PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Nem vagyok nagy Halo rajongó (mondhatnám leszarom az egész franchise-t), de egy éppenhogy csak 30 fps-en futó 3rd person akciójátékot hasonlítasz egy 4k 60fps twitch-shooterhez, nagy pályákkal, multival, egyszerre sok játékossal, ray tracinggel. Utóbbi meg odabasz egy ps5 meg series x hardware-nél ezereszer erősebb pc-nek is. Én pl. a 2080 Ti-omon, amit anno kétszer annyiért vettem, amennyiben egy ilyen konzol fog kerülni (és nincs hozzá cpu bottleneck sem, i7-em van, nem a legújabb gen, de nem is régi) kikapcsolom, mert ha nem 1080p játszok, akkor le kell venni egy rakás más effektet, hogy a stabil 60+ fps meglegyen. És én nem vagyok hajlandó 30 fps-en játszani pc-n. (max a Diablo 2-t, 25 fps-en, de az más. 😄)

Próbálj meg egy TLOU2 vagy RDR2 kategóriás grafikával egy Halo nagyságú shootert készíteni és welcome to 15 fps, az új Crysis-t senki nem akarja megcsinálni, amit 10 évig senki nem tud rendes futtatni majd, csak egy mém lesz. Nyilván a fókusz a magas fps, akár 60 fölötti is, volt, hogy a kompetitív online shooter világba újra visszatérhessen a Halo (régen ugyanis ez létezett).

mucsácsó
mekkora képek, úristen 😄DDDD

ezen a videón meg már 10 perce szakadok 😄 😄 miez a röhögés 😄

de sajnos tényleg ez a szint, röhej volt az egész prezi...depláne ez a HALO-s kezdés, vérgyenge volt - ha még úgy nézne ki a játék, mint ahogy a gameplay előtti átvezető, akkor már arra azt mondtam volna, hogy NA, EZ IGEN 😊

és Phil erre verte magát, hogy majd most jól megmutatja az MS?! ez az, amit tényleg nem tudok megérteni..

még egyedül a Forzára mondanám, hogy az tényleg nextgen szint, dehát ott se túl sokat láttunk 😞
<#banplz>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mephike
Nem akarok ezen a témán lovagolni, de anno ezt ígérték.

shaddam
<#banplz>

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Az első képről azt hittem először, hogy valami Minecraft remaster.
Végem van <#nyes>
Van pár játék, amit nagyon ígéretesnek tűnik a konferenciáról és várok. Vagy jónak tűnik és majd meglátjuk, mert a CGI trailerből nem jött le, h milyen lesz, vagy egyáltalán mi lesz (Everwild), de a Halo Infinite miatt nem ülök tűkön.
<#taps>
Biztos van az a pénz, amiért leírnak bármit. Vagy szemrákjuk van. Ki tudja.
Mondjuk a mame-ek már mennek. Azokon legalább röhögni lehet.
Mephike
Eközben egy párhuzamos univerzumban a főcím üt rendesen: Gyönyörű lesz a Halo Infinite...
Mindenkinek más az ízlése.

De tényleg mi ez? Hogy? Miért?
Én nem tudom mit csinálnak, de mintha elfelejtettek volna programozni. Persze nem minden a grafika, de azért na. Ami picit is kinézett valahogy a cg volt és a megjelenése a messzi, messzi jövő. Amiből volt minimális gameplay az mind ilyen nem is tudom mi volt... Ezért kár új gépeket vetetni az emberekkel. TLOU2 körbe hugyozta ezt mind röhögve. A sony belsős csapatain kívül tényleg mintha elfelejtettek volna programozni. És nem csak az ms belső stúdiói, hanem úgy anblock mindenki. Hát a multiplatform fejlesztők rendesen jobbak voltak régen. BF3, BF4 keresztbeveri bármikor ezt a halo finitót és azok sokkal rosszabb hardvereken mentek anno 2011-ben meg 2014-ben. Oké járvány van meg minden, de ennyire mehre nem számítottam.
Mondanám, h ez van, ha valami crossgen, de aztán megnézem a TLOU 2-t és akkor úgy ez már nem elég magyarázat erre. 😄
Az. Betli.
lwb
Ja, egy Pillars of Eternity világában játszódó Skyrim-szerű fantasy rpg a TES6 2038-as megjelenése előtt, az valóban betli. Remélem minden évben, mindegyik konzolgyártó nyom egy ekkora betlit innentől és akkor minden év szuper év lesz.

