121485
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Assassins Creed Origins - The Hidden Ones DLC brutáljó volt!
Kiszipolyoztam mindent a DLC-ből.....a térképen, karakter maxon. ~14 óra volt. :D

Várom a 2. DLC-t! -
partizan182 #82856 Nálam ipad pihen a lábtartón, látod erre nem gondoltam hogy valakinek a mobil eszköz ilyen alkalmankénti böngészésre nem elég. Legalább lesz mire várni/ minek örülni jövőre ;) -
Naná, hogy fontos a gyors forrásváltás. Én pl. PC, PS4 között váltogatok és ideg megesz, hogy várni kell rá. Mondjuk GT Sport várok a versenyre és ide-oda kapcsolok, hogy mennyi van még hátra stb. De ez csak egy példa. Vagy Játszok PS4-en és neten utána akarok nézni valaminek... Nem akarok telefonon szöszmötölni a browserrel. :D -
20 óra a pokolban. Fixd,
-
4K yuv elmegy 1.4-en is. Az 10 giga. HDR kitapossa a lelket 2.0-ból. Az 18 giga.
Ez a jelátviteli rész. A tárolás más, a gap is tömörödik.
/VRR amúgy erre is jó lesz. Nem kő majd feleslegesen tóni duplázva a biteket ökörmódon.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.01.24. 14:19:56 -
Ha nem jut belőle, akkor digitális verzió lesz. Egy próbát megér, veszíteni valóm nincs.
Szobros kiadás nem kell 45 000 forintért (ott csak digitális artbook van, fizikális nincs wtf). Már csak Blizzard-os szobrokért vagyok hajlandó fizetni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.01.24. 14:10:40 -
partizan182 #82851 "csodálatos 4K oledjüket ilyen prehisztórikus, mezítlábas pre-prevgennel etetik"
Már lassan 20 órája. Ha egy huszasért ezt is tudom próra cserélni szólj, szaladok is ;) -
partizan182 #82850 Kicsit utánakerestem, ugyan broadcast, de azt írják hogy a plusz HDR layer kb 20%-al növeli meg a szükséges sávszélt. A 4k az ami önmagában zabálja a tárhelyet. -
Gratula.
DE HOGY LEHETNEK EKKORA NYOMORÉKOK?
A Steelbok dizájnt felcserélték az Artbook-al....barmok....
Különben én is megvenném a polcra.
Ebben a generációban a játékok jók, de hogy a steelbook-okat mennyire elbassák, az nevetséges már.
U4 steelbook elfelejtéséhez orvosi segítség kellett.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.01.24. 13:57:46 -
emlékszem régen még a Diablo 1-2-nél gondoltam, hogy uhh, mikor lesz olyan idő, mikor így fog kinézni egy játék, mint azok az átvezetők... :D -
Ha rajtam múlna már egy sem létezne :) De most olyan világ van ezen kontextusban, hogy mindennek egyszerre kéne tudnia a fullhd-t, 4k-t, SDR-t és HDR-t.
És ezt leginkább az ilyen Partizán-félék etetik, akik a csodálatos 4K oledjüket ilyen prehisztórikus, mezítlábas pre-prevgennel etetik. Mer igénytelenkednek :P
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.01.24. 13:50:58 -
amúgy tényleg :D -
Amíg a két világ együtt megy, ez nem triviális. A konzoljátékoknak továbbra is céleszerű lenne elférni egy bluréjen, és nem menni a quantum break irányába. -
El kell felejteni a prerendered fosom videókat már. Ilyen egyszerű. Olyan graf enginek vannak, hogy manapság már a prerendered videó fosabb minőség, mintha ingame lenne -
Az sem nagyon megoldás, hogy üzemeljünk be valami perpixel feldolgozót, ami széttolja HDR-re a kimenőt. Nem megoldhatatlan, de 4K-ban leeszi a hajat az ember fejéről, és ma az a trend ugye, hogyha lehet ne legyen töltőképernyő a játékokban, ergo sokszor a cutscene-ek alatt megy a töltike. Ez a kettő együtt meg gáz. Meg lehetne a tévével is csináltatni, csak akkor meg az inputlag megy el. Kézenfekfőbb, ha egyszerűen az van valós időben, hogy a megjelenitő mindig az adott kontenthez igazodik. A jelátvitel szempontjából is jobb, ha nincs feltétlen minden szirszarhoz lepadlózva a sávszél.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.01.24. 13:43:54 -
partizan182 #82842 HDR game -> SDR videó váltás legalább annyira fájna mint a szétszaturált HDR "upconvert", csak máshogy. HDR vieóanyag + tonemapping algoritmus hogy SDR kijelzőkre is lehessen küldeni, ha a jutub tudja akkor az EA-nek is sikerülni fog. -
Előrendeltem a Konzolvilágnál:
God of War (2018) Limited Edition (Magyar felirattal) - 24999 Ft
Kíváncsi vagyok, jut-e majd belőle.
