64
Eador - Master of the Broken World
-
#24 "mert mentésre nincs lehetőség"
höhh, és ha csak napi fél órát van időm játszani vele? -
balty #23 Kösz az infot ez hasznos volt. Még az érdekelne, hogy mivel lehet kerülni a lázadást a provinciákon, mivel lehet növelni a morált?
-
SaGa Jr #22 lammaer:
20-40 kör max akkor lesz egy terület felderítése teljes mértékben, ha az lakatlan volt eredetileg és 20%-ról vagy alacsonyabb értékről indult. Nekem eddig egyszer sem volt 20 kör sem egyik provincia teljes felderítése sem, igaz én ha kell simán bezavarok egy területre két hőst explore paranccsal. Úgy elég gyorsan végezni tudnak.
Ha gyorsan akarsz letudni pár pályát akkor ne is foglalkozz ilyesmivel, csak irány gyorsan az ellenfél azt zúzd le. Csak aztán ne csodálkozz ha gyengus kis hősöd vérszegény seregével nem lesz túl eredményes. ;)
Ha szeretnél időt hagyni magadnak a fejlődésre akkor az expert fokozatot ajánlom. Elesel néhány - indokolatlan - bonusztól de ugyanez az ellenfeledre is igaz lesz (gyakrabban fognak pusztulni a seregei és hősei a mindenféle seregek és szörny csapatok leverésével).
balty:
A wizard csak akkor az igazi ha dúskálsz kristályban. Az első 3 nehézségi szinten (expert alatt ami nagyjából a normál nehézség megfelelője ahol már nincsenek bónusz hegyek mindenre meg legyengített ellenfelek se találhatóak) ez persze adja magát mert van pénzből és kristályból dögivel már induláskor is, ám az igazán hatékony varázslatok azok sokszor nem lesznek megvehetőek scroll-on és így építkezés kell a megfelelő suliból.
Esetedben a nehézség miatt ugyan nem jön elő, de ne márt megjegyezni, hogy a gyógyító (jó jellemű katona) és a csonti (gonosz lény) nem passzol össze és kölcsönösen gyengíthetik egymást. Ha sokszor építesz csontikra az szépen negatív irányba tolja el a karaktered (ne ma hősöd, hanem az isteni entitás akit megszemélyesítesz) jellemét (a jellembe beleszámít az is hogy milyen és mekkora mennyiségű katonát/őrséget veszel/idézel egy adott pályán).
Ez nem gond ha a célkitűzés egy gonosz istenség megszemélyesítése aki majd élőholtakra, executioner és egyéb aljas meg hatékony katonákra épít (az assassin nagyon megéri ahogy majd a warlock is valami frenetikus lesz), ám ha szeretnél jóságos lényeket/katonákat is a seregeidbe akkor ez a nekromancia erőltetése és élőholtak idézgetése majd a jellemváltozás miatt idővel oda fog vezetni, hogy a csontik kapnak majd minimál bónuszt de a gyógyítók vagy bármely más jó jellemű katona/lény masszív minuszokat fog elszenvedni (gyengülnek a harci és speciális képességek így ebben az esetben a gyógyító képesség gonoszok jelenlétében, jelentősen lecsökken a morálja ami ugye 5 és az alatt további hátrányokat generál amellé, hogy egyre növekvő eséllyel fog menekülni/pánikolni/baráti egységet betámadni a parázó katona - csak hogy tetézzék a helyzet kellemetlen mivoltát egy gyilkolni kezdő egység mindennemű esetleges korábbi hátránya nullázódik a támadása idejére).
b type free:
A commander a tapasztalataim szerint igazán akkor tud erős lenni, ha sikerül találni neki egy combos zászlót (csak commander-ek és vegyes commander kasztúak használhatják fegyver helyett, jelentősen erősíti az egységeket minden zászló) és a mázli is kitartott mellette így magas leadership tulajdonság összejött neki.
