121487
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
A bevétel sosem a vason volt, hanem a játékok utáni licencdíjon és a psn-es eladásokon. -
>Szerintem.
Amit lehetett már régesrég lekapcsoltak. A többire meg dedkált hardver van. A ps4-ben meg sosem volt olyan, ami zabálhat erőforrást. Virtualizált rétegen futnak a játékot, bebetonozott erőforrásokkal, mindkét gépen, ahogy az előző generációban is. -
http://www.geek.com/games/sony-will-sell-every-ps4-at-a-loss-but-easily-recoup-it-in-games-ps-plus-sales-1571335/
http://ps4daily.com/2013/09/sony-will-sell-the-playstation-4-at-a-loss/
http://www.gamingunion.net/news/9867/sony-to-have-a-60-loss-per-ps4-sold/
Nyilván nem annyit, mint a ps3-on, de buknak. A licencdíjakból van a bevétel. -
Erre nem fogadnék nagyobb összegben. Szerintem már most nullszaldós a hardver eladás. A revízió pedig simán nyereséges lesz. Azt felejtik el sokan, hogy ez egy üzlet. A konzol gyártók pénzt akarnak csinálni, nem a játékosok kegyeit keresik. Azok úgyis megveszik ami kigördül a futószalagról. Ékes példái ennek a huszonfrémes játékok. A Nintendo volt a követendő példa, akik a kezdetektől nyertek a hardveren. A játékok minőségénél (többségében 60 fps N gépeken a 1st party cuccok) sajnos már nem ők voltak a példa. -
Ha már prevgen: pc híján ps3-on kezdtem el a minap a Dark Souls-t (kimaradt anno). Hát röviden rohadjanak meg, hogy ennyire szarul fut, mert ezt végig kell szenvednem, annyira kikúrt jó maga a játék. -
Dehogy buknak...a megjelenés pillanatában nyereséges volt a ps4 eladása. -
>Ezek zabálják az erőforrásokat.
Jaj ne szakértsetek már könyörgöm, mer ettől hidegerázásom van. Nem, nem a háttérben futó dolgok.
A.
VAS.
EGY.
FOS.
A pécés világból átmenekített lowpower hulladék. Van olyan cpu archtiketúrája az amd-nek ami alacsony órajelen üt? Olyan sincs, ami magas órajelen versenyképes lenne, de a ps4-ben 1.6-on futó notebookgeci van meg egy 7870(vagy R9 270). Ki és mi a faszt vár el ettől? -
Én azt gondolom, hogy az előző gen azért tudott ilyen sokáig versenyben maradni, mert az egész gép csak a játékra lett fókuszálva. A mostani gen meg - ugyan valóban gyengébb gép kezdetben is - azért nem, mert az MS és a Sony is telerakta felesleges vackokkal, amik ráadásul nem is opcionálisak.
Vagy hamar jön az új gen vagy előbb-utóbb a komolyabb játékok szépen lekapcsolják a kinectet, a voice commandot, a pin-t, a share-funkciót, meg minden háttérben futó alkalmazást. Szerintem. -
Ma is buknak minden eladott darabon. -
A memória mennyisége nem számít semmit a texturafelbontáson kívül. És abban olyanok is voltak ezek a játékok. Nincs itt semmi csoda. A ps4 meg a box 8 gigája egy vicc. Tudta mindenki már a megjelenéskor. Semmi nem volt jobban optimalizálva. Ugyanezek a stúdiók csinálták a játékokat mint ma. 720p-ben (sokszor annyiban sem) elkaristoltak a játékok, miközben a pécé nagyon hamar fellépett a fullhd-ra. Elfogadták a játékosok, a konzolok csoffadt hardverek lettek hamar a piacon, elment kaetgória. Na most ez nincs. Kéne tartani a fullhd-t, a pécé sem tud feljebblépni, és megy a kínszarás a fullhd tartásáért úgy, hogy ne legyen nagy leszakadás a pc-s graftól. Hát ez nem megy. A box fejlesztés a mégszarabb hardver okán hamar elengedte a 1080p-t, épp ez látszik most profittá válni a játékokban frém oldalon, míg ps-en lassan okádékba mennek át a játékok, csak ne kelljen kijelenteni, hogy kis pénzuért lófasz hardver van a konzolban. Megy a népbutítás a prohardveren, illetve minden létező fórumon, hátha el lehet takarni a nyilvánvalót. Lásd W3 tesztek, meg a "hibátlan" játék. -
A 360 pl amikor megjelent 2005ben, azért komoly hardvernek számított a 3 magos power pc procijával. Nyelte is a buktát minden eladott darabbal az MS. A sonyról nem is beszélve, ott már a cell proci kifejlesztése is olyan költségeket emésztett fel, hogy 600 dollárért akarták adni a gépet, amin még így is buktak darabonként. Pláne miután levitték az árát, hogy ne maradjanak le annyira eladásban. Épp csak nullszaldóba, vagy kis nyereségbe fordult az előző gen a végére, nem csoda, hogy ezt még egyszer nem akarták bevállalni. Meglévő, olcsó pécé alkatrészekből dobálták össze a gépeket. Meg is lett az eredménye. -
"Akkoriban csúcsteknó volt mindkettő."