-
Éppen tegnap mondtam. Jelenleg pont ez a probléma azoknál a játékoknál, aminek nincs minden kontentje HDR-be konvertálva IS letárolva. És azt (más megoldás hiányában) egyszerűen kicsapják a HDR színtérben, és okádék az egész. Ez egy kényszer IS, igénytelenség IS, de ezt lehetne úgy orvosolni, ha átváltható lenne SDR-re arra a rövid időre. Ezt ma nem lehet megtenni, mert egy jó kétmásodperces buzulás meg kommunikáció az eszközök között a HDR-SDR váltás.
Viszont ez már tényleg szoftveres kérdés IS, erre fel kell majd készíteni a játékokat. Viszont így elég lesz egyszer letárolni pl a prerendered cuccokat, ha nem akarják azokat is feltétlen HDR-ben is kitolni (ami persze nem könnyű, mert nem csak kétszeres tárolást jelent, hanem kétszeres előállítást, tehát némileg érthető húzás ez is, de a jelen körülmények között okádás van tőle). -
partizan182 #82839 Nem piszkálásból de ez az azonnali bemenetváltás tényleg olyan ami úgy kellett mint egy falat kenyér. Nem is értem, volt valaha valakinek ezzel gyakorlati problémája valaha is otthoni környezetben?
Dinamikus HDR metadata fasza, szerencsére ez az Active HDR elég jó munkát végez, kár hogy game módban nem használható. -
Persze. Ezért is írtam, hogy ez szabványkérdés. AMD-nél ez működik, de minden ilyen szabványon kívüli működés. Elérhető a doksi a gyártóknak, de senki nem garantál semmit. Úgy vadász össze őket, és imádkozol, hogy működjön. Ott ez azért nem gáz, mert ez alapvetően egy kiegészítő kényelmi dolog, a generic megoldás az, hogy kötözd őket displayporton. A tévéknél ezek nem játszhatnak. Itt mindennek klappolni kell a randomszar a randomszarral. És ha nem megy hdmi-n, akkor nincs már menekülőút. -
Szinte az összes újítása nagy dobás szerintem. :D
Pl. forrásváltásnál nem lesz várakozás. Azonnal tud váltani sötétedés nélkül. HDR mód és HDR infók framenként változhatnak.
@Moby: Meg lehet oldani a VRR-t, de ha a kijelző HDMI-n nem támogatja, akkor mindegy. Ha a TV 60Hz módban 60-szor frissíteni fog és nem akkor amikor érkezik a frame, mindegy hogy mi van a forrásoldalon. Nem lesz szinkronban.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2018.01.24. 13:12:55 -
A vrr-t meg lehet oldani 2.0-n is, az amd is megoldotta, de ezek nem technikai kérdések, hanem a szabványosítás. És a nem szabványosított megoldások meg hiába működnek, ezt látjuk ma is a freesync/gsyncnél.
/a frémet nem kell unlockolni, ma már nincs is talán olyan konzoljáték, amiben "lockolva" lenne. Amit persze nem is lehet, limitelni lehet, limitelve sok játék van, de a limit alá is benéznek ma már az exkluzívok is.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.01.24. 12:53:58 -
partizan182 #82835 Ahogy én kiveszem a specifikációból a hdmi 2.1 legnagyobb dobása a 4k@120 / 8k@60 lesz, vrr-t meg lehet oldani a 2.0 -an is. Persze kérdés hogy bármelyik gyártó vissza menne -e a régi modelljeit vrr kompatibilisre frissíteni, tippre nem nagyon.
Meg ugye tudnia kell a konzolnak és a szoftvernek is támogatnia kell (min. annyival hogy unlockolható a frém). Szal sokváltozós ez, persze bármi ki lehet seggelni ha az ember elég türelmes. -
Az X megkapja frissítésként. A hardver adott hozzá, ezt már a megjelenés előtt tudott volt. A prónál még nem tudjuk mi lesz. -
Én is ezt gondolom.
