121487

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • yesname #103567
    Doom: Eternal. Óriási csalódás. Semmi köze a Doom hangulathoz. A harc meg van, de hiányzik az a feeling. A sci-fi, a Mars, a folyosók, a feszültség és egy csomó dolog visszalépés. Igazából minden az. Egy nem. Van HDR, de ennyi a plusz. :(
  • mucsácsó
    BRUTÁLIS! :D én is csak most délután tudtam elkezdeni.

nagyon durva hent - mondjuk néhol picit fura nekem ez az új narratíva (hogy vannak NPC-k meg ilyen nevesített ellenségek) és az újabb helyszínek/megoldások, de mégis Doom tud maradni :) nagyon fasza, és durván néz ki iszonyatosan - és szerintem ez az engine még egy kávéfőzőn is elfutna low/medium beállításokon, mégis überdurván néz ki :D hozza a kötelezőt!
  • Tikal #103565
    Szintén fel nem foghatom miért van ekörül ekkora hiszti. Hiszen ha már egy remastered jött egy játékból már ment a sírás hogy de minek az, most meg már nyomná mindenki az orginal ps3 verziót 4k tv-n? :D
  • yesname #103564
    Akkor kérésnek megfelelően röviden akusztikáról.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez egy nagyon mély és összetett, nem egyszerű téma. Kilométereket lehetne róla írni. Azért kezdtem úgy, hogy röviden, mert tőlem lesz rövid, de olvasnivaló és utánajárás van temérdek.

A lényeg, hogy kerüljük a járólapot, kemény visszaverő felületeket, nagy üvegfelületeket. Nem mindegy hova tesszük a hangszórókat, mélyládát és hol van a hallgatási pozíció. Ha van rá mód, akkor mindenféle polccal, könyvespolcokkal, egyéb bútorral úgy rendezzük be a szobát, hogy minél jobban törje meg és ha lehet fogja fel, nyelje el a hangokat.

A mély tartomány a legkényesebb. Pl. a legjobb pozíció megtalálásához azt szokták ajánlani, hogy tedd a mélyládát oda, ahol hallgatod, majd járkálj és ahol a legjobban/legegyenletesebben szól oda tedd a mélyládát.

Után jöhetnek a basszuscsapdák a sarkokba. A sarkok erősítik fel legjobban a mélytartományt és okoznak anomáliákat. Nem csak a függőleges, de a vízszintes sarkok is. Tehát értsd: minden sarok!
    Nyilván nem megoldható a legtöbb helyen, hogy minden sarok kezelve legyen, de a frontok mögötti sarkokat mindenképpen érdemes basszuscsapdával ellátni. Továbbá a frontok mögötti falat és az oldalsó elsődleges visszaverődési pontokat is ellátni akusztikai panellel. Ha van rá mód, akkor a plafonon lévő elsődleges visszaverődési pontokat is lehet kezelni. Elölre középre és/vagy hátra középre diffuzorokat ajánlatos tenni, ha elég nagy a tér. A diffuzorok jelentősen megnövelik a térérzetet.

Mindenképpen érdemes lehet bemérni vagy beméretni a szoba akusztikát, ha valaki komolyabban gondolkodik a dolgon és szakember az alapján meg tudja mondani, hogy hova milyent, mekkorát és hány darab panelt kell tenni.

A paneleket meg lehet úszni kevesebb pénzből is házilag vagy olyan emberrel készíttetve, akik ezzel foglalkoznak. Lehet szép esztétikus, feleség és nappali barát paneleket is csináltatni vagy vásárolni gyárilag elkészítetteket is.

Továbbá vannak nagyon jó szobakorrekciós algoritmust (ARC, Dirac elsősorban) használó házimozi processzorok/receiverek is. Pl. Emotiva, Anthem cuccai. Ezek még jelentősen tudják javítani a sztereó hangképet még akusztikai kezelés nélkül is.

De! Elsődleges és legfontosabb a szoba akusztikája!

