121495
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Evoluti0N #108832 Ok, de akkor sem a szex a lényeg a játékban, hanem az emberi kapcsolatok. :D A másik meg, akkor legyen semleges vele, de undorító? Senki se akarjon meggyőzni, h ez Darktól nem homofób megnyilvánulás volt. -
"Senki se verte a faszát a jelenetekre."
Több évtizedes internetes tapasztalat mondatja velem, hogy akármi is van a képernyő másik oldalán, valahol a világon valaki biztos rárántott legalább egyszer. Szóval csak óvatosan. :) -
Evoluti0N #108830 Nem a pixel szexről van szó, hanem emberi kapcsolatokról, aminek a szex is része. Senki se verte a faszát a jelenetekre. Emberi kapcsolatot meg CGI karakterekkel is át lehet adni.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.25. 14:57:16 -
Evoluti0N #108829 Már írta máshol, h őt nem érdekli a történet. Tudod, egy olyan játékban, ahol a történet az egyik legfontosabb elem. -
Evoluti0N #108828 Istenem Dark. "A leszbosz kapcsolat viszont kibaszott undoritó". No comment erre. Néha durva, h mennyire illik rád a neved első fele. -
jaja, elvileg este 6kor, asszem.. JÖHET! -
Ma amúgy új Cyberpunk gameplay meg trailer jön. -
Ha végig se vitted, akkor óvatosan olvasd a kommentemet. :) -
Engem zavar minden, amit unok.
Nem mondtam hogy tetszett, végig sevittem.
Annyit mondtam hogy mind2 félnek igaza van és A gameplay, harcrendszer stb fényévekre van az elsőtől.... -
Engem meg pont az nem érdekelt. Annyi ratyiságot tehetnek a egy játékba, amennyit akarnak, ha a játék maga leköt, nem fog zavarni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Neked tetszett, oké. Ezt tiszteletben tartom, nekem meg nem. Ezzel nincs is baj. Vágom, hogy Abby a másik fél és nincs gonosz-jó oldal. Ez rendben is van, nem is vártam mást. A bajom az, hogy ez a franchise ennél jobb történetet érdemelt volna szerintem. Egyáltalán nem élveztem az Abby-s részeket, alig vártam, hogy vége legyen. Utálom, ha manipulálni próbálnak és Abbynél végig azt éreztem, hogy Neil a kezét-lábát töri, hogy megkedveltesse velem. ellentétes hatást váltott ki. Nyilván utáltam, azért amit Joellel tett. De ez a szándékos cukiskodás kutyussal meg gyerekekkel meg miegymással, ez csak még jobban megutáltatta velem a karaktert. Soha többet nem akarom látni, ha lesz 3, abban sem. Remélem az ND tanul ebből a cirkuszból és kihagyja.
Nagyon nem tetszett még Tommy 180 fokos fordulata a játék végén. Egész addig ő csitítja Ellie-t, ő mondja hogy vége, menjenek haza, ennyi elég volt. Aztán hirtelen ő akar a legjobban bosszút állni. Nulla magyarázat. Szó szerint Tommy előző jelenete: menjünk haza, Ellie hagyd abba, Abby nem ér annyit. Következő jelenet: megígérted, hogy bosszút állsz, egy vicc vagy stb.
-
Aki gerjed a pixel szexre annak ez nem unalmas és valszeg olyan is akad aki bele tudja élni magát Ellie helyzetébe.
Én köszönöm, de nem. -
Mivel nincs màs jàték ezért ez a téma. :D 20 nap múlva meg a csucsun vitatkozunk, hogy AC..de nem AC..de AC csak tàvolkeleti témàban..de nem az...stb.. -
és is várom a szart, de nem jön, pedig alig bírom abbahagyni, bár néha muszáj, mert túl tömény :D -
undorító
-
Nem is lehet objektíven értékelni, ha fan valaki, akkor lehet közepes.
De ha eltekintesz a szereplők sanyarú sorsától, ZSENIÁLIS a story....
