PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Engem felhívtak, a foglalót kellett kifizetni, majd a maradékot helyben kell rendezni, amikor veszem át a konzolt. Ez egy élő szerződés a bolt felé. Nem tudom ki az, aki ezek után sem veszi át és fizeti ki a konzolt.
De Tatyla se erről beszélt, hanem őt még nem keresték meg egyik üzletnél sem, így nyugodtan előrendelheti, nem lesz következménye. Gondolom ő se fizette ki előre.
De ezt már szerintem teljesen kiveséztük.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Úgyhogy én kedden szépen meg is veszem az XSX-et, az a biztos.
PS5 II PSVR
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.09.20. 16:15:37
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mondom ezt úgy ,hogy tulajdonomban van minden platformbol a jelenlegi gen és egy közepes gamer pc .
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Ha akkor igent mond, akkor persze, kötelezhető. De ilyenkor már 100% hogy kapni fog konzolt.
De amíg nincs megerősítve a rendelése, addig nem kötelezhető rá, hogy kifizesse.
Nyilván, ha nem jut neki, akkor nincs is mire fizetési kötelezettséget teljesítenie...
PS5 II PSVR
De mondom, el kell olvasni a bolt oldalán a szerződési feltételeket.
"A megrendelés beérkezését követően a Webshop egy automata e-mailben megküldi a megadott email címre a leadott rendelés adatait, ez azonban csak arról szolgál tájékoztatásul, hogy a megrendelésre irányuló szándék a Konzolvilág webshop adminisztrációs rendszerébe beérkezett, s még nem jelenti a megrendelés elfogadását!
A megrendelés akkor tekinthető elfogadottnak, ha arról – ez előbbieket követően – az adminisztrátor e-mailben és/vagy SMS-ben visszaigazolást küld (a termék ekkor kerül becsomagolásra), vagy a Szolgáltató munkatársa telefonon visszaigazolja azt, amely egyben a szerződés létrejöttét jelenti. A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttsége alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszaigazolás a másik félhez nem érkezik meg 6 órán
Előrendelt termék esetén a megjelenés előtt a Webshop egy emailt küld, amelyben meg kell erősíteni a vásárlási szándékot. A vásárló értesítése az előrendelt termék kiszállításáról emailben történő igazolás megküldése helyett telefonon történő értesítéssel is teljesülhet. A futárszolgálatnak való átadás előtt a Vásárló - az általa megadott telefonszámra - egy további tájékoztató SMS-t kap a feladás megtörténtéről."
Ráadásul minden előrendelést le tudsz mondani, az emailben ott van a link. Már itt hibázik az, amit mondasz.
“ Tájékoztatjuk, hogy a megrendelés leadásával Ön kifejezetten tudomásul veszi, hogy a jognyilatkozata fizetési kötelezettséget keletkeztet.”
Ez pl a KV.
És ez így van mindenütt, most megkímélem magam attól, hogy mindenhonnan belinkelgessem az ASZF-et.
Tudod, a jogszabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól.
PS5 II PSVR
Kicsit troger dolog, ha valaki vaktában lovoldoz, aztán meg ha jogi úton kenyszeritenenek, hogy fizesd ki a 900 ezer forintot, gondolom vakarnád a fejed bután...
Nem egy mai jogszabály már ez.
PS5 II PSVR
De nem is ez a lényeg. Az jutott eszembe, és erről tudni valamit?
Magyar nyelv lesz a Ps5-ben? Nem fontos, csak érdekel
Illetve a Miles Moreles mint kezdő cím PS5-ön kap magyar feliratot mint az előző Pókember?
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Két ilyen boltról tudok, akik előleget kértek: KV, Sony Központi Szalon.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.09.20. 12:56:12
Adversus solem ne loquitor
Nézd meg a boltoknál az ÁSZF-et, a rendelések menetét.
Főleg egy ilyen helyzetben, amikor nem annyi megrendelést vesznek fel, amennyi konzol lesz elérhető, hanem szinte folyamatosan lehet rendelni még ha nincs is készleten, akkor ez nem opció.
Röviden: Ez amúgy sem megrendelés(bár azt is lehet törölni/lemondani), hanem előrendelés. Szinte minden helyen le lehet mondani, de a boltok oldaláról sem egy szerződés mindaddig, amíg nincs az megerősítve. De pl. az Emagnál is lemondható a megrendelés akkor is, amikor átadják a futárnak a terméket.
Magyarországon a legtöbb bolt úgy működik, hogy lemondható a rendelés(nem is tudok igazán kivételről).
Az viszont lehet, hogy külföldön (pl. Ebay-en) ez nem így működik.
