1756
  • Flyingparadise
    Nem gáz ám. Csak azért csinálom, hogy az egómat helyrerakjam. Én szeretem az zombikat kinyújtani. nem elmenni mellettük egyfolytában ez pedig nighmare alacsony szinten néha lehetetlen.
  • Gary
    Még cirka 22 órán keresztül, a Fanatical-on €14.99 a Dying Light: The Following – Enhanced Edition!
    Szerintem, ettől olcsóbb még nem volt!
  • Gary
    #1348!
    Kis szinten, gyenge fegyverrel, 6 zombi...

Szerintem, alacsony szinten fegyverrel nem érdemes csapkodni! Lassú és alig sebez, ráadásul hamar tönkre is megy!
    Én a grapple skill-t használtam az elején, hogy tüskés akadályokba navigáljam a dögöket. Valamint, találsz sok helyen pocsolyát, bele lógó kábelekkel. Mellette lesz a kapcsoló is valahol. Pár petárdával a tócsába csalni őket, majd rájuk kapcsolva az áramot, indulhat a zombi party! :Đ Van ilyen achievement is! A többiek jönnek a hangulat miatt, azokat meg lehet a tócsába lökdösni, míg ki nem kapcsol az automatika.

Ha már 8-as Power szintet eléred, ott a Stomp, amivel nagyon lehet farmolni!

Alacsony szinten a gyorsan kopó fegyver miatt kár aggódni, mindig találsz alapanyagot, később a skillekkel már az élettartamukat is tudod növelni!
    Egy módja van az alacsony szinten jó fegyvernek, ha csatlakozol vagy hozzád csatlakozik magas szintű játékos és dob valami rommá pimpelt csodát! :Đ
    Neki már ugyan abból a ládából, a loot is sokkal jobb! Csináltam olyat én is, hogy mindent nyitottam és visszadobtam a cuccot!
  • molnibalage83
    Amint lesz idő rá videózok. Még nem vagyok olyan magas szintű.
  • grebber
    Dying Light 2 - érdemes lehet majd többször is végigjátszani
  • grebber
    Dying Light 2 - részletek a zombis játék folytatásáról
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.07.09. 19:17:52
  • Flyingparadise
    Hát azért az alap dolgok legyenek meg most hogy az pontosan menyi nem tudom nyisd majd ki mielőtt elkezded. :) Jó fej vagy ez izgi. :) Megnéztem a karimat. 6 9 10. Így van szegénykémnek. :) Tehát jó mert an felyberúgás viszont a survivor kevés..
  • molnibalage83
    Hanyadik survior es combat szinten? Legközelebb kb 1 hét múlva tudok videozni.
  • Flyingparadise
    Jaj bocsánat nem voltam egy darabig. Hát engem pont az érdekelne, hogy kis szinten gyenge fegyverrel hogy bánsz el 6 darab zombival amik tömötten mennek és nyilván közben pillanatokon belül csatlakoznak hozzájuk. :)
  • molnibalage83
    Hát vazz nem bírtam magammal és el kezdtem tolni. Aztán megint eszebme juttatta a gamma, hogy a játék elején van egy eltúlzott kihívás, a hamisító banda, akit le kell verni. Lényegében össze kell lootolni sok molotovot és dobócsillagot, mert közelharcban sok esélyed nincs. Azért egyszer sikerült megmurdelnem, látszik, hogy nem játszottam jó rég ügyességi játékot.

Az viszont érdekes volt, hogy az első halál előtt nyitva volt az egyik ajtó a bandához, nem tudom, hogy hogyan és mitől nyílt ki. A halál után zárva volt és nem lehet kinyitni. Ezt eddig észre sem vettem.
  • Gary
    XxX!!!
  • molnibalage83
    A kérdésem az, hogy akkor vidózzak vagy sem? Ha igen, akkor mit?
  • molnibalage83
    Ja, én ilyen újrajátszással soha nem foglalkozok. Az is igen ritka, hogy kétszer tolok végig egy történet alapú játékot, csak a legjobbak érdemelték ezt ki. A DY is csak a following miatt.
  • Gary
    Csak az első végigjátszás után lehet fölvenni a küldetéseket!
    Hmm... ha utána új játékot indítasz, az passz!
    Legtöbbje csak XP-t ad, de az ez évi újdonságok is innen aktiválhatók! Pl. Xdb dupla fejlövés után kapsz hangtompítós pisztolyt, ami mindig (???) fejlövést produkál...
    Vagy, egyszerre három zombit fejezz le egy új kaszaboló fegyverhez.

