844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • precision
    Dynamo egy szemfényvesztő, egy illuzionista. Az utca emberei pedig általában beépített emberek :)
    Itt pl a "híres" telefon az üvegbe trükkje. Jól látszik, hogy a telefont amit a srác ad neki oda bedobja a kabátja hátuljába ahol egy nagy zseb van. A telefon az üvegben meg már elő van készítve és előveszi/kicseréli amikor nem figyelsz oda. Persze meg is csörgetik, és csörög a telefon az üvegben :) Holott az már rég Dynamo zsebében van, az egy másik telefon :) Innen lehet tudni, hogy mindenki benne van a trükkben.

• precision
    "Azt az ufóhitedről mondtam, ha nem lett volna tiszta. Meg az egyéb vallásos témákról."

Lószart. Ezt azokra mondtad, amikről én azt állítom, hogy a tudósok nem tudják hogyan épült. Konkrétan a piramis, nazca vonal, Szakkarai szarkofágok, és még sorolhatnám. Azt írtad, hogy a tudósok tudják, csak az neked büdös. Ezért kértem mindegyikre konkrét tanulmányt vagy leírást, hogy melyik hogyan készült.

"Ez a tekintélyelv alapú gondolkodásod igencsak szánalmas, úgy mellékesen megjegyzem."

Bocsánat, ha jobban adok egy szakember szavára mint a tiédre :)

"Mármint erre gondolsz? Ez neked a "_pontosan_"?"

Nem, ez Énok első repülése az "angyallal". Jóval később még repült vele, úgy 30-40 év múlva, akkor jóval magasabbról látja a Földet (kvázi az űrből). De a lényeg itt a repülésen van és azon, hogy földrajzi pontossággal számol be egyes helyekről, felülnézeti távlatból. Aztán vannak még elméletek (nem én találtam ki őket), nem írom le inkább, mert szimplán csak feltételezések, de van bennük ráció, még ha csak kevés is.
  • ReszegKoldus
    Beépített emberek alatt ne feltétlenül a közönséget értsd, akiknek a meglepett arcát mutogatják, ők túl jó színészi teljesítményt nyújtanak ahhoz, hogy mindannyian be legyenek avatva.
    Viszont gondolom egy ilyen műsornak a stábja nem 1 előadóból + 1 kamerásból áll.

Néztem pár rövidebb videót youtubeon + ezt a 3. évad 1. részt.
    Biztos nagyon jók a korábbiak is, de nem tudom, hogy meg fogom-e nézni, mert pl. ez a kártyatrükk nem igazán győzött meg a természetfeletti képességeiről. Meg arról se, hogy ezzel átverte Copperfieldet, ahogy mondja előtte.

Egyébként a műsora kicsit hasonlít Criss Angel korábbi műsorára, aki szintén sokkal meggyőzőbb lenne egy bikinis csaj kettéválasztásával, mint ezzel, ez túl egyszerű :)
  • Koppixer
    ez a #377 -re ment
  • Koppixer
    Egyedül tényleg nem jó hosszútávon. De nagyon fontos a kapcsolatok minősége. Egy társ a mennyországot és poklot is el tudja hozni.
  • Zephyr Retiring
    Nem tudom mennyire sikerült elcsípned a sorozatának az előző évadját.
    Beépített emberekről beszélünk vagy sem (magánvélemény: nem azok) azért produkált ő nagyobb tömegek előtt is érdekességeket.
    Nem részletezném, ha érdekel majd úgyis előkeríted a korábbi részeket. (én a jutyubon láttam őket, de azokat már törölték azóta.)
    Persze igazad van, miért is ne lehetne trükk amiket látunk.
    Az emberi szem könnyen becsapható. Igen, lehetséges ez is.
    Másrészről viszont aki kicsit jártasabb a témában, az rendelkezhet egy másik elmélettel is. Ugyanis régi mítoszokban említenek olyan korokat, mikor kimondott szavak nélkül (ez lenne a sokat vitatott telepátia) kommunikáltak és csupán a gondolatuk ereje által utaztak (ez meg a még többet vitatott teleportálás).
    Az ipsétől ilyesmiket is "láthatunk".
    Persze trükkökkel magyarázzuk, mi mással is? Ki tud manapság saját erejéből repülni vagy teleportálni önmagát valahová máshová?
    Az ősi iratok pedig ilyesmit állítanak.
    Dynamo is hasonlót: "nincsen lehetetlen."
    Ha trükk, piszok jó. Talán sosem derül ki hogyan csinálja.
    Ha trükk...
  • hihy
    Az már probléma, ha egy bűvésztrükk esetleges nem trükk mivoltja kerül szóba.
  • ReszegKoldus
    Az a baj Dynamoval (is), hogy nem lehet kizárni, hogy a műsorában beépített embereket és kameratrükköket is használ...

