40
  • cateran
    #40
    Hat ezekbol a sarkitott peldakbol kiindulva tuti buko lesz....Biciklizes kozben az oradat olvasgatod? Tereptol fuggoen akar maga a gyakorlo eletveszely is lehet. Ha meg megallsz, annyibol mar a telefont is eloveheted. Nem mondom, hogy tuti haszontalan ostobasag lesz, de ezek a peldak..haaat. Amugy meg idejet nem tudom mikor lattam utoljara ferfin karorat. Igaz nokon sem nagyon...
  • bunny
    #39
    Óra nem feltétlen bukta, csak ne óraként kezeld. Képzeld el bringázol, a drága ájfól ötös a hátizsákban, füledben bt. Jön egy sms, hallod de nem látod. Vagy jön egy hívás. A karórán pedig megjelenik az sms, a hívó. Vagy csipog az óra, hogy valami figyelmeztetés de mi? Az órán látod, vedd be a gyógyszered. Nem óra az, hanem egy karra szerelt kiegészítő kijelző, és így van jövője, főleg ha oda-vissza kommunikál a telefonnal. Nekem nem kéne, de ezer területet el tudok képzelni ahol igenis hasznos lehet pl. por, csepp, ütésálló kivitelben.

    És persze +1 Ulkeshnek, bármi robbanhat, sok dologról hittük hogy marhaság, aztán meg mégse lett az.
  • Linkout
    #38
    Igen, egyértelmű volt, hogy egy kisebb forradalom lesz ezen a téren.
  • Tinman #37
    Nem vagyok iMan, de bizony én nem nevettem az első iPhone bemutatójakor... sejteni lehetett, drasztikus változások lesznek.
  • Tinman #36
    Ezeknek a zsebszámolós, 12 csengőhangos óráknak már rég leáldozott. Nyilván ezek többek, jobbak, szebbek, de maga az óra viselés nem divat... hacsak --->

    2 esetben hajlandóak az emberek órát hordani:

    1. A nők ékszerként.
    2. A férfiak státuszszimbólumként.

    Ezek a kínosan gyakran töltögetést igénylő krumplik a kézen, eleve túlárazva = bukta.

    Aki ilyet hord eleve geeknek néz ki! Az emberek nagy része nem akar geeknek kinézni... ellenben egy stílusos napszemüveg ;-)

    Meg valójában mik ezek az órák? Egy plusz tapiképernyő, miközben a telefonod a zsebedbe van... tulajdonképpen azt egészíti ki.

    A Goggle Glass is baromi drága, meg az is marad még, de sokkal innovatívabb és széleskörűbb, eddig még nem alkalmazott lehetőségek tárháza.

    Mindenki szívesen hord napszemüveget, nyáron a nap miatt, télen az hó miatt, sőt vannak speciális éjszakai szemüvegek is, melyek a vakító fényszórók fényének zavaró hatását hivatottak mérsékelni.

    Ha azt megoldják -már pedig megfogják, ebben biztos vagyok-, hogy átlagos napszemüvegnek néz ki, onnantól nincs megállás.
  • Linkout
    #35
    Sőt, a Nokia is kinevette az iphonet.
  • Ulkesh
    #34
    "Az órák viszont hülyeség, TOTÁLIS BUKTA lesz! Szóltam! :-)"

    Valami Balmer nevű emberke is ilyesmiket emlegetett az iPhone-al kapcsolatban, aztán az Apple-nek sikerült fejre állítani az egész iparágat. Nem tudni mit akarnak, de ha az Apple kiad egy óra szerű valamit, az egész biztos nem olyasmi lesz, mint amit a többi cég elképzelt eddig. Lehet, hogy sokan meg fognak lepődni.
    Mondom ezt úgy, hogy lassan 10 éve nem hordok órát, mert a mobiltelefon bőven helyettesíti.
  • Tinman #33
    Így van!

    Én sem azt állítom, hogy jelenlegi formájában mindent agyonver és ez a jövő, de az alapok jók! Abs. van hová fejlődnie és alig kapta meg pár hete az a szűk réteg, máris finom módosításokkal tették jobbá! Pl.: Hang és kézmozdulat sem kell már a fényképezéshez, elég egy kacsintás.

    Mi lesz akkor ha szélesebb körben elterjed?

    Ráadásul nem a Noname INC áll mögötte, hanem a Google.

