54
  • coolbboy83
    #54
    Belsős forrásbol tudom, hogy az Alleeban pl vegeznek szinkalibraciot.... A haverom ott melozik, o szokta vegezni.
  • coolbboy83
    #53
    Melyik moziban volt ez? Azt megnézem amikor megprobáljoznak ezzel nálam....
  • Atyuska
    #52
    Néhány napja voltam egy 3D-s vetítésen, s mindenkitől elvették a fényképezőgépét - amit vetítés után vissza adtak.
    Kellőképp hangot adtam az ottani biztonsági főnöknek, hogy még egy SD felbontást is alig elérő 6 éves fényképezőgépet miért vesznek el:
    1. nem hívták fel a jegyvásárláskor a figyelmet eme akcióra,
    2. 3D-s filmnél hiába is készítenék felvételt, az semmire nem jó, nemrt utólag nem lehet belőle visszanyerni a 3D-t
    3. egy max. 600 x 800-as felbontású videóval mit lehet kezdeni?
    4. bármilyen 2 évesnél fiatalabb mobillal lehet HD felvételeket készíteni.

    Bizonyára a külföldi tulaj fele kellett mutatni, hogy valamit tesznek a CAM-os felvételek elkészítése ellen.
  • asgh
    #51
    Először is nem tök mindegy, hogy egy héttel előbb vagy később mutatnak be egy filmet?
    Az oké, hogy ha valaki nagyon rá van kattanva, akkor fél év csúszás már kiakasztja, na de egy hét?
    Annál többet meg nem igen mernek csúszni a stúdiók, mert akkor az is megnézi warezban, aki amúgy megvette volna a mozijegyet.
    A minőségről: a magyar mozikban már eleve botrányszar minőségben vetítik a filmeket. Belsős forrásból tudom, hogy itthon egyetlen moziban sem végeznek színkalibrációt, sokszor még a projektorok üzembe helyezésekor sem, pedig kb. 100 vetített óránként kötelező lenne.
    A projektorok kb. 30%-os fényerővel mennek, néha 2 helyett csak 1 lámpával, mert a szarrágó multiplexek spórolnak a projektor lámpákon. Többek között ezért nézhetetlenek Magyarországon a 3D-s filmek, mert az eleve lehúzott fényerőt a 3D még le is felezi, így nem látsz fehéret a vásznon, csak középszürkét.
    Összességében tehát nem érdemes elmenni moziba, mert otthon már egy kb. 200 ezer forintos projektorból is ki tudod hozni ugyanazt a moziélményt. (És ez nem a home projektorok minőségének köszönhető.)
    Az mondjuk kétségtelenül az igénytelenség csimborasszója, ha valaki az eleve ótvar moziképről készült kamerás felvételeket nézni.
  • zetortraktor
    #50
    És amíg vannak ilyen szívatható emberek, mint te, akik megnézik a filmet (komolyan, már a címe is, kinek jutna eszébe egy VASembert nézni, pláne "3"-at...?), addig lesznek filmek. (Nem a rajongókra gondolok, akik imádják, hanem azok, akik nem képesek eldönteni, hogy mi a jó nekik és szart néznek, utána meg panaszkodak.)

