Lenovo: az okos órák és szemüvegek csak haszontalan játékszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És persze +1 Ulkeshnek, bármi robbanhat, sok dologról hittük hogy marhaság, aztán meg mégse lett az.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
2 esetben hajlandóak az emberek órát hordani:
1. A nõk ékszerként.
2. A férfiak státuszszimbólumként.
Ezek a kínosan gyakran töltögetést igénylõ krumplik a kézen, eleve túlárazva = bukta.
Aki ilyet hord eleve geeknek néz ki! Az emberek nagy része nem akar geeknek kinézni... ellenben egy stílusos napszemüveg ;-)
Meg valójában mik ezek az órák? Egy plusz tapiképernyõ, miközben a telefonod a zsebedbe van... tulajdonképpen azt egészíti ki.
A Goggle Glass is baromi drága, meg az is marad még, de sokkal innovatívabb és széleskörûbb, eddig még nem alkalmazott lehetõségek tárháza.
Mindenki szívesen hord napszemüveget, nyáron a nap miatt, télen az hó miatt, sõt vannak speciális éjszakai szemüvegek is, melyek a vakító fényszórók fényének zavaró hatását hivatottak mérsékelni.
Ha azt megoldják -már pedig megfogják, ebben biztos vagyok-, hogy átlagos napszemüvegnek néz ki, onnantól nincs megállás.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Valami Balmer nevû emberke is ilyesmiket emlegetett az iPhone-al kapcsolatban, aztán az Apple-nek sikerült fejre állítani az egész iparágat. Nem tudni mit akarnak, de ha az Apple kiad egy óra szerû valamit, az egész biztos nem olyasmi lesz, mint amit a többi cég elképzelt eddig. Lehet, hogy sokan meg fognak lepõdni.
Mondom ezt úgy, hogy lassan 10 éve nem hordok órát, mert a mobiltelefon bõven helyettesíti.
Én sem azt állítom, hogy jelenlegi formájában mindent agyonver és ez a jövõ, de az alapok jók! Abs. van hová fejlõdnie és alig kapta meg pár hete az a szûk réteg, máris finom módosításokkal tették jobbá! Pl.: Hang és kézmozdulat sem kell már a fényképezéshez, elég egy kacsintás.
Mi lesz akkor ha szélesebb körben elterjed?
Ráadásul nem a Noname INC áll mögötte, hanem a Google.
A nem is annyira távoli jövõben simán képes lehet kiváltani az okos telefonok rengeteg funkcióját...
Akkor lesz igazán felkapott, ha a Ray-Ban, Gucci stb is kijelzõt szerel egy átlagosan és divatosan kinézõ szemüvegbe. Persze sokmindent le kell még gyõzni hozzá. A fõ probléma szerintem a tápellátás. Ha azt megoldják (Napenergiát hasznosító szûrõrétegek a lencsére, olyan miniatûr akkuk, melyek néhány óránál hosszabb üzemidõre képesek, kis fogyasztású chipek stb) akkor lesz igazán hasznos egy ilyen kütyü.
Továbbfejlesztett verzió esetében:
- ezerféle modell lesz, tök úgy fog majd kinézni, mint egy normál napszemüveg
- navigáció autóban, gyalog, kerékpárral... nem kell indokolni a hasznosságát
- bizonyító erejû felvételek bûnesetekkor
- rendõröknek, tûzoltóknak, mentõknek... a háttérbõl a diszpécser/segítség irányíthatja
- emléknapló magad és utódaid számára
- ha valamit streamelni akarsz valamilyen okból az is mehet
Aki ebben nem látja a fantáziát húzzon vissza követ pattintani.
Az órák viszont hülyeség, TOTÁLIS BUKTA lesz! Szóltam! :-)
Az iWatch egy baromság, persze fogyni fog, mert a Mactardok megvesznek mindent almával, de értelme semmi. Aki 1000 dollár fölött vesz magának órát, az általában az óra presztizs-értékére és ékszerjellegére figyel és ez egy olyan piac,a hol 220 éve vannak meghatározó márkák a középtõl a luxusig. El nem tudom képzelni, hogy jól keresõ, amúgy iPhone-nal és macbookkal rendelkezõ vásárló eldobja az Omegáját vagy Patek Philippe-jét egy iWatchért. Kizárt.
