844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Richard Donkies
    Pedig az öreg Attenborough nem beszél teljesen hülyeséget.

"Sokan azonban attól tartanak, hogy így nem szelektálódnak ki bizonyos betegségeket okozó gének, és ennek következtében romlik az emberiség genetikai állománya."

Erről szoktam beszélni, hogy a természetes szelekció nem az evolúció hajtóereje, hanem a "devolúció" gátja. A szerepe, a fajok genetikai állományának megőrzése eredeti állapotában.

"Akkor azt mondta, hogy korlátozni kell az emberi populáció növekedését, különben teljesen tönkretesszük a bolygót. "

Ezt is nehéz eltagadni.
  • Zephyr Retiring
    Habkönnyű kis nyáresti olvasmány :)
  • Richard Donkies
    Még 300-nál se járok.
  • Richard Donkies
    "Pszichológiai Eszközök az Ember Megismeréséhez."

Elég érdekes, hogy a könyv az első bekezdésében áldoz az evolúció oltárán, nehogy a téma miatt megkövezzék a darwinizmus főpapjai.
  • Zephyr Retiring
    Ez beugratós kérdés? Olvass lejjebb.
    Olyasvalakit keress aki Zero 7th márkanév alatt fut..
  • Richard Donkies
    OK

Egyértelmű, hogy kamu a srác.

"Amúgy akik hívők, miért hisznek abban, amiben?
    Vagy mások meg miért nem hisznek semmiben?"

Te ismersz olyat, aki nem hisz semmiben?
  • Zephyr Retiring
    Azóta már kitárgyaltuk, hogy talán ugyanolyan bűvész, mint bármilyen másik..
    Skacok mesélték itt, hogy emilyen-amolyan "hibákat" észrevettek a mutatványban.
    Elfogadom, hogy lehet egy trükkmester is akár.
    Amúgy akik hívők, miért hisznek abban, amiben?
    Vagy mások meg miért nem hisznek semmiben?
  • Richard Donkies
    "Dynamo abban más mint a többi bűvész, hogy az utca embereit szórakoztatja és lepi meg olyasmikkel, amire semmiféle konkrét magyarázat nem létezik."

Ha a Vasemberről nem hiszed el, hogy igazi, akkor erről a Dynamo-ról miért?
  • Zephyr Retiring
    Megértem, hogy folyton magadból indulsz ki :)
    Csak hogy tudd, nem vagyok az a szájtátós típus.
    Ezt észre vehetted volna, amikor felajánlottam, hogy tekintsük meg egymás végzettségeit.
    Na akkor táthattad volna a szád kis matléta :D
    Geodéta b+ :D
    Még most is ezen a baromságodon röhögök: geodéták mint Nazca vonalrajzolók :D
  • Zephyr Retiring
    Hiába, a showbiznisz már csak ilyen.
    Ha takarás nélkül szimplán tűnne csak el, azonnal menne a.."ekkora kamu videós trükk wazze! csak úgy eltűnt mi? há persze!"
    És hasonlók..
  • Zero 7th
    Hát igen, te még varázslónak is hülye lennél, ugyanis így azonnal lebuknál.

Mert az egy dolog, hogy te, mint szájtátó hülyegyerek nem veszed észre, mi a trükk, de mondjuk a többi hivatásos bűvész valószínűleg az tisztában van vele, főleg a másolt produkcióknál. Azonnal rád húznák a vizes lepedőt. Világszenzáció lennél a beépített ember nélkül végrehajtott beépített emberes trükkökkel, pl.
  • ReszegKoldus
    A kettőt nem hasonlítanám össze, mert Bud Spencer teleportálása legalább hihető volt :D
    Szerintem, ha valaki tud teleportálni, annak nincs szüksége arra, hogy egy rakás ember (vagy bármi más) eltakarja teleportálás közben :)
  • Zephyr Retiring
    Sanszos. Apropó..ha nekem lennének "szuper" képességeim..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..én illúzionistának állnék, járnám a nagyvilágot és olcsó trükkökkel szórakoztatnám a jónépet. A kutya se jönne rá mire is vagyok képes igazából, hiszen mindenki beépített emberekre gyanakodna :)
    Természetesen ha egy nap kiderülne a turpisság (gondolom csak nagyon sokára) és elkapnának, csak lehúnynám a szemem és teleportálnám magam :P
    Pont úgy, mint annó Bud Spencer az Aladdin c. filmvígjátékban.
    Vagy mint ahogy ez a Dynamo gyerek csinálta az egyik műsorában :D

