24
(Processzor)
-
ChuckYeager #24 Üdv!
Problémám:a HDD időközönként felpörög (kb mint induláskor) és olyankor kattogó hangot ad ki (mint régen a floppy-k hoz hasonlóan) ilyenkor megfagy a rendszer ,van hogy újra indul,van kék halál,van hogy csak fél perc múlva tovább megy.Ilyenkor a HDD mindig szenved kattog,felpörög.
Mi lehet a baj?a tápra gyanakszom
Fx-6300
M5A99X asus alaplap
8GB Ram
Ati7790 1GB
CHIEFTEC 500W iArena
WD 1TB RED 7200rpm
+ egy DVD iró/olasó
pls help!!!
-
Ashen86 #23 Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre.
Pár napja cseréltem le alkatrészeket a gépemben. Többek között váltottam ASUS 5750-ről Sapphire 7850-re/2gb/. Az új kártyán már nincs d-sub kimenet ezért egy dvi-d vagy dvi-i átalakítóval kötöm hozzá az analóg lg e2240s-pn monitoromat.
A hiba a következő: játékok közben mindig, filmek, böngészés közben elvétve vízszintes vibráló/kontrasztos csíkok villóznak. Többnyire a sötét helyeken látni.
Régi kártya/az új gépben vagy régiben/ jó!!! dvi-s átalakítóval vagy anélkül, de szép képet ad, igaz van rajta analóg kimenet.
Új kártya egy dvi-s monitorral viszont szép képet adott. Nem voltak benne a vibrálások.
Van valami megoldás ennek a problémának a megszüntetésére?
-
R3nton #22 Maga a modem is iszonyat forró, ez egy fekvő modem lenne de inkább élére állítottam, nehogy tönkretegye az íróasztalt. És ugye most lett csak bekötve a kábel TV (idáig csak net volt) és annak a dekódere is iszonyat meleg.
Most nem tudom, hogy ez normális e vagy nem, csak azt tudom, hogy a régi modemem nem volt ilyen meleg, max egy picit az adapter. De itt most minden, adaptertől kezdve a kábel a modem a tv-s dekóder, minden. -
#21 Passz. Erre nem tudom a választ.
De elképzelhető, hogy a hőség miatt a "madzag" az oszlopon felforrósodott, és mivel fémbűl van, vezeti a hőt. A lakáson belül lehet nem sokat tekereg a falban, így nem tud lehülni és forró ~40-45 fokos a vége.
Nézd meg ma is, hogy nem volt 41 fok árnyékban, hogy most is meleg -e.
Vagy az nem lehet, hogy a modemen tudsz tojást sütni és arról veszi át a hőt? -
R3nton #20 Srácok kéne egy kis help! Ma lett bekötve az új net, új modem. 6 megás helyett 15. Viszont az adatkábel ami bejön a modembe ott a fém része a végén iszonyat forró és a modem is melegebb, mint a régi. Thompson modem egyébként.
Ez normális, hogy ilyen meleg a cucc? -
#19 Futtass az összes memórián (egyszerre betéve) Memtest86 -ot, vagy Prime95 -öt.
Ha elakad vagy hibát ír ki vmelyik, akkor ott bibi van. Állt. nem biztos h vga. (de mivel tartalmaz RAM-ot, nem zárható ki konkrétan).
Szal ha előjön a hiba, akkor ki egy memória, és újra teszt. És addíg, míg ki nem mazsolázod, melyik modul a hibás. Azt gyorsba vissza gariba és csere.
De azért ellenőrizd megfelelően vannak -e beállítva az időzítések, veszültség, stb... Kompatibilis -e (szereti -e azt a ramot) az alaplapba, órajelek egyezőek -e, procinak is megfelel -e. Lehet csak felcseréled, másik slot-ba és már megszűnik a hiba, vagy csak tiszta szeszes rongyal végigtörlöd a mem. lábát és újra bedugod. (Láttam már ilyet is).
Hajrá, sok sikert.
(Ha tudod a vga-t próbáld ki másik gépbe, egy teszt erejéig).
Vagy komplett add be boltba a gépet, ahol vetted a cuccokat, és megkéred őket, h tegyék össze (~5k, kb egy hét), és felhúzva, beállítva, belőve, atom stabilan kapod vissza ;) )
Én így jártam, 3. memória cserére kaptam végre sikeresen GYÁRI bontatlan hibátlan memória pack-ot. Geil-t ráadásul. :P De beadtam, h állítsák, lőjék be, mert herótom van. -
Jancsi bacsi #18 Problémám lenne:
egyszerre bővítettem ram-ot 4-ről 8gb-ra és cseréltem vga-t.
