844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Zero 7th #483 Te nem elméletek, hanem mesék irányába vagy nyitott, csak nincs meg hozzá a kellő műveltséged, tudásod, és intelligenciád, hogy különbséget tudj tenni a kettő közt. -
Zero 7th #482 "1) előre tudom mit fogsz válaszolni (most is ez történt)"
Még mindig jobb, mint a csapongó elmeroggyantság, amit te művelsz. Meg hogy hatalmas filozófiaként akarsz előadni egy szar viccet ("Tanár úr, ahogy én focizom, az a művészet!").
"2) a hit ellen egyedül "f@szság" jelzőt tudod felhozni semmi egyebet"
Nem is kell egyebet. Te hiszel valamit, ami nem igaz, innentől kezdve nem tudom, mit pattogsz.
"3) a hit (bármiben Isten, Ördög, Idegen civilizáció, lélekvándorlás..stb.) emberek millióinak ad reményt és megnyugvást"
Leszarom. Hülyéket könnyű megnyugtatni. Egyébként nekem nem célom, hogy az emberek nyugodtak legyenek.
"Míg a hitetlenség csak ürességet és depressziót, dühöt, haragot és reménytelenséget nyújt. (ezek tapasztalhatóak nálad is)"
Nem ezt az hozza ki, ha idiótákkal beszélgetek.
"4) azaz a pofára esős rész: ha tetszik, ha nem, mindenki hisz valamiben."
Ez szimplán nem igaz.
"Még azok is akik "semmiben" sem hisznek."
Ja, igen, hát amikor olyan dologról hablatyolsz, amihez a leghalványabb lila fingod sincs, akkor ilyen hülyeségeket fogsz mondani.
"Csak élünk, hülyülünk (míg ők egyre okosodnak) aztán egy nap elkaparnak vagy elhamvasztanak minket, hogy ne büdösödjön utánunk a levegő oszt hali. Nincs tovább.."
Ez nem hit, hanem a rideg valóság. Ebben a leírásban semmi olyat nem tudsz felmutatni, ami ne lenne igaz. Következésképp ezt gondolni NEM hit.
Hinni csak olyan dologban lehetséges, ami nem igaz(olható).
"A legtöbb hozzád hasonlóan gondolkodó nem is szokott addig várni, míg a természet elvégzi a dolgát."
Muhaha, reménykedsz, mi?
Ráadásul kibaszottul fordítva ülsz a lovon, egy materialista PONT nem fogja magát kicsinálni, ÉPPEN AZÉRT, mert nem hiszi, hogy várja a nagyszakállú a nagy arany kapuban.
Én azt nem értem, hogy te miért nem kötöd fel magad, ha úgyis tudni véled, hogy mi lesz ha meghalsz?
Te vagy itt az öngyilkosságra determinált, nem én. Ritka nagy röhej, hogy ezt sem fogod fel.
"..elkezdhetnél végre NORMÁLISAN gondolkozni. "
Sajnálom, ha a retardáltság a normális, akkor nem fogsz lerántani a szintedre. Nem leszek a kedvedért a sorba beálló bégető birka.
"Élvezni az életet."
Azt ugyan miből gondolod, hogy nem élvezem?
"És hinni abban, hogy nem éltünk hiába."
Én tudom magamról, hogy nem, ezért nem kell ezt HINNEM, és hogy a te életed teljesen felesleges, abban is biztos vagyok. -
ManoNegra #481 Tévedés, én nem tagadom egyáltalán, csak nem mint egyetlen és kizárólagos lehetőségként tekintek rá, nyitott vagyok más elméletek irányában is. Azt meg sem merem kérdezni, hogy mégis mi érdekem fűződne a tagadásához...? -
#480 Igazad van. Ezt elfelejtettem még:
sakk-matt. -
#479 Neked is szép reggelt :)
Az a baj az elméleteddel, hogy...
1) előre tudom mit fogsz válaszolni (most is ez történt)
2) a hit ellen egyedül "f@szság" jelzőt tudod felhozni semmi egyebet
3) a hit (bármiben Isten, Ördög, Idegen civilizáció, lélekvándorlás..stb.) emberek millióinak ad reményt és megnyugvást. Míg a hitetlenség csak ürességet és depressziót, dühöt, haragot és reménytelenséget nyújt. (ezek tapasztalhatóak nálad is)
és 4) azaz a pofára esős rész: ha tetszik, ha nem, mindenki hisz valamiben.
