22
  • sanyicks
    #22
    "Ellopni egy kész technológiai fejlesztést, sokkal olcsóbb, mint kifejleszteni azt."

    Ezt az USA titkosszolgálatai is megerősítik, kiváltképp az NSA :)
  • sanyicks
    #21
    Az usa gyak a 2. vh vége óta folyamatosan belső ellentéteket szít olyan helyeken ahol valami nem tetszik nekik (gazdaságilag), ha ez nem működik akkor jön a "demokratizáló" bombázás :)
  • vakondh
    #20
    Szerintem erre gondoltál: - - C=====8 , mint minősítő jelző.
    Kacsának tűnik a hír.
  • nyalógép
    #19
    Mindenesetre egy ilyen incidensért nem a kínaiaknál kellene pampogni, ők csak azt tették, amit bármelyik hatalom kémszervezete tesz, vagy tett volna.
    A felelősség mindenképp az amerikaiaknál van, hogy a kínaiak fértek hozzá csupán a véletlen műve, ennyi erővel hozzáférhettek volna az oroszok, vagy az irániak is.
    A lényeg, hogy tessék szépen jobban vigyázni az adatokra.
  • NEXUS6
    #18
    "Valoszinuleg igen, de barmi megbizhato forras?"
    Forrás? Ja persze, egy ilyen annyira lenne komoly, és hiteles, mint a világ legismertebb titkosügynöke: Dzsémszbond.
    ;D

    Ez a belső ellentétek felszítása szerintem reális dolog, és valszeg a 2008-ban a kínai olimpia évében ezt el is játszották már egyszer. Érdekes módon azóta sem.
    És persze tegyük hozzá, hogy abban az évben volt a nyugatot alapjaiban megrázó nagy hitelválság kezdete is rá párhéttel, de persze ne kreáljunk összeesküvés elméleteket.;)
  • Papichulo
    #17
    Mit? Pl kitiltja a kínai pólókat a belső piacról?

    Mindig is nagyban gondolkodtal ;)

    Csak egyetlen pelda, hogy mondjuk ha a Falun Gong, a ujgurok vagy valami elszantabb tibeti csoport kap eszkozoket/know-how-t, akkor azzal mar eleg sok kellemetlenseget okozhatnanak a PRC-nek. De szamtalan ilyen van...

    hasonló intenzitással abajgatják a kínai netet,

    Valoszinuleg igen, de barmi megbizhato forras?
  • NEXUS6
    #16
    Mit? Pl kitiltja a kínai pólókat a belső piacról?
    KB annyira tényszerű retorziót vizionálni, minthogy É-Korea elfoglalja Kaliforniát.
    Pedig ilyen videojáték asszem már volt is.:D

    Amúgy szerintem azok a nyugati titkosszolgálatok, amelyek úgy gondolják, hogy ezt megtehetik, meg van is rá kapacitásuk hasonló intenzitással abajgatják a kínai netet, csak éppen ugye ők valahogy jobban vigyáznak a biztonságra, meg talán nem teregetik ki a szennyest az ablakba.
  • Papichulo
    #15
    Nem tudjuk, hogy internetre voltak-e kotve kozvetlenul a gepek, vagy egyeb modon tortent-e az adatlopas. Ketlem, hogy egy service pack nelkuli, kikapcsolt firewall-lal kozvetlenul a netre kotott XP-s geprol tortent volna. Valoszinuleg ezt sohasem fogjuk megtudni.

    Natanzban sem volt internet, megis sikerult behatolni...

    Kina meg addig provokal, amig valaki valami erosen kellemetlent fog vele csinalni.
  • zola2000
    #14
    Egyébként ha igaz is: ha egy ország internetre kötött gépen tárol hadi titkokat, az ne pattogjon, ha kiszivárog, mert utána az egész világ azon röhög hogy milyen hülyék voltak.
  • Molnibalage
    #13
    Az a jó rész az 7-8%...
  • NEXUS6
    #12
    Ez a hír tényleg inkább az amcsi biztonsági szintet jellemzi, és nem a kínaiak pofátlanságát. Ha pl 0911 után, bármennyire is ostorozták az amcsi titkosszolgálatokat, de egyetlen vezetőjüket sem váltották le, akkor ezexerint még sem hibáztak akkorát!?

    Most ugyan az: a hekkerek elloptak miden mozdíthatót, de nem valamelyik szolgálat vezetőjének lemondásáról szól a hír, hanem hogy büszkén tárják a világ elé, hogy milyen <=3-ok.

