PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Moby

Adversus solem ne loquitor

sot, 90 fok korul mar meg is pillantja a hatso fenyeket.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

ugy latom ket oldalon alul es felul is vilagit. 4 pont tehat. azokbol (el- es feltunesebol, meretebol) siman tudja mi a helyzet. joval 90 fok felett kene forogni, hogy ne lasson semmit.
no de majd kiderul :)

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Moby
Egyébként az új oculus prototípuson is ottvannak a lightmarkerek+kamera, tehát szinte teljesen megegyzik a két koncepció.

Moby
Moby
>miert ne latna a kamera?

Végig a szemcsin lévõ lightmarkerekrõl beszéltünk, nem a move/ds4-rõl.

- annyit tud, hogy kb merre van a keszulek, de hogy a karjaid (move) milyen tavol vannak attol, arrol sztem fingja sincs

- fejmozgasra gondoltam, igen. nos ha en jobbra forditom a fejem, a karjaim nem feltetlen mozognak vele egyutt, max egy kicsit ---> miert ne latna a kamera?

mint irtam, teljes szobaban forgolodas nyilvan nem megy, de szvsz nincs is ra szukseg.

Moby
Bár a kép alapján mintha hátul is világítana. Ez lehet a megoldás a problémára.

Moby
>maga a szemcsi (es a move a kezedben) pedig azert vilagit, hogy belül is pontosan megjelenithesse a dolgokat.

No, mivel a giroszkópok által amúgy is pontosan tudja a szemcsi pozícióját, ez könnyen beáltható, hogy erre a világon semmi szükség nincs.

>teljes 360 fokban meg biztos jo mozogni
Nincs szó elmozgásról. Ha oldalra fordítom a fejem, a két világító baszból jó esetben az egyiket, rossz esetben egyiket sem látja. Bármilyen további történésrõl a kamera már nem tud. Bármire is használja, az a funkció ilyenkor nincs. Aka szó nincs 360 fokról.

n000rbi
"pl egy skyrim-on belül ha elkezdenel hadonaszni, akkor tenyleg latnad a karjaidat. lehet ehhez a szemcsi poziciojara is kivancsi. "

Ez így van, a Castle nevû demóban karddal, pajzzsal hadonászhatsz move-val a kezedben.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

en ugy ertelmezem, hogy van benne normal szenzor, mint az oculus-ban is. maga a szemcsi (es a move a kezedben) pedig azert vilagit, hogy belül is pontosan megjelenithesse a dolgokat. pl egy skyrim-on belül ha elkezdenel hadonaszni, akkor tenyleg latnad a karjaidat. lehet ehhez a szemcsi poziciojara is kivancsi. vagy nemtom...
teljes 360 fokban meg biztos jo mozogni (es lehetseges is), de nem hiszem, hogy az jarhato ut lenne a jatekoknal. gumiszoba meg apolo kene minden jatek session-hoz.;) eleg, ha a fotelben szedeleg jobbra-balra az ember.

n000rbi
Gyanús, hogy ez is casual bohóckodásra lesz jó, mint a move, de ne legyen igazam.

Moby
Amúgy pont holnap lesz oculus prezi is. Kíváncsi vagyok õk hol tartanak, mert a szájkarate az nagyon megy mindenkinek, de produktum az egyik oldalon sincs, se specifikációk, se semmi kézzelfogható.

Moby
"Az Oculusnak ott van Carmack, nekünk a NASA. Vajon ki fog gyõzedelmeskedni?" :P"

Az oculus. A devkitbõl eladtak eddig 50000-et :D Ami egyúttal elõrevetíti a rá majdan megjelenõ tartalom mennyiségét is.

n000rbi
Nem tudom, kérdezd a NASA-t :D

Moby
Az világos, de minek? Mert ha látnia kell a kamerának, akkor szó nem lehet 360 fokról (még 180 sem). Pozicionáláshoz nem kell, ahhoz gyro kell. Maximum a kamerától mért távolságot lehet vele megállapítani, de ehhez rá kell látnia a kamerának, ami egy szabadmozgású eszköznél totális fail. Éshát a távolságra meg aztán mi szükség lenne?

n000rbi
Ahogy a move-nál, látod ez is fénylik kéken, hogy a ds4, meg move-val a kezedben már karácsonyfának hass. :D

Moby
Ezt én sem értettem, mindenesetre õrületes fasságnak hangzik.
Akárcsak ez a "Forward prediction is key to getting rid of latency". És ha rosszul tippel, az különösen fasza lesz, mert az meg plusz lag.

deep
Mi a túrónak használja a kamerát? Milyen tracking?
zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

n000rbi
Ezek még lemaradtak (fáradok :)):

Tracking builds on PS Move and DualShock 4 technology, "supports forward prediction." Position and rotating head tracking: 1000HZ, 3 Meter Working Volume, Full 360 Degrees.