Láthatóan általánosságokat írogatok, de túl nagy ez a téma. Akit tényleg bővebben érdekel itt van kis magyar olvasnivaló arról, hogyan is viselkedik a hang különböző frekvenciatartományokban és helyiségekben. Melyek az alapvetően fontos dolgok a hangszórók elhelyezésénél és a hallgatási pozíció megválasztásánál. Hogyan kezelhetjük a problémát.

Teremakusztika 1
    Teremakusztika 2
    Mindent a lehallgatásról 1
    Mindent a lehallgatásról 2

Van több része is a témáknak és az oldal tartalmaz még pár cikket, de nem linkelem mindet. Akit érdekel a dolog akár kíváncsiságból vagy akár, mert szeretne otthon akusztikai szempontból (is) a számára elérhető lehető legjobb minőségben zenét hallgatni vagy filmet nézni, játszani annak már nagyon jó kiinduló pont a fenti olvasmány.

El lehet érni olyan szintet, hogy a sima sztereó zenét hallgatva be lehet lőni az énekes magasságát. Hogy milyen irányból jön az énekhang. A gitás hol szól és akár egy egész énekeskarban is hallani minden énekest külön-külön és minden hangszert egyedileg hallani, semmi nem nyom el semmit. Semmi nem veszik el. Még a leghalkabb kis hang sem akkor sem, ha mellette egy nagyzenekar üvölt.
    Jó stúdiófelvételnél a sztereó zene térérzete jobb, mint bármely 5.1, 7.1 stb. Sokszor szólnak a hangszerek mellőled, mögüled és egyáltalán nem érzékeled, hogy hol van a két front hangsugárzó.
    Nálam rendszeresen fordul elő, hogy ha valaki hallgatózik zenét megkérdezi, hogy valóban csak a sztereó?
    A sztereó tér annyira precíz ,hogy mindig rákérdeznek: biztos nem szól a közép hangsugárzó? És az oldalsók? Biztos biztos? Én meg csak mosolygok.
    (Bár ehhez az akusztika kevés. Nagyon jó hifi kell hozzá.)

Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.03.20. 16:28:12
  • TDC Geronimo
    Na milyen doom?
  • Evoluti0N
    Ezt most úgy értelmezem, h kanapéról, kontrollerrel játszás PC-n valamiért alsóbbrendű verziója a konzolon való kanapéról, kontrollerrel való játszásnak. Mondjuk az nem jön át, hogy miért is.
  • Ulthanito
    Lehet, lehet, száraz p*nát is meg lehet dugni, de ugye nem az az igazi....
  • Evoluti0N
    Hihetetlen, hogy minden egyes alkalommal, amikor valaki leírja, hogy PC-t is lehet tévére kötni és kontrollerrel játszani vele kanapéról, sikerül valahogy elsiklanod felette.
  • Ulthanito
    Őszintén, ki a franc akar 2021-ben egy 12 tflopsos gépen PS1-2 játékokkal bohóckodni? Az egész visszafelé kompatibilitás egy nagy hiszti szerintem, én teljesen feleslegesnek tartom. Aki még akar gadavórozni, az tartsa meg a PS4-et, aztán ha majd nem akar, adja el.

Új játékokkal akarok játszani, olyanokkal, mint a Death Stranding, hogy letegyem a hajam, nem Shadow Run-nal bohóckodni, akkor se indítanék el ilyen játékot, ha a fejemhez pisztolyt szegeznének!
  • Ulthanito
    Akinek PC-je van, annak az XSX tényleg nem pálya, bár én mindent megadnék azért, hogy ne kelljen egy monitor előtt görnyedve egért rángatni meg billentyűzettel futkorászni. :-D
  • Ulthanito
    :-D

Te nem változol! :-D

Ha egy kicsit is, bármilyen szinten is érdekelne ez a játék, én is X-re venném.
  • Voltan
    Értem, persze. Csak ha az én felvetésemet nézed - nevesint, hogy kurvára nem lesz új generáció idén - akkor máris kicsit érthetőbb a dolog.
    Amennyiben a fenti elmélet bukik, nos, akkor tényleg elég szopó, valóban.

