121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • blackfire001
    Szuper!
    Majd ha a PS Plusban benne lesz akkor rámegyek :D

Mirage hogy fut?
  • Evoluti0N
    Mindenféle nagy hajcihő nélkül 60 FPS patchet kapott a legutóbbi frissítéssel a Read Dead Redemption remaster. Ez az első alkalom, hogy játszható a játék 60 FPS-sel.
  • Ulthanito
    Mindenki egye meg, amit főzött. Nekem biztos nem kellene olyan nő, aki beszabályoz, hogy most nem játszhatsz, nem mehetsz sportolni, foglalkozz velem. Úgyis foglalkozik vele az ember önként is, nem kell rányomni ezt a hülyeséget pluszban. Vagy akkor olyan csajt keress, aki jobban érdekel majd, mint a hajóépítés a Starfield-ben. :-D
  • blackfire001
    Ulthanito mert gondolom nálatok ezt így működik. :D Valaki nekem azt mondta, hogy náluk ezzel nincs gond, megvan a tökéletes egyensúly, ha akar akkor 3-4 órát is simán videójátékozik egy nap és a barátnőjével is van ideje foglalkozni.
    Ezért választotta az IT-t, HOban dolgozik, csaja meg sokáig dolgozik utána meg edz és ilyen 8-9 fele ér csak haza. Utána közös progik vannak aztán miután lefeküdt a nő akkor ő még felkel és nyomat valamit ha úgy van kedve. :D
    Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés.
    Érdekes ez amúgy, a pasik nem annyira kötődőek és sokkal jobban elfoglalják magukat mint a nők.

Am most ingyenes lett a Disney Speedstorm, teszünk majd vele egy próbát. :D
  • Ulthanito
    "mert hiányzik neki a társaság."

Találkozzon a barátnőivel, addig te meg nyugiban tudsz játszani. :-D

Foglalja le magát ő is, keressen hobbit. A közös időt meg ne otthon töltsétek. Ha meg otthon vagytok, akkor mindenki csinálja, amihez kedve van. Például süssön neked süteményt, amíg játszol. :-D

• csgj
    Viszont nagyon fura az is, hogy nálam a PS HDR beállításában csak az első és a harmadik lépést menti el (ha visszalépek, azok változatlanok), de a második lépés (a második brightness setting) mindig visszaugrik az alapbeállításra. Ami egyébként egy kicsit világosabb, mint amit én állítanék be rá. (Kb. 3-4 lépéssel).
  • blackfire001
    PS Plus október, The Callisto Protocol!
    Mázli, hogy a Dead Space-t vettem meg anno. Kíváncsi vagyok erre egy ideje, így biztosan teszek egy kört.
    Mondjuk a Weird West is érdekesnek tűnik, csak kár, hogy nincs benne coop.
    A harmadik játék pedig a Farming Simulator egyébként.

Más:
    Köszi a visszajelzéseket!
    Érdekes téma ez szerintem, a sors fintora, hogy tegnap pont elő is került otthon. Mint ha megéreztem volna :D Mivel párom szinte folyamatosan HO-ban van ezért neki több együtt töltött időre lenne szüksége mert hiányzik neki a társaság. Valahogyan meg kell találni az egyensúlyt, dolgozni fogok rajta. Csak ilyenkor tényleg idegesítő, ha mondjuk Starfieldben elcseszek 1 órát a hajóépítésre és nem haladok semmit a sztorival.. :D Napi 1-2 órában egyeztünk meg, hogy mindenki a saját hobbijával foglalkozik, a többi időt meg lehetőleg töltsük együtt. (6kor érek haza melóból). Szeretnék valami egészséges életvitelt kialakítani, na meg persze lassan számolnék gyerekkel is így 30 évesen.
  • Zozo76
    Ez engem is erdekelne, engem is zavar ez a dolog, boven eleg egyszer beallitani, nemhogy minden jatekban kulon-kulon tokoresszek vele...