Mindenesetre így a hatás kb ugyanannyira tűnik földöntúlinak, mint a másfél évtizeddel ezelőtti David Blaine "lebegés", amit ugyancsak az utca embereinek adott elő a street magic műsorában.
  • ManoNegra
    Segíts nekem, milyen gyakorlati alkalmazása van?
  • ManoNegra
    Én nem az emberi fajról, hanem az egész földi élővilágról beszéltem. Amúgy ismerem ezt a videót, érdekes, csak azt nem tudom, mennyire valódiak ezek a leletek, milyen régészeti feltáráson találták őket stb.
  • Zero 7th
    Onnantól kezdve, hogy van gyakorlati alkalmazása az elvnek, ez már csak szarrágás.
  • Zephyr Retiring
    Attól függ, kinek mi a jobb.
    Vannak azért más elméletek is.. az emberiség történelmére.
    Persze ha lehetséges számításba vesszük ezeket a dolgokat is, az megint újabb és újabb kérdéseket vet fel...
    Az evolúciós elmélet egyébként nem rossz.
    Ha kivesszük belőle az emberiség "kifejlődésére" vonatkozó részt.
    Másrészről viszont, amikor a Zéró (tolerancia) féle "emberekkel" hoz össze a sors (vagy sorscsapás) elgondolkodom: talán mégiscsak a majmoktól származunk...
  • ManoNegra
    Azért akadékoskodom, mert te nagy hangon elítélted azokat, akik közvetlen tárgyi bizonyíték hiányában lehetségesnek tartanak valamit. Az evolúcióra is tudtommal csak közvetett bizonyítékok vannak, meg jól hangzó elméletek, mégis hiszel benne, magyarán nem vagy túl következetes. Persze erre egyből letámadtál, hogy takarodjak innen, mert ez nem az evolúció topik, meg hogy érdekem fűződik a tagadásához, pedig én is elfogadom az elméletet, már csak azért is, mert jelenleg nincs jobb.

Ezzel az egésszel az a legnagyobb probléma, hogy sokan azt hiszik, ha elfogadják az evolúciót, akkor azzal egyből a Teremtőt is tagadják, azt hiszik, ha tudják hogyan fejlődött ki az élővilág, akkor ebből már egyértelműen kiderül, hogy mindez magától is létrejöhetett a semmiből. Sőt, csakis úgy! Na ez a szűklátókörüség..
  • Zephyr Retiring
    Időpont nagyjából i.e.6. század..

Hinni a semmiben.

Harmadik rész: A helyes felfogás. "Hinni a semmiben."

Mivel ez pontosan azt bizonyítja, hogy a semmiben hinni is HIT, ezért nem árt ha tudod: te magad is egy nap járhatsz így, mint ezek a megzavarodott emberek.