lwb
Elájulva én sem voltam, de nem is volt botrányos. A Sonyval ellentétben ráadásul meg is tudott lepni. Pl. az Obsidiantól az Avowed. Számomra az az év meglepetése, óriási elvárásaim vannak, miután a Bio és a Bethesda kivégezte saját magát, az Obisidian maradt az egyetlen nyugati stúdió, amelyik még jó rpg-ket tud csinálni.
A HZD2, a Spider Man kieg és a Demon's Souls (aminek játszottam az eredetiével) nem nyűgözött le ennyire. A többi meg 3rd party volt Sonynál is, az nem számít.

Ok. Én meg találtam egy csomó más forrást, ami arról beszél, h a haiku abban a formában, ahogy a játékban is van és ahogy most is használják, az a 17. századig nem létezett. Sőt, arról is, h a 19. századig még csak nem is hívták haikunak.

Amúgy meg: "Haiku began in thirteenth-century Japan as the opening phrase of renga, an oral poem, generally a hundred stanzas long, which was also composed syllabically. The much shorter haiku broke away from renga in the sixteenth century and was mastered a century later by Matsuo Basho, who wrote this classic haiku"

Szóval haiku nem létezett külön, hanem a renga részeként. Szóval csak megerősítettél a linkeddel, h a játék idejében nem létezett még abban a formában, ahogy a játékban szerepel.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.23. 21:10:02
AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Előző hónapban már megvolt, ott rá is kontráztak, a Sony már ott győzött is. MS itt csak bevert egy újabb szöget az XBox koporsójába. <#idiota>

Erre nem is kell rákontrázni. MS nyomott egy betlit keményen.
n000rbi
A mostani box event végén is mondták, hogy lesz még ilyen az éven, a Sony pedig elvileg augusztus 6-án jön újabb infókkal.

Én sem voltam elájulva a box show-tól, pedig reménykedtem, hogy na most odab@sznak, de nem. A series x és pc only cuccokból sajnos nem sokat láttunk (az a Hellblade 2 bejelentkezés egy vicc volt, UE5-tel abból jövőre se lesz semmi), a többi meg ami jön one x-re is, az olyan, amilyen.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

lwb
Rá fog? Már lemet a Sony showcase 2020 múlt hónapban. Egyébként szerintem nem kontrázott rá, mennyiségileg egészen biztosan nem. Jóval több játékot mutatott be a MS, mint a Sony. Össze sem lehet hasonlítani. Sony-nál 1st party mi volt? Ratchet & Clank, Spider Man kieg, HZD2, Gran Turismo 7 és a Demon's Souls remake.

Mephike
Visszanéztem az XBox show-t. Hááát, azért erre nagyon rá fog tudni szerintem kontrázni a Sony. Számomra csalódás az új Halo grafikája, még a mostani generáció esetében sem lehet azt mondani, hogy kiemelkedő lenne. Tudom, nem minden a grafika... 😊

mucsácsó
Psychonauts 2 - csak 2021.... 😞((((((( Annyira tudtam...
De szeretném ezt a játékot. Nincs valakinek eladó használt példánya? <#hehe>

shaddam
Mai xbox preziből a milf volt érdekes meg a stalker2(amiből kb semmi se látszik). Lehet csak a stream miatt volt, de a halo pl rohadtul nem volt nextgen kinézetű. Aztán elvileg a teraflopok miatt csicskítva van a ps5<#ejnye1>

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

n000rbi
Ki gondolta volna😄

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Seth
DQ11 Definitive Edition jön PS4-re is decemberben, fákk..... 😄

PSN ID.: Beegabor

Időnként ottmarad és meg tudod simogatni, de csak imádkozás után. Néha azonban eltűnik és nem tudod. Nekem az esetek többségében ott maradt és meg tudtam simogatni.
A videókban láttam, hogy a rókákat meg lehet simogatni miután elvezetnek minket egy oltárhoz, de ez nekem eddig egyszer se sikerült. Ha imádkozok az oltárnál a róka eltűnik mire befejezem. De előtte viszont nem ajánlja fel a simogatás lehetőséget, ha odamegyek a rókához.

Az mellesleg feltűnt nektek, hogy imádkozás után mindig egy rókaszoborral több van az oltáron?
Tippre a róka ami odavezet, az nem is egy igazi róka hanem tényleg egy róka szellem, ami miután elvégezte a feladatát, visszatér az oltárra. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.23. 15:44:41
AnuluWork
Dehogynem.

