28
  • fergusonpapa
    #28
    Örülök, használd egészséggel :)

    donceleger : aham..
  • Johnye840
    #27
    Senki nem mondta, hogy nincs ennél jobb....nekem is volt androidom, nem jött be...úgy döntöttem, hogy végig próbálom az összeset aztán amelyik legjobban beválik, annál maradok. Egyenlőre a wp tökéletesen kielégíti az igényeimet :)
  • donceleger8
    #26
    Akkor még nem volt wp8, a wp7 meg nem is volt ilyen jó. Egyébként a Symbian is használható mind a mai napig, nem azért cseréltem le mert elromlott a telefonom, hanem azért mert lejárt a hűségem és válthattam.
    Eleinte Elgondolkoztam egy androidos teló beszerzésén, konkrétan a Sony z lett volna, de mégis a Lumia 920 mellett döntöttem.
    Minden bizonnyal a wp8 miatt, amit egyébként már az asztali gépemen is használok, valamint van Xbox 360-am is, és arra gondoltam, hogy a smartglass progival szépen kapcsolatot tudok teremteni mindhárom eszköz között. És ez így is van.
    Fervusonpapa hiába hiszi azt, hogy csak a Nokiáról tudok véleményt mondani, ez nem így van. Munkámból adódóan sok telefon megfordul a kezem között, és bizony ki is használom a lehetőséget egy kis nyomkodáshoz. Ezek alapján mondom azt, meg a családban tapasztaltak alapján - itt megtalálható Galaxy s2, Galaxy s advance, Sony xperia mini, Galaxy s3 mini, illetve a környezetemben iphone és Galaxy s3 is, és ezeket nyomkodom is - hogy jobb a wp8-as teló. És Hozzáteszem, hogy nekem, nehogy valaki belekössön.
    Ahogy Mások is írtak, az android menüje egy nagy összevisszaság, ömlesztve vannak az ikonok, szinte semmit sem lehet megtalálni. Számomra idegesítő, ha nem tudok valamit azonnal megtalálni. Ebből a szempontból a wp8 egyszerűsége nekem jó választásnak bizonyult. Ami nagyon kell azt csempében kiteszem, ráadásul elő csempe így értesítés sem kell mert azonnal látható ha valami történt, a menüben meg abc sorrendben vannak az alkalmazások.
    Letisztult, egyszerű, felhasználóbarát. Szerintem.
    Sokan ezt a játéktelefon formát tartják a legszebbnek már az N9 óta. Persze nem mindegyik Lumia pont így néz ki, de a 920 pl igen és ez nekem nagyon tetszik.
    De ez egyéni megítélés, de ha játéktelefonozunk, akkor az s3 inkább az, a felsőkategóriás mivolta melletti pocsék anyaghasználat miatt.
    Ami meg az árát illeti, tudom hogy a kártyafüggetlen ár számít, de én szolgáltatónál 110k-ért vettem a 920-at, míg pl az s3 ugyanilyen dijcsomagban még most is 120k. Ezek alapján nem tudom melyik a túlárazott, és akkor még a Nokia only szolgáltatásokat meg sem említettem. Ugye van a korlátlan és nagyon jól működő navigáció. Említhetném az innovatív fejlesztéseket is, mint pl optikai stabilizátor, aminek tényleg van haszna. Minap mentünk hazafelé a boltból, kezemben egy nehéz táska és pont le kellett fényképezni valamit. Szabad kezemmel elővettem a telót és lőttem. Szép éles kép lett, amit mással adott körülmények között nem biztos hogy meg tudtam volna csinálni. Kamerázás közben is nagy szerepe van a stabilizátornak, aminek szintén nagy hasznát vettem már.