Tiltakozhatsz kézzel lábbal: a semmi kultusza már ősidők óta létezik, és bizony nagyon is hit.
    Ősibb hit, mint sok más vallás.
    Erről ennyit.
  • hihy
    "A bíróság egyébként hosszan vizsgálta, hogy a férfi szellemileg beszámítható-e, vagy nem lehet bíróság elé állítani a szellemi állapota miatt."
    Amcsi színvonal.
  • Zero 7th
    Ez most mire?
  • hihy
    Színvonal---a bíróság foglakozik az üggyel

Európa: elzavarták volna őket a fenékbe
  • hihy
    Te azt hiszed ezek mesék??
    Vérkomolyak.
  • hihy
    Én láttam egy tuti tudományos műsort. Gyerekkoromban folytonosan azt verték a fejembe, hogy a sárkány hétfejű. A nagy lószart. A by-pass media felnyitotta a csípámat: Süsü a sárkány.
    IGENIS egy fejű.
  • Zero 7th
    Csak úgy mellékesen két mai hír, hogy milyen fasza dolog is a hit, meg az agybaszott ezoterikus baromságok terjesztése:

Egy

Kettő

Nem az a gond, hogy ti ezzel szellemi maszturbáltok, hanem az, hogy terjesztitek ezeket a baromságokat, és ha az egy kissé labilisabb embernél köt ki, akkor ez lesz belőle.
  • hihy
    Régebben többször, ma már csak akkor, ha fel akarom baszni magam bele-bele nézek az Ösi idegenekbe. Hát óriási egy sorozat. Hozzáértők készítették, mert semmit nem mondanak ki tutira, csupán kérdéseket tesznek fel, de olyan mesteri módon, hogy az tuti kijelentésnek tűnik. Nos az ilyenhez nem kell más, csak fogékony közönség, és kész is a biznisz.
    Ha valami már bonyolultabb mint egy lószarkupac, akkor már jön is az agyafúrt narrátor kérdés: aztat nem-e talán-e mégiscsak-e a zufók műve, vagy, hogy esetleg-e-e, nem-e-e ők segítettek az emberiségnek.

Ps: én elfogadnám, ha hiteles bizonyítékok lennének, és ne az Ősi idegenek, és a kibaszott (bocsi) agyhülyítő társaik nyomatnák.
  • Zero 7th
    "maguk az ábrák egymást nem keresztező vonalból vannak megrajzolva"

És?

"de azt mondtad, hogy a tudósok tudják, hogyan készült csak én vagyok helikopter és nem akarom elfogadni... "

Azt az ufóhitedről mondtam, ha nem lett volna tiszta. Meg az egyéb vallásos témákról.

" még mindig várok valami hivatalos és tudományos magyarázatra.."

Lentebb volt linkelve egy faszi, aki néhány emberrel bottal meg madzaggal reprodukált egy hasonló ábrát, az nem elég?

"csak egyet a féltucat módszerből"

Lerajzolod állatbőrre, és minden centi egy lépés. Nesze.

" linket, ahol egy szaktekintély elmondja, hogy hogyan készültek pontosan"

Azt, hogy PONTOSAN hogyan készültek nem tudjuk, mert a kultúra kihalt, és a sok lehetséges módszerből nem lehet megállapítani, melyik volt.

Ez a tekintélyelv alapú gondolkodásod igencsak szánalmas, úgy mellékesen megjegyzem.

"Énok meg leírja, hogy _pontosan_ milyen a Föld felülről nézve, repülve"

Mármint erre gondolsz? Ez neked a "_pontosan_"?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Énok égi útja

17. 1. És megfogtak és egy olyan helyre vittek engem, ahol az ott levők olyanok voltak, mint a lángoló tűz, és amikor úgy akarták, emberként jelentek meg.

2. És egy olyan helyre vittek engem, ahol sötétség volt, és egy hegyhez, amelynek csúcsai az egekbe értek.

3. És láttam az égi fények lakhelyét, és a csillagok és a mennydörgés tárhelyeit, egészen a legmélyebb mélységig elláttam, ahol tüzes íj volt, nyilak, azoknak tegezük, és egy tüzes kard, és minden villámlás.