Voltan
És baszki való igaz. Erre nem is gondoltam, de tényleg 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

A haiku sem létezett a 17. századig.
Igen a Tsutshima nem a sokak által ismert és sokszor megénekelt "klasszikus" Edo kori békeidőben játszódik, hanem még 1274-ben. Majdhogynem az "elején" a szamurájok korának.
A busidó de kb az egész japán-szamuráj kultúra kb az Edo korszakra (17sz) forrt ki abba a formába ahogy itt a játékban bemutatják. Szóval pár évszázados eltérés van, de ettől még játék nagyon jó. 😊
lwb
Persze, teljesen rendben van így a játékban, csak vicces volt hallgatni a 80 éves japán papát, ahogy magyarázza, hogy lószart, simán le kell vágni őket. 😄

Voltan
Pontosan. Ez a becsületkódex dolog az Edo korszak találmánya, 17-19. sz., békeidő, kvázi romantika.
A korábbi, háborús időkben semmi ilyesmi nem volt, teljesítsd a hűbérurad parancsát, az ellenséget öld meg, mindegy hogyan. Kész.
A mongol invázió idején meg aztán hatványozottan. Idegenek, akik felégetik a falvainkat, levágják az embereinket, hát nem igazán volt téma a lovagiasság, attól tartok 😊

Ettől függetlenül a játék dramaturgiájába passzol, szóval engem nem zavar.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tényleg nagyon gyors. Kb 1 max 2 tippet van időm elolvasni. Az AC😮riginsben bezzeg szinte mindig körbeértem a tippekkel egy töltés alatt.
Rage47
ja elég durva 😄 imádom, hogy nem olyan, mint a witcher3
AntiHero
Töltési időt senki nem mondja milyen kevés a GoT-ba?

Konkrétan néha nem tudom elolvasni a tippeket amit ír. 😄

Ha ez PS5ön alap lesz, minden jàtélnàl, màr imàdni fogom a kövi generàciót.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

lwb
Azt bírom a GoT-ban, hogy Jin végig nyafog, hogy ez nem becsületes harcmodor, a szamuráj nem így küzd stb, stb, aztán amikor nézem a reakcióvideókat a neten, ahol japán harcművészmesterek és történészek nézik a videót, mindegyik rögtön hozzáteszi, hogy "dehogynem, egy szamuráj simán csinált ilyeneket, lopakodott, hátba szúrt, ha kell".
Kedvencem a 80 éves japán kendo tanár, aki azt mondja, hogy nincs olyan, hogy dishonorable, ezek banditák, meg kell őket ölni és kész, mindegy hogyan. 😄

Megvolt az első nagyobb város(falu?) felszabadítása. Jó volt. Jól lehet ötvözni a stílusokat.

Pl bemész nyíltan a főkapun és párbajra hívod az embereket. Az már alapból 3 mongol mínusz + legyőzöd az utána rád támadókat. Ha nincs más ellenség a közelben nyugodtan átválthatsz lopakodásra, hogy kiritkítsd az erősebb egységeket, valamint a túszokat (akiket amúgy elkezdenének elkezdenek megölni, ha észrevesznek) így könnyebb kiszabadítani.
AnuluWork
Csak úgy. Semmi spoiler, csak egy kép.

Mephike
FIFA <#wow3>

lwb
Nem ez a végleges borító, hanem ez.

Kicsit más, az ESRB rating is 3+ lett, E-ről. Egyébként tényleg nem túl szép, de Mbappével semmi baj nincs, világbajnok (és francia bajnok) focista, bőven elfér a borítón. A játék persze ettől még egy rakás szar lesz, nyilván tele MTX-el vagy akár konkrét kaszinóval, mint az NBA-nél. Mindez minimális újítás mellett az előző évi kiadáshoz képest, ahogy szokott lenni.

Viszik majd mint a cukrot természetesen.

shaddam
A felső képen a fociháló a google képkereső első oldalán van <#banplz>

És igazad volt. Köszi a tippet. 😄
Seth
Nekem egy Dragon Quest 11 és egy Remothered lett behúzva.

PSN ID.: Beegabor

Tatyla
Summer Sale
Wreckfest és Snowrunner behúzva de majd csak csúcsi után

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA