Bárki mesterlövésszé válhat egy új fegyverrel

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Majd a kínai eldobható verziót kinyomtatom otthon...

Egyébként vicces, hogy egyik oldalon ott van a kényszer, hogy fejleszteni kell, de közben ez kiszámíthatatlanul felboríthatja az erõviszonyokat.
ez akkor válik cikivé, ha musztafa rendel egyet online és ki is küldik neki, ahol aztán röhögve szedi majd le amerikaiakat. illetve, ha joe felmászik a városi víztoronyba és elkezdi honfitársait kilõni.
nagy felelõtlenség.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Tinman
A gond az, hogy a "hogy" elé nem tettél vesszõt.

Kegyetlen unalmas már, amikor az ilyen nyelvtani nácik úgy okoskodnak, hogy közben egy mondatot sem képesek helyesen leírni!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"helyesírni"

Ilyen szó nincs. Jobb lett volna, ha bölcsen hallgatsz ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Egy mesterlövész nem attól lesz mester, hogy van egy önvezérlõ puskája. Ez olyan, mintha a Google-robotautó tulajdonosát kiváló sofõrnek mondanánk, pedig mindent a kocsi csinál, és a tulaj csak a kocsiban ül. Na jó, megmondja a kocsinak, hogy hova menjen.

A távcsöves puska sem csinál egyébként mesterlövész egy fakezû vaksiból, hiába akármilyen drága és pontos. Ha nincs érzéke a lövészethez, akkor hiába az egész.

Szerintem mesterlövésznek születni kell; a kiképzés, a kiváló fegyver és optika, meg a jó megfigyelõképesség szükséges, de nem elégséges ehhez a melóhoz. Egy mesterlövésznek alap, hogy lehetõleg mindig eltalálja a célt, de nem csak ebbõl áll a tudománya. Gyakran ki is kell találnia a célpontjának szándékát, mert a lövés pillanatától esetleg el is mozdulhat a cél, valamerre máshova. Az eddigi legeredményesebb mesterlövész, a finn Simo Häyhä például nem is használt távcsövet. Egy, a finn hadseregben rendszeresített M27 típusú Pystykorva puskát használt, a hagyományos, mechanikus irányzékkal. Mégis 505 vöröskatonával végzett a finn-orosz háborúban....(és késsel meg géppisztollyal még kettõszázzal, mondjuk úgy, hogy a szabadidejében...). Egészen addig, amíg egy orosz kolléga meg nem lõtte, és kórházba nem került.

Ez a puska csak könnyítés a kocavadászoknak, meg az orvlövészeknek. De az ilyenek esetében inkább nem adnék ilyen veszélyes eszközt a kezükbe, mert még eltalálják azt akit megcéloztak.
És hát az lehet a vadõr kutyája, a hajtók egyike, vagy akár egy rõzseszedõ, vagy gombász kívülálló. A hagyományos fegyverrel legalább esély van arra, hogy mégsem talál.

wraithLord
Kicsit talán drága. 😄 Inkább megtanulnék lõni.
Amúgy ezt a rendszert ki lehet iktatni funkcionálisan is, és normál tûzfegyverként használni a puskát?
Egy nap arra ébredünk, hogy az amcsik kiirtották egymást.
Az nem lenne baj hogy nem tudnak helyesen írni, hiszen ma már minden szövegszerkesztõben van helyesírás ellenõrzés. A gond az hogy még arra is bénák/lusták hogy azokat használják!
Richárd, ne haragudj, de a szóösszetételeket (és nem szó összetételeket) igazán gyakorolhatnád.

Bocs, morc voltam reggel, és általában is bántja a csõröm, hogy már az újságírók (közül túl sokan) sem tudnak helyesírni. 😊
← ElőzőOldal 3 / 3