4. És az élő vizekhez vezettek engem, és a nyugati tüzekhez, ahol a nap mindig nyugovóra tér.

5. És egy tüzes folyóhoz értem, ahol a tűz vízként folyik, és beleömlik a nyugat felől álló nagy tengerbe.

6. Láttam a nagy folyókat, és a nagy folyóhoz értem, nagy sötétséghez, és egy olyan helyre mentem, ahol nem bolyong hús[test].

7. Láttam a téli sötétség hegyeit, és egy helyet, ahol a mélységek vizei fakadnak.

8. Láttam a föld minden folyójának száját, és a mélységnek száját.

18. 1. Láttam a szelek tárhelyét: Láttam, hogyan látta Ő el azokkal az egész teremtést és a föld szilárd alapjait.

2. És láttam a föld szegletkövét: Láttam a négy szelet, amely [a földet és a] menny boltozatát tartja.

3. És láttam, ahogy a szelek feszítik az égboltot, és megállapodnak a föld és menny között: ezek az egek oszlopai.

4. Láttam a mennyek szeleit, amelyek körbeforgatják a napot és a csillagokat a pályáikon.

5. Láttam a földi szeleket, amint a felhőket viszik; Láttam az angyalok ösvényét: Láttam a föld végénél, honnan kezdődik az ég boltozata."

(...)

Utazás a föld széleihez

33. 1. És onnan továbbmentem a föld végei felé, és hatalmas vadállatokat láttam, mindegyik különbözött a másiktól; és (láttam) madarakat, melyek úgyszintén különböztek megjelenésükben és szépségükben és hangjukban. És az állatoktól keletre láttam a földnek végeit, melyen a mennyek nyugodtak, és a mennyek ajtaját nyitva.

2. És láttam, ahogy a mennynek csillagai elősorjáztak, és 3. megszámláltam a kapukat, amelyeken keresztülhaladtak, és leírtam minden kijáratot az egyes csillagok szerint, számukat és neveiket, feladatukat és pozícióikat, az 4. idejüket és hónapjaikat, ahogy Uriel, a szent angyal, aki velem volt, megmutatta nekem. Mindent megmutatott nekem és mindent leírt nekem: neveiket is felírta nekem, és törvényüket és rendjeiket.

A föld északi széle

34. 1. Onnan továbbmentem észak felé, a földnek végei felé, és láttam ott egy hatalmas és pompás eszközt az egész föld végeinél.

2. És láttam itt három nyitott ajtót a mennyben: mindegyiken keresztül északi szelek áramlottak: amikor ezek fújnak, hideget, jeget, fagyot, havat, párát és esőt hoznak.

3. És amikor az egyik bejáraton keresztül fújtak, áldást hoztak, de ha a másik két kapun keresztül fújva jönnek, akkor tépik és kínozzák a földet, s hevesen fújnak.

A föld nyugati széle

35. 1. És onnan nyugati irányba mentem, a föld végeire, és ott a mennyek három kapuját láttam, olyanokat, amelyeket keleten is láttam, ugyanannyi számban, ugyanannyi kijárattal.

A föld déli széle

36. 1. És onnan délre mentem a földnek végeire, és láttam ott három nyitott kapuját a mennynek: s onnan jött a harmat, az eső és a szél.

Visszatérés keletre

2. És onnan kelet felé mentem az égbolt keleti széléig, és láttam itt a mennynek három keleti kapuját nyitva, és kicsiny kapukat felettük.

3. Ezeken a kicsiny kapukon át a menny csillagai jöttek, és futották útjukat nyugat felé azon az ösvényen, melyet mutattak nekik.

4. Amikor mindezt láttam, dicsőítettem - s örökké dicsérni fogom - a Dicsőség Urát, aki azért alkotta e nagy és dicső dolgokat, hogy feltárja művének nagyszerűségét angyalai és az emberi lelkek előtt, hogy azok dicsőítsék művét; s azért, hogy minden teremtménye lássa erejének alkotásait, dicsérje kezének nagy műveit és áldja Őt mindörökre.