Még azok is akik "semmiben" sem hisznek. Ők abban hisznek, hogy nincs semmi. Csak élünk, hülyülünk (míg ők egyre okosodnak) aztán egy nap elkaparnak vagy elhamvasztanak minket, hogy ne büdösödjön utánunk a levegő oszt hali. Nincs tovább..
Szóval nem ártana ha kinyílna a csipád végre és belátnád, hogy a semmiben sem hinni dolog homlokegyenest ellen megy magának az élet tényének.
A legtöbb hozzád hasonlóan gondolkodó nem is szokott addig várni, míg a természet elvégzi a dolgát.
Egy ismerősöm szavaival búcsúzom tőled mára:
"Minek vársz holnapig? Kösd föl magad még ma!"
Vagy....
..elkezdhetnél végre NORMÁLISAN gondolkozni.
Élvezni az életet.
És hinni abban, hogy nem éltünk hiába.
Na mára ennyi. Cső! -
fonak #478 " ha keresnek havi 100 rongyot, abból kifizetik a hitelt és a közműveket (az adót már ugye hamarabb is) és ilyenkor tartanak kb. 100 rongynál. Innentől a következő fizetésig még esznek, isznak és néha még mulatnak is. Aki ilyesmire képes, az művész (vagy bűvész) ..."
Vagy a 100 feletti részt zsebbe kapja :) De hasonló volt a helyzet a rendszerváltás előtt is, a szockóban. Akkor fusizás, "maszekolás" volt a szürkegazdaság neve. Hidd el, akinek tényleg 100 rugó a havi bevétele az ritkán mulatozik itt is.
"mert nincs sehol még egy olyan nép, ahol az egy főre jutó saját tulajdonú ingatlan tulajdonosok száma ilyen magas lenne"
De van, Bulgária (és az összes ex szoc. országban jóval magasabb, mint nyugaton, az oka ugyanaz... az ingatlanok "privatizációja" a rendszerváltás után, amikor rengetegen erősen a piaci érték alatt, vagy csak jelképes áron tulajdonosai lettek annak az ingatlannak, amiben laktak) -
Zero 7th #477 Te a wikipedia használatához is retardált vagy? Mondjuk nem lep meg, és sok mindent megmagyaráz... -
Zero 7th #476 "Te így látod a dolgokat más meg másként.
Ez is tény. Mégsem bírod elfogadni. Ez is érdekes, de nem kérdezem meg mi az oka..
Úgyis azt felelnéd: azért mert csak. "
Neked is a kurva anyádat.
Ha felteszel egy kérdést, akkor várd meg, hogy válaszoljak rá, te tahó! Anyád nem tanított meg erre?
Azért bassza az agyam, hogy hülyékkel vagyok körülvéve, mert bazdmeg HÜLYÉKKEL VAGYOK KÖRÜLVÉVE. Komolyan, kell más indok arra, hogy akarjak tenni ellene? Nem elég, hogy ezért szar a világ, mert ilyen fellegekben járó faszokkal van tele, mint ti?
Körülbelül már a Marsot kolonizálnánk, ha nem lenne kibaszott divatja az irracionalitásnak. -
Zero 7th #475 Ja, lehet, csak ők hülyeségeket hisznek, én meg törekszem a tárgyilagosságra, ami egy igen komoly különbség.
Én kérek elnézést, hogy csak a valósággal foglalkozom, légből kapott fasz elképzelésekkel nem vagyok hajlandó. -
Zero 7th #474 Senki nem kíváncsi itt arra, hogy evolúció témában is hülye vagy. Nem kell iderángatni azt a témát.
Egyébként van rá elég bizonyíték, folyamatában megfigyelhető a dolog, és van felhasználása is, pluszban rettentő egyszerű elv.
De azt is tudjuk, hogy te érdekből tagadod, azért baszakodsz, úgyhogy innentől kár is erőlködnöd, nem vesz már itt a fórumon senki komolyan. -
#473 Ki tudja?
1. Wikipédia eleve kilőve mint hiteles forrás. Hiszen bárki bármikor szerkesztheti, átírhatja. Te is én is.
2. Kalkulált adatról beszélünk, nem pedig mértről. Tehát ez sem hiteles.
-
hihy #472 Ki füllent?? -
Gézooo #471 a szövegben 7 × 14 × 9 x méret 1500 t, helyette ekkora térfogatú gránit = 2425,5 t
20.5 m × 4–5.3 m × 4.2 m = 430 m3 --> 1183 t a szövegben 1000 t
Össze-vissza a méretek, a szorzások, semmi sem stimmel. -
Gézooo #470 Kiemelném az "azt állította" jelentésű részt!
