PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Adversus solem ne loquitor
A nap végén a fogyasztó jön ki rosszul belőle, nem a MS. Te meg én, mindegy milyen platformon vagyunk, a monopolhelyzet soha nem jó a fogyasztónak.
Ha a piacon két nagy konzol van és az egyiken tudsz játszani az összes sajátgyártással meg 3rd party játékkal, a másikon meg ugyanezekkel plusz még a saját exkluzívjaival is, akkor ki lesz az a marha, aki az elsőt veszi? Azonos ár, azonos teljesítmény, kevesebb játék. Senki. Vevő nélkül meddig lehet fenntartani egy hw gyártósort?
A nap végén csak PS marad, ami szívás mindenkinek. A Sony nagy rohadék már most is, ha nincs versenyhelyzet, az utolsó fillért is kicsavarja a kényszerpályán lévő emberekből. Nézzük csak meg a Nintendot, ahol a 10 éves mario játék még ma is teljesárú az e-shopon pl.
Ha Ps exc.címek mennének Box-ra engem az se zavarna.
Mondjuk ilyen szerintem nem lesz:)
Ebből még akár jól is kijöhet MS.
Mennyiben lehet egy konzol előállítása és mennyi a haszon egy játék eladáson így hogy az övék.
Az egy más dolog, hogy csak azért, nem fújolom, mert más, de a több játékra bontásnak mindig vannak előnyei és hátrányai, és így összevetve jobban látom is ezeket (enélkül nyilván nem tudnám, hogy mi az ami új/más/kimaradt).
Mint mondom, nekem tetszett, csak az ömlengés a csillió év alatt belepakolt - részben filler - tartalom miatt tűnik túlzásnak a Remake alapján. De ezzel együtt bízom benne, hogy a Rebirth szintlépés lesz.
Ha ez lesz, Phil szerintem 1-2 hónapon belül lemond. Konkrétan éveken át folyamatosan az ellenkezőjét ígérte az embereknek.
Ez olyan kicsit mint pl amit a Netflix csinál az animékkel. One Piece, Yu Yu Hakusho. Imádom mindkettőt, az élőszereplős mégis más és sok helyen nagyon eltér, de lényegében ugyan az. Én élveztem mindkettőt, pedig tényleg imádtam a régieket. Mindkét esetben el kellett vonatkoztassak az eredeti animéktől annak érdekében, hogy élvezhessem és nem teszek másképp a videójátékoknál sem ha Remake-ről van szó.
Ellenkező esetben fixen nem fog tetszeni, mert mindig van valami eltérés. Akár sztoriban, akár játékmenetben.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2024.02.08. 15:28:12
A sok átvezető?
Barátnőm direkt ezért becsatlakozott a játékba. Szoktunk együtt sorozatozni meg néha játszani is, és akkor ez így az egyben kiadta a kettőt. :D
A Microsoftos téma meg kész röhej. :D Bár legyünk őszinték, a gamepass nem lesz PS5re szóval aki Gamepass miatt vesz xboxot azt meg lehet érteni. Viszont ha nem a gamepass miatt akkor teljesen érthetetlen.
Hacsak nem az lesz az üzletpolitikájuk, hogy megjelenés után 6 vagy 12 hónapig xbox & pc exklúzív, majd PS-re is megjelenik amikor már csillapodott a hype körülötte. Ennek így lenne értelme.
A Halo 1, 2, 3, 4, Reach és Infinite megvolt nekem, viszont az 5 az teljesen kimaradt, azóta is várom, hogy végigjátszhassam de az nincs PC-re. :( A Reach a kedvencem egyébként!
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2024.02.08. 14:58:29
Előbb viszont végigtolom a Halo Infinite-et PS5-ön, ha a MS tényleg lesz olyan hülye és felégeti maga körül a házat. :D
Igen, felölelt az egy történetet, mint ahogy a Final Fantasyk általában különálló történetek.
Az új részeket viszont pakolják is tele contenttel, nem? A part1 fő sztori 30 órás, és még el lehet vele bohóckodni legalább ennyit. Teljesen okés. A part2-nél és a part3-nál is körülbelül ennyivel lehet számolni.