Énok Könyve

Aha, hát ez rettentő pontos, és kurvára gömbölyű benne a Föld...
  • hihy
    "Püthagorasz meg már i.e. 6. században leírta, hogy a Föld gömbölyű."

Hogy a tökbe ne tudta volna. Ő is fenn volt a zűrhajón.
    Bizonyítva!!
  • Zephyr Retiring
    "Talán nem kéne hinni semmiben,
    Talán nincs igazság, és nem is volt soha,
    Talán illúzió volt minden-minden,
    Talán az ember önmaga gyilkosa."
  • precision
    maguk az ábrák egymást nem keresztező vonalból vannak megrajzolva
    de azt mondtad, hogy a tudósok tudják, hogyan készült csak én vagyok helikopter és nem akarom elfogadni... még mindig várok valami hivatalos és tudományos magyarázatra... csak egyet a féltucat módszerből :) linket, ahol egy szaktekintély elmondja, hogy hogyan készültek pontosan... ne a geodétákkal gyere nekem

Püthagorasz csak sejtette, hogy a Föld gömb alakú, mert matematikus volt és a számításai alapján erre a következtetésre jutott

Énok meg leírja, hogy _pontosan_ milyen a Föld felülről nézve, repülve
  • Zero 7th
    Mégis emiatt akadékoskodsz, meg vagy szándékosan hülye.
  • Zero 7th
    Persze, hát ha hülyeségekből indulsz ki, akkor nyilván nagyon misztikus baromságokra vezet.

Egymást nem keresztező vonalak? Ezek szerint nem is láttad a Nazca-fennsíkot, és így okoskodsz? Nem mondom, hogy menj fel google mapsra, mert már szinte teljesen megsemmisültek, meg szétautózták a parasztok, de elárulom neked, hogy össze-vissza volt csíkozva az egész, és azon felül voltak még ezek az ábrák.

De egyébként kapásból megint vagy féltucat módszert tudnék mondani, hogy hogyan lehet egyszerű módszerekkel egy nagy ábrát karcolni a földbe, úgyhogy nem tudom, már megint hová vizionálod az élieneket. És nem, nem kell hozzá mérőállomás.

Énok könyvére meg kibaszott egyszerű a magyarázat, a Holt-tengeri tekercsek i.e. 2. századiak, Püthagorasz meg már i.e. 6. században leírta, hogy a Föld gömbölyű.
  • Zephyr Retiring
    Hinni.

" Tájékoztatásul közlöm, hogy a szeretet irántad feltétel nélküli. Bár neked a feltétel nélküli szeretetbe vetett hited egyenlő a nullával, tekintve, hogy játszod az érzelmi analfabétát. Képtelen vagy el hinni , hogy valaki tényleg úgy szeret ahogy vagy. Igen, rossz vagy. Na és aztán? A legjobb rossz vagy, ami eddigi életem során történhetett velem. Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok. Gyermeki naivitásomnak köszönhetően imádok bízni az emberekben és újabb meg újabb esélyeket adni. Benned sem szűnök meg hinni . Soha! Érted? Soha! "

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    üdvözlettel: egy hülye, idióta balf@sztól :)
  • ManoNegra
    Blabla. Mivel az evolúció-elmélet nem azzal foglalkozik, hogy hogyan keletkezett az élet, ezért nem is cáfolhatja a teremtettséget, azaz Isten létét. Innentől meg ez nem az én elmebajom.
  • precision
    emberek készítették, a paleosok sem vitatják ezt :) csak azt mondják, hogy idegen technológiát használtak, volt külső segítségük

de ott van a nazca vonal, amit szerinted 2000 éve geodéta módszerekkel csináltak :D egymást nem keresztező görbe és egyenes vonalak amit csak felülről látni (mármint a mintákat)... linket kérek, hogy hogyan csinálták

a Holt tengeri tekercsek életkorát elfogadod? akkor a Bibliába be nem került Énok könyvét is elfogadod... mivel magyarázod, hogy egy "angyallal" repülve látja a Föld egészét, leírja hogy gömb alakú? honnan tudott ilyen információt?
  • Zero 7th
    Most te is felveszed Zefír balfasz módszerét, és elkezdesz olyan adatokat fosni sorban, amit egyrészt nem vitatott senki, másrészt semmi köze a témához?