Megmondom őszintén nálam ez commander-re még egyszer nem volt igaz, ám slayer/master slayer (warrior átképezve scout-tá 10-es szinten és marad ezen a vonalon 20-as szinten is, príma mérgezős támadásai vannak és mivel részben scout is így használhat íjakat de mivel warrior is így eleve magas a HP-ja és jók a fizikai védelmei) vagy épp adventurer (scout összeházasítása a warrior-ral, a legmagasabb kezdemény neki hozható össze így beelőz bárkit és bármit, ráadásként nagyon jól védett is) messze mindig magasabb leadership értéket generált így nekik volt több katonájuk mint egy velük azonos szintű abszolút commander-nek. Szóval én hanyagolom ezt a kasztot. Időnként, nagyobb pályákon azért befigyel egy vegyes kaszt (természetesen scout-ból hogy azért lődözzön) mert jó az ha valaki olcsóért tud fenntartani sereget és gyorsan mozog a térképen meg jól ostromol. -
#21 A Mágus is erős, de én még mindig a Scout-ra teszek. Több cuccot kaptam hozzá, 80-90 hp, magas kezdeményezés, spec esetén dupla lövés, átlövi a pályát...és ezért gyorsabb a haladás szvsz, mert ha beáldozod egy-két körre felderíteni, akkor pár kör alatt kinyit egy tartományt.
A Commander akkor tud erős lenni, ha betalálsz egy troll farmot mondjuk.. vagy más nagyon erős lényt, és akkor bevásárolsz lényekből...amúgy sem érdemes mindenkinek nekiesni, a commander-nél 4-5 magas rangú lény is lehet a seregben, és az lénytől függően nagyon erős tud lenni.
a boltokat is érdemes betámadni, de csak ha már nem kellenek, egyrészt mert elég erősek, másrészt ugye a javítás miatt...ha egymás mellett van több, akkor mehet a csata.
Az építkezésnél figyelni kell, nem lehet minden épületet felhúzni, ezt gondolom már mindenki tudja, de azért írom, tehát a hősválasztásnál ezt is figyelembe kell venni az elején.
ja, és a sárkányok azért kemények :)
-
balty #20 Én kettes nehézségi fokozaton játszom és nekem maximum csak egy területet volt időm felfedezni, ahol van a kastélyom és azt is csak azért, hogy erősítsem a főhősömet a talált helyek legyőzésével. De az utóbbi két térképemen, tiny pályán el sem jutottam ahhoz, hogy második hőst vegyek és ilyen 7-8-as szintig tudtam eljutni és már vettem is be az ellenfél kastélyát. Ez maximum 50 kőr lehetett, de gondolom ha nehezebb szinten játszol egyre jobban felértékelődik a terület felfedezése. -
lammaer #19 Srácok, nagyjából hány kör alatt illik/muszáj megcsinálni a kampány elején egy-egy shardot (avagy pályát, remélem jól használom a terminológiát)?
Nyilván nagyságrend érdekelne, úgye írva vagyon itt hogy "Szóval rush mehet ezerrel ha valaki szeretne az első pár shard-on gyorsan túljutni", cserébe ha mondjuk egy tartományt teljesen fel akarok fedezni, az akár 20-40 körig is eltarthat (sokszor csak 3%-ot fedez fel egy körben a hős).
Tudom hogy lehet skillezni a scoutot gyorsabb felfedezésre meg tárgyak is növelhetik a felfedezés ütemét, de alapesetről beszélek. Szóval az is RUSH ebben a játékban ha mondjuk 3 tartomány felfedezésével az elején eltöltök mondjuk 120 kört? :)
-
balty #18 Szerintem meg varázsló az egyik legerősebb karakter, mondjuk én még az elején tartok a játéknak kb .5-6 pályán vagyok túl második nehézségi fokozaton de eddig egyszer sem kellett csalódnom a mágusba, ha beválasztja az ember a nekromata tulajdonságot, akkor elég ütős lesz, így nem kell visszamenni feltölteni a sereget a kastélyba, mondjuk tény, hogy én a gyógyítón kívül nem nagyon használok más katonát a kastélyból, majd tiny és small-nál nagyobb pályákon fog kelleni tuti más is.
Egyszer választottam eddig scoutot egy tiny pályán nagyon jól ment vele, de hamar összefutottam az ellenséggel és nem tudtam hová terjeszkedni már és a drága hadsereg meg vitte a pénzemet pláne, hogy volt pár kitüntet egység a csaptomban így ők extra gázsiba kerültek Inkább itt újrakezdtem az egészet mágussal, mert a csontik csak 5 aranyat esznek… :). Ráadásul kezdésnél bekaptam alap varázslataként az impet. :)
Nem kell feltétlenül elveszíteni az adott térképet, nem csak 5 körre visszamenőleg van mentés, hanem van egy fő mentés, amit az adott térkép kiválasztása előtt ment el, szóval így bármikor újra lehet kezdeni az adott pályát .