Az a tömb ami 1600 t lenne ...ami más források szerint 1000 vagy 1200 tonna.. egy háromszintes épület magasságának megfelelő tömör kocka lenne.
A valóságban a talapzat a tizede térfogatú. Tetejében piramidális. Azaz még a befoglaló kockának is csak a harmada.
A szobor tömege sem 600 t hanem csak annak is a töredéke.
Összehasonlításul a folyami nagy hajók tőkesúlya sem éri el a 600 tonnát. -
hihy #469 The "largest stone ever moved by man"
See also: List of largest monoliths in the world
The Thunder Stone is sometimes claimed to be the "largest stone ever moved by man". This stone was large and heavy; it was effectively moved 6 km (3.7 mi) overland to the Gulf of Finland by manpower alone; no animals or machines were used. Transported by barge up the Neva River, it reached St. Petersburg. The entire effort is considered a historic engineering feat.
Due to the large size of the rock, the easiest way to measure its mass is to calculate it. According to the fall 1882 edition of La Nature, its dimensions before being cut were 7 × 14 × 9 m. Based on the density of granite, its mass was determined to be around 1500 tonnes.[8] Falconet had some of this cut away to make a wave-like shape, so the finished pedestal weighed slightly less. It is still the largest when compared to other large, sculpted stones:
The unfinished obelisk in Aswan is estimated to weigh 1200 tonnes. It was never moved, and was never detached from the rock from which it was being carved. 1200 tonnes is less than the initial calculated mass of the Thunder Stone.
The Roman Stone of the Pregnant Woman in Baalbek has dimensions of around 20.5 m × 4–5.3 m × 4.2 m high, putting its mass at ca. 1,000 t.[9] It was removed from its quarry, but sits at an angle not far from the site of its extraction.[citation needed] It has less than the initial mass of the Thunder Stone.
The Western Stone is estimated at 517 tonnes; it was moved as a single piece and was used as a foundation stone in the northern corner of the Western Wall in Jerusalem. The wall was constructed around 20 BC.
The Great Stele at Axum is estimated to have weighed over 500 tonnes. It was moved from its quarry, but is believed to have broken while being erected.
The Levitated Mass rock installed at LACMA's North Lawn in Los Angeles, California, weighed an estimated 340 tons.
The obelisk at the Basilica of St. John Lateran was broken into three pieces. After being transported to Rome, the pieces were put together and secured, as ordered by Pope Sixtus V. At 32 m tall, it probably weighs more than 350 tones.
The Great Broken Menhir of Locmariaquer, now in five pieces, was 20 m tall and likely weighed over 300 tonnes.
-
Gézooo #468 Szimpla elírások és gondolkodás nélküli másolásokkal tízszer nagyobbat csináltak a valós tömegekből. -
hihy #467 "Na alakul ez...a kő akkor már csak 1000 tonna :)"
Olvasd el!!
-
Gézooo #466 Nagyságrendileg sem stimmel.. a bronz is max 10 t/m3 600/10=60 m3 lenne
-
#465 Na alakul ez...a kő akkor már csak 1000 tonna :)
Gyerekek ez a sztori egyre büdösebb :D
Valaki nagyon nem tudott számolni.. -
hihy #464 Ebből készítette a mester az alapzatot, mely a szoborral együtt kb 1600 tonna. A szobor maga 600 tonna. -
Gézooo #463 Jól látom? Kb 3x2x5 méteres a gránit?
Akkor pedig 30 m3 *2,75 = 82 tonna. -
#462 Egyre gondoltunk..
Thx. -
hihy #461 Based on the density of granite, its mass was determined to be around 1500 tonnes
hát bizony 100 tonna hazugság -
Gézooo #460 A legnagyobb Húsvét-szigeteki szobor 21 méter magas és csak 270 tonna lett volna ha be tudták volna fejezni.
A befejezettek 75 tonna és 10 méteres magassággal a legnagyobbak. -
Gézooo #459 tömör gránit lenne 1600 tonna.. 1600/2,75= 582 m3
Tömör kockaként 8,3x8,3x8,3 méter (~3 méter egy szint) azaz a három szintes (két emeletes) tömör gránitot feltételez ekkora tömeg.