Ez a HDMI 2.1 ez tutira jön? És azt fogja tudni a pró meg az x? Vagy már most is tudja? -
Nincs. Normál játékokra még mindig keresek, VR-ra már paktáltam Moby-val, igaz, el-elkalandozok egyéni vásárlásokra anélkül, hogy megkérdezne. :) -
Pont így vagyok vele én is. OLED-et terveztem idénre, de a HDMI 2.1 nagyon fontos funkciókat hoz (VRR, azonnali bemenet és HDR mód váltás stb.) Ezek mind olyan dolgok, melyekért érdemes várni 1 évet nem fogok veszíteni 150-200 ezret csak azért, hogy már most használjak egy OLED-et, amit majd jövőre cserélnék le. Nem beszélve, hogy jövőre már a jóval fejlettebb panellel jönnek a TV-k. Értelmetlenség volna nem megvárni.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2018.01.24. 12:21:23 -
partizan182 #82830 Nyehe, lehet h azt kellett volna míg garis volt. "Ööö... túl hangos. Túl fekete. Mindig leszipkázza a számlámról a pézt"
Viccet fèlretéve nézelődtem pro ügyben, sima felmenne az emeletre (lokál multi ftw), de most nincs tuti ajánlat sehol, majd lesz úgyis, azt a pár hónapot leülöm a vécén. -
Fejezd be kérlek ezt a vérlázító igénytelenkedést, küld vissza a sonynak, kevertesd el ott valakivel, és hozz ki egy prót :D -
partizan182 #82828 Egész tegnapelőttig én is így voltam vele. Aztán elindult a mass effect, ráadásul csicska launch PS4-ről. Egész más világ. -
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a játékok mikor jelennek meg. Pont ugyanazt fogja csinálni 5 év múlva amit ma csinálva, vagy amit 5 évvel ezelőtt csinált volna. Adaptivesyncbe belekóstoltam tavaly, építettem rá egy konfigot. Fasza dolog. Ha lesz, elérhető, kell. Ahogy kell az oled is, ha egyben elérhető akkor egyben kell.
Két év múlva meg nem ültetnék virágokat egy félmilliós tévére. Teljesen hülye (még) nem vagyok, és nem drogkereskedelemből jön a pénz. Sajnos. -
Én annak szurkolok, hogy az átállásból senki ne maradjon ki, de ennyi pénzt már csak biztos információ birtokában égetnék el. Kéne mostmár vennem egy olyan tévét, ami pár évig fennmaradhat a falon. -
Akra #82825 2018 és 2019es játékokat kiszolgálja 2.0. Utána majd ültetek az oledre virágokat a kertben. -
partizan182 #82824 Visszasírom az ívet, a flat B7-el alig van olyan ülőpozíció hogy valamelyik ablak ne csillanjon be.
@Akra: nyilván az első dolgom nekem is az volt hogy átraktam Haladóba a képmódot, de ott is pöcsölni kellett mert a szuperfelbontás vmiért itt is default on, nappali meg még a színteret is wide-ba kényszeríti. És ja, kb egy óra volt nekem is.
@Moby: Vrr-t a Samu elvileg megoldja 2.0b-n az idei modelljeiben, legalább is ezt ígérik.
GOTY: kicsit magasnak érzem azt a lovat, home társad vanemá? -
SlickAdam #82823 ezen sok szep iv vanik E!
a multkori 28meteres OLED canyon-ra emlekeztet.:D
-
Megkapják a frissítéseket, amikből hiányoznak majd feature-ök. Igen. Lesz majd hdmi 2.1 VRR nélkül pl. Neeeeem. Early adopter mindig szív. Örökérvényű törvény. Ugyanez van psvr-el, stbstbstb. -
-
Előny. Az.
Ja. itt előny :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Akra #82819 2.1hdmi ugyan jó lesz 2.0-as tv-vel is. Nem értem hol a gond. Szoftveresen pedig megkapják frissítèseket. Én erre direkt rákérdeztem lg-nél, mielőtt C7-et megvettem. -
SlickAdam #82818 nincs az annyira meghajlitva. mint irtam mar többször: JOBB lenne, ha egyenes lenne, de amugy 30 perc utan nem latod. ha meg eleg közel ülsz hozza (en sajnos nem), akkor meg meg elöny is :)
regen is elvoltunk a (mashogy)görbe CRT-kkel :P
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2018.01.24. 11:11:27