844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zero 7th
    327-ben a rómaiak "ellopták" Karnakból a világ legnagyobb obeliszkjét, és elvitték Rómába. Az 260 tonnás volt, az ókorban történt a szállítása, feljegyzések vannak róla, és ma is ott áll.

Ezek alapján egészen biztosan kijelenthetjük, hogy tudtak az ókoriak nagy köveket pakolni.
  • Zephyr Retiring
    Mit értesz művészet alatt?
  • Zephyr Retiring
    Én elolvastam.
    Ez az 1600 tonnás kő valóban annyi? Nem csak 160?
    Kerestem erről másik infót, de még nem találtam.
    Lehet elírás is nem?
    Amúgy meg a kövek mozgatását már részben elfogadtuk :)
    Itt pl. a Stonehenge-i kövek szállításáról is van szó.
    50 tonna emberi erővel bőrszíjakkal stb..pedig azok sem kicsik. De 1600? Hmmm...
  • Zero 7th
    Ez a válasz elég sok mindenre alkalmazható, ami emberi viselkedésre vonatkozik. Művészet témában más választ nem is tudsz adni.
  • Zephyr Retiring
    Ez a válasz inkább arra a kérdésre jó, hogy valójában miért vagyunk mind itt. Mármint itt ebben a totyikban :)
  • Zero 7th
    Nem azt kérdeztétek, hogy miért. Ez meg Däniken faszsága pepitában, kösz, nem vagyok rá kíváncsi.

Annál minden szempontból elfogadhatóbb válasz a "csak. unatkoztak, és ehhez volt kedvük" is.
  • Zephyr Retiring
    Ez nem válasz a miértre.
    Erre itt egy elmélet például.. a sok közül.
  • Zero 7th
    Egyébként a Nazca-fennsíkon van Däniken bácsi egyik faszsága, a "levágott tetejű hegy, ami ufóleszállópálya", ami gyönyörűen, egyetlen szép példán mutatja be, hogy mekkora fasz az az ember.
  • Zero 7th
    Nem kell látni. Ma sem úgy dolgoznak a geodéták, hogy helikopterre szállnak. Mégis képesek többszáz kilométeres dolgokat milliméter pontossággal kitűzni a tervezett alakra.
  • Zero 7th
    " és ettől még nem vagyok kis szürke ember meg repülő csészealj hívő akinek 3. típusú találkozása volt :D"

Nem látok érdemi különbséget az "valamikor itt kis szürkék járkáltak repülő csészealjakkal" és az "itt kis szürkék járkálnak repülő csészealjakkal" közt.
  • Zephyr Retiring
    Én tudom. Természetesen csak véletlenül keletkeztek :)
    Bácsika arra haladt a szekerével, de többször körbe fordult mert eltévedt :)

Komolyra fordítva a szót: nekem már maga a helye is meglepő. Ugyanazt a körvonalat érinti területileg (ugye az egyenlítőtől 30 fokra dőlt körvonalról van most szó) ami érinti a piramisokat és a világ legérdekesebb és legnagyszerűbb ókori épületeit is.

Nagyon jó kérdés volt ez is :)
  • precision
    a Nazca vonalakról mi a véleményetek? vagy ehhez is hülyék vagyunk és a régiek okosabbak voltak? hogyan látták a földről, hogy mit rajzolnak?
  • precision
    "Te azt elfogadod, hogy azok megtörtént események leírásai, ilyen szempontból szó szerint veszed."

sosem mondtam ilyet... én is szkepticizmussal nézem pl. az ősi idegeneket vagy olvasom az elméleteiket és nagy részüket én is hülyeségnek tartom, mert túlzó és több sebből vérzik az elméletük, és csak hinni akarnak benne

egyszóval nem elvakult hívő vagyok, csak fogékony a témára és nem zárom ki, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy több ezer évvel ezelőtt egy idegen civilizáció járt a Földön... és ettől még nem vagyok kis szürke ember meg repülő csészealj hívő akinek 3. típusú találkozása volt :D
  • Zero 7th
    Hm, igen, lehet ugyanaz. Lehet, hogy én emlékszem rosszul a dátumra, meg ugye a fúrás és a publikáció közt még évek is eltelhetnek.

