8
  • Inquisitor
    #8
    Hát nem is tudom, a Cyberdyne HAL suit évek óta kész van, a kereskedelmi forgalomba kapható és/vagy bérelhető meg vagy 1.5 éves. És emlékeim szerint olyan is tudja használni, aki deréktól lefelé béna ...
  • Molnibalage
    #7
    Építkezésen a nagy tömeget adott szinten is daru mozgatja. Pl. felhőkarolóknál minden ablakot daru dart és embel be. Képzeld el, ha markos legényekkel lehetne ezt helyettesíteni. A szelet is kb. leszarnák, ha nem olyan erős, hogy nem bírnak ellentartani.
  • teddybear
    #6
    Az exoskeleton inkább az emelővillás targoncát tudná kihelyettesíteni, persze csak bizonyos magasságon alul. A magas darut végképp nem tudja helyettesíteni, mert nem érnek fel a hatodikig.
  • Molnibalage
    #5
    Az építőiparban vajon mikor terjed el? A költséges és veszélyes daruzást kiválthatná, mert 4 markos exoskeletonos legény vígan odébrak akár 600-800 kg tömeget is. Nincs lengő teher, nem kell magas daru, stb.
  • Lunki88
    #4
    Valamiért egyből a Metal Gear Solid jutott eszembe... xD Gray Fox for the win! :)
  • teddybear
    #3
    Már most is támogatják, a Darpa például. Sőt, a legfejlettebb működőképes modellt is a Darpa segítségével fejlesztették ki, bár nem gyógyászati célra.



  • Darth Sith
    #2
  • Darth Sith
    #1
    Pedig ebben elég nagy jövő van. Ahogyan azt már sikerült megoldaniuk, hogy egy robot kezet távolról, az ember fejére tett elektródákkal teli sisakkal vezérelni tudta, akkor hasonlót egy elektronikus lábra, testre is el lehet készíteni idővel. Innentől kezdve pedig megoldható, hogy az agyi elektromos jelek detektálásával, teljesen bénult emberek vezérelni tudjanak egy egész testet mozgató exoskeletont. Mivel már körömnyi hely méretben elképesztő számítási kapacitást lehet összezsúfolni, az akkumulátor technológia azért szépen lassan fejlődik, így szerintem szép lassan kivitelezhető lesz egy olyan skeleton, amiben van annyi töltés, hogy egy átlagos ember napi mozgás igényét kitudja szolgálni, így a részlegesen vagy teljesen lebénult emberek is ismét teljes életet élhetnek.
    Bár gondolom arra várhatunk, hogy az állam ilyesmit támogasson....