Nem igazán elmélkedtem, hogy nekem kellenek-e! Ám, mivel új tartalom, ránéztem. A börtön mókás hely! A "félisten" normál karakteremmel pislogtam párszor, hogy ez most mé'! :Đ
    Persze, már nem vagyok edzésben!
  • molnibalage83
    Egyikre sincs se szükségem, se igényem...
    Nem emlékszem, hogy a darts táblás challengek voltak vagy sem, amikor másodszor toltam le.
  • Gary
    Pedig a spéci challenge-ekkel lehet megszerezni az új tartalmakat is, mármint fegyvereket, ruhákat! Ezek az ingyenes DLC-k. A játékon belül, a hírekben le van írva a követelmény!
    Ja, van új pálya is, a börtön, ami szintén ad valami bónuszt (fegyver, ruha??? nem emlékszem), ha x időn belül letolod! A kihívást szintén a darts tábláról kell beszerezni, mert anélkül hiába csinálod meg bármelyik challenge-et, nem kapod meg a jutalmat!
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2018.07.03. 18:04:48
  • molnibalage83
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megdobtad? Én arra a használható nagy kalapácsra gondolok, ami a nagy sétáló szörnyek fegyvere. Skillel lehet úgy használni, hogy ugrásból zuhanva nagyot ütni vele. Én azzal vertem le az arénában a nagy dögöt. Hogy elsőre vagy másodjára azt már nem tudom. Másodjára asszem ökleltettem bele a szöges hordókba.

Csak nehogy az legyen, hogy videózás címszó alatt harmadjára is végigtolom...

Bár, ha már volt a fenti rész, akkor nem igazán értelek, mert akkor úgy 20-30% körüli sztorit már letoltad a kijező szerint, eddigre azért kiismerhetőek a határok és legalább 8-10-ik szintű survivor vagy. Ott már van normális fegyver és ölthetőek a zombik. Az, aim örök igazság, hogy nem szabad zajongani, mert a gyorsan futkosók mennyisége nő a játék alatt asszem. A játék elején legfeljebb 1-2 jön, aztán a játék vége felé talán már 4 db is hajlamos befigyelni nagy zajra. Azok ellen én mindig a magasra felmászok és lerúgom taktikát preferáltam, úgy nehezebben is vesznek körbe.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.03. 17:42:33
  • Flyingparadise
    Jaja én is úgy fektettem meg a sz..házit hogy megdobtam a betonpóznával.:)
  • molnibalage83
    Első végigjátszás nekem is íj nélküli volt még a nagyobb patch és EE kiadás előtt volt.

És igen, nigthmare-en sem érzem azt, hogy nehéz lenne a játék, pár helyen van benne csak nehéz helyzet vagy ahol nehezebb megtalálni az utat, hogy merre kell menni és nagyon ügyességi, de a generális játékmenet szempontjából nem nagy truváj. Ésszel kell csinálni. Mindenki mellett csak elfutsz és csak azzal harcolsz, akivel kell. A gyorsan futó szemetekkel és ahol tényleg útban van és le kell verni a lassú zombikat. De ezt most már íjjal is meg lehet tenni...

Ha kellően magas a survivor szint, akkor lesz olyan fegyvered, amivel a sima zombik darálhatóak lesznek.

Az arénaharc az, ami azért nehéz mert idegölő repetitív izé meg az első hatalmas szörny letolása a focipályán vagy hol, de az emlékeim szerint csak sidequest.. Az arénánál az ott levő nagy kalapács használatával tudható le egyszerűen a dolog.Csak ahhoz kell skill is. Ha éppen nem tanultad meg, akkor IJ.

