121495
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De akkor is ők voltak az első. Mindenkinek a 3Dfx jut az eszébe, ha az első mérföldkőről beszélünk. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom, mi lett volna, ha nincs voodoo1-2-3, hogy hol tartanánk ma. A kizárólagos glide-al persze visszafogták a világot (feltéve, hogy a d3d nem vett át belőle semmit - nem tudom), de a hardverük és a befutott korai sikerek biztosan inspirálták a többieket, vezettek jobb termékekhez.
Az is lehet, hogy mások fél évvel később hasonlóan fasza hw-t tudtak volna letenni az asztalra, de mivel ők tették le én ezért őket imádom :P
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a baj, hogy a ma technóval hasonlítod. Akkoriban a Voodoo 1 -től összecsokiztam magam a Q1 alatt.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.05.29. 12:18:05 -
Engem szórakoztat. Azé.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ez csak azért volt, mert a többiek egyszerűen nem álltak meg félúton kiadni terméket. A 3dfx meg emberkísérleteket folytatott. Valójában nem volt szükség erre, mert nem a piac válasza kellett akkoriban, és főleg nem a piac támogatása, hanem a kialakúló párbeszéd a devek és a hardvergyártók között. És ebben jó is volt a 3dfx, de úgy tolta ezeket anno, mint a VR-t ma: mindegy volt, hogy működik/nem működik, termék lett mindenből. A kísérleti darabokat adták el. Ez ment még a voodoo5 szériánál is. A devek még fel sem voltak készülve a feature-k támogatására, már piacon volt a kártya, nagy csinnadrattával. Az nvidia meg az ATI meg nem csinált mást, mint a kísérletezésből faragott elényt azzal, hogy lépéshátrányban a voodook fasságait kigyógyítva adták el a késztermékeket. A mi volt a másik oldalon nem értem. Itt ilyen 1-2-3 évekről beszélünk. A riva TNT egy pillanat alatt volt a nyakán, az ATI sem várt sokáig, és egy pillanat alatt baszott oda mindenkinek olyan képminőséggel, ami akkoriban elképzelhetetlen volt. Ez az egészet anno szépen be is árazta a piac, csak ezek a 20 év távlatából rózsaszín emlékek a 3dfx kapcsán nagyon nem stimmelnek. Egy kurvajó teknócég volt, de nem ezt emlegetik a 3dfx kapcsán, senkisem, hanem a voodoo kártyákat, amik viszont kurvaszarok voltak. Csak ez egy villanásnyi ideig nem derült ki, mert a konkurencia kivárt a használható termékre.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.05.29. 11:53:22 -
partizan182 #73446 Egyenlőre mézeshetek, a hétvégén ment napi 5-6 órát, asszony imádja, gyerekek imádják, aki ismerős próbálta mind beszart a gyönyörtől.
Ez a PSVR tipikus esete annak amikor a good enough tényleg good enough. Felbontás kicsi, de nem otrombán gyengébb mint a konkurencia (Vive volt a fejemen ezen kívül) és 2 perc után el is felejted, a tracking az esetek 90%-ban perfekt, 10%-ban kisebbet-nagyobbat haxol de szinte azonnal magára talál (a move fagyinál ez inkább 80%-20%). Temporal reconstruction/kisebb tényleges framerate itt-ott látszik, de nem vészes.
Cserébe azonnali fullimmerzív VR, pont mint a Vive. Ami meglepett hogy kb az összes cucc ülő testhelyzetre készült ill. hogy a move fagyikat milyen kevés játék használja. Sose akarom levenni.
Írom ezt úgy hogy bebizonyosodott: nulla érzékenységem van a motion-sickness-re, ha valaki érzékeny rá, lehet hogy a 10%-nyi tracking hax nagyon fájdalmas élményeket hagy. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jah, az átkötés és a 16bit színmélység (azok a csodás ződes füstpamacsok...) valóban nem adott jó képminőséget, de mi volt a másik oldalon?