    Személyes szerint ezeknek sokkal jobban tudok örülni, mint mondjuk a 100. haszontalan alkalmazásnak. Persze az áruház kínálata nem ér fel az androidéval, de a legfontosabb alkalmazások itt is megtalálhatók és folyamatosan bővül.
    Többnyire ezek győztek meg és a napi használat során azt tapasztalom, hogy nem bántam meg. Sőt, napról napra jobban tetszik.
  • fergusonpapa
    #25
    Ez egy informatikai magazin nem a nők lapja, mi a szarról beszéljek? Ne égesd már magad. Szememben ugyanolyan ember és azt használ amit akar, ezt irtam lejjebb is de az ilyen : Ennél jobb nincs telefon véleményekre és elvakultságokra reagálok ahogy mindenki más..
  • Johnye840
    #24
    És ez most kit érdekel? :) de komolyan....miért nem lehet azt elfogadni, hogy valakinek ez tetszik? A te szemedbe az már nem ember? Vagy most te ettől jobban érzed magad? Nem értelek, de tényleg. Tárgyakról beszélgetünk. Valakinek ez tetszik, valakinek az. Nem vagyunk egyformák. Nem kéne a ló tulsó oldalára esni
  • fergusonpapa
    #23
    Inkább arról kéne beszélni, ha annyira jó miért van az hogy a nokiának több a bevétele az olcsóbb telókból még mindig mint ezekből a játéktelefonokból? Évi 3-4 millio darab elég silány eredmény. Más gyártóknál (nem feltétlen apple) csak 1 terméket visznek el ennyien.. :)
  • Johnye840
    #22
    ki lehet választani, hogy milyen ikont szeretnél például a hívás csempe helyére rakni. 3-4 féle ikonból lehet választani. Amúgy nem olyan bonyolult a menüje, 1-2 nap alatt megszokod. Nekem is fura volt android után, de meglepően gördülékeny az egész. Amúgy a lumia család pont, hogy nagyon jól el van találva. Az ashát kár is említened, mert valóban katasztrófa....nem is értem, hogy azt minek kell eröltetni
  • csimmasz
    #21
    Na ez már valami, egyebként mire?
    Ugyértem vannak valami témák vagy csak valami egyszerű dolgot képzeljek el?
    Szerintem ha nem ilyen erőszakosan próbálja az MS minden fronton erőltetni a csempéket az eladásokban is meglátszott volna.
    Volt windowsos telefonom, meg a navimon is win van, lehet elgondolkoztam volna az uj windowsos telókon is ha nem lett volna a sok szopatás már a win mo 7 nél is.
    Kipróbáltam talán a lumiát de a csempéken kívül nekem a menüje sem jött be, olyan komplikáltnak tűnt, semmit nem ott találtam ahol reméltem.
    A Nokia pedig valami katasztrófa milyen telefonokat csinál mostanában.