A szobor talapzata ennek a töredéke. -
hihy #458 Ja, még csak annyit, hogy azt hiszem a VIASAT HISTORY-n volt egy film, melyben ugyanezt a súlyt említették. -
hihy #457 A szobor talapzatául szolgáló 1600 tonnás gránittömböt Szentpétervár környékéről, Lahta faluból szállították egy orosz kovács ötlete alapján egy speciális görgő szerkezeten több mint 5 mérföldön át a Finn-öbölig, ahonnan egy speciális uszályra helyezték
-
hihy #456 Ne haragudj, de én is megkérdem: te akarattal csinálsz butát magadból???
"Ez az 1600 tonnás kő valóban annyi? Nem csak 160?
Kerestem erről másik infót, de még nem találtam.
Lehet elírás is nem?" -
#455 Régebben valakivel beszélgettem a művészetről..
Meglepődtem, mikor azt mondta: szerinte a világ népeit tekintve a magyarok minden tekintetben a legkülönlegesebbek. Kérdem tőle ezt meg honnét szedi...
Azt felelte: művészet tekintetében ha keresnek havi 100 rongyot, abból kifizetik a hitelt és a közműveket (az adót már ugye hamarabb is) és ilyenkor tartanak kb. 100 rongynál. Innentől a következő fizetésig még esznek, isznak és néha még mulatnak is. Aki ilyesmire képes, az művész (vagy bűvész) ...
Itt megjegyzem, hogy az illető egy külföldi mérnök ismerősöm volt, aki 2 hétre kapott annyi fizetést dollárban, mint én idehaza 3 hónapra.
Mondta tovább...
A magyar (szerinte) az egyik leggazdagabb népcsoport is, mert nincs sehol még egy olyan nép, ahol az egy főre jutó saját tulajdonú ingatlan tulajdonosok száma ilyen magas lenne..
Mondott még biztosan egyéb érdekes dolgokat is, de a teljes beszélgetésünkre már sajnos nem emlékszem.
Mintha még beszéltünk volna az anyanyelvünkről is (mármint a magyarról) s annak különlegességeiről is..
Ez ugrott be most a művészetről hirtelen..
Oda akarnék kilyukadni, hogy a művészet szubjektív dolog.
Kicsit olyasmi, mint a te szubjektív idealizmusod, ami a racionalizmusra épít..
Te így látod a dolgokat más meg másként.
Ez is tény. Mégsem bírod elfogadni. Ez is érdekes, de nem kérdezem meg mi az oka..
Úgyis azt felelnéd: azért mert csak. -
Micsu #454 te kb ugyanazon hatalmas csőlátással rendelkezel mint a legnagyobb hívők -
ManoNegra #453 Nem te mondod meg honnan van takarodó... Amúgy sem evolúció kontra teremtés vitát akarok kezdeni, csak kicsit több következetességet várnék tőled. -
Zero 7th #452 Nem evolúció topik, takarodó van! -
ManoNegra #451 Az evolúcióra sincs közvetlen tárgyi bizonyíték, mégis készpénznek veszed. -
Zero 7th #450 Bocs, minden hit faszság. Ha kis szürke emberek most, ha kétezer éve, akkor is faszság, amíg bizonyítékod nem lesz rá. TÁRGYI, nem közvetett.
Mert jelenleg az a helyzet, hogy művészetet nézel olyan dologra bizonyítéknak, ami akkora horderejű lenne, hogy néhány vízfejű ember rajza már sajnos nem elég.
De egyébként komolyan azt gondolod, hogy egy fejlett földönkívüli civilizáció azért utazik csillagközi távolságokat, hogy aztán köveket rakjon kupacba, meg faszt rajzoljon rájuk? -
#449 na amúgy én -fav
tök jó olyan emberekkel "vitázni" akik minden mást faszságnak titulálnak ami nem az amiben ők hisznek vagy tudni vélnek
trollok :) -
#448 ja, hogy 2000 évvel ezelőtt volt a Nazcáknak olyan műszerük mint ma a földmérőknek? ezt nem tudtam -
#447 nem hiszek a kis szürkékben -
#446 A tudomány 10 nagy rejtélye.
Ha valakit érdekelne rajtam kívül is.. -
#445 Ezt senki nem is vitatta. Hiszen valahogy odapakolták a piramisokat is...meg a húsvét szigetek kőszobrait....
Ez utóbbiakat is tudjuk már hogyan.. -
Zero 7th #444 Minden tevékenységet vagy tárgyat, amire ha megkérdezed, hogy "ezt miért kellett?" azt a választ kapod, hogy "csak".
:P
Egyébként meg köznapi értelmében használom, magyarul.