320x200, fosfrém, 256 szín.
amikor az atlantiszban a turokot először láttam a voodoo1en, összefostam a bokám. és ennek felidézésére kavinton se kell.
utána/közben ifabon, compfaireken is láttam vudus játékokat, glquaket, f1-etm stb és minden járt a fejemben, csak az nem hogy ez fos lenne:P
rá is ugrottam, amint tudtam és soha akkora minőségi ugrást nem éltem át a géming életem során :P -
partizan182 #73444 Sok Playroom VR mert a gyerekek imádják, Psychonauts, Wayward sky, Statik, Trackmania, Bound. Driveclub demót imádom, kicsit megakciózzák beficcen majd az is.
De egyenlőre csak demózgatunk, élményezünk. -
partizan182 #73443 Hát nemtom, kb 1998 -at írunk, az alig 14 eves Gáborka épp indítja a frissen Voodoo2-vel pimpelt 300-as Celeron "A" gépét (340-re húzva), rögtön NFS 3, mert azpörög mostanában.
Mai napig bennem van az élmény, 320x200 -> 640*480, effektek, filterelt textúrák, tükröződés, mintha egy más játék lett volna. Persze így utólag szar visszanézni, de akkor iszonyatos gyomrosat adott. -
Ulthane #73442 Óóó, mit meg nem adtam volna régen, ha lett volna egy 3dfx kártyám. Aztán lett is. Emlékszem, első videokártyám S3Virge DX - 4 Mb ram. Azon toltam a Quake 2-t.
-
>ilyen átkötős lófaszok
Szerinted mire gondolt a költő a #73438-ban?
Ott voltam, használtam (egy 166MMX-szel megtámogatva). Azért ne mondd már, hogy mindegy volt a 320x200 sw-rendering vs 640x480 (+mipmapping, bilinear filtering stb).
Kurva jó volt a GLQuake, de a Tomb Raider is. -
Na ti vagy az internetről szedegetitek ezeket és ott sem voltatok, vagy már kavintongyanús, de a helyzet az, hogy a voodo1 meg 2 is egy iszonyatos rakás szar volt olyan moslék képminőséggel, hogy a szemünk folyt ki tőle. Vagy már akkor is csakajátékélményszámít(tm) volt a szlogen, ezt nemtudom
Nem is voltak azok igazi videókártyák, csak ilyen átkötős lófaszok. Ráadásul teknóban sem volt ott olyan hűde nagy az előny, mert nem nagyon lehetett tudni mi lesz a menő, glidera épülő játék meg alig volt. Az első, már használható mondható képminőséggel rendelkező kártyájuk a banshee volt, de akkor már a riva tnt-t gyalulták bele ezeket a betonba. Valójában a 3dfx az a tipikus, nagy álmok amik soha valóra nem váltak cég volt, sok-sok forradalmi technológiával, szar üzleti érzékkel, és a szar-közepes között ingázó termékekkel. Tisztára mint az AMD ma.
-
báz'eg :D
de oké, végülis "énkezdtem" :)) -
>a voodoo1 az s3 után nagyobb puki volt
Sóse vót az utána, csak vele együtt
-
nekem még jöhet info, pláne 1-2 hónap távlatában őszinteségi rohamok :) (ha még mindig jo, akkoris)
amugy a voodoo1 az s3 után nagyobb puki volt, mint a voodoo2 a voodoo1 után :PPP -
óafrancba :(
multi / megvanxboxra
már csak a ps3as felhozatalban bízok ... :( -
Nekem van ismerősöm aki ismerte a PS4 előnyeit mégis rábeszélték a Boxosok a facebookon hogy azt vegyen, és meg is vette ezért kár még ezen vitatkozni bár a Playstation előnye szerintem már bármilyen legyen is majdan a Skorpió behozhatatlan, marad a PC és a Playstation uralma továbbra is -
Ulthane #73434 Szerintem egyáltalán nem halovány, maximálisan igaza van. Már a riposzt kifejezés is zavarodott gondolatokra utal a fejedben. Miért kéne egy közösségi fórumon, amit elméletileg a közös érdeklődési kör tart egyben, bárkinek bárkivel párbajt vívnia? Te mást se csinálsz, csak az Ubisoft szót elolvasva egyből fröcsögni kezdesz, független attól, hogy mi a tartalom, fröcsögni, okádni kell, mert elhangzott a varázsszó! Olyan vagy, mint Pavlov kutyája, bazd meg. Az nyáladzott egyből a csengőhangtól.
