Bárki mesterlövésszé válhat egy új fegyverrel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Aki ramozdul a dolgra az teret nyer, aki hoskodik, fanyalog az sz*pni fog. Tortenelem, evolucio. Eroforras birtoklas, kepesseg bovites = ERÅ
(szemely szerint csipem a tenyt, hogy a vad jo reyzt tuuben rogy. Ha valami akkor ez humanus.)
Ami pedig engem illet, én nem vagyok vegetáriánus. Mindenevõ vagyok, de nem gyilkolászok szórakozásból. Nem horgászom, nem vadászok. Ha halat, vagy húst akarok enni, akkor elmegyek érte a boltba, mint a többi átlagos ember. Ha magam vágom le az étkezéshez szükséges húsért az erre nevelt jószágot, akkor azon vagyok, hogy minél gyorsabban végezzek vele, hogy ne szenvedjen fölöslegesen.
tehát a legjobb ha mindenki éhen döglik aki így gondolkodik mint Maga.
Én vadászom, és nem kellene állat vadászatra ilyen fegyver.(tudnám mire használni)
Különben viszont az M-16-os lövedéke nagyon könnyen eltérül, már egy vékonyabb akadály is eltérítheti, mondjuk egy gally. Az AK - lövedék erre kevésbé érzékeny, ezért gyakran az M-16-os helyett ilyet visznek magukkal a kolumbiai dzsungelbe a drogellenes kommandók katonái.
Az AK-val akár vékonyabb falon, vagy fatörzsön keresztül is lelõhetõ az ellenség, bemutató lövészeten magam is bontottam le sorozatlövéssel az AMD-mel 40 cm-es szabvány téglafalat.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szóval a lényeg ha a robotot egy kis füst megállítja akkor a vihar vagy porvihar, egyéb zord körülmények is megállíthatják, akkor meg eleve rosszul tervezték.
Pl...? Kellõen masszív füst esetén semmiféle IR/UV/képalkotó rendszer nem tud semmit csinálni. Nem véletlen van az, hogy a harckocsikon lézerbesugárzás jelzõ van és automatán is egyõl lövik a ködgránátot vagy kezdik a füstfejlesztést a dízeles hk-k.
Jeleleg egy ilyen van, a radar és részben a hanghullámok, de a csatatéren olyna zaj van, hogy a hanghullámos szenzorok alapból kilõve. Mesterlövészekre fülelõ mikrofonrendszerek vannak, de semmi több.
Én erre nem vennék mérget.
Olyan alacsonyan egy pilóta sem tud repülni, ahol azokkal megoldható, talán nem a mostaniakkal de egy két generáció mulva biztos.
A légvédelem alatt gyakorlatiulag olyan sebességgel ami a földrõl kézifegyverekkel nem leszedhetõ.
Megszakadó vagy zavart összeköttetésel is képesek a feladatot végrehajtani az elõre betáplálta adatok alapján.
Az emp is érdekes dolog, ha bevetik ha egyszer valóban lesz harcászati jelentõségû, akkor nem csak a dronok hanem a saját komunikációjuk is megfekszik, hacsak nem füst jelekkel komunikálnak.
Az irányított EMP rakétáktól meg fényévekre vagyunk.
A robotokra meg dobhatsz füstgránátot, mivel felszerelhetõ olyan szenzorral ami át lát a füstön.
Én szerintem mindenképp a robotika a jövõ de természetesen az még messze van amikor a harcmezõn nincs szükség emberi jelenlétre.
"minõsíteni" akart lenni csak kicsik a billentyûk, vagy tömzsi az ujjam hozzájuk és mellé ütök sokszor, természetesen nem az én hibám! 😊
"A képzetlen vagy gyengén képzett milicista csoportok imádni fogják."
Hát az ára miatt nem fog tömegesen köztük elterjedni.
Ez majd remekül fog jönni a jövõ nagy polgárháborúiban, ami ha minden marad a régiben már nincs túl messze.
A képzetlen vagy gyengén képzett milicista csoportok imádni fogják.