Erről beszélek. Évekig csúcs volt az előző konzolgen, a pc csak a ciklus közepén lépte le. Most már induláskor le vannak lépve.
"Mi van ebben pécéként kezelve?"
A sok sz.r, ami a háttérben fut. Az előző generáció alatt az egész vas csak a játékra volt, minden erőforrás arra lett fókuszálva. Most fut a háttérben 25 más alkalmazás, social media, streaming, sharing, lóf.sz. Ezek zabálják az erőforrásokat. Ha ezeket lefaragnák vagy egyes, erőforrásigényes játékoknál lekapcsolhatóvá tennék, akkor jobb teljesítményt lehetne a gépből kinyerni. A konzol nem multitaskingra kellene hogy legyen, hanem szimplán játékra. Nem kell a háttérben vagy a fél képernyőn futnia mondjuk a tévének vagy a twitchnek vagy bárminek.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.06.02. 08:32:06 -
Konkrétan arra gondolok, hogy még 2014-ben is elment egy 512 mega ramos, fos cpu-s, fos gpu-s hardware-en pl az ACIV. Ilyen pc-m nekem kb 2004-ben volt. Valahogy jobban lett optimalizálva, nem tudom. Az uncharted 3 pedig 2012-ben is az egyik legszebb játék volt, pedig az nem volt régen... -
Felémerül a kérdés, hogy ilyen moslék hardveren, ami ezekben van ma már ki akarna játszani? :) -
>aminek a pc-s megfelelőjén ezek el sem indultak volna.

Nem volt pécés megfelelője. Ez volt a nagy mákja annak a generációnak. Mindkettő eléggé junik hardver volt. A pécé akkor is hamar lelépte, bár nem ennyire hamar. Akkoriban csúcsteknó volt mindkettő.
> Lehet, nem kéne pc-ként kezelni a konzolt
Mi van ebben pécéként kezelve? -
Nem értem a kérdést.
Egy hasonló gépen meg sem mozdul pc-n ugyanaz a játék.
Ma sem változott a helyzet. Sem árban sem adatokban. -
Erősebb a PC-s konfig sajnos.
Egy dolgot viszont ebben a genben nem értek. Az x360 7 évig ment és a ciklus során egy rakás olyan játék jött ki, ami papíron ugyanolyan vagy erősebb pc-n sem futott rendesen. Emlékeztek még a Force Unleashedre? Meg a dumára, hogy miért nem jön pc-re és miért kellett éveket várni, hogy kijöjjön? Valahogy az az érzésem, hogy azt a generációt jobban optimalizálták. Unchartedok vagy épp Gears of Warok jöttek ki olyan gépen, aminek a pc-s megfelelőjén ezek el sem indultak volna.
Pedig papíron egy ősi proci, nagyon kevés memória és egy antik videokari volt azokban a gépekben mégis sokáig versenyben voltak. Hányszor nyert pl Uncharted az év legszebb grafikája kategóriában? Nem volt a 2 meg a 3 olyan régen, pár éve. Lehet, nem kéne pc-ként kezelni a konzolt, vagy lehet hogy a sok háttérben futó fasság miatt lett ennyire pc-közeli a konzolok teljesítménye, nem annyira fókuszált.
Én pl. jól meglennék share meg pin meg a többi baromság nélkül is, ha ez plusz teljesítményt jelentene. -
A megfogalmazásod tökéletes. A gép kibaszott erős kéne legyen. Ezt várná mindenki, ehelyett olcsó bazári fos hardver mindkét konzol. Ez meg a valóság. -
Nikknev #27554 És pluszba vedd hozzá hogy van ami még csak nem is medium-high hanem low beállítás nextgenen (pl árnyék). Az a két csicska cucc pedig erősebb mint a ps4.:) -
Ragnar360 #27553 
-
SlickAdam #27552 huuuuha :D -
SlickAdam #27551 az a csicska i3-as proci lehet, hogy felmossa a padlot a netbook-ba valo AMD-s akarmivel, ami a PS4-ben van...
az az OC-s 750Ti szinten erösebb a konzolban talalhatonal, ha nem tevedek. -
Until Dawn - Aug 26 ;)
Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2015.06.02. 00:48:03 -
"A gép kibaszott erős"
Ettől azért messze van :) -
Ragnar360 #27548 Beleolvasva a topikba kicsit: csak azt nem értem, vagy hát a deveknél, hogy miért egységesen kezelik sokszor a konzol portokat, mert azért vannak sokszor ezek a bajok. Gondolom van egy legyártott valami, optmilazilasas kb egyforma és jó fut fut oké. (Persze kicsit tesztelik stb.)
De nem igaz, hogy PS4-re olyan nehéz lenne még fejleszteni mindig? Gondolom nincs már az mint ami a PS3 esetében volt.
A gép kibaszott erős - kéne hogy legyen... Ne hogy már egy csicska i3-as proci, meg egy 40k-s vga szinte közel 40 fps-el vigye med-highon.