-
SaGa Jr #17 Igazából ez elég könnyen ellenőrizhető, hiszen a kampány esetében egyszerre sok shard látszik és látható hogy azokkal milyen épületek lennének megszerezhetőek.
Én eddig nem tapasztaltam változást ezeknél akkor sem ha buktam egy földdarabot, a meglévő, még meg nem hódítottak mindegyikén ugyanazon épületek voltak továbbra is jutalomként feltüntetve (én eddig 2 alapszintű épületet buktam el vesztett shard miatt, amelyek közül aztán az egyiket végül egy jóval későbbi shard-on pluszban megleltem holott nem volt feltüntetve mint lehetséges jutalom - bár igazából nem is hiányoztak mert nem akartam azokra épülő dolgokat építeni).
Ezek alapján én azt mondanám, hogy ideiglenesen bukva lesz a dolog (mivel a program egy későbbi, még nem elérhető területen lehetővé teszi az ismételt megszerzést ahogy tapasztaltam), de ha az ember a játéka során küldözgeti szorgosan explore paranccsal felfedezgetni a hőseit, akkor nagyon gyorsan bezsákolódik minden épület tervrajza amit onnan szerezni lehetne így egy bukott shard nem fog problémát jelenteni. -
Nos #16 Szerintem:
Én úgy vettem észre, hogy nem bukod őket véglegesen. Ez nem is lehetséges, mert lehetetlenné tenné a magasabb szintűek felépítését. Tegyük fel, hogy A épület kell ahhoz, hogy felhúzd B, C, D épületeket. Akkor ha A-t buknád, később a ráépülőket sem tudnád felhúzni. Ehelyett a gép azt csinálja, hogy mindig, amikor új shardot választasz végignézi, hogy milyen épületeid vannak, és azok megléte esetén mik azok a következő épületek, amiket fel tudnál húzni, ha azok is meglennének. Na ezekből a következő lépcsőkből sorsolja neked a választható shardokon az új lehetőségeket. Úgy kell elképzelni, mintha falat építenél, ahol minden téglának megvan az adott helye. Ahogy épp a falad áll, bizonyos pontokra csak bizonyos téglák kerülhetnek. Na ezeket a téglákat (fejlesztéseket) sorsolja be. És ha buktál valamit, akkor az később újra bekerülhet. -
SaGa Jr #15 Elméletileg bukod őket, de ez nem biztos.
Amikor felderítesz egy adott shard-on provinciákban, úgy a romok és egyéb lelőhelyek takarításakor megkaphatod jutalomként az adott shard-ért járó épületeket (tulajdonképpen így válik elérhetővé játék közben is az adott shard-ért járó épületek mindegyike).
Ha megszerezted azokat onnantól már a tieid, függetlenül attól hogy bukod vagy nyered a shard-ot. Szóval explore-ra fel. :)
Elbukott shard esetén ami biztos, hogy az általa termelendő astral point-okat és az esetleges egyedi előnyeit (mint például astral pontért vehető egység/őrség/épület csata előtt) garantáltan bukod.
Emellett előfordulhat későbbi shard-on, hogy berakja a program jutalomként (akár romból akár shard jutalomként) egy korábban elveszett épület terveit. -
lammaer #14 No, akkor egy gyors kérdés: tegyük fel hogy kampányban elbukok egy shardot - akkor az ott rewardként megkapható egységet/épületet permanensen el is buktam abban a kampányban?
Vagy később az még újra előjöhet?
(nem vagyok kibékülve ezzel az egy esélyed van, ha nem sikerül megszívtad móddal :D Mondjuk valahol jó, mert más játékokban meg kényszeriteni kell magam hogy ne save/loadoljak állandóan - hála istennek mostmár ez egyre jobban megy, de azért itt az Eadorban azért minimum a shardok közti mentést tudnám értékelni :) ) -
lammaer #13 Tudtam én ha kimondom a neved megjelensz :D -
SaGa Jr #12 Nem kell szólni, megtaláltam én magamtól is (lusta voltam hogy én indítsak neki egy topikot, szóval köszönet a témáért Agaba72-nek) . :)
Mindkét verziója a játéknak nagyon jó, bár én még mindig inkább a korábbi, Genesis-t választom mint az újat.