(Az egyik antenna megmászást a YT-n anno megnéztem, mert egyszerűen nem láttam a szememtől és hülyeséggel próbálkoztam.)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.03. 10:04:52
  • Flyingparadise
    Nem kihívás. Jópofa.. Az mutatja mennyit játszottál a karival. Végülis specializálódni lehet. Kiválasztod az íjat mondjuk vagya kétkezest, egykezest stb.. és ahogy használod értelemszerűen egyre jobb leszel vele. Ergo többet sebez. Én olyan régen vittem végig a gémet, hogy amikor végeztem az első térképpel csak akkor jött be egy peccsel. A nyíl vele együtt jött.
  • molnibalage83
    Már arra sem emlékszem, hogy mi az a legend. Azok a spéci challengek? Engem nem vonzottak be...
  • Flyingparadise
    Nekem ez nem tűnik olyan katasztrófálisnak. Legnagyobb kedvet a mini bossokkal csináltál.:) Egy-két jópofa szörny sosem árt.. :)
  • Flyingparadise
    Bocs ez off. :) Mik azok a konteóhív?k ???? :))
  • Flyingparadise
    Hát azon az egyes legenden látszik, hogy nem egyformán játszunk. :) Nekem kb 20 on volt és még nem volt 100%... 15-20 perc ha még aktuális...
  • molnibalage83
    A mentésem nincs letörölve. Csekkoltam. Tényleg nigthmare szinten toltam végig.
  • molnibalage83
    Mennyi videó anyagot szeretnél? Meddig vigyel el a játékot? Lehet, hogy lesz ma rá 1-2 órám.
  • molnibalage83
    Tőmondatokban.

A DY sztorija azért "reális", mert egy szűk városrészt zárnak le és izolálnak. A Following ennek ad egy hatalmas pofont. Hatalmas területek, de elgondolkodsz, hogy akkor hogyanis nem árasztják el a világot? Vagy mifene...

Az autó fejlesztgetésének semmi értelme, remekül el lehet lenni szinte alapszintű kocsival is. Akkor meg minek?

Hiába van üzemanyag, abból sem volt soha hiányom, talán ha a játék legelején kellett egyszer célzottan gyűjtenem. Akkor megint, minek?

Vannak újfajta minibossok, de kb. ha egy kell a főszálhoz, a többi opcionális, ergo sok értelmét ezeknek sem láttam.

A játékmecha újdonságok nekem annyira nem működtek / nem volt jelentősége és az első rész történet vonalát semmilyen szinten nem vitte tovább a Following. Annak mindkét vég sablonos. Mondjuk az első rész története sem világbajnok finoman szólva, de a voice acting és minden más kompenzálta nálam ezt. Az egyik lezárás meg konkrétan a DL2-őt létezését is (ezt te még ne olvasd el)
    negálja a másik vége meg az, hogy az első rész főszereplője nem lehet a 2 részé, amit sajnálok, ha úgy lesz. A hangját imádtam a főszereplőnek.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.02. 01:34:10
  • Flyingparadise
    https://www.nexusmods.com/dyinglight/mods/34
    https://www.nexusmods.com/dyinglight/mods/47
    https://www.nexusmods.com/dyinglight/mods/93

Mondjuk egyenlőre csak a picklockot használom.. Egyszer kipróbáltam, egy arany fegyvert... Hát... gurultak a fejek... :)
  • Flyingparadise
    De akkor végül is kapunk egy nagyobb? vagy ugyanakkora térképet mint az elsőbe? Egy térképre gondolok mert ugye ott 2 darab van. Meg ezt a kocsikázást se értem. Őszintén szólva az Nekem se szimpi így első blikkre. Valóban elüt ettől a zárt bujkálós világtól--- Térkép mekkore és vannak e hasonló bujkálós részek?
    Modokat csak én próbálom? Emberek van összes fellelhető fegyver stb.. csomó minden..
  • molnibalage83
    Az első játékban én is így kezdtem és olyan gyakran haltam meg, hogy ihaj. A survivor szintem a többi szint alatt volt messze. A 2. végigtolásra pont fordítva.

Leszedtem, felraktam, de hogy videózni mikor lesz időm...