    A színésznek egyébként nincs szerződése A bosszúállók 2-re és lesz Vasember 4. Nem tudom, mi volt a vége, de még ha meg is halt, akkor is lazán lehetne folytatni. Minden más esetben meg főleg. Még egy bolygó megsemmisülését is lehet negálni azzal, hogy Bobby kilép a zuhanyzóból.
  • zetortraktor
    #49
    Téves kapcsolás. Már statuáltak példát az oroszokon is, akim nem kicsik. És ugyan nézd már meg, hogy honnan jönnek ki a verziók, mert elég látványos, hogy mikor nem orosz a forrás. Nem véletlenül.
  • zetortraktor
    #48
    Ezt írtam én is. A Másnaposok 2-t sem mutatták be ott akkor, amikor már volt belőle warez. Itthon viszont csütörötkön ment, sok országban meg csak pénteken.
  • Darth Sith
    #47
    a korábbi szankciókra gondoltam, ami kb 1 éve volt, már nem emlékszem pontosan melyik film kapcsán, nem az ironman-re gondoltam.
  • Mardel
    #46
    Egyébként ez a Vasember 3 nagyon pocsék lett.
    Ha csak ilyen filmeket tud csinálnia kedves Disney akkor felőlem ki se adják, de egy lyukas garast nem ér, eza túlhypolt ***r az 1-2 részéhez viszonyítva.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És remélem nem lesz 4. része,legalábbis nem úgy lett vége, hogy lenne. Meg a főszereplő szerződése is lejár a Bosszúállók 2 után, és már ő se nagyon akar egy 4. részt. De igaza is van, ha cska ilyen szar forgatókönyvvel állnak elő egy abszolót gagyi semmi történettel mindezt 2 órában, én is azt mondanám, hogy ez már nekem rangon aluli...
  • Mardel
    #45
    A warner esetnél.
    Egyébként 99%-ban már vagy 5-10 éve ukrán és vagy orosz kamerás verziók kerülnek ki a netre előszőr, és erre tezsik ráa moziból diktafonnal felvett szinkronhangot.
    De igazából úgy töltötték 5-7 ezren kalóz öbölről, hogy magyxar szinkron volt rajta, és őket nem érdekelte hogy egy kukkot nem értenek belőle, akkor még felirat se volt hozzá.
    Aztán később jelentek meg az angol hangos változatai ahonnan a hangsávot egy külföldi moziból vették fel.
    Kb 3 napja meg már kint van egy kínai gondolom HD kamerás vagy egy jobb fajta telecine verzió még DVD Screenernek is elmenne.
    Ez a Disney-s dolog meg egy faszság ahogy a Warneres is, a kiadók egy kis semmi országon akarnak pédátstatuálni, mikor a legtöbb kamerás rip nem is tőlünk kerül ki külföldre, ennyit erről.
  • zetortraktor
    #44
    Butaságot írsz, még most is vissza lehet nézni, hogy mi voltunk a leggyorsabbak. Eleve a Másnaposok 2-t és a Vasember 3 nem volt világpremier sem Ukrajnában, sem Oroszországban.
  • kjhun
    #43
    Ukrán/orosz verziók hol, és mikor?? A kalózöbölre, a magyar! verzió került fel elsőként ápr. 26.-án 12 óra 59 perckor. Ha, jól tudom, a világ 100 leglátogatottabb oldalai közt van. A magyar torrentoldalakra is csak 3-4 órával előbb. Az angol verzióig 1 napot kellett várni, mire megjelent.
  • Atyuska
    #42
    A fenti felmérésből is látszik, hogy még itt az SG-n is sokan vannak, akiknek bőven megfelel a CAM minőség.
    Ez egyrészt igénytelenség(és tényleg az), másrészt tudatlanság.

    A filmnek nem csak a története rendelkezik emocionális jelentéssel, hanem a helyszín, a színészek játéka, a világítás, a zene, a vágás és sorolhatnám.
    Azok, akik úgy gondolják, hogy a filmnek elég csak egy durva torzításon átengedett változatát megnézni, s ebből elegendő információval rendelkezik az alkotás milyenségét illetően, azoknak még sokat kell tanulni az életben.

    Lehet zenét hallgatni Sokol rádión keresztül is(már ha egyáltalán a CAM-osok tudják mi az), s lehet három utas hangrendszeren keresztül is. Más élvezeti fok..
    Persze egy utcán sétálva lehet, hogy elmegy az a minőség, s ugyanúgy egy okosmobilon nézve egy CAM-os filmet nézve nem akkora a különbség, de egy normális TV-n nem adj isten egy minőségi projektoron nézve már égbekiáltóan nagy különbség van a kamerával felvett kópia és a 2-3 hónap múlva megjelenő Blu-ray változat között.

    Szekeres Viktorunk kivételesen zseniális kifejezése fején találta a szöget!
    "Ki tudja, talán mert pár hetet vagy hónapot várni a kiváló minőségű, letölthető verzióra egyeseknek fizikai fájdalmat okoz."
  • Darth Sith
    #41
    a múltkori balhénál is ez volt, már rég kinn volt napokkal előtte az ukrán, orosz verzió mire a magyar felkerült, de azért minket vettek elő bűnbaknak.
  • Pintyőke
    #40
    Mar nagyon reg nem voltam moziban es ezen nem is fogok nagyon valtoztatni, hisz minosithetetlen filmeket vetitenek. Itthon se nezek TV, se filmeket, nem is hianyzik! Ettol fuggetlenul tovabbra is erdekel, hogy mi tortenik a filmes korokben.

    Kivancsisagbol utana neztem, hogy mikor tettek ki az elso kameras verziot. Szomoruan tapasztaltam, hogy megint rank huztak a vizes lepedot, holott mar joval elobb kint volt a neten az emlitett film mas forrasokbol. Csak feltetelezem, hogy az "itthoni" forras is csak a hangot biggyesztette ra.