Nagyon komoly intelligencia problémákra (ha jobban tetszik suttyóságra) vall az, hogy valakit az ellentétes, vagy a sajáttal nem egyező véleménye miatt ellenérdekelt félnek kezelnek, és egyből meccselni kell vele. Te úton-útfélen mást se csinálsz. -
Érdekes is lenne megvenni olyat ami még nem lett bemutatva ( szolgáltatások, perifériák stb... ) és nem lett árazva, nem jelent meg.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.05.29. 08:01:23 -
Még az xone-sok se veszik meg nem hogy a ps4esek. És ez nem vicc. Legalábbis boxos ismerősök közül egyik sem. -
Bandicoot #73431 A cpu órajelben alig. A rammal meg kitörölheted.
Ugyan úgy skálázott 4k lesz a játékok java mint prón 1-2 címet leszámítva.
Annyi különbség sem igen lesz a két vas között mint a ps4/one között.
Az ms terve megszólítani a pc-seket is. Ezt elbukták de durván. A Sony vasról meg nem fognak átpártolni az emberek. -
:DD
-
CPU is több, és a Ram is. GPU egy kicsit több mint a farkonyi. De annyival drágább is lesz.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.05.28. 22:49:06 -
Bandicoot #73428 "mert lényegesebben erősebb "
Egészen pontosan a gpu erősebb lófaroknyival, viszont a cpu akárcsak a pro-t úgy azt is visszafogja majd.
Exkluzív kínálat ha van pc-d mellette akkor nulla. Ps4 exkluzív kínálatához képest harmatgyenge.
A gép árából meg olyan vga-t vehet bárki a számítógépébe ami rongyra alázza a konzolokat....
Vagy ha már van ilyen kártyája és azt a pénzt ráfizeti olyan vga-t kap ami feltehetőleg a következő generációt is rongyra fogja gyalázni - 1080ti.
Persze venni fogják - főként a hazájában. Vannak még xbox fanok. Mind venni fogja, teljesen mindegy nekik hogy az MS jót vagy rosszat pakol az asztalra ha torkonszarják őket akkor is vigyorognak mert MS.
A Sony röhögve gyalázza be őket -sajnos- elég csak mutogatniuk a Last of us 2-t a God of war-t és a hasonló exkluzívokat.
Megközelítőleg sem tudnak és nem is fognak tudni olyan címeket felmutatni mint amik eddig voltak illetve majd jönnek a Sony vasra.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2017.05.28. 22:47:14 -
garybirdie #73427 Robinson, Batman rövid de ütős, szerintem csak akcióban éri meg.
A Driveclub sajnos gyatrán sikerült, nem javaslom.
A Dirt Rally döbbenetes élmény, az egész család imádja. (Kormány erősen ajánlott) Én a Forzákon kívül egyedül a Ps2-es gt-kkel tudtam huzamosabb ideig ellenni, de ez mindent visz. (Amióta megvan minimum lenyomom a napi/heti/havi meneteket)
Az RE valóban odabax, de sokakkal ellentétben nem tartom a PSVR csúcsjátékának. Én 27 óra alatt vittem végig (jó lassan) sajnos nincs újrajátszási értéke. (bár ez minden reiről elmondható, kivéve ha meg akarod nézni az esetleges más befejezéseket)
Multiban a következők nagyon jók:
Battlezone
RIGS
Farpoint (Gun ajánlott)
EVE V.
Eagle F. (Ennek a single része is korrekt)
(nézz meg pár gameplay-t hogy kiválaszd melyik stílus áll közel hozzád)
A Trinus PSVR-el hibátlanul használom PC-n is a cuccot. (tesztelve Elite D., Project Cars, Race the sun, Serious Sam) -
Ezek nagyon kemény szavak egy PS4 topikban. -
:) 
És: Isten éltessen sokáig! -
Game Pass jöhet, de nem értem miért cserélgetik a palettát, és nem simán bővítik?