Samsung S90C 77" (195cm) QD-OLED
    Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2023.09.28. 10:14:15
  • csgj
    Lehet, hogy hülyeség, de...
    Lehet, hogy az van, hogy bizonyos játékok (Cyberpunk, Baldur's Gate 3) a saját HDR-jüket erőltetik rá a gépre, így nem érvényesül a Playstation vagy a tévé beállítása. Ezért a saját csúszkáikat kell bütykölni (csakhogy nem olyan egyszerű megtalálni a megfelelő beállítást).
    A Final Fantasy XVI például ezzel szemben tökéletesen néz ki úgy, ahogy van.
    Eleve a tévémen (Samsung 50Q80BA) van egy HGiG szabvány (Játék HDR a menüben), ami automatikusan állítja magától a szinteket. Valószínűleg a Baldur's Gate 3 vagy a Cyberpunk ezt is felülírja.
  • csgj
    Egyébként a Playstation HDR beállításában a második kép mindig resetel. Nem menti el azt a beállítást.
  • csgj
    Állítólag akkor túl sötét volt. Nálam viszont ugyanilyen.
    Ja, most kipróbáltam, hátha a többi game átvezetőjében is a HDR a hibás, de nem. Anélkül is ugyanolyan pixelesek. Akkor ez két különböző probléma
  • Evoluti0N
    Ja tényleg. Arra emlékszem, hogy megjelenéskor volt gond HDR-rel a játékban. De aztán az első patch-csel, ami kijött PS-re, azzal kijavították. Furcsa.
  • csgj
    Mégiscsak a HDR a hibás itt. Úgy emlékeztem, kipróbáltam kikapcsolva, de ezek szerint mégse. Most kikapcsoltam a PS menüben, és gond egy szál se. Csak hát én HDR-ben szeretném játszani...
  • csgj
    Állítgattam a HDR-t, még ki is kapcsoltam próbaképp, de ugyanilyen. Szóval valami a felbontással lehet inkább. De megnéztem azt is, 4K. Lehet, így skálázza fel a tévém(?), nem tudom...
  • Evoluti0N
    Megnéztem a képed a BG 3 menüről és nálam normálisan néz ki. Igaz, én PC-n játszottam. Habár egy barátom PS5-ön játssza és nem panaszkodott, h szarul nézne ki a menü.
  • csgj
    Cyberpunknál én is csak az intróra gondoltam. Mindig van egy tévés "híradás" a főmenü előtt az aktuális játékbeli eseményekről. Na, az elég alacsony felbontású. A Baldur's Gate 3-ban nálam a menü is furcsán néz ki (posztoltam róla fotót nem sokkal ezelőtt). Az Alan Wake 2 miatt most elővettem nemcsak a Remastert, hanem a Controlt is (a dlc-je nekem kimaradt, pedig kapcsolódik majd az Alan Wake 2-höz, ha jól tudom); na és a Control átvezetői is gyenge minőségűek. Legalábbis nálam a sötét jelenetekben ez kicsit látványos.
  • Evoluti0N
    Cyberpunknál nem vettem észre ilyesmit és ott tudtommal minden átvezető real time. Az Alan Wake átvezetők eléggé alacsony minőségűek. Nálam még néha be is szaggattak PS5-ön. Baldur's Gate 3-ban csak az elején van pre-rendered átvezető és az PC-n is olyan. A játék többi része szerencsére real time. Az új Zeldánál tapasztaltam még ilyent idén. Ott is eléggé alacsony bitrátájúak az átvezetők.
  • csgj
    Hali! Közületek van bárki, aki hasonlót tapasztal? Az új, 50 colos (125 centis) tévémen a PS5-ös játékoknál is előfordul, hogy látszik nagyon, amikor alacsonyabb felbontásúak a filmes átvezető videók... Pixelesek, sötét jeleneteknél kifejezetten... Úgy néz ki kb., mint régen, jóval a streaming szolgáltatók előtt egy rippelt másfél gigás film. :'D

Láttam ezt új játék (Baldur's Gate 3) és updatelt PS4-es játék (Cyberpunk 2077) vagy remasterelt játék (Alan Wake Remastered) átvezetőiben.
  • Seth
    Én is toltam 22-es szintig. Egész addiktív a lövölde része, jó a gunplay meg a képességek. De nem hiszem, hogy majd a teljesbe nagyon belemerülnék, túlságosan farmolós lesz,ahogy az ilyen ingyenes lövöldéknél szokás, hacsak nem fizetsz rendes pénzzel az extra nyersanyagokért
  • NEXUS6
    PS-en FtP könyvtárban elérhető egy koreai fejlesztésű online lövöldözős sci-fi rpg, The First Descendant Amolyan Destiny 2 light. Egészen rákattantam, semmi extra, de a UE5-nek köszönhetően marha faxán néz ki. Más kérdés, hogy így ennek a generációnak a közepén ezt el lehetne várni, de sajna nem ez a helyzet.
  • tonyr #120767
    Nalam van feleseg ill kisgyerek (player 2-3) is, de nincs gond abbol, ha valaki jatszik.
    Termeszetesen foleg a gyermekunkkel jatszunk, de mellette felesegem hetkoznapokon is tud csapatni.
    En leginkabb hetvegente vonulok be a gamer szobaba kb napi 2-5 orara (yt-ra is ilyenkor veszek fel), de ha ugy van, akkor hetkoznapokon is nyomkodom a kontrollert (:
    Egyutt is szoktunk coop-mokazni, osztott kepernyon, vagy ha olyan a jatek, akkor ps4-ps5 komboval (pl NMS).
    Szerencsesnek mondhatom magam, hogy egy kis gamer csaladom van (:

Szerintem ha barki osszekoti az eletet valakivel, akkor ismerik es elfogadjak a masik fel hobbijat, dolgait, stb, igy a jovoben nem kellene hogy ezekbol gond legyen...
  • Ulthanito
    .
  • TomStorm
    Ja hát BG3 jó is lett!Rá fog kerülni a sor majd és Pók 2-re is de nem most.
    -Ghost of Tsushima,Forbidden West,Demon's Souls.Először ezek:)
  • Ulthanito
    Én ezért hagytam abba a Starfieldet, sajnálom rá az időt, mert nem elég jó. Hamarabb tolom újra a BB-t ezredjére, de inkább másik hobbimba tolom.

Tudomásom szerint nincs gyerekem, de agyfaszt kapnék attól, ha valaki korlátozni próbálna, hogy most miért játszok, mennyit játszok, az olyan kapcsolatok toxikusak. Más hobbim még több időt visz el, mint a géming, igaz, én már nagyon keveset játszom a korábbihoz képest - ezt az időt a másik hobbimba teszem.

Igazság szerint sajnálok is már 20-25 ezret egy játékra, pedig megengedhetem magamnak, de nekem már nem ér annyit egy se. Abból veszek inkább 5 könyvet, vagy tolom másik hobbiba.

• n000rbi
    Nálam a játék csak azután jöhet szóba, ha a gyereket megfürdettem, elaltattam, a feleségem is ágyban és már alszik. Nem azért mert ez parancsba lenne adva, hanem semmiképpen nem szeretnék tőlük időt elvenni. Egyébként nagyon szerencsés vagyok, mert a családom minden hobbimat támogatja (és ez természetesen részemről is így van feléjük), szó sincs arról, hogy beleszólna bárki, hogy mikor milyen konzolt/játékot veszek, vagy éppen felülök-e a motorra és elugrok egy körre a fejemet kiszellőztetni. Sose értettem az olyan kapcsolatokat, ahol egymást korlátok közé szorítják a felek és olyan dolgok hangzanak el, mint "az asszony kiakadna, ha [bármit] vennék/csinálnék, lenne balhé otthon..."

Ha egy játékról kiderül, hogy számomra közepes/szar, akkor eszemben sincs végigszenvedni csak azért, mert megvettem. Az időmnek ezt a részét inkább a jó cuccokra tartogatom (pont, mint te :))
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2023.09.21. 21:45:19
  • Moby
    Néha nosztalgiából beleolvasok a topikba, de hozzászólni már nemigen tudok, nem is érdekel a témája, nem amiatt olvasom, és PS-em sincs már. Inkább csak a kivel-mivan miatt.
  • Kandurex
    Én augusztus óta a BG3-ra vagyok rácsavarodra. De pauk-ember 2 -re újra dübörög a PS.
  • blackfire001
    Hát ez az utolérés... Nekem is megvan a listám már kb az év végéig és az új megjelenésekkel még nem számoltam.
    Jobb ez a helyzet, mint ha nem lenne mivel játszani.
    Viszont eljutottam arra a pontra, hogy a számomra közepesnek tartott játékokkal nem játszok már, max kipróbálom gamepass vagy torrent PC-n, de PSre már csak azokat a címeket veszem meg amiben biztos vagyok, hogy tetszeni fog és végig is játszom.
    FF16 nekem kicsivel több mint egy hónap volt, mellette a Shadow Warrior 3 pörgött. 1 hónap alatt ez a két játék fért bele... Jobban meg kell gondolni, de hát ez ilyen. :)