A fő különbség igazából, hogy a Genesis az még rajzolt grafikás, kis gépigényű és némileg nagyobb a nehézség benne mint a Masters of the Broken Wolrld esetében (meg könnyebben modolható és vannak hozzá egész jó kis modok, igaz a legtöbbjük oroszul, bár a legnagyobbnak már jó ideje készül az angol verziója).
Apróbb különbségből akad azért pár, amik a játékosok visszajelzéseire épülve került be. Például ilyen a 3D-sített MotBW verzióban, hogy lehet egy hősnél kétféle fegyver összeállítás és egy gombnyomásra válthat rá a harc közben (ez nincs meg a Genesis-ben), a nehézségek visszafogottabbak és az AI is mérsékeltebb lett (igazán csak magasabb nehézségen jön ki a különbség, alacsony nehézségen nem).
A játék tényleg nehéz, de szándékosan az.
Egyszerűen muszáj benne előre tervezni, nem működik a megszokott lébecolós megoldás ami a többi TBS-t jellemzi. Bár lehet és a kampány során a kései pályákon kell is, hogy kigyúrja a birodalmát az ember, de a kezdeti tiny és small pályákon pár körön belül a játékos nyakán van az ellenfél (ennek oka hogy ezek a pályák nagyon kicsik, valami 8-10 mező választja el a két játékost egymástól). Szóval rush mehet ezerrel ha valaki szeretne az első pár shard-on gyorsan túljutni, ám ekkor is kell költeni az építkezésekre és fejlesztésre. Rush-hoz elengedhetetlen a 2 hős. Az egyik megy előre és foglalja a provinciákat illetve majd megakasztja az ellent, a másik meg felderít és pénzt szerez ezáltal, illetve majd mint utánpótlás futár dolgozik az első hős alá. Utóbbi szerepkörbe egyértelműen a scout való, bár nyomulósnak sem utolsó. Lényegében ez a kaszt szükségtelenné teszi az összes többit, mert ha netán szeretne valaki egy commander-t akkor 10-es szinten egyszerűen beválasztja azt az irányt a scout hősének és fejlődik abban az irányban, több katonát használva, vagy éppen átmehet harcosba (ez lenne az adventurer ág ami iszonyat erős, mert ez adja a legmagasabb kezdeményű, legjobban felcuccolható kombinációt, bár a warrior-ból slayer sem rossz mert az meg minden támadásával mérgezni fog). A commander és a wizard tulajdonképpen felesleges is. Előbbi túl gyenge még akkor is ha sok katonája van (nincs rá biztosíték hogy maximumot eléri az általa használható egységek száma, mert a tulajdonságok minden szintlépésnél véletlenszerűen nőnek és így lehet, hogy a csúcs commander kevesebb bakát tud majd csak irányítani mint egy azonos szintű nem commander karakter akinek viszont magasabb a leadership tulajdonsága), utóbbi meg semmit nem ér ha nincs jó sok kristály és rengeteg megtanult varázslat (amihez egy halom scroll megvétele vagy varázsló sulik felhúzása szükséges) betárazva.
A nehézségről pár szó ami fontos információ lehet mindenkinek. Más játékokkal ellentétben itt a nehézség nem csak a játékosra, de az AI-ra is érvényesül. Az alacsonyabb nehézségi fokozatok nagyobb cash mennyiséget, nagyobb alap bevételt, gyengébb semleges csapatokat (amiket se nem a játékos, se nem az ellenfelei irányítanak, tehát szörnyek, kalandorok, őrségek és a többiek), gyorsabb fejlődést biztosít mind a játékosnak mind az AI-nak, továbbá jóval nagyobb mennyiségű provincia megléte után üti csak fel fejét a korrupció. Namost ha több a dellája az AI-nak akkor azt mocskosul ki is fogja használni az alacsonyabb fokozatokon, bár ilyenkor kicsit visszafogottabban játszik, nem rombol azonnal előre, hanem pár kört azért felderítéssel is eltölt meg odafigyelget a provinciáira is (későbbiekben tesz magasról a lázongókra meg a felderítésre, csak terjeszkedik agresszívan és a hőseit tápolja ezerrel, hogy mihamarabb a játékosnak ronthasson).
Szóval míg egyrészről kecsegtető lehet az alacsonyabb nehézségeken való játék, azon keresztül nem tudja kitapasztalni a gépi ellenfél habitusát a játékos, mert ahogy növekszik a nehézség és csökken mindenki számára a pénzmag és az egyéb dolgok, úgy alakul át teljesen az AI taktikája és szokásai is. Lényegében olyan, mint ha minden nehézséggel egy új játékot kapott volna a pénzéért az egyszeri játékos. -
#11 Én már leálltam a Genesis-ről, az első verziókban voltak problémák, befejezhetetlen csaták pl. De jelenleg minden sima..