    A nem is annyira távoli jövőben simán képes lehet kiváltani az okos telefonok rengeteg funkcióját...
  • Linkout
    #32
    Az már más tészta, hogy (nem tudom, hogy bizonyított-e a káros hatása) én nem szívesen viselek wifi, gps, bluetooth meg nfc jeleket sugárzó eszközt ilyen közel az agyamhoz.
  • Linkout
    #31
    Egyetértek, a szemüveg evolúciója lesz ez hosszú távon.
    Akkor lesz igazán felkapott, ha a Ray-Ban, Gucci stb is kijelzőt szerel egy átlagosan és divatosan kinéző szemüvegbe. Persze sokmindent le kell még győzni hozzá. A fő probléma szerintem a tápellátás. Ha azt megoldják (Napenergiát hasznosító szűrőrétegek a lencsére, olyan miniatűr akkuk, melyek néhány óránál hosszabb üzemidőre képesek, kis fogyasztású chipek stb) akkor lesz igazán hasznos egy ilyen kütyü.
  • Tinman #30
    A szűklátókörűséged vicc.

    Továbbfejlesztett verzió esetében:

    - ezerféle modell lesz, tök úgy fog majd kinézni, mint egy normál napszemüveg
    - navigáció autóban, gyalog, kerékpárral... nem kell indokolni a hasznosságát
    - bizonyító erejű felvételek bűnesetekkor
    - rendőröknek, tűzoltóknak, mentőknek... a háttérből a diszpécser/segítség irányíthatja
    - emléknapló magad és utódaid számára
    - ha valamit streamelni akarsz valamilyen okból az is mehet

    Aki ebben nem látja a fantáziát húzzon vissza követ pattintani.

    Az órák viszont hülyeség, TOTÁLIS BUKTA lesz! Szóltam! :-)
  • lwb
    #29
    A szemüveg érdekes, lehet valami gyakorlati haszna pl. navigációnál vagy mint headset, esetleg skype-hívásokhoz.
    Az iWatch egy baromság, persze fogyni fog, mert a Mactardok megvesznek mindent almával, de értelme semmi. Aki 1000 dollár fölött vesz magának órát, az általában az óra presztizs-értékére és ékszerjellegére figyel és ez egy olyan piac,a hol 220 éve vannak meghatározó márkák a középtől a luxusig. El nem tudom képzelni, hogy jól kereső, amúgy iPhone-nal és macbookkal rendelkező vásárló eldobja az Omegáját vagy Patek Philippe-jét egy iWatchért. Kizárt.
  • Voltan
    #28
    Na de várjál, ott kőkeményen célműszerről van szó, hogy az ideg, vagy érsebész ne nézzen fel a monitorra az OR túlsó végén, hanem azonnal láthassa, hogy éppen hol vág. Ebben az applikációban jogos, és hasznos.

    De kurvára nem kell a macskajancsinak, aki épp sétál a Hősök terén.

    Ettől függetlenül nyilván venni fogják, lásd alant.
  • Voltan
    #27
    Hehe. Ezt a szöveget már lehetett hallani a Walkman-nél is. A Sony-t sokan fikázták, hogy mi a fenének ez az egész, az emberek otthon, vagy koncerten hallgatnak zenét. Aztán ugyanez a sírás ment a CD-DVD, és főleg az MP3 esetében is, mondván, hogy minek az, mert az emberek meg akarják fogni a kezükben a terméket.

    Az mondjuk tény, hogy semmi értelme ezeknek az új kütyüknek, de úgyis meg fogják venni. Mert az új technológia népszerűsége nem a fejlesztésnél, és nem is a forgalmazásnál dől el, hanem egyedül a marketingen. Ez a trend pedig évek óta erősödik.

    Venni fogják, mint a cukrot.

    Ugyanakkor persze hozzáteném, hogy a többség meg ezzel párhuzamosan nem tud kicserélni egy villanykörtét, vagy beverni egy szeget a falba.Ha meg lefagy, vagy belassul a számítógép, azonnal szervíbe rohannak, vagy vesznek egy másikat. Vagy a legrosszabb eset, hogy használják tovább, morogva, hogy ez szar.

    Az eltompult generációk uralják a piacot egyre inkább.
  • culas25hc
    #26
    Szerintem meg éppen vezetés közben lehet hasznos, nem kell a GPS-t lesni, közben fejtegetni, hogy melyik útra is gondolt, hanem 3D-ben végigvezetne minket az úton a szemüveg. Persze szigorúan felugró ablakok nélkül. Csak áttetsző ábrákkal, azokból is kevés, hogy ne zavarjon a látásban.
    Csak ehhez össze kéne egyeztetni a vetített és valós képet, hogy pl a kék nyíl az általunk látott úton haladjon akkor is ha oldalra nézünk. De én látok benne értelmet.