    Manapság a béke és a hadi állapot közöt már nincs akkora különbség, csak annyi, hogy un. békében a háború virtuális szinten zajlik: informatikailag, kultúrálisan, gazdaságilag. Ha ezen most csodálkoznak, akkor agyilag nem a XXI-szd-ban élnek.
    (Melesleg talán nekik is közük volt az Irán elleni Stuxnet támadáshoz.
    Szal akkor?)
  • zola2000
    #11
    Attól függ, a kínai belső piac is egyre nagyobb, meg nem minden az, usa ott lenne kínának még az eu-japán-korea-orosz stb piac is
  • KopaszIsten
    #10
    Ugyanazt akartam írni, mint te, csak jóval vulgárisabban, elvégre magyarok vagyunk. :D
    Nem is értem mit eszetlenkednek neten keresztül. Ha annyira szuper titkos nem kell netre felpakolni. A kedves mérnökök szépen gyalogoljanak be a szigorúan őrzött objektumba, és dolgozzanak ott vele. Ha meg mindenképpen mozgatni kell A-ból B-be, akkor vigye katonai konvoj, és ha támadás éri őket lőjenek.
    Elhiszem, hogy kényelmetlenebb, de nem wellness hotel, hogy a kényelem legyen a fő szempont...

    Uff én beszéltem. ;)
  • teddybear
    #9
    Kína, mármint a Kínai Népköztársaság, sohasem fogja leállítani a hekkereket. Ellopni egy kész technológiai fejlesztést, sokkal olcsóbb, mint kifejleszteni azt.
    Kínában különben sincs meg az egyéni teljesítmény tisztelete.
  • teddybear
    #8
    Megszenvednénk mindannyian, de az USA túlélné. Az USA fontos gazdasági partnere Kína, de közel sem annyira, mint például az EU. A Kína felé történt eladósodás meg nem életbevágóan nagy.

    Viszont Kína egész ipara napok alatt bedőlne. Ha nem kereskedne az USA-val, akkor a bevételei legalább a felére, de inkább a harmadára zuhannának, Ha a Kínában az USA-ba bedolgozó üzemek bezárnák a kapuikat, több millió ember kerülne utcára egyből, és még további milliók később, a bedolgozó és szolgáltató szektorból.

    Szóval nem igazán az USA függ Kínától, hanem Kína az USA-tól, meg persze az EU-tól.
  • alien47
    #7
    "Azok az állítások, amelyek szerint a kibernetikai behatolások a képességeink eróziójához vezettek, nem helytállóak" ez nagyon hasonlít Bill Clinton kijelentésére "Soha nem volt viszonyom azzal a nővel!" Aztán kiderült, hogy mégis telepakolta a kis puttonyát annak a nőnek....

    Nem sajnálom őket, megérdemli a világ csendőrsége, hogy szét szivassák őket. Remélem hamarosan a sajátaikhoz hasonló fegyverekkel kell szembenézniük. Legalább így ők fizették az ellenségnek a feljelsztési költségeket. Hahahahaha
  • BrockSamson
    #6
    Hat ez nagyon nem igy megy. Egyreszt Kina kezeben van az USA adossaganak jo resze, masreszt a nagy amcsi cegek tulnyomo resze is Kinaban gyartatja a termekeit. Szoval ha bezarnak a kapukai a csikszemuek elott, akkor bedolne az USA gazdasaga ugy het es fel perc alatt.
  • Landro
    #5
    Az ejnye-bejnyén kívül nem tud mit csinálni az USA.
  • #4
    ebben is van mondjuk valami :D
  • god25
    #3
    Buta, hidegháborús propaganda szöveg. Ha olyan szuper titkos lenne, akkor nem lehetne "letölteni" és nem hálózatba kötött gépen lenne az adat. Vicc. Olyan adathoz fértek hozzá (kiskapun beengedve), ami kamu anyag, hogy aztán lehessen mondani nekik, hogy ejnye-ejnye.
  • #2
    úgy érzem, hogy megelőzhető lenne mindez, ha az internet ellenére fizikai adathordozón lenne mozgatva ez a fajta adat és online nem elérhető gépeken dolgoznának velük... nem olyan kurva nagy dolog gondolom, egyébként is, ha valami szupertitkosan, féltitkosan dolgoznak, akkor nagyjából egy site-ra fogják összpontosítani a tervezéshez kapcsolódó szinte összes embert.
  • Evogordon
    #1
    Ezzekkel a lopasokkal amerikanak annyit kene mondania h akkor bezarjuk a kapuinkat a csikszemuek elott.. Aztan arulhatna a sok kinai szart kina ahol akarja.. BAr mondjuk abbol ugy is haborul lenne :D