Ahhoz kösz, már nincs sok kedvem.

Na és most akkor már emberek készítették? És a paleoasztronautikával, vagy mi a fasszal, amiben nagyon hiszel, azzal mi van?
  • precision
    emberek készítették, ez biztos
    itt a hogyanon van a hangsúly és a miérten (gondolom arról fingod nem volt, hogy pl. a piramis négy oldala "meg van felezve", van bennük egy törésvonal ami csak a napéjegyenlőségek idején látható -> kép

Még mindig ott vagyok, hogy mi az amit a tudósok tudnak, és én nem fogadom el. Linket vagy kuss.
  • Zero 7th
    Azt tudjuk, hogy emberek készítették. Neked már ezzel problémáid vannak, úgyhogy innentől kár több szót vesztegetni az egészre.

Menj nyugodtan az NWO topikba, fogj kezet Saintgermannal, ő járatja a száját folyton a gyíkemberekről.
  • precision
    oké, akkor linkelj nekem 100% -ban bizonyított, dokumentált megoldást a nazca vonalakra, piramisra, szakkarai gránit szarkofágokra (és még sorolhatnám)

mert én nem tudom, hogy mi a jó büdös francról beszélsz... mit tudnak ami nekem büdös? LINKET!
  • Zero 7th
    "nem is tudtam, hogy az SG -re kell jönnöm, hogy valami Vér István megmondja itt a tutit amire tudósok nem tudják a választ több száz éve..."

De, tudják a választ, csak az neked büdös.

Egyébként nem tudom, hogy miért gondolod, egyrészt hogy barátkozni járok az internetre, másrészt hogy érdekel a véleményed...?
  • Zero 7th
    Ne gondold, hogy teljesen átlátom az elmebajod. Az okát tudom, nekem annyi köszönöm, elég is.
  • precision
    "és hogy a te életed teljesen felesleges, abban is biztos vagyok."

nagy retek vagy te... :D
  • precision
    "Te hiszel valamit, ami nem igaz"

ekkora felsőbbrendű lófaszjóskát még nem láttam mint te :D
    nem is tudtam, hogy te döntöd el, hogy mi igaz és mi nem :) mondom mi a válaszod erre: "te f*sz, nem én döntöm el, hogy mi igaz, hanem a kib*szott TÉNYEK, hogy a k*rva anyádat" -> felesleges leírnod, úgy is ezt írnád... :)

nem is tudtam, hogy az SG -re kell jönnöm, hogy valami Vér István megmondja itt a tutit amire tudósok nem tudják a választ több száz éve...

hihetetlenül elvakult és elfogult vagy, ráadásul alpári és stílustalan, amit "gyakorlatiasság" és ilyesmi jelzők mögé bújtatsz... arrogáns pöcs...
  • ManoNegra
    Az evolúció-elmélet mióta zárja ki ezek bármelyikét is? Persze én nem vagyok elég intelligens, hogy ezt felfogjam...
  • Zero 7th
    "Azt meg sem merem kérdezni, hogy mégis mi érdekem fűződne a tagadásához...?"

Engedd meg, hogy válaszul az elvtársad szavait idézzem:

"3) a hit (bármiben Isten, Ördög, Idegen civilizáció, lélekvándorlás..stb.) emberek millióinak ad reményt és megnyugvást"

Ezt nem akarod elveszíteni.