    Tóparti séta közben viszont pont nem. Max bekarikázhatja nekünk a látómezőbe kerülő vad nyulakat, hogy ne szalasszuk el a látványt :P
  • Etinger
    #25
    Van az a szemét marketinges húzás, hogy nem is a terméket akarják eladni az embernek, hanem arról győzik meg, hogy kell neki az adott (akár) haszontalan dolog is. Így igazából akármilyen szart az emberek nyakába lehet sózni, ha megfelelő hype is van körülötte. Az iPhone láz kb hasonló. Kell mert kell.

    - Tisztelet a kivételnek, tudom vannak, nem róluk beszéltem -
  • cloud.strife
    #24
    De milyen igaza van. Ott a Sony Smart Watch is. Pont jól működik, olcsó is, még sem lett óriási világszenzáció. Pedig már néhány éve a piacon van.
  • adamfesto
    #23
    Biztos hogy indokolnom kell a véleményemet? Lenovo egy szar és kész.
  • Omega
    #22
    Közterületen és vezetés közben azonnal betiltanám ennek a cuccnak használatát, mert nagyon balestveszélyesnek néz ki, ha pl. a gyalogosok ezt figyelik mikor átmennek az úttesten, vagy fölugrik egy popupablak útkereszteződésben a stoptábla előtt.
  • Szefmester
    #21
    Te alkottál valamit ami miatt megszólhatod őket? :D ;)
  • adamfesto
    #20
    Lenovo... Csak a kifejlesztett, befuttatott dolgokat klónozza, semmi eredeti ötlete nincs. Ez milyen vélemény egy 10ezredik semmi cégtől?
  • Ferrer
    #19
    Van egy olyan érzésem, hogy az Apple-féle okos óra nem fogja nagyon megdobni a fejősteheneket (Apple részvények, a Google viszont ezzel együtt is menni fog felfelé függetlenül attól, mennyire hasznos ez a cucc..
  • Mekong Delta
    #18
    szerintem már az okostelefon is felesleges, ez meg pláne...
  • G_ArchAngel #17
    Orvosok régóta használnak hasonlókat és ha jól tévedek az egyik legsikeresebb pont Magyarországon lett kifejlesztve.
  • Komolytalan
    #16
    Attól hogy lehetőség van benne, még nem feltétlenül értelmes funkciók. A google rájött arra, hogy az okostelefon erősen korlátozottan alkalmas user interakcióra (főleg a bevitele a gázos). A google glass ehhez ad hozzá, de ebből ami igazán értelmesnek tűnik az nekem nem az, hogy a szemem elé kivetít dolgokat. Ez egy prototípus, amelynél csak találgatni lehet, hogy a népek mire fogják használni, és milyen app fog rá készülni. A zajszűrős headset funkció az olyan, ami értelmes lehet. Persze nem 1000 USD-ért, és persze nem a látómezőbe benyúlva. Szóval várjuk meg a 2. vagy 3. változatot, lesz-e azon még kivetítő, meg GPS.
  • gforce9
    #15
    +1
  • ugh
    #14
    Tokre egyetertek.
    Full nagy baromsag az egesz.
  • dyra
    #13
    Vicc ez a cucc. Iszonyatos probléma , hogy ilyen baromságokra lőjük el a föld és saját magunk erőforrásait. Egy újabb játékszer nagy gyerekeknek.