Valamelyik topikban itt SG-n már beszéltem erről, asszem ott leírtam a faszi nevét is, aki végignézte, meg a dátumot is. Akkor még friss volt az emlék, direkt rákérdeztem a mérnök néninél ezekre a részletekre.
  • fonak
    De érdekes itt is franciákat emlegetnek... Lehet ugyanazok? Bár nem 70-es évek hanem 80-as.
  • fonak
    Abban kételkedtem, hogy az egész egy nagy összehordott homokgúla kivéve a kamrákat meg a burkolatot. A származásáról itt írnak, de mint látható 1988-as infó, úgy látom máshol is erre hivatkoznak.
  • Zero 7th
    Nem, nem biztos. Ha biztos lenne, azt írtam volna, nem azt, hogy erős a gyanú.
    Egy magyar mérnök éppen Egyiptomban járt, mikor franciák kaptak engedélyt megfúrni egy-egy belső követ a folyosókon. Minden fúrásból homok pergett ki.
    Erről nem fogok neked tudni hivatkozást adni, mert csak a személyesen ott járt mérnök egyik akkori kollégájával beszélgettem a dologról. Állítólag a 70-es években történt, és csak helyi, egyiptomi szaklapban publikálhatták az eredményt, nemzetköziben nem, az egyiptomi hatóságok nem engedték.
    Az információt fenntartásokkal kezelem, nem tudok róla elég részletet, viszont megbízható embertől származik.
    Még egy dolog van, ami erre enged következtetni, a földrengésállóságuk. Az ismert, hogy homokkal töltött kőépületek jobban viselik a földrengést, mint a csak kőből épültek. A piramisok viszont nagyon jól bírják a földrengést.

Mindemellett lehet, hogy tényleg csak a durván nyesett kövek hézagaiban van homok, az általánosan elfogadott verzió szerint is csak a külső pár sor kő van egymáshoz faragva és csiszolva.

Nem tudom, ezt a 100km-t honnan vetted, a sivatag kellős közepéről beszélünk (öntözött területet leszámítva). A Szfinxet konkrétan többször ki kellett ásni, mert ellepte a homok.

Ahhoz képest, hogy az előbb még kételkedtél egyáltalán abban is, hogy homok van benne, elég fura, hogy most tudni véled, honnan származik.
    Egyébként hogy döntöd el, hogy honnan származik?
  • fonak
    "Pl a nagy piramisnál erős a gyanú, hogy csak a folyosók meg a külső rész faragott kő, belül csak simán telelapátolták homokkal."

Biztos? Azért ez elég meredeken hangzik. Állítólag vannak bennük homokkal feltöltött üregek (bár ezekről is inkább az "alternatív tudománnyal" foglalkozó oldalakon írnak), de ezek 15-20%-át adhatják a teljes térfogatnak a feltételezések szerint.
    Egyébként állítólag olyan homokkal vannak ezek feltöltve, amiket 100 km-ről kellett odahordaniuk.
  • hihy
    Ezt olvasd már el légyszi: #349
    1600 tonnás kő--nem max 30 tonnás/illetve átlagban 2 tonnás/ érted??
  • hihy
    "De biztos, hogy volt valami külső segítségük."
    Ez a lényeg: "DE BIZTOS", tuti, 100%---basszus erre nem lehet mit reagálni, ez tömény hit
  • Zero 7th
    "én egyáltalán nem vagyok vallásos"
    vs.
    "a paleoasztronautikában nagyon hiszek"

Ufóhívő vagy, most vallottad be. Nem úgy formalizált vallás, mint a kereszténység, de vallás az. Vannak dogmáitok, prófétáitok, mártírjaitok, minden, ami egy igazi valláshoz kell.

