal teljesen egyetértek, mindhárom részben szürreálisan erős a blood mage pl

a 2. bekezdéseddel is kb egyetértek, és ezekről végülis még nem tudunk ~semmit a cyberpunkkal kapcsolatban, szóval simán lehet egy frankó játék belőle, bár hogy őszinte legyek, csodálkoznék - de el tudom képzelni
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.07.14. 16:51:33

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

lwb
De a DA2-ben nem volt semmi specializáció, csak a három alapkaszt. Nem tudom, mi van a leakekben, de a DA3 specializációi lényegében csak 1-1 új skiltree-t nyitottak meg és kész. Ráadásul nagyon bénán volt balance-olva.

Meglátjuk. Sok mindent meg tudok bocsátani a játéknak játéktechnika terén, ha a sztori, a setting, a writing jó. Nekem ez a lényege egy játéknak (ha a TLOU2-es kommentjeimből nem jött volna le :DDD), a játékmechanika másodlagos. A Fallout 4 pl teljesen kidobta a skillrendszert, mégsem tartom rossz játéknak.

mucsácsó
én tényleg elmegyek valami jósnak, vagy valami elemzőnek mostmár... :DDD

biztosan fasza lesz nagyon (úgysincs mivel játszani perpill nagyon), de nem lesz GOTY és Witcher 3 pótlékot sem szabad várni tőle így első blikkre a rivjúkat átfutva gyorsan... :D
AntiHero
Ahogy nézem a teszteket sajnos nem győztek meg. Bàr a story az baromira érdekel.

De a többi hááàt...
na majd pénteken kiderül.

AntiHero
Ghost of Tsushima (ign)

Pozitívum:

Hangulatos prezentáció, kiváló atmoszféra
Szórakoztató harcrendszer
Akciójátékhoz képest részletes fejlődésrendszer

Negatívum:

A mellékküldetéseket túlzottan elnyújtották és feldarabolták
Apró animációs problémák
A küldetések útvonaláról letérve bosszantó számláló zavar vissza minket a fő csapásirányba

Végszó:

A Ghost of Tsushima nem mutat újat, nem találja fel a nyílt világú akciójátékok műfaját és még véletlenül sem egy tökéletes produkció. Amiben igazán remekel, az az atmoszféra megteremtése, ami feledteti velünk a sokszor látott játékelemek fölött érzett fásultságunkat. A költészettel felérő képivilág, a gyönyörű zene és az felfedezésre bátorító, intuitív rendszer széllel, rókákkal és madarakkal lelket ad a játéknak, ami ráadásul egy ismerősségében is érdekes történetet mesél majd el nekünk. Mindazonáltal, ha valakit kitör a frász a méretes térképen való barangolástól, ahol felderítendő pontok között botladozó hősünket lassan maga alá temeti a gyűjtögetnivaló holmik sokasága, nem biztos, hogy éppen itt fogja megtalálni a számítását. Aki viszont nyitott egy kifejezetten szórakoztató harcrendszerrel megáldott, szívbe markolóan drámai és vizuálisan elbűvölő keleti szamurájkalandra, azt igenis be fogja rántani a Ghost of Tsushima és el sem engedi majd az epikus végszóig.