Ezt az állítást az elkövetkezõ 50 évre is fent tartod?
Azért pokróccal ne menj nekik szvsz.😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Így aztán végül inkább külön haderõnemet is alkottak!😄
A drónos ember vadászatnak addig van létjogosultsága, amíg gyak mint Czinege elvtárs helikopteres vadászatán kell az egyszáll kalasnyikovval rohangáló nativokat likvidálni.
Kicsit magasabb szintû, nagyobb intenzitású konfliktusnál a dronoknak nem sok létjogosultsága van, mert egy kicsit is fejlett légvédelem úgy szedi le õket mint a xart.
Az un robotkatonáknál detto ua a helyzet, dobj rá egy füstgránátot, vagy terítsd le egyszerûen a kameráját egy pokróccal, esetleg, ha nagyon nyomod az ipart, süss el mellette egy pár dollárból összebarkácsolt emp egységet, majd fordíts a hátára, és mint a bodobácsbogár tavasszal fog pörögni. De az RPG-t ez se fogja bírni az biztos.
Szal fiúk, ha igazán komolyodik a helyzet és újra bevezetik a sorokatonaságot nem fogjátok megúszni, ne reménykedjetek!
😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
nem csodafegyver.Mozgó célpontról szó sincs.1000m fõlé nem is lõttek.Viszont biztos gyorsabban iktatható vele ki a célpont,átlagos lövészeknek is.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Én nem vagyok egy nagy állatvédõ de ez számomra is gusztustalan.
Alapjában véve a vadászatot sem tudom értékelni, de ez valami hányinger keltõ.
Igaz, hogy az oroszlánok például sokkal durvábban intézik el a vacsorájukat, tehát a gazella szemszögébõl ez semmi, egy csoport vadállathoz képest, de mi emberek lennénk vagy mi fene de ugylátom mégsem mindenki az.
Különben a kezdeteknél még nem volt vga kártya. Monokróm alfanumerikus videokártya és CGA kártya volt, aztán jött a Hercules és az EGA.
A VGA jóval késõbbi gyártmány.
A videokártyákon kívül még ebbe a tartományba kapuzták be a winchester vezérlõkártyáját is, mert az alaplaphoz integrált vezérlõ csak az IBM-AT-ban jelent meg.
Az egészben legfeljebb az a jó, hogy így talán a lemészárolandó állat kevesebbet fog szenvedni, és talán kevesebb vadászbaleset is lesz. Mert ezek az úrvadászok veszélyesek a személyzetre is.
A 384 nem 100%-a ment a vga-nak. Ebbõl 128kb ment oda. 64kb ROM kiterjesztés, 128kb cartridges és 64kb rendszer ROM-BIOS és rendszer ROM-BASIC.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Viszont a harctéri tisztek mindig utálták, ha a biztonságos távolban trónoló törzstisztek ugráltatták õket. Mint ahogy általában a katonák sem szeretik ha a politikusok "kézi vezérlik" a csatát. Mert hát a törzstisztek, a "gémerek" nem fognak meghalni, ha hibásan lépnek egy szituációban. Ellentétben a vezérelt gyalogharcossal...De csinálják, ha az embereket robotokkal tudják helyettesíteni.
Szóval ez a fejlõdés szerintem nem igazán az.
Az, meg hogy egy teljesen veszélytelen környeztben mire képes a drón, az megint más tészta...
Jelenleg tehát a valós harcok igen is leginkább a számítógépes játékokhoz válnak hasonlatossá, mivel ha lelövik a "gépedet", akkor igenis van "még egy életed". Ugyebár.
No, ezt kéne nekik az utcai harcokra is elérniük, hogy minimális emberveszteséggel tudjanak bevenni egy rohadt várost. Próbálkoznak is keményen (pölö robotok, sarkon belövõ puska, speciális rpg védett páncélzat a páncélosokra stb.).
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Már miért lenne felesleges? Átlag Pista lõni akar egy távcsövessel, azt mellé talál. Ezzel meg telibe. Én ezt sikeres fejlesztésnek tartom, ami eléri a célját.