Egyébként felvetnék egy témát, kíváncsi vagyok ki megy bele a beszélgetésbe..
    Azokra lennék kíváncsi akik párjukkal és/vagy családukkal élnek.
    Hogyan osztjátok be az időtöket, kb mennyi időt tudtok játszani egy héten és ezt a párotok / családotok hogyan tolerálja? Mennyire megértőek hogy a pasijuk vagy az apjuk most éppen elvonul játszani 1-2 (vagy több) órát..? Hogyan találjátok meg az egyensúlyt a munka, szociális és családi élet mellett? Mennyire bosszant ha egy játék nem jó de végig akarod játszani és a végén mit érzel? Pl ha nem tetszett vagy közepesnek tartottad a játékot, mint ahogy a Forspokenről beszéltek..
  • n000rbi
    Engem az utóbbi pár hétben beszívott a Metroid Prime Remaster, de a végére értem, már az új gazdája is megvan. Nem tudom mi lesz a követkeő játék, aminek nekiugrok, FF16 vár a polcon ps5-re, Lies of P is érdekel. Már ott tartok, hogy jóval kevesebb időm van gémingre és nem érem magam utol.
  • lwb
    Ha kijön valami nagy megjelenés PS-re, akkor azért felpörgünk majd kicsit. Nyilván akkor is ugyanaz a 4-5 ember lesz itt, mint most :D De legalább családias a hangulat.
  • Evoluti0N
    Másik topicban a prohardvert mondták páran, h aktív. Szal ha nem halott magyar fórumokat akarsz, akkor talán az a legjobb alternatíva.
  • blackfire001
    Én is évek óta nézem ezt a fórumot, amikor van valami új megjelenés mindig jövök és körülnézek.
    Többnyire az ördögszekér suhan el jobbról balra, de azért néha vannak itt kommentek is.. :D

Van valami alternatíva? Ami pörög is..
    Anno valaki felvetette a discord SG csoportot, hát én beléptem, írtam és semmi. Hullaszag..

Jedi Survivor végre jól fut, ajánlom, nagyon jó így a játék!
  • csgj
    Sziasztok! Másnál is ilyen ocsmány, pixeles, lowres a menü a Baldur's Gate 3-ban? Nem mindig van ez, csak amikor viszonylag sötét helyen van a csapat, és ott nyitom meg a menüt. HDR-ben tolom, de igazából bármilyen beállításnál ilyen. Hasonló gondom volt a Cyberpunkkal is. Maga a játék grafikája nem ilyen. Persze tűélesnek nem mondanám, mivel nem 4K egyik sem. (A performance/quality mód is mindegy.)
    Utoljára szerkesztette: csgj, 2023.09.21. 08:25:01
  • Ulthanito
    A Starfieldben milyen megfontolásból sötétkék a mélyég a fekete helyett? Valaki mondja már meg.
  • Ulthanito
    Én is ránéztem Darky-ra, jelentősen csökkent az online lábnyoma, Twitchen és YT-on is. Lényegesen kevesebb anyagot pakol fel, mint korábban.

Játszik-játszik, félgőzzel. Lehet, hogy becsajozott. :-D

Pedig milyen jó volt még a BB környékén, hogy pörgött ez a topik.

Mondjuk az is 8 éves játék már.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.09.18. 07:59:54
  • TomStorm
    Tsushima New game+ Kuroszava mód-al lesz az biztos!
    Emlékeztet gyerekkoromból talán a Shogun-ra ha jól emlékszem fekete-fehér tévén:)
  • Evoluti0N
    Dark barátom Steamen meg PS-en és online néha. Szal él még. Meg rákattintottam Steamen a YT profil linkjére és tölt fel videókat.
    Lecsekkoltam a Twitch csatornáját és streamelni is szokott még.
    Azt nem tudom, hogy online fórumban aktív-e valahol :D
  • TBTPumpa
    Én is sajnálom, hogy ide jutott ez az egykor szebb napokat megélt fórum.
    A többiek, akik itt egykor aktívak voltak átmenetek más fórumokra (esetleg találkozni velük) vagy már offline életét élnek?
  • mucsácsó
    ők hova lettek, tud róluk valaki valamit? :D
  • Ulthanito
    Senkit nem érdekel, ez már csak úgy itt van, inkább egy rég letűnt múlt elrettentő mementójaként, semmint azért, hogy bármilyen közösséget szolgáljon.

Én már csak nosztalgiából nézek be ide...

Ha már Darky sem nézett be fél éve, és a HMCS Janika is eltűnt a színről, akkor itt tényleg nagy a baj. :-D