    Nagyon megbántam az új asha 300 at, valami beteg elme tervezte a menüjét, a wifi hiánya meg nonsens, pedig az elödben ottvan.

  • Johnye840
    #20
    Le lehet már cserélni a csempéket....nemrég jött ki egy ilyen alkalmazás, tehát akinek nem tetszik a csempe, az le tudja cserélni
  • asysoft
    #19
    Nézd meg, mire válaszoltam. Azt állította csimmasz fórumtárs, hogy az Android 2 magon is gördülékenyen elfut. Tény, hogy a robotos rendszer nyújtja mind a fejlesztők, mint a felhasználók számára a legnagyobb szabadságot, tény, hogy feature-ök tekintetében általában többet nyújt, mint a többiek, tény, hogy ennek a kezelőfelülete a legrugalmasabban testre szabható, de érzékelhető teljesítmény szempontjából bizony nem ez a helyzet, egyszerűen amiatt, mert fejlesztése során nem ez volt a prioritás. Az, hogy számodra ennek nincs jelentősége, teljesen érthető, de mindannyiunknak más igényei vannak, értelmes emberek vagyunk, mindenki döntsön saját prioritásainak megfelelően. Én pl el tudom fogadni a rendszer bizonyos korlátozásait, ha cserébe olyan dolgokban erős, ami számomra fontos - ilyen pl a gyors, energiatakarékos működés, vagy a folyamatos hibajavítás lehetősége.
    Az, hogy az Android népszerűségét kizárólag a nyitottságának köszönhetné, szerintem nem feltétlenül helyes következtetés. Egyrészt jóval több - és olcsóbb! - androidos eszköz kapható, mint a többi OS-t futtató, és emiatt is nagyobb a valószínűsége annak, hogy aki trendi érintős telefont vesz, az ennél a rendszernél fog kikötni, azaz nem annyira tudatos a választás. Egyik - természetesen hölgy:) - másodunokatestvérem pl nagyot nézett, mikor megtudta tőlem, hogy a több mint fél éve birtokolt Xperia Mini Projára tud hívásblokkolót letölteni, illetve, hogy egyáltalán lehet alkalmazásokat telepíteni rá. És nem ő az egyetlen ilyen a környezetemben... Aztán még ott van az ironikus módon rendszer egyik hátrányából - nagy teljesítményigény - előnyt kovácsoló számháború lehetőségének kihasználása, hisz a több ugye mindig csak jobb lehet:) Bár végül is, ez betudható a rugalmas HW támogatásnak.
  • csimmasz
    #18
    Kiváncsi lennék ha az összes Droidos szolgáltatást elindítanánk egy Wp, iOS, BB -n lenne e akadás, ha mind jobb lenne mint a droid én lennék az első aki elismerném a droid ezen hiányosságát.
    Főleg mivel kitudja a következő telóm nem e BB lesz e, vagy más.
  • ppista
    #17
    Az Ms csak ezzel az akadozásmentességgel (mondjuk simán megdöccen az is) tud kampányolni a WP mellett, mert minden másban bizony jobb a droid.
    Ja, és tényleg elég gáz anyatigrisként védeni ezeket a cégeket és annak termékeit.
  • csimmasz
    #16
    Egyik rendszert sem kell védeni, nem családtag!

    A Droidnak kell az erős proci ezen kár vitatkozni, de meg kell nézni mit tud ezért cserébe.
    Laggolás, én nem tapasztalom pedig csak egy középkategóriás telóm van, néha idegesít az, hogy annak ellenére, hogy hallom a hangot hogy beírtam egy betüt mégsem irja be mindíg a karaktert.

    Van néha egy kis megtorpanás főleg a böngésző használatánál ami vagy droid vagy a net miatti kiesés.
    Nem hinném, hogy van olyan rendszer aminél soha nem fordul elő semmi hasonló.
    Szeretem a droidot? igen.
    Lecserélném másra ha az jobb lenne? Simán.
    Ha valaki érzelmi alapon viszonyul egy használati tárgyhoz, az egy szánalmas idióta.

    Nekem a Bada is bejött, szerettem de a legfontosabb programok nem lettek megoldva rajta ezért lemaradt a többi nagy névtől.

    A wp is lehet jólenne nekem ha azokat a gusztustalan csempéket le lehetne cserélni és nem olyan idióta menüje lenne.

    Szóval lehet egymástz köpködni meg okoskodni de ezek csak telefonok amit holnap lecserélünk valami másra, és?
  • tomboy013
    #15
    Ha olyan kicsi a rendszerigénye a tile-oknak, hogy azért nem akad a rendszer akkor miért van az hogy androidon a WP launcher úgy laggol mint állat? =D Jó tudom ezt is biztos meg fogja magyarázni valamelyik droid guru mint ahogy próbálkoznak itt lentebb minden baromsággal..... Lehet itt magyarázkodni de az a helyzet hogy a WP stabilabb, gördülékenyebb is mint a droid és ez tény. A kutyát nem érdekli hogy miért, ennyi a lényeg hogy jobban használható. Itt nem hívőségről van szó, hanem arról hogy melyik rendszer bassza fel kevésbé az agyam átlag használat mellett. Jelentem a WP felhasználóbarátabb rendszer, sokkal! Azért mert kevesebbet adnak el belőle mint droidból még nem biztos hogy rosszabb, sőt... Az ízlésficamról meg nem nagyon beszéljetek itt, mert mikor belépsz a menübe és ömlesztve van egy rakás ikon az aztán nagyon ízléses a droidnál. A Nokia csőddel meg ne nevettessétek már ki magatokat...
  • dyra
    #14
    Akad? És akkor mi van? Akkor is messze a legszabadabb rendszer mint gyártó és felhasználói oldalról. Az embereknek meg ez kell. Lásd az eladási statisztikákat. A Nokia meg lelkesen pisál a széllel szembe. Olyan mintha egy PC gyártó csak és kizárólag Ubuntuval hozna ki OS-T. Kitalálhatod annak mi lenne a vége.
  • fergusonpapa
    #13
    Bement a T mobilba , rámosolygott az eladó és mostantól wp hívő :D