De részemről van jó pécém, van PS4 pro-m, szóval LoU2 meg Csucsima tuti beugrik, az Xbox meg hasnzálható PC lévén amúgy sem érdekelne, szóval én alapvetően elvagyok. PS5-öt amúgy is csak pár év múlva vennék, adott esetben akkor, ha kijön a pro verzió.
  • Moby
    Én sem bántam meg, csak csináltam már okosabb dolgot is, mint egy krízis közepén nagyértékű műszaki cikket venni :D

Node az “élet” azért nem áll meg (bocs a színért a topiktól, de ugye megértitek... :) )

Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.03.20. 12:17:50
  • darkSectorxxx #103554
    Oks.
    Ez oks.

De az hogy nem megy mégse a PS1-3 játékai.
    A PS4-esekkel meg felmerül csak egy pillanatra is az hogy.... Hát majd valamikor valahogy.

Ez kurvagáz szerintem.
    Kibagáz nagyon.
    Manapság egyre több idő egy mai játék fejlesztése, kevesebb sorozattal mennek a studiók...
    Erre mondhatja valaki, hát hogy kinek a PS1-3, de nekem pl az is fontos.

De ha nem.
    Legalább a mostani generáció kapcsán ne kelljen hallgatni azt, hogy hát srácok, van ezzel majd még munka... Hogy jól menjenek...

Kérdem én.
    Ez mellett azzal foglalkozzak, hogy 1 sec-es töltési idő, meg pár eddig még csak meg sem említett állítólagos cím ps5-re?

Gondolom érted mi a problémám.
  • darkSectorxxx #103553
    Gondoljatok bele...

Mikor melyik konzol volt népszerűbb, "jobb"??

Ps2 vs Xbox - > Ps2
    Ps3 vs Xbox 360 - > Xbox 360
    Ps4 vs Xbox One - > Ps4

Ps5 vs Xbox SX??? Vajon újra a Microsoft-on a sor?

Ps4-ről semmi eddig, a PS4 játékok, a magasabb Hz miatt optimalizálni kell.
    PS 3-2-1 off.
    Se gép, se kontroller, se ár, se megjelenés.

Xbox SX:
    Minden ami Xbox játék, fut a masinán méghozzá feljavítva egy intelligens algoritmus.
    1 terás memoria modul. Fasza hűttés.
    Megjelenési dátum.
    Kihagytam még valami?

Ezekután????
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.20. 12:10:39
  • Voltan
    Kicsit sötéten látod azért, Darky. Az ugyanakkor kétségtelen, hogy ez a mostani Sony "tájékoztató" egy igen nagy fiaskó volt szerintem is, olyan érzése van az embernek, hogy nem egy megjelenés küszöbén álló tech-ről beszélnek, hanem egy "majd ha kész lesz" dologról, ez hiba, főleg a mikrofoszt tükrében. Ugyanakkor a Sony sem idióták gyülekezete azért, szerintem tudnak ők valamit, pl. azt, hogy rohadtul esélytelen az ezévi piacra dobás. Ezt feltételezve a microsoft azért csinálja a hacacárét, mert nem akarja elkövetni azt a pr fiaskót, mint a mostani gen elején, elébe megy a dolgoknak, max. később bejelenti, hogy bocs, csúszik a dolog. A Sony pedig kivár. Az más kérdés, hogy ez szerintem sem okos kommunikáció enyhén szólva, de majd meglátjuk.

• darkSectorxxx #103551
    Az engem is megviselt multkor. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.20. 11:59:39
  • darkSectorxxx #103550
    Ja hogy a rendes megjelenésre gondolnak?

Mert arról beszéltek, hogy mi játékosok próbálhatjuk ki, nem a teszterek a csapatukban... Ahhoz meg kell a konzol is.
  • TDC Geronimo
    Hunt showdown 30% off storeba. Tegnap kijavítottak az input lagot is.
  • Ulthanito
    Szerintem pont azért érdemes, hogy legalább ez legyen, ha másban földbe állunk. Én egyáltalán nem bántam meg, nem ezen a pénzen fog múlni, hogy tudok-e kaját venni meg rezsit fizetni.