2:19-nél is miért van ilyen színbeli különbség? Ennyire szar lenne a konzolokban a GPU vagy mi? + a fentebbi videóban is látni azért, hogy pc-n több objekt van néhol, meg részletesebb kicsit, semmit nem von le az összképből, ps4-n is szép nagyon, de azért dühítő akkor is. -
Nem látom elképzelhetetlennek, hogy egy esetleges UC collection mellé kapjunk év végén egy UC4 multi betat is. -
Ragnar360 #27546 Üdv. Na nemsokára már meglesz a gép, rég volt hogy újra konzolt veszek. Kíváncsi leszek a joyra. (anno 360-után)
Montorral tolja itt valaki esetleg, Asus VX239 mondjuk?
Vicces a lentebbi videót látva, hogy pont a W3-t akarnám először beszerezni rá. (MKX láz kicsit lentebb ment, max olcsóért, CoD, FC4 szintén) más mi érne meg teljes árat?:D Bloodborne nem nagyon érdekel. - Last of us se rossz egyébként, csak a walkthroughokat elnézve (főleg az elején, elég gagyin néz ki a város stb. később nem tudom mennyiben változik a terep - pedig az elején milyen jól indult a game)
W3 az Xonehoz képest nem a a felbontás miatt droppolhat annyit? Az a 180p eltérés (ha nem tévedek)
-
SlickAdam #27545 francokat. penzkidobas.
400 ojroert vettem az atkualis gepet 2 kontrollerrel, kameraval, orderrel.
kamera, 1 kontroller, order elment, vmi 270 euronal jarok tehat ha csak a gepet nezem, annyiert elviszik, vagy meg többert is. keresek rajta vazze.:D -
Köss rá biztosítást. Nagyságrendekkel egyszerűbb :) -
SlickAdam #27543 en igazabol csak azert adogatom el a PS4-eket (mar meg is hirdettem az aktualisat), mert nem akarom, hogy kihasznalatlanul jarjon le a garanciaja, hogy aztan egyszer bekapcsoljam, es megdögöljön a karjaimban.
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2015.06.01. 21:55:22 -
Nem mellesleg a kompromisszumkészségem is jóval nagyobb, mint mondjuk 5 éve (vagy akár 1 éve). A w3 pont nem megy át rajta, de afelett kvázi bármi. Sokkal kisebbek az igényeim. Amik maradtak azok ilyen szentimentális vágyak. Eleve totál hiteltelen a prezentáción pörögnöm, amikor a tartalommal sem bírok már el nagyon. Érted... -
Most csinálhatom amit évek óta csinálok: félévente elad, majd újravesz, de az csak önámítás, a lényegen nem változtat. Te is ezt teszed, mert hiszünk benne, hogy menni fog anélkül. Nemfog. Amint beleköpnek a háromszázötvenezres levesedbe (és beleköpnek, nyugodtlehetsz, mindenbe beleköpnek állandóan), akkor is visszafutsz, ha épp nem exről van szó. Arra viszont fixen. Szóval ez ilyen ha-nincs-ott-apolcon-akkor-olyan-mintha-nem-lenne, de ez egy kamu :)
Nincs ultimate megoldás. Meggyőződések vannak.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.06.01. 21:41:46 -
SlickAdam #27540 hol vannak azok az exkluzivok? BB kijott... mi lesz a kovetkezö? s a legfontosabb kerdes: mikor? :)
a többi jogos, értés.:) -
Nem, és pont most írtam le a boxtopikban. Nem vagyok meg konzol nélkül. Kellenek a bloodborneok, az unchartedek, az exkluzívok. Tehát maximum mellé. De ennek ma már nem van értelme. Már nem tudok hc gamerkedni, gyerekek, a cégek, az iskolák, az egész életem mellett. Napi 1-2 óra gé,ingre ennyi platform ilyen értékben gecinagy luxus, miközben befektetéseket veszegetek inkább a gyerekeknek. A fasztudja meddig húzom az igát. Bevallom, SQJ kapcsán is átértékeltem pár dolgot magam körül, hálisten ritkán találkozunk az elmúlással, de mindig felértékeli azokat a dolgokat, amiket hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Hüle az ember, de ilyenek vagyunk na. -
Nem hiszem hogy túlvállalás, egyszerűen szar a peccs. -
Ugyanezt csinélja itt mindenki. Az egyik szeme csillogva nevet, a másikból meg potyognak a könnyek.
/leszámítva azt a pár játékost, akik szerint jó ez így, meg nincsi is különbség. -
SlickAdam #27536 vagy fogod a Boner penzt, eladod a PS4-et es ... :) -
Minek kell túlvállalni ha nem megy?! akkor legyen kisebb a LOD dítél stb stb... őrület amit a fejlesztők művelnek. Mindenáron, csak, mert. Xen is érezni hogy nem 30 fps a mocsár, de így a 20at nézve... ez nem jó. -
Csodállak a kitartásodért. -
Kettő hetük van, hogy rendberakják. Ha nem, akkor elad, újravesz one-ra, és újrakezd. Nyilván mégegy eladott példánnyal nehéz büntetni őket, de magamat sem vagyok hajlandó feltétlenül.