A Following baja az, hogy felesleges. Nem ad hozzá a történethez semmit, a játékmechanikai újítások kb. semmit sem érnek. A játék alapfelállásával ellentétes az, hogy nyílt terepen legyen zombiskodás, helyzetidegen az egész.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.02. 00:35:01
  • Flyingparadise
    Így ok! Őszinte leszek. Azt hittem füllentesz. Te vagy a normális. Amíg te kerülöd a meleg helyzeteket én keresem.. (kényszeresen) Végül is igazad van, ha csak a feladatok megoldására koncentrálok akkor ultrakönnyű. Viszont mint látod lehet ezt nehezen is játszani..Nekem nem az a kihívás a játékba, hogy végigvigyem. Hanem, hogy nekiálljak karatézni.:)) Szóval épp az utolsó pillanatban elhajlás-elugrás vissza fejes. Megint el. Megkerülöm másik fejes hátulról már jönnek becsúszok rájuk verek párat összegyűlnek tízen és egy viszonylag gyenge fegyverrel a hangsúly a gyenge fegyveren van!!! kinyírjak annyit amennyi odacsődült. Iszonyat időzítés reflekszek játékismeret időérzék térbeli tájékozódás stb.. kell hozzá De amilyen idegesítő amikor lenyomnak olyan nagy érzés ha sikerül.. Amúgy amíg nem megy a földön kivégzés. Addig igazán nagy kihiívás 2-3 idegbeteg zombival szembeszállni. ugye elfutni el lehet.. Az a gány, hogy itt már ha billel játszol akkor nem elég a space nyíl hanem dupla irány is kell. :( (tudod akkor ugyanúgy elugrik) viszont előre csak dupla w vel szökken és az nagyon fontos a viselkedésükből lehet tudni mikor lehet rájuk verni egyet és olyankor villámgyorsan duola w fejcsapás majd s space rád fut rúgás azonnal ütés fejre. Kettőt elintézni nightmeren szar fegyverrel iszonyat skill 3 futás.:)

Ne keseríts el. Mi a bajod a followinggal Spoilermentesen megpróbálod nekem elmondani? Viszont azt hiszem ezekhez a tömeg bunyóimhoz hardra vissza kell mennem. Vagy várjak egy jobb fegyvert?
  • molnibalage83
    Az EE kiadásban meg ráadásul íj is van, amivel röhejesen könnyű csendben headshotokkal kinyírni egy rakás zombit...
  • molnibalage83
    Sehogy. A játék lényege, hogy megtanuld azt, hogy csak azt vered szét, aki feltétlenül szükséges. A többit lefutod. Az első végigjátszás alatt éjszaka nem is mozogtam. A második alatt meg már szinte poénból is sokszor akkor, az XP meg jött, mint állat és nem vesztesz éjszaka, ha meghalsz.

Első végigjátszásra pl. a hidas küldit úgy toltam le, hogy nappal mentem oda és másztam fel és megvártam míg éjszaka lett meg egy másikat is, ami a főszálnál asszem kellett, amikor spéci virágot kell lootolni. Ahogy nő a szinted úgy találsz olyan szintű fegyvereket, amivel aztán úgy henteled le a zombihordákat ahol kell, hogy csak úgy repülnek.

Sajnos nemigen vanna arra időm, hogy egy kétszer végigtolt játékkal játszak harmadikra is végigtolva. Pedig tetszik, csak n+1 másik vár a sorára és attól venné el az időt. Meglátom.