Főleg, hogy most nyaralni nem nagyon megy majd senki, így azért 2-300 ezer a zsebekben marad.

Persze mindenki saját belátása szerint cselekedjen.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.03.20. 11:29:48
  • Ulthanito
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk azt rohadtul nem értem, mi a szarnak spájzolnak be lisztből az emberek. Megeszik kanállal, vagy mostantól mindent is kirántanak? Mondhatnátok, hogy kenyeret sütnek. Aha, csak ahhoz BL80-as liszt kell, amit én pont azért nem kapok, mert a faszok mindent felvásárolnak, ha kell, ha nem.

• Moby
    Sok jó nem. Aug-szeptemberig az a legjobb, ha a seggén marad az ember. Nem fogják sajnos elkapkodni az oledeket sem, akármennyire kifutó modell a C9. Sem semmi egyebet. Ja de, a lisztet, meg a szájmaszkot. Ezeket igen :/
  • ppista
    Igazad van. Én is elnapoltam(hónapoltam) több "tartós fogyasztási cikk" megvételét, mert a búdánat tudja mi lesz még itt.
  • Moby
    Azt gondolom, hogy ha tévét vesz ma valaki, a C9-et igazán érdemes megvenni. Az már persze más kérdés, hogy most mennyire célszerű ilyen műszaki cikk vásárlása. Személyes véleményem, hogy nem az, és én sem cselekedtem sem helyesen, sem kellően előrelátóan. Nem egy tévé vásárlás fog árokba dönteni, de szerintem most nem igazán jó az időpont ilyenekre.
  • Ulthanito
    Szerintem a legjobban tennéd. :)

• Moby
    Végülis a mostani generáció is úgy indult, hogy egy konzolgyártó hülyeségeket beszélt, magyarázkodott folyamatosan, a rajongói próbáltak megfejteni helyettük, és közben ökörségeket mantráztak (tivitivitivi).
    Mondjuk akkor ez pont nem a sony volt, node van, akivel rosszat tesz a siker :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.03.20. 08:57:00
  • Kongy
    Annyit beszéltek erről a C9-ről, hogy lassan már én is elkezdek rajta gondolkodni :D Jobbak vagytok, mint valami sales-es, aki rám akarja sózni mindenáron. :D :D
  • Tikal #103540
    Minden játékot tesztelnek
  • n000rbi
    Játszogatok a gondolattal :)
  • darkSectorxxx #103538
    + Moby

Csak én vagyok úgy ezzel, hogy kicsit kezdem azt érezni, hogy bármennyire is jó volt a Sony meg exclusive játékok, most valahogy nem azt érzem amit szeretnék?

Mondjam el őszintén mint laikus gamer mit gondolok:

Ok.

Kezdjük azzal, hogy ki a büdös faszt izgat, hogy mikor tölt be a PS5?
    Na vajon a ki a szartérdekel?
    Akkor, amikor még azt se tudjuk, milyen gép, milyen hűtéssel, stb.

Az Xbox geci visszafelé lejátszik szinte mindent, ráadásul feljavított textúrákkal, meg már arról beszélnek, hogy HDR is amikel amúgy nem volt eddig?

A Sony meg nemhogy a régi gentoldja meg, hanem azon gondolkodnak, hogy a mostani generáció játéka hogy a picsâba fognak menni majd?
    Nemhogy feljavítva, de eleve abban a normál állapotban?
    És azt setudjuk mi a fasszal játszunk amíg egyeltalán a PS-es listáról lesz miből játszani normálisan?

Tegyük fel 350 marad az euro, 230-250 lesz kb szerintem lassan a Konzol.
    Mi a reteknek vegyem meg most és ne 1-2 év múlva?
    Már ezen filóztam.

Lehet csak faszább a kommunikáció, de mi győzhetne meg, hogy ne a PS4 Pro mellé vegyek csak egy XSX-et 2021 évvégéig kb???

Az hogy arra a fél tucat be nem jelentett játékra villámgyorsan betölt a gép?