A másik az, hogy ennek a szoftveres finomításával egy 200-al száguldozó motorost is likvidálni lehetne 900 méterrõl, ami egy mesterlövésznek csak véletlenül sikerülhetne. Ha a szélirányt és sebességet, távolságot, szintkülönbséget tudja kalkulálni, akkor a célpont mozgását is. Ezzel a módszerrel egy helikopter pilótáját is kilehetne lõni.
Leírják, amit te is. És?
Az urban legend attól az, hogy sokan leírják meg mondják.
Na itt páran írták hogy milyen fegyvert szeretne,
én is leírom mint elit kodos/csés/betülfildes:
hüvely nélküli lõszer:
szerintem technikai akadálya nem lenne megbízható lövedékek kikészítéséhez, de drága a gyártósor, meg nem biztos hogy az 5,56 meg 7,62 képest elterjed lenne
bull pup:
rövidebb lehet afegyver de ugyan olyan pontos
csõhátrasiklás:
kisebb visszarúgás
mozgatható vezérsíkok mint a jdam bombákon
illetve, mostanában meg a közeljövöben is "terroristákal" fognak harcolni, szoval a lövedéket feltuningolni egy kis véralvadásgátlóval, meg robbanótöltetel 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
A 640Kb úgy jött össze, hogy az Intel 8086-os és 8088-as proci pont 1Mb memória megcímzésére volt képes. Ebbõl az alsó 640kb-ot megtartották az operatív memóriának, a felsõ 384kb-ra meg a videokártya memóriájának közvetlen címzését kapuzták be.
Ha pedig fegyver, akkor valaki emlitette a huvely nelkuli loszereket. Ilyenbol csak klasszikus, mini raketasat erdemes gyartani, ahol a huvely maga a lovedek es teljes egeszeben tavozik a csobol. A megoldas lehetove teszi reakcio nelkuli nagy tuzgyorsasagu fegyverek kesziteset is, foleg ha elektromos gyujtast hasznalnak. Ilyen fegyverbol kiloheto infra lezert koveto loszer is, tehat ami kiloves utan a hatrafele nezve a fegyverbol kijovo lezert nezi es megprobal a sugaron belul maradni. Igy a loves utan is celravezetheto marad a loszer. A megoldas lenyege, hogy a lovedek gyakorlatilag egy mini raketa 3-4 infra szenzorral es hozzajuk csatolt 3-4 piezo fuvokaval. Igy a kis loszer meretu raketabol kiaramlo hajtoanyag kepes a lovedeket iranyitani. Ha ezt kombinaljak egy indito toltettel, akkor kapunk egy lovedekkent indulo, de raketakent repulo loszert. Ez a megoldas a celkovetesen kivul kepes a balliszikus palyat is kiegyenesiteni, tehat a fegyver nem szor lefele a tavolsag novekedesevel vagy oldalra a szelerosseg fuggvenyeben.
Persze a fenti draga es bonyolult megoldasok semmit sem ernek par civilruhas AK-s talib gerillaval vagy improvizlt kuktaval felszerelt gyerek ellen.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Az Intel csinált egy processzort, ami 640K-t kezel le és arra gondoltak, hogy vezérelni ezt meg azt majd jó lesz. Mondjuk mosógépbe vagy esztergapadra. Ezért volt a 640K-s korlát, és nem azért, mert évekkel késõbb bármit is csinált volna a Bill Gates.
Innen ered a 640Kb....
Vissza kanyarodva BG késõbb azt is állította többek között (egy 2001 cikkben) Õ volt az akinek köszönhetjük, hogy elmozdult a PC errõl a pontról... meg sok minden mást és összehazudott és lopott. (De ez egy másik történet.)
Ez tényleg csak legenda. Bill Gates azt mondta, hogy 640K bõven elég a mai világban, a kedves vásárlók szoftvereihez. Nem azt, h sosem kell majd több. Ezt tényleg Gates is cáfolta, és több portálon utána is jártak a dolognak.
Vagy te ott voltál?