Zseniális mert kevés játékban vállalnak be ilyeneket.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy haverom mondta szépen, hogy Aby a másik fél.... NEM pedigúgy hivatkozott rá, hogy rossz vagy gonosz oldal... ebben van a lényeg, mert senki se rossz vagy gonosz, szimplán önbíráskodnak.
De a leszbosz, vagy bármilyen langyi vagy hetero buzulást utálok a játékokban, mert geci unalmas.
-
Én sem értem a vitát, mert izlésről beszélünk.
Full érthető mind2 oldal.
Ez a story is fasza meg érdekes, csak nem itt és nem most kellett volna.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Pro:
Fújolnak jogosan mert azokat a szerethető karaktereket elvesztik, akik aszívükhöz nőttek.
Ez a leszbosz dolog meg kibaszottul érdektelen pl számomrais.
2.
Miért fújolnak? Meghal Joel aki önös érdekből megölt ártatlanokat, és úgy hal meg hogy megbosszúlja az a gyermek aki elveszti a szüleit akik a világot akarták megmenteni?
What?
Szerintem kár ezt fejtegetni mert mindenkinek igaza van
A leszbosz kapcsolat viszont kibaszott undoritó, annyira unom azokat a részeket hogy hihetetlen....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.06.25. 09:35:22 -
Jó, a szar talán erős kifejezés. Közepes lett a történet. -
Tévéfilm készült, kettő 94-ben. Nem voltak jók. -
mennyit tudtok vitatkozni egy játékon xd tejóég amúgy érdekes hogy mire sokan a végére értek a játéknak megváltozott a véleményük és azért vannak hibái a játéknak és közel sem tökéletes.persze vannak elfogult 10/10es emberek még mindig de azért tényleg nem minden idők legjobb játéka.főleg a story miatt :) -
Zóanagyvarázsló #108813 Ezt csak azért mondod, mert nem készült mozifilm a McGyverből. -
A sza erős kifejezés, ha a játék első fele tetszett akkor meglepetés nem fog érni a végén se.
Nem szar a story csak rajongóként nem erre vágytak sokan. -
Én már nagyon-nagyon "várom" a játék végét, hogy tudjam, hogy mitől olyan "szar" az a story... :D eddig szerintem lebilincselő volt az egész (és igen, a story és annak a vezetése, felépítése és prezentálása is 10-es) - de gondolom akkor a végefele/végén lesz valami move, ami nem tetszett sokaknak, vagy nemtom, de nagyon várom már a szart :) -
De hát nem lett szar ember! A sztori lett szar. Egy játék több,mint a története, van játékmenet, grafika, hangok miegymás. Ezek összessége adja a 7/10-et, a játékot. A történet, na az szar lett szerintem. Kevered a kettőt, illetve egyenlőséget teszel a kettő közzé.
Mindettől független,hogy a ND, a Sony és a megbízottaik hogyan őrjöngtek és őrjöngenek még mindig a közösségi hálón. Hogyan élnek vissza, jogellenesen az amerikai szerzői jogi törvény hibáival. Téged ez nem érdekel, engem meg igen. Ez nem befolyásolja a játék minőségét, de befolyásolja a készítők és az ebben résztvevők emberi minőségét.
End of story. -
Nem tudom, hogy hallottal-e arrol, hogy mikor mondjak a kommunikaciorol azt, hogy kongruens. Akkor, amikor az AMIT mondok az osszhangban van azzal, AHOGY mondom.
Na, nalad ez pont nem stimmel. Hiaba mutogatsz a 7/10-es pontozasodra, ha mindaz, amit az utobbi hetekben itt muveltel agyonuti az egeszet. Te kezdetektol fogva nem akartad szeretni a jatekot, leirtad uton utfelen, hogy a naughty dog egetnivalo banda, mindent megtettel azert, higy bizonyitsd, senkinek sem tetszhet a jatek, hisz neked sem fog. Mert szar lesz.