Audio: "True spatial sound, synthesized by simulating the human ear... Created by real world experiments using speaker/microphone arrays.

n000rbi

n000rbi
Prototípusról van szó, fejlesztõknek szánták. Ezért is jelentették be a GDC-n.
-kijelzõ 1080p, 90+ fov (nem végleges)
-bármilyen fej-, fülhallgatót támogat
-a trackinghez a kamerát használja
-irányításhoz ds4, move, szintén a kamera segítségével (vr headset + kamera bundle incoming :))
-a játékokra fókuszálnak elsõsorban, de más piacot is megcéloztak vele
-egyelõre csak ps4-gyel kompatibilis
-a prototípus vezetékes (5m), de dolgoznak a wireless megoldáson
-low latency, high framerate kulcsszavak, meglátjuk mit tudnak kihozni belõle
-egyelõre a London Studio fejleszt vr-ra (The Deep), más csapatok egyelõre kísérleznek vele
-kipróbálható demók a gdc-n (többek között egy oculus rift cím is, valamint egy speciálias Thief demó)
-ár, végleges specifikációk, megjelenés nem ismert

Végül egy idézet a konfról:

Az Oculusnak ott van Carmack, nekünk a NASA. Vajon ki fog gyõzedelmeskedni?" :P

n000rbi

n000rbi

n000rbi
Úgy néz ki tényleg megcsinálják...

n000rbi
Kent véjt!

---

Közben a gaf már haldoklik, pedig még majdnem 2 óra múlva lesz a Sony GDC konf. (ottani idõ szerint, nálunk 3 körül :P) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a VR dolog csak egy felfújt lufi, vagy tényleg meglépik.

Moby
Nah, egész hosszan néztem az inf. streameket .
Elképesztõ, õrületes, döbbenetes a város, az épületek, a környezet és a részletek kidolgozása. Messze túlmutat bármin, amit eddig láttam. Remélem ez egyfajta iránymutatás a jövõ játékainak is.

Kongy
Kudnt fájnd it

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

bát diszvanz bettör <#nezze>
http://www.youtube.com/v/4dINNhfwVgI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

TDC Geronimo
DCOU online dev írta

You have probably noticed that the download size of updates on PlayStation 4 has been larger than on other platforms. While this is partially due to the higher resolution assets on PlayStation 4, this is also due to differences in the way the platforms work. We know this is an important issue and we are working with the Sony PlayStation Team to both improve the patching process and reduce the size of downloads. Because these improvements are not trivial and because they impact all games on the platform, they are not something that can be completed overnight. We currently expect the launch of the improved patching system around April of this year.

Hmm lehet akkor talán áprilisban lesz valami értelmesebb update is ezzel a patch rendszerrel együtt.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Kongy
Snake így mozgott a MGS4-ben is, nem? :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Totti5
MGS-t néztem hétvégén 360on.

Teknóban ez az engine prevgenen is rettentõ jól néz ki, hát még nextgenen, 60 fpsel. Az átvezetõk olyan jól vannak összerakva ( frények, effektek ), hogy yutobon simán el lehet adni nesze nextgennek is. Tényleg parádés.

A játék már nem. Animációk egy része jó, a másik fele borzalmas szó szerint... Irányítás nem állt kérzre, az AI butus, a mechnaika nekem túl japánosan ésszerûtlen, de hát ha ilyen volt mindig akkor nincs mit tenni. Igazából csak a graf érdekelt, abba meg remek.

Ezért a demóért aki kiad 10 ezret.....

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

zzeN
Azért ez...

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Moby
Hát a videojáték az a téma,amit nem veled fogok megvitatni. Ez ebben az életben már nemigen fog változni.

Kongy
Not bad :D

http://www.youtube.com/v/bfQDjeLqVkI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Moby
Lol <#eljen>
Japók.

Kongy
:DDDDDDDDDDDDDD Szokás szerint ezzel a hülye rizsával leplezed a hülyeséged :D

Moby
Szokás serint halovány dunsztod nincs mirõl beszélek :))
Köpök az úszásra, de mindegy is. Te megveszed az infamoust, én nem. Ezzel semmi baj nincs.

zzeN
A játék maga jó, nyitottság is jót tett neki, csak ezért pénzt nem kéne kérni, max 10 ójrót.

van mar 10! perces "speed run" is.:D

Kongy
:( Megvettem volna tõled 2-3 ezerért... :D Ez 10-et nem nagyon ér.. De ha nem találok jobb ajánlatot, meg kell venni... :/ OW kritikában azt mondták 45 perc, az tényleg kurva kevés. Még úgy voltam vele, hogy oké másfél-2 óra, akkor kiadok érte 10-et, de így...

zzeN
Nem szabad eladni, megy a polcra, ha nagyon unatkozok lehet elõveszem még:D

Kongy
Mennyiért adod? :DD Eladó egyáltalán? :D

Kongy
Ugyan már... Ez már tényleg vicc kategória, hogy hisztizel itt az úszás miatt. Nem egy olyan kiváló játék van, amiben NEM lehet úszni, mégis mindenki az egekig magasztalja. Ott van pl a Batman Arkham City is... abban is ha beleesel a vízbe, rögtön visszahúzatja magát Batman, és még az életébõl is megy le....

zzeN
Végig is vittem. Ezért pénzt kiadni hülyeség. max1ezresér'

TDC Geronimo
http://www.youtube.com/v/iqxZNg4z-w8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

TDC Geronimo
Aha tehát az elsõ 2 rész neked nagyon tetszett ez meg nem, mert játékmechanikailag sokat nem változott még ha lett benne 4 teljesen új power stb. Értem, ja mégse :y

Moby
Nah, 1 óra stream után annyit tudok, hogy:
-a grafika csodálatos, még így streamen is, elõben nyilván mégszebb
-ez nem az a játék, amit meg fogok venni valaha is. Pontosan, szögre az lett, amit vártam az elõzetesek, az elmondottak, és a trofilista alapján. Nem nekem készült sajnos.