De kurvára nem kell a macskajancsinak, aki épp sétál a Hõsök terén.
Ettõl függetlenül nyilván venni fogják, lásd alant.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Az mondjuk tény, hogy semmi értelme ezeknek az új kütyüknek, de úgyis meg fogják venni. Mert az új technológia népszerûsége nem a fejlesztésnél, és nem is a forgalmazásnál dõl el, hanem egyedül a marketingen. Ez a trend pedig évek óta erõsödik.
Venni fogják, mint a cukrot.
Ugyanakkor persze hozzáteném, hogy a többség meg ezzel párhuzamosan nem tud kicserélni egy villanykörtét, vagy beverni egy szeget a falba.Ha meg lefagy, vagy belassul a számítógép, azonnal szervíbe rohannak, vagy vesznek egy másikat. Vagy a legrosszabb eset, hogy használják tovább, morogva, hogy ez szar.
Az eltompult generációk uralják a piacot egyre inkább.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Csak ehhez össze kéne egyeztetni a vetített és valós képet, hogy pl a kék nyíl az általunk látott úton haladjon akkor is ha oldalra nézünk. De én látok benne értelmet.
Tóparti séta közben viszont pont nem. Max bekarikázhatja nekünk a látómezõbe kerülõ vad nyulakat, hogy ne szalasszuk el a látványt 😛
- Tisztelet a kivételnek, tudom vannak, nem róluk beszéltem -
www.digimomentsvideography.com
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
LZ forever
http://gaborszantai.co.uk/
Full nagy baromsag az egesz.
Azt nem értem eddig az emberek, hogy bírták nélküle?
Mindenben megkapaszkodnak hogy népszerûek legyenek a Youtube-on az emberek, Smosh
munkái már csak ilyenek a mai közhelyekbõl próbálnak humort kicsalni, több kevesebb sikerrel.
Amúgy a g-szemüveg sztem megelõzte korát. Még nincs itt az ideje, de ha nem te találod ki, akkor a konkurencia. A haszna meg itt látható 😊
Még egy info Youtube bemutató a szemüveg alternatíváiról!
Itt azért GPS + helymeghatározó, szemmozgásfigyelõ rendszer, +biztos lesz multimédia funkciója is, utcai Skype-olás vagy Facebook-olás. Megjegyzem egyiket sem használom csak nekem ez így többnek tûnik egy headsetnél!
Okos óra: rejtély. A sportóráknak van egy vásárló közönsége, ha ugyanazok a szenzorok is benne lesznek, akkor nyilván lehet célközönsége (futás közben nincs nála a vasalódeszka méretû telefon, mégis tud beszélni KIT-el).
Ezek egyértelmûen egy kugli/alma account kiegészítõi, nem önálló valamik. Eddig csak a telefon volt ilyen, most jött egy másik HW (amelyek közül a szemüge a telefonhoz is hozzá van kötve egyértelmûen, az óra csak kicsit).
Az intelligens szemüveg is hasonlóan hasznos egyes területeken, nem létfontosságú de van létjogosultsága egy adott területen.
De nem utolsó sorban ezzel leszünk divatosak és modernek, lásd Apple, ha nekik bejött a divatból és presztízsbõl legyen technikai cuccom taktika, akkor be fog jönni ezeknél a dolgoknál is.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Akkor használj órát 😄 Az okos óra nem az idõ mutatására van, hanem az emailekre és a facebook üzenetekre.
"az sem nyerõ, hogy mondjuk egy SIM kártya csere miatt ki kell venni az aksit és kezdhetem újra beállítani az idõt és a dátumot."
Ezt nem teljesen értem, a hálózatról automatikusan lekéri ezeket a telefon.
Minden más: Aksiról, az órától függetlenül. (Vagyis persze, az óráról vegye az idõt, de csak ennyi.) Amióta mobil telefonom van, azóta egyáltalán nem használok órát. Hiányzik az, hogy nem tudom megnézni az idõt akkor is, ha a telefon egyébként ki van kapcsolva - pl. koncerten. És nem akarom némára tenni és nem akarok magyarázkodni, hogy miért nem vettem fel. A másik, hogy az sem nyerõ, hogy mondjuk egy SIM kártya csere miatt ki kell venni az aksit és kezdhetem újra beállítani az idõt és a dátumot.