..jeleneleg már csak a MotBW-t játszom.
a történések tényleg jók remélem több és másabb is jön idővel.
Nehéznek meg eleinte nehéz, és párszor újra kell kezdeni mint minden jó játékot :)
az első pár világdarabra szvsz Scout a legjobb, aztán már bármelyik. Érdemes nézni-elemzni a tartományokat, melyik mennyi pénzt hoz, mennyire érdemes megtartani...vagy például ahol bolt van, ott is lehet felszerelést javítani. A küldetések és a tartományok teljes felfedezése eszi az időt, csak megszállottaknak ajánlott :)
Főleg ha az ellen már a 20. körtől be van szorítva erős patrol-l védett tartományok közé, akkor kell kitartás, hogy végigcsináld 100%-ra. -
lammaer #10 Szólok Ságának hogy itt van a topik, azt majd jól telefloodolja hasznos morzsákkal :) -
Agaba72 #9 Nos igen.
Saga hívta fel rá a figyelmemet ami után el kezdtem nyomozni a neten. Többnyire csak semmit mondó és néha lehúzós cikkeket találtam, majd rátaláltam a cikkedre ami meggyőzött és meg is vettem. Nem bántam meg kicsit sem. Évek (soksok) óta vártam már valami igazán ütőset, de ez még a várakozásomat is felül múlja. (de most tök komolyan ez a játék istencsászár [#nevetes1, mondom ezt úgy, hogy a c64-s king's bounty óta falom a tbs-eket, homm, panzer general stb.)
-
#8 köszi, engem érdekel a cucc, jó volt olvasni a cikket -
lammaer #7 Hát, én "virágboltos" vagyok, és emiatt sajnos nem nagyon látom megjelenni a frissebb tapaszokat.... -
ratgab #6 Hátha valakit érdekel:
Meglátásaim az Eador Master of the Broken World-ről -
Agaba72 #5 Ez az iron man mód szerűség nekem bejön.
Az a 10-12 oldalnyi infó jól jönne, mondjuk nagyon élvezem a játék "felfedezését".
A külföldi fórumokat olvasva, azt látom, hogy a veterán genesis rajongók fanyalognak a bugok miatt de akik most ismerik meg azok odáig vannak meg vissza (én is ).
Úgy tűnik, hogy nagyon ráfeküdtek a javításra (tegnap is kijött egy tapasz), mert amit olvasok panaszokat áprilisi hozzászólásokban, mára már jó részük rendesen működik. -
lammaer #4 Priviben azóta is beszégettünk a játékról Sagaval, nyomott vagy 10-12 oldalnyi infót róla.
Mindenképpen nagyon érdekes a cucc, viszont igen nehéz (legalábbis ami a kampányt illeti), eléggé megtorolja az AI ha csak egy kicsit nem figyelsz vagy nem tudod mit kell csinálni. Ami azért gáz, mert mentésre nincs lehetőség (max 1 kört lehet visszalépni), és ha a kampányban elbuksz egy pályát (shard) akkor azt nem lehet újrapróbálni. Ez mondjuk elég kemény dolog, lényegében Iron Man mód az alap.
Bár a játékon belül nagyon jó a dokumentáció (mindenről van benne infó), a neten nem nagyon találtam semmi segédletet/guideot hozzá, legalábbis angol nyelvterületen. Oroszul találtam egy két fórumot, majd gugli translateolok.
Ja, és Saga javaslatára, a jól kiforrott Eador:Genesis-t tolom. A rajzolt grafika nem csúnya, Win7en is fut jól, és elméletileg sokkal bugmentesebb mint a Broken World - ami ráadásul elvben azon kívül hogy 3ds, semmiben sem különbözik.
Most amúgy egy sima singleplayer meccset játszok, easy AI-k ellen, hogy pontosan képben legyek mielőtt újra belevágok a kampányba. -
Agaba72 #3 Az s lemaradt.
Eador Masters of the Broken World.
Harmadjára csak sikerült........... -
Agaba72 #2 Most nézem, hogy a címből nem derül ki a játék teljes neve.
Eador Master of the Broken World. -
Agaba72 #1 Sziasztok.