    Egyébként ha nem animál akkor amit mondtam igaz, ha igen se hiszem nagy erőforrás kel hozzá :)
  • asysoft
    #12
    "Az android remekül elfut gördülékenyen 2 magon is."
    Szerintem nem teljesen ugyanazt értitek/értjük a gördülékenység alatt. Nézz meg egy iPhone5-t, vagy bármelyik Windows Phone-t, azok gördülékenyek. Android eszközből még nem láttam olyat, ami fél perc nyomogatás után ne akadozott volna egyszer-kétszer, pedig GS4 (amely annak ellenére, hogy kb ugyanúgy néz ki, mint a 3, furcsa módon egész megkapó lett) és Xperia Z is volt a kezem között. Elvileg szerdán érkezik meg a Nexus 4-em, kíváncsi leszek, az hogy fog teljesíteni, mert ugye máshol mindig rá lehet fogni az ócska gyártói rendszerekre:)
    OS felülete ízlés kérdése, nekem speciel bejön a flat design, hipermodern érzetet kelt az egész. Készülékekből is bejön a színes - Lumia 800-am is cián színű volt:) - de ha te jobb szereted a konzervatív megjelenést, bármikor választhatsz feketét vagy fehéret, csak mellette több lehetőséged van.

    donceleger8:
    Jól rémlik, hogy pár évvel ezelőtt még te is azt harsogtad, hogy a WP-vel eljön a vég a Nokia számára, és hogy Symbian-nal kellett volna maradniuk? Mi változtatta meg a véleményed? Komolyan.

    fergusonpapa:
    még jó hogy nem akad egy 16 színt használó telefon :D (de sajna még igy is szokott) :DD
    Szerinted egy számítógépnek számít, hogy az általa kirajzolt 24 bites bittérkép 6 vagy 24 millió színt használ? Ráadásul a WP tile-jai animálódnak a többi rendszer ikonjaival ellentétben...
  • dyra
    #11
    Hát mert aztán a Samsung WP8-as vagy a Nokia WP8-as telója nagyon megkülönböztethető. Főleg, hogy teljesen ugyanaz a felhasználói felület. Ha valahol nulla egyediség van az épp a WP8 platform.
  • fergusonpapa
    #10
    Szép vélemények attól akinek csak nokiája volt. Pl nincs másnak jobb kamerája stb. hol vannak a tesztek az eredmények a TÉNYEK? Ezek puszta vélemények amiket elfogultan mondasz ki de úgy mint ha tények lenének : Röhejes.

    Kedvencem hogy nem olyan rég azt mondtam n8 böven elég és ver minden telefont minek másik neked az jó jobb mint az ándroiííd és az epől.

    Elmondom mi a wintelefonban a szar úgy hogy 2hétig nálam volt egy.A csempét nem mondom mert izlésficama bárkinek olyan amilyen de :

    - kevés alkalmazás, és szoftver támogatás RÉMES (az okés hogy alapvető appok megvannak de ne csak azt használjam már amit elém basznak..) Ha megjelenik valami várhatóan utoljára lesz winre (1-2 licencelt hypeolt játékot leszámitva)

    - még jó hogy nem akad egy 16 színt használó telefon :D (de sajna még igy is szokott) :DD

    - kinézete? mint egy játék telefon, vagy legó darab.