" pont, hogy nem szó szerint értelmezem a mítoszokat, hanem úgy, mint félre értelmezett technológiát leíró történetek"

Nem ugyanarról beszélünk.
    Te azt elfogadod, hogy azok megtörtént események leírásai, ilyen szempontból szó szerint veszed.
    Én erre semmi okot nem látok.
    Az, hogy ezek után hogyan értelmezed a leírtakat, az egy másik kérdés, nem az, amiről én beszéltem.
    Én ezeket annak tekintem, aminek elsőre látszik: irodalomnak. Majd bizonyítékok fényében esetleg át lehet értékelni, de nem úgy, ahogy ti csináljátok, hogy előre eldöntöd mit keresel, és aztán persze azt meg is találod benne.

"az a baj, hogy rohadtul nincs benned semmi nyitottság"

Nem vagyok nyitott a hülyeségre, ezt jól látod.

" ha valaki mást "hisz" vagy vél igaznak "

Eredmény, vagy kifogás van?

"ez valami felsőbbrendű önérzet nálad"

Ezt gyakorlatiasságnak nevezik.
  • uwu420
    Nyugtass meg hogy igazából tudod miről beszéltem!
  • Zephyr Retiring
    Újabb 30 év és másként látod majd.
  • mester1987
    Zsidók. Pénzért hajtunk, ameddig ki nem nyírjuk egymást. Szeretet nincs. Az a mennyországban van, mert csodának számít.
    Mi van a halálon túl? Túl kíváncsi vagy, aki kíváncsi hamar megöregszik.
    Kik vagyunk? Majmok vagy ha jobban hangzik ősemberek maradványai, attól függ melyik tankönyvből tanultad.
  • Zephyr Retiring
    Igyekszem nem tettetni :)
  • uwu420
    Ne tetesd magad hülyébbnek mint amilyen vagy!
  • precision
    látom nem érted... én egyáltalán nem vagyok vallásos :) pont, hogy nem szó szerint értelmezem a mítoszokat, hanem úgy, mint félre értelmezett technológiát leíró történetek

nem kajálok be mindent amit elém tesznek, de a paleoasztronautikában nagyon hiszek

az a baj, hogy rohadtul nincs benned semmi nyitottság, ha valaki mást "hisz" vagy vél igaznak mint te, te azt élből idiótának tartod... ez valami felsőbbrendű önérzet nálad? na mindegy, nem is erről szól itt a dolog
  • Zero 7th
    Ahhoz fogadd is minden elismerésem, nekem az a tömény faszság már túl sok.
  • Zero 7th
    Végiggondoltam. Nem egyszer, nem most. Ugyanaz volt régen is, mint most: a hülyéknek közérthető, egyszerű, frappáns válaszokra van szükségük. A vallások és egyéb teremtésmítoszok ezt megadják.
    Ugyanazt az egy világot tapasztaljuk mindannyian, nyilvánvaló, hogy a sztorik hasonlóak lesznek. Az lenne a fura, ha nem azok lennének. Területenként eltérések viszont vannak. Az egyiptomiak afrikai állatoknak képzelték az isteneiket, a görögök európaiaknak, stb.
    Az ég mindenki számára elérhetetlen, a repülés mint koncepció nem új (madarak), és fura dolgok jönnek belőle (csapadék, villám, stb), nyilván oda képzelt el mindenki minden megmagyarázhatatlant.

Őszintén szólva éppen te vagy az, aki nem gondolkozik, csak benyal minden szart, amit elé tesznek.

"nagy a képzelőerőd? akkor miért csak azt hiszed el amit látsz?"

Éppen azért MERT nagy a képzelőerőm. Kinézem másból is. El tudom képzelni, hogy már sokezer éve is éltek élénk fantáziájú emberek. Te meg valamiért ezt nem tudod elképzelni, és ragaszkodsz ahhoz, hogy ami sztorikat anno egymásnak mesélgettek szórakozásból, az mind megtörtént eset. Ha valami földhözragadtság, akkor ez az.