• hihy
    Szerintetek ha Dynamo olyat tudna, ami felhasználható lenne bizonyos célokra, nem-e már valamelyik hyper titkos földalatti laborban szednék széjjel húrokra???
  • Zephyr Retiring
    Érdekes...kezd gyanús lenni az ügy :D
    Bizonyára...vagy mégsem...öö..hát tény: ügyes a muksó :)
    Talán ő is tagja a deltakappageodéta társaságnak :)
  • ReszegKoldus
    Rákerestem erre a lebegésre, érdekes mennyien kameráznak, mégse találok egy felvételt se, amit azok közül rakott volna fel valaki. Mindenki néz csodálkozva, mennek a vágások össze-vissza, szinte semmi érdemlegeset nem lehet látni, mert (nyilván nem véletlenül) olyan szögekből mutatja a kamera.
    Ugyanez a bajom a telefonossal is, pár ember elmondja a kamerába, hogy mindenkit ugyanarról a számról hívtak egyszerre (ez talán technikailag nem lehetetlen, nem tudom), de igazából nem tudjuk mennyi embert hívtak, mutatnak telefonáló embereket, csodálkozó embereket, aztán ebből derüljön ki mi is történt :D

• Zephyr Retiring
    Igen. Lehetséges, hogy minden csak illúzió.
    Ez sincs kizárva.
  • z0ty #546
  • immovable
    Szerintem Ő Gandalf és Dumbledor házasságából született mágus, második reinkarnációja a harmadik korból.
  • ReszegKoldus
    Passz...Pl. lenyúlhatták a srác telefonját, kicserélték egy ugyanolyanra és az eredetit belerakták egy preparált üvegbe.
    A videó alapján az biztos, hogy a jobb kezéből a telefon nem az üvegbe kerül.
  • ReszegKoldus
    Én csak magamból indulok ki, de ha én csodákra lennék képes, akkor valószínűleg egyrészt nem foglalkoznék ilyen egyszerű trükkökkel, másrészt nem mutogatnám magam a tévében.

