Megint magyar warezelők miatt szívnak moziba járók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kellõképp hangot adtam az ottani biztonsági fõnöknek, hogy még egy SD felbontást is alig elérõ 6 éves fényképezõgépet miért vesznek el:
1. nem hívták fel a jegyvásárláskor a figyelmet eme akcióra,
2. 3D-s filmnél hiába is készítenék felvételt, az semmire nem jó, nemrt utólag nem lehet belõle visszanyerni a 3D-t
3. egy max. 600 x 800-as felbontású videóval mit lehet kezdeni?
4. bármilyen 2 évesnél fiatalabb mobillal lehet HD felvételeket készíteni.
Bizonyára a külföldi tulaj fele kellett mutatni, hogy valamit tesznek a CAM-os felvételek elkészítése ellen.
Az oké, hogy ha valaki nagyon rá van kattanva, akkor fél év csúszás már kiakasztja, na de egy hét?
Annál többet meg nem igen mernek csúszni a stúdiók, mert akkor az is megnézi warezban, aki amúgy megvette volna a mozijegyet.
A minõségrõl: a magyar mozikban már eleve botrányszar minõségben vetítik a filmeket. Belsõs forrásból tudom, hogy itthon egyetlen moziban sem végeznek színkalibrációt, sokszor még a projektorok üzembe helyezésekor sem, pedig kb. 100 vetített óránként kötelezõ lenne.
A projektorok kb. 30%-os fényerõvel mennek, néha 2 helyett csak 1 lámpával, mert a szarrágó multiplexek spórolnak a projektor lámpákon. Többek között ezért nézhetetlenek Magyarországon a 3D-s filmek, mert az eleve lehúzott fényerõt a 3D még le is felezi, így nem látsz fehéret a vásznon, csak középszürkét.
Összességében tehát nem érdemes elmenni moziba, mert otthon már egy kb. 200 ezer forintos projektorból is ki tudod hozni ugyanazt a moziélményt. (És ez nem a home projektorok minõségének köszönhetõ.)
Az mondjuk kétségtelenül az igénytelenség csimborasszója, ha valaki az eleve ótvar moziképrõl készült kamerás felvételeket nézni.
A színésznek egyébként nincs szerzõdése A bosszúállók 2-re és lesz Vasember 4. Nem tudom, mi volt a vége, de még ha meg is halt, akkor is lazán lehetne folytatni. Minden más esetben meg fõleg. Még egy bolygó megsemmisülését is lehet negálni azzal, hogy Bobby kilép a zuhanyzóból.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ha csak ilyen filmeket tud csinálnia kedves Disney akkor felõlem ki se adják, de egy lyukas garast nem ér, eza túlhypolt ***r az 1-2 részéhez viszonyítva.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Egyébként 99%-ban már vagy 5-10 éve ukrán és vagy orosz kamerás verziók kerülnek ki a netre elõszõr, és erre tezsik ráa moziból diktafonnal felvett szinkronhangot.
De igazából úgy töltötték 5-7 ezren kalóz öbölrõl, hogy magyxar szinkron volt rajta, és õket nem érdekelte hogy egy kukkot nem értenek belõle, akkor még felirat se volt hozzá.
Aztán késõbb jelentek meg az angol hangos változatai ahonnan a hangsávot egy külföldi moziból vették fel.
Kb 3 napja meg már kint van egy kínai gondolom HD kamerás vagy egy jobb fajta telecine verzió még DVD Screenernek is elmenne.
Ez a Disney-s dolog meg egy faszság ahogy a Warneres is, a kiadók egy kis semmi országon akarnak pédátstatuálni, mikor a legtöbb kamerás rip nem is tõlünk kerül ki külföldre, ennyit errõl.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ez egyrészt igénytelenség(és tényleg az), másrészt tudatlanság.
A filmnek nem csak a története rendelkezik emocionális jelentéssel, hanem a helyszín, a színészek játéka, a világítás, a zene, a vágás és sorolhatnám.
Azok, akik úgy gondolják, hogy a filmnek elég csak egy durva torzításon átengedett változatát megnézni, s ebbõl elegendõ információval rendelkezik az alkotás milyenségét illetõen, azoknak még sokat kell tanulni az életben.
Lehet zenét hallgatni Sokol rádión keresztül is(már ha egyáltalán a CAM-osok tudják mi az), s lehet három utas hangrendszeren keresztül is. Más élvezeti fok..
Persze egy utcán sétálva lehet, hogy elmegy az a minõség, s ugyanúgy egy okosmobilon nézve egy CAM-os filmet nézve nem akkora a különbség, de egy normális TV-n nem adj isten egy minõségi projektoron nézve már égbekiáltóan nagy különbség van a kamerával felvett kópia és a 2-3 hónap múlva megjelenõ Blu-ray változat között.
Szekeres Viktorunk kivételesen zseniális kifejezése fején találta a szöget!
"Ki tudja, talán mert pár hetet vagy hónapot várni a kiváló minõségû, letölthetõ verzióra egyeseknek fizikai fájdalmat okoz."