Úgy gondolom megér egy külön topikot ez játék.
Az űrstratégiák topikban írt róla pár sort SaGa Jr, így találtam rá. (Szerintem a TBS-k új királya de ez teljesen szubjektív vélemény a részemről.)
A játék nem rég jelent meg, egy már meglévő játék (Eador-Genesis) grafikailag és technikailag feljavított változata.
Pár szó a játékról.
Nagyon komplex, sokféle játék elemet remekül ötvöző három szinten folyó stratégia. Az, hogy három szinten megy a móka már eleve egyedivé teszi, nem ismerek hasonlót.
A legfelső szinten választhatjuk ki, hogy melyik világot (világ darabot =shardot) támadjuk meg. Ha sikerrel járunk akkor az adott világ bónuszaival (ha nyerünk akkor kapjuk meg ) mehetünk a következő világ meghódítására, ha nem sikerül akkor csak el telt egy kör eredménytelenül de nem veszítünk. Körönként kapunk mannát amiből fedezhetjük a megszerzett bónuszok költségeit. Megtehetjük , hogy semmit se csinálunk csak end turn, hogy több mannánk legyen.
A második szint a megtámadott világ térképe. Ez tartományokra van osztva, egy vagy több ellenféllel. Akkor nyerünk, ha minden ellenséges istenség(?) (az ellenünk játszó gépi ellenfelek) fő tartományát lenyomtuk.
A harmadik szint, a csata térkép ami leginkább a King's bountyra vagy herosra (HOMM) hasonlít.
A hőseink és a katonáink is kapnak tapasztalati pontot amivel fejlődnek, szintet ugranak. (ez meg a disciplesre hajaz kicsit).
Az egész játék célja, hogy a világokat egyesítsük, uralmunk alatt, amit végig kísér egy történet is, igen sokféle befejezéssel ami a karmánktól függ. Van pozitív karma és van negatív karma amit a játékban meghozott döntéseink szerint kapunk. Ezek egy része egyértelmű, mivel a program tájékoztat róla (ha pl. rablótanyát építünk, hogy tolvajokat toborozzunk akkor az épület mellett jelezve van, hogy ez bizony -2 karma pontot eredményez, míg ha lovagokat képzünk akkor az +2-t ). Egy másik részük viszont rejtett. Nos eddig a játék nálam csak egy nagyon jó, nagyon komplex, nagyon sok variánst tartalmazó stratégia lett volna de ettől a karmás, kalandozós résztől válik szinte zseniálissá még ha játék megnyerésére nincs is nagy hatása de a történet befejésére viszont igen. (valahol azt olvastam , hogy 14 féle befejezés van a karmánktól függően ). Szóval vannak döntések amiknek nem látjuk a karmikus vonzatát (nincs oda írva). Egy példa: hírt kapunk, hogy az egyik tartományunkba rabszolga kereskedők érkeztek aki szüzeket vennének tölünk. Adhatunk nekik ami sok pénzt jelent de a tartomány elégedettsége csökken (hosszú távon kevesebb adó bevétel és lázadás veszély) ÉS rejtet módon kapunk (gondolom) negatív karmát. Vagy el is kergethetjük őket, vagy ki is végezhetjük őket......fogalmam sincs melyik milyen és mennyi karmát ad . Szerintem zseniális. Az ilyen véletlenszerű eseményből meg rengeteg van.
A csata is sokkal összetettebb mint a hasonló játékokban (a szokásos dolgok mint a hp, attack, deff stb mellett van még stamina ami ha elfogy pihennie kell a katonának legalább 1 körig, van morál ami ha 0 menekülni kezd stb.)
Mindenhol azt írják, hogy kezdőknek nem ajánlott mert nagyon bonyolult ami szerintem csak részben igaz (jó , hogy bonyolult) mert ha valaki figyelmesen végig tolja a tutorialt és utána sem kapkod, szépen beletanul. Hét nehézségi szint van ahol az elsőn szerintem mindenki sikert érhet el, de a legnehezebb szinteken már nagyon előre kell tervezni és nagyon ismerni kell minden apró összefüggést.
Rengeteget lehetne még írni róla de kb. ennyi mert így is túl hosszúnak érzem már.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Feador.com%2Fen%2Fpage3.html
Itt igen sok információ van a játékról.
A játékot hetente javítják, nálam alig volt már bug és egyszer sem fagyott.