    - kurva drága és tulárazott..

    hirtelen ennyi :) Másik és legnagyobb még hogy nem hallgatnak a véleményekre és ez kurva szar üzletpolitika
  • csimmasz
    #9
    Veled mivan, bekávéztál?
    Az rendben van,hogy te Nokia drukker vagy, valami B közép keményma, de butaságot hordassz össze vissza.
    Az android remekül elfut gördülékenyen 2 magon is.
    Biztos jól ismered a komkurenciát mind a 3 másik játékost hiszen egy Nokiáról váltottál.
    A win ről inkább ne is beséljünk arról a szines vacakról amihez választhatsz szines lumiát, hurrá mint valami játék telefon a Barbi és Ken kollekcióból.
    A samsung műanyag hátlapját sokan szídják, sajnos az én L9 em en is olyan a hátlap és azon kívül hogy nem karcolódik ész a recés volta miatt nem csúszik tényleg nem egy szépség, mondjuk én tokban hordom ugyhogy nemlátszik.
  • donceleger8
    #8
    Nagyon is jó cég, kifejezetten örvendetes hogy nem azt a bugos, optimalizálatlan fos android rendszert erőltetik, aminek gördülékeny működéséhez még a 4 mag is kevés. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam az androidról.
    Nokia N8-ról váltottam, eleinte gondolkoztam mi legyen, de aztán megvettem a Lumia 920-at. Most már eleget használtam ahhoz, hogy ki merjem jelenteni, hogy nagyon jó. Minden megvan benne, ami kell egy mobiltelefon használatához, sőr azon felül teljesít, pl az ingyenes és kiváló navigáció, a kamera - noha nem ez az elsődleges szempont, mert fényképezésre ott a bridge gépem, de azért néha jól jön, ellenben a videózás a full hd-ban az optikai stabilizátorral, az köröket ver bármelyik más telefonra.
    Külön kamerát vegyen az, aki zoomolni is akar, a többieknek több, mint kielégítő a telefon tudása.
    És még a rendszerről nem is beszéltem. Kifejezetten kellemes használat jellemzi, asszony androidos telefonja mellett ezt bőven tapasztalhatták. Egyszerű, letisztult és nagyon stabil. Egyszersem fagyott, nem akadt. Ezt csinálja meg egy androidos teló, elég lesz csak 4-5 napig, azt hiszem az is igazi kihívás neki.
    Nagyon is jó úton halad a Nokia, a tervezők is odafigyelnek, hogy egyedit alkossanak, gyönyörű Telefonok ezek és minőségi, nem úgy mint pl a Samu csucsmodellje az s3 és hamarosan az utód s4, ami egyébként ugyanúgy néz ki, grat a tervezőnek, és műanyag vacak a háta.
    Szerintem elég sokan veszik és sikeres ez a vonal, csak így tovább.
  • fergusonpapa
    #7
    dolgozókon kívül ki más vesz ilyet?!
  • dyra
    #6
    Lelkesen cumiztatják magukat ezzel a lesajnált WP8-al. Csak tudnám mire számítanak? Idióta cég. Gógyi kellene, hogy észrevegyék mint akarnak az emberek. Androiddal szépen visszatudnának jönni még most is.
  • randomly
    #5
    És még ha dátum is lesz újra, na az lesz ám a kánaán ...
  • gosub
    #4
    lezárt képernyőnél óra, FM rádió! aztamindenit, tarolni fognak, ilyen senkinek sem volt még. fejlesztés a javából!
  • constellus
    #3
    ha kameránzni akarok akkor kamerát veszek nem?..(válasz a videóra..)
  • Johnye840
    #2
    Ezt harsogjátok már 4-5 éve....ahoz képest jól megvannak :D
  • DrFantastikus
    #1
    a NOKIA mar a koporsojaba fekszik ! mer' megerdemli._