End of story. -
A lövöldözést helyettesíthetjük más játékmenettel. Monkey Island-ek esetéb a puzzle-kkel pl. Gumicsirke, tekerővel a közepén. Hülyén nézne ki egy filmben. -
WTF? Miért lenne "alsóbbrendű művészeti forma"? A játék egy interaktív szórakozási forma. A filmegy passzív szórakozási forma. A könyv is egy passzív szórakozási forma. Amikor egy film, könyv történetét, narratíváját hasonlítjuk egy játékéhoz, akkor a film/könyv helyzeti előnyből indul, mert neki nem kell az interaktivitással foglalkoznia, nem kell szórakoztatnia órákon keresztül a játékost. Ha olyan játékot akarsz csinálni, aminek a története veri a legjobb filmekét, akkor készülj fel arra, hogy 0 játékmeneted lesz, walking simulatornak meg interactive regénynek fogják nevezni a játékodat és okkal. Mert a két szórakozási formának más a célja. Az egyik egy dologra fókuszál, a másik meg másra.
A Schindler listájának 0/10 a játékélménye, miután nincs benne semmi interaktivitás. Max annyi, hogy kikapcsolod és nem nézed tovább.
Egy regényírót, filmkészítőt nem kötnek olyan korlátok, mint a játékkészítőt. Neki nem kell játékélményt is beletennie a történet mellé. Ha játszottál asztali rpg-kkel, akkor tudod, hogy akármilyen szuper mesélőd, dm-ed van, soha nem fogtok Gyűrűk Ura szintű történetet eljátszani. Nem is lehet. Mert végig csörög a kocka és mert mindenki egyenlő, mindenki Aragorn vagy Frodó vagy Gandalf vagy Legolas akar lenni és senki nem akar Boromir vagy Trufa lenni. De a könyv azért jó, mert van benne Boromir meg Trufa meg Pippin és nélkülük szar lenne. De az asztalnál ülve a mesélőnek pártatlannak kell lennie minden játékossal, míg a regényíró megteheti, hogy nem az. Levághatja Ned Stark fejét az első könyv végén és nem fog a haverod ezért az asztal másik felén mérgesen felpattanni, a képedbe vágni a pizzát és hazamenni.
Almát hasonlítunk a körtéhez. A játékok jó történeteket tudnak elmondani. Néha nagyon jókat. De mindezeket a saját médiumukon belül kell értékelni és nem szabad világhíres és díjazott regények, filmek mellé emelni. Az nem lenne őszinte. És itt nincs szerepe az ízlésnek, mert vannak objektív mércék a világon. Tetszhet neked a hatéves kislányod zsírkréta rajza jobban, mint bármi, amit a Louvre-ben láthatsz, ettől még a Mona Lisa JOBB festmény marad. -
ppista #108806 Ez nekem is fura. Az is alapszabály, hogy ízlésen nem vitatkozunk, pláne nem nézzük le a másikét. Persze lehet rosszul látom. -
Evoluti0N #108805 Sosem gondoltam volna, h egy játékokkal foglalkozó fórumon fogok olyanokkal találkozni, akik a játékokat alsóbbrendű művészeti formának tartják. ¯\_(ツ)_/¯ -
Ez pont a te "ízlésedet" tükrözi.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.24. 23:51:10 -
Zóanagyvarázsló #108803 Egy az egyben hasonlítani necces, de hogy mi okoz nagyobb élményt vagy érzelmi hatást szubjektíven, az azért megmondható. Így a Tom és Jerry is összevethető Resident Evillel. Amúgy
Attól viszont az Uncharted előadhat egy Indiana Jones-os karakterívet, hogy több akcióval töltik ki. Persze abban pont hülyén néz kil, hogy egy pszichopata tömeggyilkos, ha ettől nem sikerül elvonatkoztatni. És ugye vannak interaktív filmek, kalandjátékok is minimális akcióval vagy attól is kevesebbel. A Pirates of the Caribbeanben mennyivel többet vívnak, mint a Monkey Islandben! És mennyivel kevésbé szellemesebben.