Kivancsisagbol utana neztem, hogy mikor tettek ki az elso kameras verziot. Szomoruan tapasztaltam, hogy megint rank huztak a vizes lepedot, holott mar joval elobb kint volt a neten az emlitett film mas forrasokbol. Csak feltetelezem, hogy az "itthoni" forras is csak a hangot biggyesztette ra.
Nem baj, "velunk" mindent meg lehet tenni!
Ilyen szar minõségben filmet nézni, olyan mértékben rontja az élményt minden téren, mintha teljesen más filmet néznél. Mintha a kettõnek köze nem lenne egymáshoz. Pláne az olyan látvány-orientált filmeknél mint az ironman3. Mert egy 4 lakásban játszódó alacsony költségvetésû mûvész filmnél se lenne igazán nézhetõ, de ott még valahogy azt mondom, hogy elmegy.. de ezeknél a filmeknél? Szar képminõség, szar hangminõség..hogy lehetnek emberek ennyire igénytelenek? Meg szerintem ez már ott paradoxon, hogy ha annyira nem érdekli, hogy nem megy el moziba megnézni, akkor nem tud várni 1-2 hónapot mire kijön a blu-ray verzió és leszedni azt? Ez puszta igénytelenség...
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Kamaresan, meg max mondanivaloval, jo tortenettel es jo szineszi alakitassal telenyomott filmet lehet megnezni, ezeket a hulladek, no story, 3 szavas mondatokbol allo parbeszedekkel teli techdemokat nem.
Az egesz filmipar egy-ket kiveteltol eltekintve egy fika.
És igen, sokat járok moziba, a film, ami megérdemli és a trailer alapján is megtetszik, az bizony moziba nézõs. És elég gyakran van ilyen. Ami nem érdekel, azt se kamerásan, se más fajtában nem nézem meg.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Itthon a többség ugyan annyiért szerzi be a nagyfelbontású és a kamerás filmeket is szóval azt se mondhatja senki hogy a pénz miatt van.
A "gyorsan-minél-többet" életérzést más területen (pl. könyveknél a rövidített összefoglalásokat) se tartja igényesnek senki akkor miért lenne ez elfogadott a filmeknél.
Én nem nevezem igénytelennek aki cam-ot néz mert neki erre van igénye :-)
Konkrét példa: AVP2, Istennek köszönöm, hogy nem moziban kellett végigszenvednem azt a 85 retkes és szánalmas percet.
Miért zavar egyeseket az, hogy más úgy nézi a filmet, ahogy neki megfelel. Mintha valami szent tehén lenne, amit csak zsolozsmázás közben, kezeket összerakva lehetne megnézni. Mindenki eldönti, hogy akarja.
Egyáltalán nem a minõség a lényeg. Filmek és minden más terén sokan szeretnek az elsõ között lenni, nem lemaradni, részesei lenni Az Elsõk klubjának, beszélni a filmrõl a barátaikkal, tudomisén. Ezer meg egy oka lehet annak, hogy sokan nem képesek várni. Pedig 2020-ban is meg lehet nézni a filmet.
往前看同志
往前看同志
tudom, hogy az én nyomorom, de épp a balatonon voltam, és a balatonfüredi kultúrház mozijában néztem meg (3D-ben). minden szép és jó volt, hang, kép, 3D, de felbakták az agyamat azzal, hogy a végén, mielõtt az ilyen filmekben szokásos, a végecímben lévõ plusz jelenet is lement volna, szimplán leállították a filmet. bekaphatják.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nekem csak egy hozzá fûzésem van! A tévékben nyomják 1000-rel a nagyon "szépen" össze vágót elõzetes filmeket(sample), de mikor meg nézed a teljes filmet meg kérdezed magadtól, hogy mi a sz*rt néztem mert tök jó reklámja volt.(a moslékot is ellehet adni jó reklámmal)Így meg mézek egy CAM-ot és ha jó elmegyek moziba és meg nézem akár 3D-ben. Egy jó filmet többször meg nézünk, de egy rosszat.......
Garfield
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Vajon ha egy akváriummal a fején ingyen bemehetne a moziba megnézni akkor bevállalná?
"Szerintem ezt itthon a többség lesz@rja, hogy mikor nézheti meg a Vasembert vagy akármelyik másik kakit..."
Épp ez az, hogy nem szarja le. Egy csomóan megnézték kamerásban (hiányzó jelenetekkel!), pedig, ha vártak volna 1-2 hetet, akkor most már remek minõségben láthatnák. (Ha 1-2 napot vagy hetet nem tudnak várni, akkor fél évet a DVD-ig pláne nem fognak.)
往前看同志
ugyanmár..ki az elsõ,nem mindegy?..meg az 1 hét..de nagy bünti..
Amúgy úgy emlékeztem a Warner csúsztatását már a Harry Potter zárórész körül kivívtuk mással,nem csak most,a Másnaposokkal
Ráadásul manapság a legtöbb filmet a technika próbál meg elvinni a hátán, amibõl egy szar kamerás felvételen szinte semmi nem marad meg.