Illetve miaz hogy évvége előtt sok PS5-ös játék tesztje elkezdődik?
    What?
    Milyen gépen kezdődik el?
    Miféle tesz?
    Sok coop meg multiplayer-es jâték tesztje?
    Mert story játékokat nem szoktak tesztelni.

Hát nem tudom, egy ellenszenvesebb a tudat, hogy pre-order legyen ps5 nekem...
    És ebben egy szaros Horizon 2 se tud segíteni.
    Mert 250k-s konzollal utána meg kitöölhetem a valagam amíg porosogik a polcon.

Lehet negatív vagyok, de na.

Ja a másik meg....
    A Resi 3 demo. Te szentfazék.
  • Ulthanito
    Tegnap este Gehrman felcsatolta és szárazon tologatta vagy 80 percen keresztül NG6+ban. Aztán persze megkapta a magáét.

Nagyon el lehet szokni ettől is.
  • Ulthanito
    Szerintem jöhet nyilvánosba is, engem is érdekel. Max tedd be spoilerbe.
  • Voltan
    Igen, nekem is fura. Az Xboxot már konkrétan élveboncolták, láttuk belülről, meg minden. A PS5-öt még csak képen sem libbentették fel. Namost a Sony azért ennyire nem lehet balfasz. Én arra gondolok, hogy a gyártással lesznek úgyis problémák a vírus miatt, és a Sony még kivár. Vagy a fene tudja, majd kiderül. Xboxot biztos nem veszek a mostani pc mellé, a PS5-öt meg úgyis csak az exkluk függvényében, ami nem most, és nem jövőre lesz.
  • TDC Geronimo
    Na pont erről beszélek :D

Sonynak lehet van egy jó gépe, de ahogy lekommunikálja az valami félelem
  • mucsácsó
    én azt olvastam ma, hogy launchkor az első top100 PS4 lesz valami boost-os (gondolom álá PS4 Pro boost), viszont ugyanúgy támogatott lesz a többi PS4-es játék is (idővel), csak ott nem lesz graf/performance boost.
    de akkor mindenféle verzió van már :D (mondjuk engem nem izgat especiel, én PS5-ön PS5-ös játékot akarok:D)
  • mucsácsó
    na, letoltam én is az Resi 3 Demót...hátttttttttttööö, fostam nagyon, hogy mikor jön a Nemesis - nem is alaptanul.. :D
    ez tényleg kurva para és egyben idegesítő is, hogy kb csukott szemmel kell futni/esni-kelni/doge-olni előle :D
    Mr. X-től én is kivoltam, de ez sokkal rosszabb lesz, úgy érzem..

szépnek egész szép (főleg a textúrák - ellenben valami meg tök elnagyolt..), kurvajól is fut (legalábbis PC-n), de valahogy nem éreztem az az átütő immerziót, mint a RE2-nél, vagy akár annak a demójánál...fullra lehet azért benevezek majd ócsóbban (vagy max virágbót), bár ez a Nemesistől való rettegés sok a lelkemnek egy picit :D vajon ezt élvezi amúgy valaki úgy istenigazából?! :'D
  • TDC Geronimo
    Amúgy sony olyan hülyén adta elő BCt hogy most a fél világ találgat, hogy akkor most mi is van. Átolvastam párszor a blogpostot és az alapján nem csak 100 cím lesz elérhető, hanem elvileg az összes, csak a 100 legtöbbet játszott játékot tesztelték a rendszeren és azok nagy része gond nélkül megy. Ettől függetlenül lehet a legutolsó indie fos is megy gond nélkül csak azt nem nézték.
  • TDC Geronimo
    Berakom bár lehet felesleges, mert látom itt is csak a számokat nézik sokan :)

• Moby
    Nem tudom mennyire ismert itt, de többek között a cloudokhoz is, rohadtjó earpadeket csinál a brainwavz.
  • Voltan
    Clouddal, meg HyperX-el nem lehet mellélőni. Nekem Alpha van egy Cloud 2 dongle-al, imádnivalóan tökéletes :)