És persze könyvekben is van dara, az Aeneis vagy a Zalán futása néhol akkora a darálás, hogy szétunom magam rajta. -
Utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
Azzal meg semmi baj nincs, hogy egy videójáték nem film. Pont ez a lényeg és pont ezért butuskák az összehasonlítások, hogy XY a Schindler Listáját veri vagy Oscar-díjas történet stb stb. Nem, nem veri és nem, nem az. Mert a Schindler listájának alkotása közben Spielbergnek nem kellett 20 órányi interaktivitással, puzzle-kkel, épületmászással lekötnie a fogyasztó közönség figyelmét. Ehelyett csak a sztorira kellett koncentrálnia. Mert a film (és a könyv is) ilyen műfaj. Képzeljük el kedvenc filmünket játékként. Hihetetlenül unalmas lenne. Indiana Jones az összes filmben nem lövöldöz annyit, mint Nathan Drake bármelyik Uncharted játék egyetlen akciójelenetében. Mert más a két médium. Vissza is értünk oda, hogy mennyire nincs értelme az ilyen összehasonlításoknak. -
Zóanagyvarázsló #108801 Nyilván, bár ebből sok minden relatív. Csak arra céloztam, hogy maga a toplista nem zsinórmérték, éppen van köztük egy csomó "videojátékos" dráma is.
Mindenesetre az Unchartedeket nem éreztem nagyon kilógónak a kalandfilmek közül, a Walking Dead pedig interaktív filmként verte nálam a képregényt és a sorozatot (ez utóbbiak persze nem médiumok csúcsai). Többnyire persze a játékmenet érdekel, mert a sztoriért vagy a drámáért játszani általában csalódás, egy komolykodósabb játék ezért hátrányból.
És szarok a filmek is, a könyvek a jók
.
-
Hagyom, hogy Jim Sterling elmondja helyettem, hogy mire gondolok.
-
Nyilván van olyan film, ami azért került oda, mert szeretik az emberek és beszavazták. Pl. Batman. De van ott egy rakás olyan film is, ami megérdemelten került oda. Elég jól le lehet szűrni pl. az első tízből, hogy melyik film, melyik csoportba tartozik. -
Lesz 3. rész szerintem. Van még mit mesélni erről a vilàgról. -
Zóanagyvarázsló #108797 Nekem a játékról még nincs véleményem, az IMDb-toplistára min tekintélyre hivatkozást éreztem erősnek. A Return of the Jedi is 84. helyen áll jelenleg, szeretem is, de nem érinthetetlen a legjobb SW-játékok számára, véletlenül sem.
Az már egy más kérdés, hogy a médium eltéréséből mi minden következik, nyilván átélhető élményként lehetnek előnyei egy játéknak.
Általánosságban én is azt gondolom, hogy az agyonhájpolt játékok messze szoktak járni az igazán jó filmektől. -
Evoluti0N #108796 Az, h számodra művészetileg egy játék sem fog sosem felérni egy jó filmhez, az a te egyéni ízlésedet tükrözi. Számomra rengeteg játék túllépett az IMDB bármelyik toplistás filmjén. -
Akkor szövegértés mégegyszer. 7/10 az mióta szar? Attól, hogy egy játék -a sok fanboy butuskasága ellenére- nem Schindler listája*, attól miért lenne szar? Nüansz? Árnyalatok? Végletek közti átmenet? Ha valami nem 10/10, akkor az szar? A játék OK. Ennyi.
* Segítek: egyik játék sem Schindler listája. Vagy Apokalipszis most. Nem is lesz. Akkor sem, ha a TLOU3-ban (ami nem lesz) már Alice kutya kölykét is alakíthatjuk, amint megbosszulja a meggyilkolt anyukáját. -
Szándékosan nem a Marvel filmeket mondtam példának pont ezért. De egy Keresztapa, egy Remény rabjai azért eléggé általánosan elismert filmek.
Mondom, komolytalan ez a beszélgetés, hogy egy Citizen Kane-t hasonlítunk manbun-os hipszter Neil lövöldözős játékához. Hagyjuk. -
Azert is teljesen hiteltelen a velemenyed, mert te mar a jatek megjelenese elott hetekkel eldontotted, hogy a jatek szar, anelkul, hogy lattal volna belole barmit is.
Az igazsagszolgaltatasban ezt, amikor elore eldontik, hogy a vadlott bunos, anelkul, hogy targyalas lett volna, koncepcios pernek nevezik. Annak pedig meg soha nem lett az a vege, hogy a vadlottat felmentettek.