A játék másik lényege az, hogy ne csapj zajt. A robbanások a gyorsan futkorászó köcsögöket vonzzák be, akkor hallani, ahogy felhördülnak. Ha te robbantasz gáztartályokkal, akkor naná, hogy nehéz, mert azok a gyors szemetek jönnek. Ha azokat elkerülöd a lassú zombik nem jelentenek fenyegetést önmagukban.
  • Flyingparadise
    Akkor Nekem nagyok az ujjaim. :) és már 43 lévén lassú a reflexem illetve a térérzékem se lehet igazi. Lényeg, hogy nagyon élvezem... :) Azért ha valami gameplay videót feltöltesz valahova azt nagyon szívesen megtekintem. Pld, az elején nagyobb tömött grúpokat meg rise embereit, hogy csinálod ki az nagyon érdekelne. Mellesleg használ itt valaki addonokat? Merthogy van szép számmal. Még olyan is akad aminek értelme van. Pld az 500 asik lakatnyitás után az már nem olyan érdekes móka. No Life! Plz. nem azért mert kételkedek a szavadban csak annyiszor maradtam már a földön nightmeren, hogy jól esne egy video. Nem nagy szám az elkészítése. Nekem speciel azzal van gondom, többek között, hogyan szedek ki egy zombit a tömegből. egye van hogy rádtámad és odébtessékeled de sajnos mire ez megtörténik már hátba is vágott a mögötte lévő élet 50-jó esetben. Rácsapsz párat a kirántott zombi fejére ha ügyes vagy de sajnos Nightmeren attól még nem halálozik el vagy ha igen akkor már lootolni nincs idő. Kaphatod ki a következőt de megint hátbavágnak az meg halál. Szóval ez kihúzva. természetesen próbáltam gyorsan utána oldalazni de néha még úgy is elkapnak. Aztán ott van a felrúgás amivel az a gond, hogy te is földre kerülsz és mire feltápászkodsz jó eséllyel beszerzel mégegy monklit lábkaszánál is lent maradsz... ha átugrod és lefagy megint csak odaérnek mire komolyabb kárt tudnál tenni benne.Szóval borzasztóan érdekelne, hogy ezeket anehézségeket hogy oldod meg. Ami nagyon hatásos az a rugdosás szerintem főleg ha bele tudod kökni valamibe.. akkor jönnek oda és úgy valóban több zombit is fel lehet nyársalni egy kis szerencsével. Gázpalack odadobása is imba odafutás beleütés.. a terepet nagyon ki kell használni ez a zseniális a játékba és szerethető, hogy olyan mint egy nagy terepasztal. Minél jobban ismered a pályát annál hatékonyabb vagy... Robbanó csillagok és molotov nélkül viszont nehéz az élet. Firecrackers ami mlg segít és sokat is lehet gyártani. De van egy olyan sejtésem, hogy mást értünk a konnyű alatt. Én alapvetően szeretek nehéz helyzetekbe belemenni és ezért nem ritka, hogy otthagyom a fogamat. ami mlg nem lenne baj de a nehezen megszerzett tapasztalati pontot is.... Nagyon megköszönnék egy rövid oktatóvideót nightmareen. Dobócsillag molotov gáztartály segítsége nélkül, hogy lehet elintézni 4es ötös grúpokat. Felnyársalás mehet. :)
  • molnibalage83
    Legnehezebb szinten toltm végig. Nem volt nagy truváj.
  • Flyingparadise
    Értem köszi! Akkor 12 nél azonnal átmegyek. Ne haragudj de legnehezebb szint az minden csak nem könnyű. Szerintem kezd újból és nightmaren. Kizártnak tartom, hogy gondod lesza nehézséggel. Néha sprintelsz egyet rádütnek azt már a földön is vagy. Meg nekiállnak jönni tizesével ezek az üvöltöző zombik az elején győzök valami autó tetejére menekülni előlük és ugy is kb 4 szer kell megütni őket mire kipurcannak az meg max kettőből kicsap-
  • molnibalage83
    12 a min. Én újrajátszottam az egészet és 20. szintűként röhejesen könnyű volt. Az én véleményem az, hogy a Following kieg értelmetlen sajnos.
  • Flyingparadise
    Üdv! Hogy én ezt mennyire szeretem.:) Gondolom kérdezték már páran nem úgy vagyok vele, hogy beestem és várom a sült galambot. De hirtelen nem láttam semmi konkrétat a megjelenéssel kapcsolatban sehol. Lehet rosszul kerestem.. Ti tudtok valamit erről? Ami a leginkább érdekel az-az, hogy ez is olyan korrektül támogatja e majd az SLI-t mint az elődje. Mert hát ilyen jó grafikai motorjatalán csak a Black Flagnek volt..
    Amúgy egyszer végigvittem kétkezessel de az már régen volt.Annyit ugráltam a buszokról közbe nyomtam c-t és pörgedeztem, hogy azóta is szédülök. :)

Most letöltöttem hozzá a followingot. Az érdekelne szerintetek milyen levelen kell oda átmenni? Mert régi karijaim oda.. Most kezdtem újdonság révén egy legnehezebbet, de hiába ugrálok el, mert ugye az a lényeg szerintem.. Azért csak mindig lepillantanak rám a zombik ami egy kicsit néha már idegesít.. Szóvallehet kezdek egyet sima hardon. Szóvalaz érdekel mikor érdemes átmenni dollowingba és, hogy melyik a jobb joy vagy egér bill. Köszi előre is!!
  • Gary
    Majd tesznek bele gyors utazást! :Đ
  • molnibalage83
    Ennek nem tudom, hogy örüljek vagy sem. Ne éreztem, hogy túl kicsi lenne a térkép az első részben sem. A Following hatalmas térképének és autókázásnak semmi értelme sem volt. Szóval, ha autókázni kell két helyszín között, akkor még megérteném, de gyalogos bejárásar ez így alkalmatlan.

Az az érzésem, hogy feleslegesen akarnak nagyot mondani. A több sokszor kevesebb. A mérettől önmagában még nem lesz valami jó...