Először a monitoron szaggatott piros csíkozódást láttam állóképeknél, mindig más-más szaggatottsággal, helyen és méretben.
Azt gondoltam, hogy a vga a ludas. Ezután programok álltak le, memory management kékhalált kaptam naponta 1-2szer. Kivettem az új, hibásnak vélt ram-ot.
A programleállások, kékhalálok, csíkozódás abbamaradt. Létezik, hogy mindezt a hibás ram modul okozza és a csíkozódsát nem a vga? köszi: Jano -
kozoltan82 #17 ki kéne takarítani a hűtőt, mert nem normális - bár nem is vészes még. meg ugye úgyis kikapcsolja magát, úgyhogy nem fog leégni... :-P -
#16 Na akkor erre varrjatok gombot :D
Amúgy az lehetséges, hogy az érzékelő a szar? Mert bootolás után egyből indítom everestet, és ezt mutatja. Pár perc alatt felmenne szobahőmérsékletről 90 fokra? Kicsit érdekes.
Elvileg ilyenem van a laptopba. -
#15 :DDDD -
#14 69 fok még bőven jó, de 5-10 fokkal fölötte már nagyon nem, szóval határon van. kicsit följebb megy már lágyul a műanyag, a forrasztások gyengülhetnek az állandó hőmérséklet ingadozástól. érdemes kifújni, tisztítani. -
#13 Tuti szar rézhüttő -
#12 Amig működik én nem foglalkoznék vele.
igazán életképes elmélet -
#11 -
#10 Szerintem meg jobb elébe menni a bajnak... -
lammaer #9 Amig működik én nem foglalkoznék vele. Észre fogod venni ha olyan a hőmérséklet ami már nem megfelelő a procinak.. (és nem abból hogy elég, hanem csak egyszerűen leáll/lefagy a gép).
Nekem pl AMD 4magos procin haldoklott a hűtőventi (koszos lehetett a csapágy és néha lelassult, vagy meg is állt). Onnan vettem észre, hogy rendszeresen egyszerűen lekapcsolt a gép. Azért nem vettem észre egyből, mert 1-2 eset után ugyan néztem a ventillátort, de éppen akkor forgott rendesen.
Aztán amikor már gyakran leállt a gép terhelés nélkül is, rajtakaptam a ventillátort hogy álldogál.
Nem döglött meg semmi. Plusz AMD procik esetében ez a hőmérséklet normális sztem, nekem legalábbis 2-3 procim is volt, kb ekörül dolgoztak, mindegy hogy bikahűtőt meg szuperpasztát tettem rá.
Ha esetleg nem macera szétszedni, porold ki a gépet (az sosem árt), de amúgy nem kell vele foglalkozni. -
#8 Nem normális, ki kell fújni a laptopot. Amúgy ilyenre van már topik, ezt meg lehet zárni. -
#7 Esetleg ha hardvert is írtál volna...
A HDD mondjuk baromi meleg, az biztos. A GPU akár okés is lehet. -
#6 A videókártya az jó de a CPU-nak kell adni hűtést. -
#5 Inkább határeset. Mikor egy régi gépemben CPU-t cseréltem, akkor 78-80 foknál kezdett meghalni a renszer. A gyári hűtővel nem is ment a CPU. Inkább nem kommentálnám, hogy ez mennyire "vicces"...
70 fokon is elketyeghet, de azért én nem ezt tartom ideálisnak. A mai CPU-k 80-81 fok táján kezdenek meghalni, a gép szimplán kifagy vagy resetel.
Egy jó és csendes gép is lehet olyan, hogy maxra túlhúzva is csak 40-42 fokos a CPU 20-22 fokos szobahő mellett és úgy, hogy minden venti minimuon pörög. Az én gépem is ilyen. Persze az én házam olyan, hogy egy 20 centis nagyventi van az oldalán és két tizenixes elöl és hátul és rendszeresen tiszítom a gépet.
Legközelebb meg itt tessék kérdezni. -
precise #4 miért ne lenne ez normélis? -
#3 nemtom, de ha ez nem normális, akkor a inkább nem is mondom, hogy a laptopom menyin üzemel :D
mondjuk a hangja is olyan, mint egy sugárhajtóműnek^^ -
csgj #2 Nem. Ez nagyon durva. Nem okés a hűtés. De az is lehet, hogy beporosodott a venti, és csak ki kell tisztítani. (Vagy ugyebár csere, gondolom...) -
parodiacsatorna #1