Ja és a PS4-es PS NOW-ot is kérném szépen. -
OK, köszi.
-
Jóétvágyat a 30 fpshez, és a szar grafikához :) -
E3on kiderül mivel készülnek... az nekünk csak jó hogy hozzák a jó dolgokat mint a Game Pass. -
Akra #73420 Olvastam nem rég neogafon vagy redditen pontosan nem emlékszem egy kimutatast. Usa felhasználók 79% játszik xbox one-on xbox360 játékokat. Borzalmasan megy a vásárlás régebbi címekért. Nagyon szeretnek x360 játékokat játszani. Szóval brutálisan megy az ms szekere bevétel szempontjából és valszeg skorpion se fog megtörni ez a lendület. Maga az exkluzív játékok érdekeltsége nem is fontos ezen felhasználók szemszögéből nézve. -
Milyen szemmel nézed?
PC-n a a nagy része játszható.
PS-en? Nem, ha csak konzolt nézed, kompakt gépeket, márpedig sok játékos, instant játszik nem szereti a pc-s babrát, akkor válaszhat x-et.
Viszonyítás kérdése. Amire te gondolsz az Xbox kontra PS+PC
Totti a konzolokat viszonyítja egymáshoz.
Sőtt nem is említettem hogy sokan pc-n rühellik a win10+store+xbox app dolgot, és nem is foglalkoznak ezekkel a játékokkal.
Nézőpont kérdése a dolog.
Hány platformot néztek és azokat milyen csoportokban.
Az érdekes szerintem inkább az, hogy a Scorpio elvileg: PS PRO<Scorpio<PC tudás lesz, na már most ezt hogy fogják majd szemléltetni, mert szerintem nem sok rés maradt a Pro és PC közt.
Ja és szerintem a MS igenis fog készülni meglepetésekkel a Scorpio mellé, ebben szinte biztos vagyok, röppennek fel exclusive címek majd....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.05.28. 20:55:11 -
Ez szerintem nem az ex kínálatról szól. Nem az exekért vesznek konzolt a széles tömegek. Az inkább már csak az oldalválasztásnál játszik szerepet. De ez a gép konzolnak túl drága lesz, pécének meg túl gyenge. És túl konzol :) Azon a néhány xbox fanon kívül fogalmam sincs kit szeretnének megszólítani. Szerintem nekik sem nagyon.
Pedig biztos tök jó szolgáltatások lesznek mellé, ebben az ms élenjár. Csak a fókuszcsoportot nem látom az egész mögött. Mármint, van az a néhány, aki majd lecseréli a égi boxát újra. De hogy mi fog odacsábítani új vevőket, az teljes rejtély. Ahhoz a ps4pro alá kéne menni árban, minőségben meg fölé, és még akkor is kínkeserves lenne, és maximum azon lehetne lamentálni, hogy most akkor jó-e, ha nem fogy a gép, mert így kevesebb buktát kell elkönyvelni.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.05.28. 20:54:31 -
De válaszolok, és fura dolgot mondok. Azért hogy játszon rajta. Furcsa mi? -
:DDD nem akartam már hozzászólni az agymenésedhez, de mégis megteszem. Ember, NINCSEN exkluzív játék Xboxon, mióta van PLAY ANYWHERE. Gears of War, Forza, MINDEN játszható PC-n is. Minek tartson az ember xbox one-t/scorpiot? A félmaréknyi 2013-tól 16-ig megjelent címért? NE, ne válaszolj rá, költői kérdés.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.05.28. 20:45:10 -
Én tudom, mert játszok velük. -
ja igen az évenkénti forzat meg a 20. halot elfelejtettem :P
Te is tudod, hogy boxon az ex kínálat, mint olyan nem létezik. Főleg, hogy PCre is jön már minden -
Van. -
Nem ezt írtam. ex nincs rá lófasz se. A többit meg megtalálod máshol.