    Nem baj, "velunk" mindent meg lehet tenni!
  • Darth Sith
    #39
    Komolyan érdekelne, hogy ki az aki ezt ilyen minőségben megnézi? Ha letöltök filmet és nem veszem meg eredetiben, akkor az minimum 720p de inkább 1080p és szigorúan eredeti DTS hanggal. Talán sorozatoknál gyengébb hanggal is, de filmeknél ez elvárható.
    Ilyen szar minőségben filmet nézni, olyan mértékben rontja az élményt minden téren, mintha teljesen más filmet néznél. Mintha a kettőnek köze nem lenne egymáshoz. Pláne az olyan látvány-orientált filmeknél mint az ironman3. Mert egy 4 lakásban játszódó alacsony költségvetésű művész filmnél se lenne igazán nézhető, de ott még valahogy azt mondom, hogy elmegy.. de ezeknél a filmeknél? Szar képminőség, szar hangminőség..hogy lehetnek emberek ennyire igénytelenek? Meg szerintem ez már ott paradoxon, hogy ha annyira nem érdekli, hogy nem megy el moziba megnézni, akkor nem tud várni 1-2 hónapot mire kijön a blu-ray verzió és leszedni azt? Ez puszta igénytelenség...
  • DrFantastikus
    #38
    ez a 3-adik egy orbitalis BAROMSAG. lattam. a 2-es jo volt.
  • Déta
    #37
    Hmmm... Marad az Eng Cam HunSub-bal...
  • ugh
    #36
    Most oszinten van olyan aki emiatt felvagja az ereit?
    Kamaresan, meg max mondanivaloval, jo tortenettel es jo szineszi alakitassal telenyomott filmet lehet megnezni, ezeket a hulladek, no story, 3 szavas mondatokbol allo parbeszedekkel teli techdemokat nem.
    Az egesz filmipar egy-ket kiveteltol eltekintve egy fika.
  • WoodrowWilson
    #35
    A 2-ről van szó, csak Viki nem figyelt.
  • mgenya911
    #34
    Fura én nem találom egy torrent oldalon se a hangover 3 mat...
  • nessboth
    #33
    Nekem erről a "mozibajáráspénzkidobás cuccról" van egy tanúságos történetem: Cimborámmal voltunk 2008-ban vásárolni a tesco-ban, és beszéltem neki, hogy moziban nézős a vasember. Erre mondta, hogy milyen idióta dolog ilyen baromságokra pénzt költeni, és szépen tette a kosarába az energiaitalokat és a 2 doboz cigit...
  • mg1992mg
    #32
    Engem valahogy nem zavar, hogy később jön ki ez vagy az a mozikba, mert premierre úgyse megyek el, nem vágyom a hatalmas tömegre, mindig későbbi időpontot választok.
    És igen, sokat járok moziba, a film, ami megérdemli és a trailer alapján is megtetszik, az bizony moziba nézős. És elég gyakran van ilyen. Ami nem érdekel, azt se kamerásan, se más fajtában nem nézem meg.
  • Skyline
    #31
    Persze szopassanak csak minket az hogy jóval elöbb volt fent kamerás angol és orosz változat is arról néma kuss,bizonyára mi vagyunk mindig az elsők akik csinálják a kamerást, amiknek a 99%-a nem csak hangfelvétel rávágva a külföldi kamerás felvételre....:)
  • alien47
    #30
    És ki ne sz@rja le? Megnézem 5 hónappal később. Ettől még nem ér véget a világ. Aki nem tud várni az kösse fel magát!
  • immovable
    #29
    Nem járok moziba. Leszarom.
  • ReTeK
    #28
    Ok de ki lehet beszélni a frissen megjelent blu-ray kiadásokat is és akkor az is első.
    Itthon a többség ugyan annyiért szerzi be a nagyfelbontású és a kamerás filmeket is szóval azt se mondhatja senki hogy a pénz miatt van.
    A "gyorsan-minél-többet" életérzést más területen (pl. könyveknél a rövidített összefoglalásokat) se tartja igényesnek senki akkor miért lenne ez elfogadott a filmeknél.
    Én nem nevezem igénytelennek aki cam-ot néz mert neki erre van igénye :-)
  • nessboth
    #27
    Régen heteket, hónapokat sőőt éveket vártunk a magyar premierre, egy héttel később mint az amerikai még hasznos is lehet, ugyanis akkor már számtalan értékelés jelenik meg a filmről, hogy megéri e megnézni.
    Konkrét példa: AVP2, Istennek köszönöm, hogy nem moziban kellett végigszenvednem azt a 85 retkes és szánalmas percet.
  • zetortraktor
    #26
    A mozi pénz. És plusz idő. Nyilván akiknek ez nem faktor, azok elmennek moziba. Akiknek igen és hamar akarják látni a filmet, azok letöltik.
  • zetortraktor
    #25
    Rég rossz, ha valaki a saját ízlését vagy preferenciáit (mondjuk minőség tekintetében) akarja ráerőltetni másra, és ha az nem veszi át az ő minőségi elvárásait, máris igénytelennek tartja. Például azért is, mert más szemében ő az igénytelen ilyen alapon, mert másnak minőség terén lehet, hogy még nagyobbak az elvárásai. (Vagy más, nem a filmek terén.)