    Azt nem értem eddig az emberek, hogy bírták nélküle?
  • MsUser
    #12
    rajdi kösz a video-t megér egy nevetést, bár semmi köze a realitáshoz és erősen túloz.
    Mindenben megkapaszkodnak hogy népszerűek legyenek a Youtube-on az emberek, Smosh
    munkái már csak ilyenek a mai közhelyekből próbálnak humort kicsalni, több kevesebb sikerrel.
  • rajdi
    #11
    A Lenovo biztosan nem készít termékeket csak a technika miatt, kizárólag akkor jelennek meg ezen a területen, ha azt látják, hogy ezek a termékek valóban hasznosak a fogyasztók számára. Lefordítva: Majd ha mindenkinek lesz mert akkora a hype körülötte, és nekünk is megéri beleinvesztálni hogy megtömjük a zsebünket.
    Amúgy a g-szemüveg sztem megelőzte korát. Még nincs itt az ideje, de ha nem te találod ki, akkor a konkurencia. A haszna meg itt látható :)
  • MsUser
    #10
    Abban a pillanatban a Lenovo is ontani fogja ahogy elterjed, nekik ez a taktikájuk és ez be is vált!
  • MsUser
    #9
    A cikk összekapkodott informáciászegény így nem tudja az olvasó tulajdonképpen miről is olvas.
    Még egy info Youtube bemutató a szemüveg alternatíváiról!
  • MsUser
    #8
    Komolytalan.... azért kicsit kiforrtabb háttere van a technológiának, nem csak telefon headset.
    Itt azért GPS + helymeghatározó, szemmozgásfigyelő rendszer, +biztos lesz multimédia funkciója is, utcai Skype-olás vagy Facebook-olás. Megjegyzem egyiket sem használom csak nekem ez így többnek tűnik egy headsetnél!
  • MsUser
    #7
    Google Glass lehetőségek a gyakorlatban igy működik!
  • Komolytalan
    #6
    Kugli szemüveg==tuningolt headset. Értelme annyi, hogy elvileg zajos környezetben is lehet beszélni rajta (valami csontátviteles b.szt tud). Egyértelműen telefon kiegészítő, akkor is ha nem 2, hanem 200eFt.

    Okos óra: rejtély. A sportóráknak van egy vásárló közönsége, ha ugyanazok a szenzorok is benne lesznek, akkor nyilván lehet célközönsége (futás közben nincs nála a vasalódeszka méretű telefon, mégis tud beszélni KIT-el).

    Ezek egyértelműen egy kugli/alma account kiegészítői, nem önálló valamik. Eddig csak a telefon volt ilyen, most jött egy másik HW (amelyek közül a szemüge a telefonhoz is hozzá van kötve egyértelműen, az óra csak kicsit).
  • MsUser
    #5
    Van azért olyan réteg akinek kell az óra, és az intelligens óra megkönnyíti az életét Pl: kerékpárral jár dogozni, rollerral, vagy buszsofőr, hegymászó vagy egyéb okból nem tud menet közben telefonnal a kezében operálni.
    Az intelligens szemüveg is hasonlóan hasznos egyes területeken, nem létfontosságú de van létjogosultsága egy adott területen.
    De nem utolsó sorban ezzel leszünk divatosak és modernek, lásd Apple, ha nekik bejött a divatból és presztízsből legyen technikai cuccom taktika, akkor be fog jönni ezeknél a dolgoknál is.
  • norbre
    #4
    ha már amúgy is kikapcsolnád, a legtöbb telefonon ki lehet kapcsolni egy mozdulattal a hálózatot így az óra marad.. amúgymeg ha keres valaki nem mindegy hogy ki vagy kapcsolva, vagy csak némítva? így is úgyis magyarázkodásra kényszerülhetsz :)
  • ReTeK
    #3
    vegyél órát és ne magyarázkodj ha nem vetted fel (-:
  • Cat #2
    Hiányzik az, hogy nem tudom" megnézni az időt akkor is, ha a telefon egyébként ki van kapcsolva"

    Akkor használj órát :D Az okos óra nem az idő mutatására van, hanem az emailekre és a facebook üzenetekre.

    "az sem nyerő, hogy mondjuk egy SIM kártya csere miatt ki kell venni az aksit és kezdhetem újra beállítani az időt és a dátumot."

    Ezt nem teljesen értem, a hálózatról automatikusan lekéri ezeket a telefon.
  • xyl
    #1
    Mintha nem lehetne megoldani: Óra funkció: Minden egyébtől függetlenül működik, saját elemmel, LCD kijelzővel.
    Minden más: Aksiról, az órától függetlenül. (Vagyis persze, az óráról vegye az időt, de csak ennyi.) Amióta mobil telefonom van, azóta egyáltalán nem használok órát. Hiányzik az, hogy nem tudom megnézni az időt akkor is, ha a telefon egyébként ki van kapcsolva - pl. koncerten. És nem akarom némára tenni és nem akarok magyarázkodni, hogy miért nem vettem fel. A másik, hogy az sem nyerő, hogy mondjuk egy SIM kártya csere miatt ki kell venni az aksit és kezdhetem újra beállítani az időt és a dátumot.