Másik fele, hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz. NEM hiszek. Vagy eredményed van, vagy befogod a pofád, ez az életfilozófiám, ehhez tartom magam. Véleményem szerint ez az EGYETLEN tartható álláspont. Segget csinálni a szájából bárki tud.
  • immovable
    Rólam vett példát. Az én kitartásom az nwo-ban példaértékű.
  • precision
    na jó akkor nem is erőltetem :) azt állítod, hogy nagy a képzelőerőd, de bizonyítottan több ezer éve íródott szövegeket lemesézel és nem vagy hajlandó egy kicsit sem arra hogy végig gondold a dolgot

utolsó próba.... googlezz rá Énok könyvére
    a holt tengeri tekercsek egy része amit szándékosan nem raktak bele a Bibliába
    nagyon röviden, Énok arról beszél, hogy az égből leereszkedett "angyallal" repül, leírja hogy a horizont íves, és hogy a Föld gömb alakú és hogy rövid idő alatt mekkora távolságokat tesznek meg... és még sorolhatnánk

ne is válaszolj, kb. sejtem hogy mi lenne a válasz... :D nagy a képzelőerőd? akkor miért csak azt hiszed el amit látsz?
  • Zephyr Retiring
    Mármint a mikrométer mire való?
    Vasárnap kivételével napi szinten használom őket. Sokat és sokfélét.
    Ha ragaszkodsz hozzá, a mobilommal lefotózok pár mérőműszert neked.
    Hogy mire való? Természetesen mérésre. Mint minden mérőműszer.
    Ki hitte volna mi? :)

A leletekről.
    Mindenkinek javaslom elolvasásra a Tiltott Régészet könyvet. Magyarul is kiadták már. Az író egy magyar egyetemen is tartott beszámolót és előadást arról amiről írt.
    Miért is nem tud a világ minden előkerült leletről....stb..
    Szóval nagyon nem igaz, hogy figyelmen kívül hagyom a leletek nagy részét.
    Kérdés: miféle leletekről is van szó?
  • uwu420
    Elmúlt.
  • Zero 7th
    Na mi van, tegnap még azt mondtad, hogy unod már a hülyék oltogatását..? :P :D
  • uwu420
    Az a baj hogy nem tudod mi mire való.
    Amiket te itt komolyan veszel, az csak fantáziálás, szórakoztatásra van, nem tudomány. Nincs alátámasztva, bizonyítva, csak egy szép mese.
    A kereslet alakítja a kínálatot. Mivel sok a tanulatlan suttyó aki minden szart elhisz, és szeretné magát okosabbnak érezni mint amilyen valójában, ez a dolog is elment egy ilyen kiszolgáló irányba, de attól még a koncepció nem változott.
    Ha a leletek, és történelmi bizonyítékok elég nagy részét figyelmen kívül hagyod, a Trónok Harca is lehetne a történelmünk. Ugyan ezt játszod el, csak más témában. Elhiszem hogy jó érzés, de így kívülről elég röhejes ám.
  • Zero 7th
    Az ugye megvan, hogy ha elég elszánt és kitartó vagy, akkor akár körömmel meg az ujjad hegyével is lehet követ faragni?
  • uwu420
    Ezek ilyenek, ne várj tőle lehetetlent:)
  • Zephyr Retiring
    Elfogadom hawer. Én mindent elhiszek.
    A szkeptikus te vagy :)
  • Zephyr Retiring
    Idejük igen. Szerszámaik amivel ilyen pontosan dolgozhatsz, az nem.
    Vagy ha mégis volt, akkor honnét szerezték?
    Gondolom nem gyárakban gyártották. De akkor hol?
  • Zephyr Retiring
    1. Nézd már meg a kutatási videót. Addig miről is vitázol?
    2. Ez most beugratós kérdés? Létezik hát.