    Miért zavar egyeseket az, hogy más úgy nézi a filmet, ahogy neki megfelel. Mintha valami szent tehén lenne, amit csak zsolozsmázás közben, kezeket összerakva lehetne megnézni. Mindenki eldönti, hogy akarja.

    Egyáltalán nem a minőség a lényeg. Filmek és minden más terén sokan szeretnek az első között lenni, nem lemaradni, részesei lenni Az Elsők klubjának, beszélni a filmről a barátaikkal, tudomisén. Ezer meg egy oka lehet annak, hogy sokan nem képesek várni. Pedig 2020-ban is meg lehet nézni a filmet.
  • caius marius
    #24
    Ha nem szarná le akkor bemenne a moziba...
  • caius marius
    #23
    Aki az igényességre hivatkozik az mondja már meg nekem mennyire igényes dolog lett volna a Prometheus-t moziban megnézni? Hetekig kapartam magam, hogy nem tudok elmenni moziba, mert nincs időm. Aztán egyszer csak mondom megnézem a neten hátha fent van. Fent volt. Megnéztem a kamerás verziót és nagyon örültem, hogy nem tudtam elmenni megnézni. Az igényesség szvsz nem itt kezdődik.
  • zetortraktor
    #22
    Nem nálunk volt a film világpremierje, hanem világpremier volt nálunk a film. Mint az országok 80%-ában.
  • Major
    #21
    Ruhatárat és értékmegőrzőt továbbá elektronikus szkennert minden moziba.
  • Zombee
    #20
    Így van. Tökmindegy, hol mutatják be előbb, onnan úgyis kikerül. Másnap volt már belőle release. Ha Amerikában előbb kerül moziba, onnan jön az első kamerás, és lehet halasztani a premiert. Egyébként 4 hónap és itt a DVD/BD, 6-7 hónappal megjelenés után meg már 990. 2-3 hete vettem 950-ért Tescoban az Avengerst, a héten 1099-ért meg az új Pókembert.
  • koschwarz
    #19
    csak nézzetek körül. az emberek kib***tt igénytelenek. ez van. büntesse magát az idiótája, hogy így néz meg egy olyan filmet, amihez eleve a látvány rengeteget ad hozzá, lényegében majdhogynem az adja a szórakoztató értékét.

    tudom, hogy az én nyomorom, de épp a balatonon voltam, és a balatonfüredi kultúrház mozijában néztem meg (3D-ben). minden szép és jó volt, hang, kép, 3D, de felbakták az agyamat azzal, hogy a végén, mielőtt az ilyen filmekben szokásos, a végecímben lévő plusz jelenet is lement volna, szimplán leállították a filmet. bekaphatják.
  • JackSparrow88
    #18
    Sajnos én is ismerek pár embert aki képes ilyen minőségben is megnézni egy filmet. Én mondjuk soha nem néztem és nem is fogok kamerás verziót nézni. Én sem veszem meg majd a DVD és BD változatot de legalább megvárom amíg kijön olyan minőségben és csak akkor nézem meg. Csak igen sok ember nem képes kivárni ezt az időt, pedig a "jobb" filmek már 4 hónap után kijönnek általában, sőt netre még ennél is előbb kikerülhetnek. A lényeg h minden ember másban igényes én pl. ebben is többek között h csak és kizárólag DVD és HD minőségben nézek filmeket. De pl. aki kamerás verzióba néz filmeket az lehet másban igényes pont, ennyi, ilyen világban élünk...
  • Shaenis
    #17
    Amúgy a fasznak hiányzott, hogy nálunk legyen a világpremier. Miért nem az amcsikkal egyidőben mutatták be? Akkor most nem rajtunk csámcsogna a disney vezetőség. Amúgy én moziban néztem meg a barátnőmmel tisztességes polgár módjára, és ugyanezt tettem volna akkor is ha egy héttel később van a premier.
  • Tinman #16
    Ez pont arra bizonyíték, hogy az emberi igénytelenség végtelen.
  • BalMat
    #15
    Előbb-utóbb minden ország büntiben lesz, és akkor _mindenütt_ később mutatják be a filmeket.