Végül is ezt láthatjuk a "szuperhősös" filmekben is, hogy nagyon kerülik a nyilvánosságot. :)
  • Zephyr Retiring
    Rendben. Halljuk az elméletedet.
    Ha csodákra lenne képes valaki ma, akkor milyen jövő vár rá?
    Mi történne, ha felfedné az igazi "titkait"?
  • Zephyr Retiring
    Az üveget látom. Igen. Bár a telefon nem látszódik, erre a trükkre ez egy lehetséges magyarázat.
    Kérdés: valóban volt e benne telefon már.
    És ha igen, hogy került bele. Mármint ha nem statisztákról beszélünk.
    Ha statiszták, akkor felesleges is tovább morfondírozni.
    Akkor trükk volt.
    Ha statiszták voltak...
  • ReszegKoldus
    Most egyesével végig akarsz menni minden trükkjén? :D
    Szerintem, ha tényleg csodákra lenne képes, akkor nem szórakozna ilyen nevetséges kisujjtekerős optikai csalódás szerűségekkel, meg egyszerű kártyatrükkökkel.
  • Zephyr Retiring
    Hát mobilról nem látszik jól, de nem akarok vitázni.
    Legyen ez trükk. Akkor át is térhetnénk arra a "trükkre", amikor legalább 50 ember mobiltelefonja kezdett csörögni egyszerre?
    Megoldás? Gondolom itt is mind statiszta volt..
    Vagy volt egy hasonló "trükkje" Olaszországban is. Amikor a Jézus szobor előtt lebegni kezdett (jól emlékszem? nem ezt nevezik levitációnak?)
    Persze ott is mindenki statiszta volt....
    Úgy 80-an vagy 100-an lehettek akkor ott.
    Pár túrista még fotózott is. Biztosan őket is lefizették.
    Más magyarázat nincs is. Igen. Csakis ez történhetett...
  • precision
    ja, ha figyelmes az ember ott is látszik amikor a mutatványt csinálja... ahogy közelíti a telefont az üveg (vagyis a zsebe) felé az üvegben már ott van egy ugyanolyan fehér telefon
  • ReszegKoldus
    0:17-nél a bal kezében már az az üveg van, amiben benne van a telefon.
  • Zephyr Retiring
    Véleményem: dettó.
  • Zephyr Retiring
    Persze. Nem egyszer láttam már. Biztosan a Te szemed gyorsabb, mint az enyém.
    Én nem vettem észre, hogy a háta mögé nyúlna.
    De ettől még lehet úgy.
    Persze lényegtelen hogy hová nyúlkál, ha egyszer arról beszélünk, hogy a felvételeket összevágták.
    Megjegyzem, ha így volt, elég tré munkát végeztek hogy ezt a zsebbe rejtős részt nem vágták ki..
  • Pluskast
    A Dynamo bűvész mutatványaival eleve az a bajom, hogy tv-ben levetített dolog ergo nem tudom ellenőrizni, hogy azok az emberek akikkel pl a gondolatolvasásos dolgokat csinálja nem e statiszták vagy beépített emberek. Kb olyan ez mint amikor Bear Grils sorozatát vetítették. Mindenki elhitte az elején, hogy hú tényleg milyen veszélyes amit csinál és milyen ügyes. Aztán kiderült, hogy azért a sorozatban bemutatott jelenetek mégsem úgy voltak ahogy. A tv az egyik legkönnyebb manipulatív eszköz a tömegek felé.
  • precision
    megnézted a felvételt?
  • Zephyr Retiring
    Az emberi szem becsapható. Erre alapszik a mágia (vagy bűvészet is).
    Az emberi kéz gyorsabb, mint a szem. Ezt használják ki a trükkök kreátorai.
  • precision
    a szememnek azért csak hiszek :) ez nem szkepticizmus
  • Zephyr Retiring
    Ezt a választ Zérótól elfogadnám :)
    Átragadt rád is a szkepticizmusa :)
    Én egy részről elfogadom, hogy lehet trükk. Így nem ér meglepetés, ha tényleg az.
    Másrészről sosem tudni, az ember járhat Amerikában. Én is jártam nem messze onnét. Amíg nem tapasztalom meg magam is hogy tényleg csak trükk, addig nyitva hagyok más opciókat is. Ez van.
    Emlegetted az ősi írásokat..azok is "mesélnek" csodának hangzó dolgokat.
    Persze lehetnek szép mesék is. Ki tudja? Talán tényleg azok: mesék.
    Tudod, hogy a lehetőséget egy talánra meghagyom, még nem leszek sem Dynamo, sem Isten, sem "ufó" hívő.
    Nálam ez olyan bebiztosítás féle. Hogy ne érjen meglepetés.
    Mert a gondok akkor kezdődnek, mikor meglepődsz, s aztán nem tudod mi miért történik.
    Megértem, ha nem hiszel az ilyesmiben.
    De mindig érhetik az embert meglepetések...
  • precision
    a válasz az, hogy engem ezzel a trükkel engem biztos nem fog megállítani, mert ez a trükkje csak beépített emberekkel működik, idegenekkel nem
  • Zephyr Retiring
    Könnyen lehet. Vannak páran.
    De én nem ezt kérdeztem..
  • Zephyr Retiring
    P.ü. ment.
  • precision
    Tisztán látszik, hogy bedobja a kabátjába a srác telefonját. Ezen nincs mit magyarázni :) Tonnányi vágás van a felvételen, van amikor nem is látszik a keze, van olyan, hogy hátra van téve (a hátánál lévő fazon simán elveszi tőle az üres üveget és a kezébe adja az előre elkészített üveget... semmit nem látsz belőle, mert maga Dynamo takarja az egészet... az ott lévők meg nem fognak semmit szólni mert be vannak avatva, fizetett statiszták)
    az üvegen meg innen persze, hogy nem látszik semmi... max ha a kezedbe adják és közelről megvizsgálhatnád, akkor látnád a ragasztás helyét

Dynamo egy csaló. Egy nagyon ügyes, és kreatív csaló. :) Előtte is voltak ilyen emberek és utána is lesznek.
  • Zephyr Retiring
    Na igen. Pontosan ezzel az "előveszi/kicseréli amikor nem figyelsz oda" dologgal van a probléma. Tegyük fel, olyan gyors a keze, hogy tényleg eldugja a telefont a kabátjába valahogy. De az üveget hogy cseréli ki egy pillanat alatt?
    Ha azt mondod, hogy kameratrükk és összevágták, akkor rendben van.
    Így már le is leplezted.
    Ezek után csak egy kérdésem maradt. Dynamo élő személy..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..játsszunk picit a gondolattal, hogy ugyanezt a "trükköt" Veled is eljátssza.
    Mondjuk New York-ban az utcán összefuttok. Elkéri a mobilodat és ugyanígy, ahogy "láttuk" beleteszi egy üvegbe és visszaadja Neked. Mit tennél?
    Ha elteszed így az üveget, sosem derül ki trükk volt, vagy valóság. Ha viszont összetöröd és kiveszed a mobil(oda)t megtudhatod az igazságot. Ha az igazság pedig "arcul csap", 1) mire mész vele? 2) ki hisz majd Neked?
    Ha trükk volt, jót röhögsz és minden megy tovább.
    Ha trükk volt..
    Érdekességként elmondanám még, itt Orosházán is van üveggyár. Az üvegeket először olvasszák magas fokon, majd dermesztik. Működő mobilt (sem) tudsz beletenni anélkül, hogy megolvadna. Persze szétvághatod és össze is ragaszthatod, de annak megint csak marad nyoma.
  • immovable
    Dynamo! LOL