Utoljára szerkesztette: Newfronter, 2020.09.20. 12:51:44
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Tegnap este az asszony mindent végigmondatott velem az Xbox vs PS témában. Miért szereti ezt az egyik tábor, másikat a másik, szolgáltatások, exkluzívok, game pass stb. Még a Nintendóról is szónokolnom kellett neki, a kacagó répa egy karalábéval veri a gombákat típusú játékokról. Aminek az lett a vége, hogy mi lenne, ha vennénk egy Switch-t. Kibaszott vírus ez, én mondom. Már azon gondolkodom, hogy karácsonyra kap egy Switch-t. 😞
Amilyen barom vagyok, ha nem jut PS5, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem fog, akkor egy XSX-szel nyitok. Csak, hogy launchkor legyen új konzol. Mert kell. Jobb ha megbarátkozok azzal, hogy a következő 3 hónapban szerintem fél milliót fogok konzolokra költeni. <#nemtudom>#nemtudom>
PS5 II PSVR
Lemezes: nemtudom. Egyelőre azt tervezem, hogy ha lesz, cserélem. Ha lesz hometársam lehet, hogy maradok a digit mellett. Ez a lemezzel buizizás sosem szívleltem, inkább csak a pénz miatt kellett, de sok értelme sosem volt, minden exclut megvettem utólag digitben olcsóbban. Végeredményben amit buktam a lemezes eladással, meg az olcsóbb vétellel általában ugyanott voltam, mintha day1 megvettem volna felesben. Egy darabig homeolgattam ps4-en is, aztán valahogy elhalt ez a dolog. Lehet, hogy itt most érdemes lenne visszatérni.
Nemtudom. Még mindig örlődök, hogy ez volt-e a jó döntés. Lehet, hogy kellett volna vennem egy leharcolt fatet. Itt van pl. Skylanders Superchargers. Lemezen van meg, a seggembe dughatom, vehetem meg digitben. SOHA nem volt leárazva. 2015-ös játék. Ráadásul senki nem tudja még, hogy a tálca működni fog-e PS5-el. A gyerekeim egyre kevesebbet játszanak vele, de van hozzá egy nagy szatyor figura, hatalmas érték (a nagyrésze már nem is kapható ritkaság). Elkótyavetyélni nem akarom, de megtartani csak akkor van értelme ha használható. Nemtudom. Még titkon abban bízom, hogy a prómat meg tudják menteni, és akkor a PS5 inkább csak menekülőút.
Emlékszem, apám gyerekkoromban sokszor mesélte, amikor kérdeztem tőle, hogy egy ország, ha szegény, akkor miért nem nyomtat több papírpénzt, és máris lesz annyi pénze, amennyit akar, hogy azért fiam, mert nincs mögötte fedezet.
Pontosan ez történik most: KSZ és trásai, a kis boltok úgy veszik fel az előrendeléseket, hogy kurvára nincs mögötte valós készlet. Vegye ki mindenki a biliből a kezét, nem fog jutni neki.
Amúgy te a digit verzát majd lecseréled lemezesre az első alkalommal, amikor lesz készlet?
Mert gondolom a kormányos fotóktól ebben a genben sem szabadulunk. <#awink>#awink>
PS5 II PSVR
Természetesen kicsit sem lepődtem meg. <#whatever>#whatever>
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.09.19. 20:47:11
Ettől függetlenül én azt mondom, hogy ha nem lesz itt a konzol megjelenéskor, azt túlélem, de azért december közepére illene megoldania ezt a problémát a Sonynak...
Remélem azért most izzadnak egy kicsit.
"Let’s be honest: PS5 preorders could have been a lot smoother. We truly apologize for that.
Over the next few days, we will release more PS5 consoles for preorder – retailers will share more details.
And more PS5s will be available through the end of the year."
Nekem úgy tűnik annyit vettek fel amennyit le tudnak majd szállítani, nem úgy mint KV
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.09.19. 18:12:30
Azért 4-5 hónap alatt lehet tetemes előnyt felszedni a mikro oldalán, amíg nem lesz PS.
PS5 II PSVR
Lehet véleményt mondani, hogy kinek melyik exkluzív tetszett jobban, de játékos- és felhasználóbarátság terén nem a Sony áll nyerésre.
Az hogy van, hogy xboxból viszont lesz szarásig?
/esetleg még az lehet, hogy az agyig tolt gpu freki miatt tényleg ilyen hulladék a kihozatal. Ha így van, akkor azt is ők baszták el.
Egyébként ezt írta R. is a KV-tól: "Akitől kérünk foglalót az 2020-ban kap PS5 konzolt, akitől nem kérünk az majd 2021-ben.".
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.09.19. 15:58:51