Igen, a 3 játék együtt tartalmaz egy nagyon régi játék történetet, de még ha 3 különálló játék, akkor is megállják a helyüket! Ráadásul össze sem hasonlítható a kettő, annyira máshogy néznek ki az újak és a játékmenet is elképesztőnek tűnik! Nekem ez így bejön, jobb is mint ha egy 30-40 órás játékban ledarálnák az egészet. A plusz content szerintem sose rossz, bár egyértelmű, hogy ez egy biztonsági játék hiszen meglévő történetre alapoznak.
Én teljes mértékben elvonatkoztatok az eredetitől, és el is határolódok tőle. Számomra ez a játéksorozat nem különbözik a GOW-tól vagy a TLOU-tól igen. Az új GOW is 3 részben mesél el egy történetet.. Vonatkoztass el a régitől és könnyebb lesz befogadni az új játékokat - szerintem.
Leborulni meg nem kell senki előtt, bár hozzáteszem, a FF16 számomra mindent vert tavaly.
Egyébként a StarCraft 2 esetében is kétélű fegyvernek bizonyult a 3 részre osztás: valahol jó, hogy hosszabb, bizonyos aspektusaiban eltérőbb kampányt kaptak a fajok, de multiba ennek ellenére sose jött új faj már, a kampányokban pedig volt filleres időhúzás.
Egyébként nekem aztán nem baj, ha háromra osztják, csak jelzem, hogy háromszoros árért igenis pakolják tele contenttel. Ha már megkérik az árát. Az eredeti játék egyben jött, nem három részben. Ha háromszor fizetek érte, akkor valamit kérek is a pénzemért. Részben kaptam is, nincs is bajom, de nem fogok előttük leborulni. Ennyi.
"Bírtam a Remake-et, a Rebirth még jobb lehet, de rá is fér. A Remake éppen azért, mert szinte csak az eredeti tutorialját dolgozta fel, minden újdonság ellenére a legfrankóbb, legizgalmasabb játékmenetbeli dolgok az eredetihez képest kimaradtak, pedig ugyanannyi idő alatt el lehetett jutni azokig. Rengeteg volt a filler benne, a mellékküldik egy részét pedig lecserélték, de az újak is maradtak a 97-es színvonalon. Az FF16 is ez utóbbiért kapott kritikákat, így vannak fenntartásaim.
Az FF-es minijátékoknak pedig nem vagyok nagy rajongója, bár tény, fejlődtek a régi szintről. A Intergrade új tartalma viszont végig se ment, annyira a felcseszett, amit beletettek, hogy elindítani sincs kedvem. (A Cosmo Canyon minijátékot az eredetiben se szerettem.)"
Szóval nem az zavar, hogy "jaj három játék lett belőle", hanem hogy ez nyilvánvaló hátrányokkal is jár, és eközben a küldetésdizájnban nem ismerült fejlődni érdemben. Nem tudom, hogy játszottál-e az eredetivel, mert akkor nem is értem, hogy mit kellene ezen magyarázni. Egyébként engem zavart kissé az is, hogy a sztoriban így előbb kellett elsütni bizonyos dolgokat, hogy ütősebb legyen az "első harmad" vége.
Ennyi erővel akkor a God of War vagy a Last of Us hányszor volt eladva? Még lehetne sorolni..
Milyen a demó, hogy tetszik? Jól optimalizált? Jobban mint az FF16? Én ennél az FF16nál többet várok technika terén.
Amúgy egy körökre osztottabb, taktikaibb harcrendszernek jobban örültem volna (az eredetitől függetlenül ez a preferenciám), de végül is szórakoztató és látványos volt az öszvér, amit kihoztak belőle.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2024.02.08. 10:52:54
Mert én többnek nem látom a felbontást
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Dicséretes és követendő ez a hozzáállás és minőség (nem mezei fapados remake/remaster) a mai "játékiparban".
A vásárló/játékos végre azt érzi, hogy minőségi és tartalmas játékot kap a pénzéért és nem csak egy újabb "szolgáltatást", amibe dobhatja hónapról-hónapra be a pénzét (mint egy játékautomatába...)
Mondtam már, hogy várom a megjelenést? :)
Ahogy mások is írták:
"This is how you design a game... upfront cost, maximum value to consumer. This is straight out of the golden era of gaming as if the last 15 years never happened. Bravo!"
A videó alapján ez a játék megint jóval több lett (mindenféle szempontból), mint amit "ígértek" (mezei remake).
És a demó is befutott!
Ugye nálunk ez február 7. hajnal lesz majd!
(leakelt demo trailer a link mögött)
Főbb jellemzők:
- Single player game
- Linear game mixed with semi-open world areas
- Inspired by NieR: Automata
- Combos, parries and evasion play a big role in combat
- Gameplay requires you to carefully asses enemy movements
- Difficulty can be adjusted
- Boss battles are a key element
- Each boss has a unique attack pattern
- Includes long range weapons
- Help restore the city of 'Zion' and its residents
- Receive side quests from NPCs in town
- Will have fishing!
- Eve has 20-30 costumes
- Adam and Lily also have costumes
- There will be rare costumes
- Collect costume material and designs in-game
- Costumes can also be purchased in towns
- Inspired by Battle Angel Alita and Blade Runner
- Inspired by other games such as Sekiro, Bayonetta, God of War and Star Wars Jedi: Fallen Order
Ezek után gondolom a MS nem fog újabb konzolt kiadni, mert teljesen felesleges lesz. Átállnak a game passre teljesen. Már ha a pletyka igaz.
Van pár ps5re portolt ps2 játék a store-ban,ami letölthető, de ennyi.
PSN ID.: Beegabor
Mivel soha nem volt még Playstation konzolom, van egy láma kérdésem: Playstation 2 játékot tud futtatni a Playstation 5? pl. ha én 2005-ös NFS Most Wanted-dal szeretnék játszani Playstation 5-ön, az működne?
Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.02.04. 20:23:19
Adversus solem ne loquitor
Hehe, hat igen, vissza kell szereznunk a szivunket ;)
En is nagyon varom (:
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
Nagyon várom
Jó lesz fullos kontroller támogatással.Pc-n borzasztó kontrollerrel..
Lehet még befér Day1 a DD2 mellé,meglátom még
Dragon's Dogma 2 trailer szintén ütős lett!
Stellar Blade megjelenés: 2024. április 26.
Előrendelés indul: február 7.
Standard verzió:
Digital Deluxe verzió:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2024.02.01. 09:11:14
https://leet.hu/2024/01/25/megszivtak-a-csalok-ps5-on-dobhatjak-a-kukaba-a-cronus-zent/
Ugyanigy vagyok en is + Helldivers 2 (:
(na meg nintendora mario vs donkey kong, princess peach showtime)
Ronin-ról még majd több info láttán döntök.
Megnéztem és tényleg! A Final Fantasy VII Rebirth 27490 Ft helyett most már 29990 Ft...
Úgyis még Ps4-en rohantam végig rajta anno.
Ez azért biztos jobb lesz meg az extra mód érdekel
Gondolkozom rajta de csak az a része miatt
Valakinek van tapasztalata ps5 meghajtóval?
Nem akarja beolvasni a lemezt a last of us 2 ps4 verziót szerettem volna telepíteni de nem csinál semmit a konzol és utána csak úgy adta ki a lemezt a konzol, ha el fektettem. Nincs itthon másik játék lemezem viszont találtam itthon egy dvd lemezt ami eredeti és azt sem akarta beolvasni. A gép még garis megy is majd vissza az alzába csak ismerős intézte aki ott dolgozik ezért rajta keresztül fog menni de ez mindegy csak az lenne ezzel még a kérdésem, hogy valakinek volt már dolga az alza gariztatással? nekem eddig emag al volt de semmi jót nem tudok róla mondani.A lemezek nem voltak karcosak, szép tiszták.