92
4x űrstartégia
  • Masakari
    hát akkor bizony azoknak is szar az ellátásuk!:D vannak olyan szállító hajók amiknek az alap buildjében nincs warp engine,és akkor csodálkozok hogy lassan mennek a bolygók között...nem árt átnézni az alap hajókat se:)
  • MaRee
    Alap hajók is csinálják nem csak az általam építettek.
  • Masakari
    Az egy helyben állást én is tapasztaltam,de ahogy észre vettem az nem bug hanem csak simán szar a hajó energia ellátása^^ (több rektor kéne a hajóra és nem lenne gond :D bár még nem teszteltem le ezt a teóriámat xD)
  • Renegade
    hivataloson az 1.08 beta topic neve 1.08-ra változott, szóval akik nem kertészetben vásárolnak azoknak lesz nagy jóság :)
  • MaRee
    Igazad van

Tetszik a játék nagyon, csak rohadt bugos (már a warez verzió), a legidegesítőbb, mikor nem mozdulnak a hajók, csak állnak egy helyben, bármit csinálok.
  • Masakari
    Vagy pedig ha nem lennél lusta olvasni/keresni akkor a 7-es kommentben van ez kifejtve mivel én is kérdeztem ezt korábban
  • Renegade
    empire/bolygó kijelöl, felszinen egységre jobb klikk, így kilövöd őket orbitra.

az űrben kijelölöd őket, innen két opció:
    ha csak átakarod küldeni másik bolygódra, akkor azon a bolygón balklikk, odamennek leszállnak.

Ha támadsz velük, lásd előző komment.
  • BEAST #45
    Pl a bolygon jobb klikkelsz az egysegre, akkor egy kis hajoval atviheted oket ahova akarod. Amint a bolygo kozelebe ernek a felszini nezetnel kivalaszthatod a foldi egysegek listajan.
  • MaRee
    Sehogy nem jövök rá, hogy kéne landoltatni az egységeimet egy bolygón. Pl a Földön legyártom a space marineokat, de azokat hogy rakom rá a hajóra, és viszem át másikra?
  • Renegade
    ha valaki lusta lenne elmászni hivatalosra, ezek lesznek 1.08-ba:

Fixed a potential crash related to a multi-threading race condition
    Changed the way StarDrive looks for your config file; attempting to fix errors where SD says "Can't find file Windows/System32/Config.xml". Somehow SD can forget its local path so I am forcing it to remember. Hopefully.
    Fixed an issue where Tech names on the Diplomacy screen weren't getting pulled from the localization file
    Fixed a crash related to fleet buttons and a race condition if a fleet is destroyed
    Fixed a UI issue where selecting a massive fleet and scrolling down in the list, then drag selecting a new group of ships would have the new group's icons scrolled out of view
    Fixed a bug where the increased cost of ships and buildings was forgotten after loading a save with Pacing > 100%
    Reduced Maintenance on Biospheres to .1 from .5
    Reduced population bonus from Biospheres to .1 from .5
    Point Defense Weapons can now target missiles fired from planets
    Fixed an issue where projectiles could sometimes miss when they should be hits.
    Added missile salvo support for modders
    Add a rule option that troops cost .5 population to make

Add an AI behavior to look out for player Exterminatus squads. If the AI sees the player bombing the shit out of one of their planets, they will rush planet shield tech.

AI should prioritize attacking ships that are bombing any of their planets. Focus fire.

Fix the out of range crash in the handle selection box code

Investigate repair drones or beams firing and pausing / unpausing rapidly
  • Renegade
    hát, ha csak megnézni akarod akkor isohunt a barátod, mondjuk le a kalappal azok előtt akik vették a fáradtságot és megtanultak vele játszani, első blikre hihetetlenül komplex, és valahogy most nincsen morálom órákig tutorialozni, beseggelni egy 84 oldalas manualt
  • warcat
    Kár,hogy olyan baromi drága a DW,valahol 25k huf környékén van,és nem hajlandóak egy összecsomagolt kedvezményes kiadást csinálni,ha a shadows megjelenik már 3 AAA kategóriás játék ára lesz,ennyit nem vagyok hajlandó adni érte.
  • lammaer
    Azt írják sokat számít, én előtte nem játszottam vele, sztem egyszer próbáltam, aztán sikoltva elmenekültem tőle. Aztán jött a space sectoron egy új review, az nagyon tömjénezte, hát megnéztem.
  • Renegade
    mármint 100+ mega
  • Renegade
    off:

csak, hogy jól vadásszam össze a dolgokat: a legends update mindössze egy 14 megás file, és ennyitől 9.4-re ugrik fel a score o0
  • lammaer
    Amúgy annyira nem komplex, csak annak látszik - pl van benne csillio-millió nyersanyag, az ember először próbálja követni őket, aztán kiderül, nem kell azzal foglalkozni, csak kolonizálj mindent :)
  • lammaer
    Jaja, én is a spacesectorrol kaptam kedvet a DWhez, mindig azt tömjénezték ott is.

Egy fontos dolog van: a DWben engem nagyon irritált hogy a civil hajókat nem lehet kontrollálni - nekem a mániám a teljes kézbentartás :). Szóval meg kellett szokni hogy azok mennek a maguk feje után, szétlövik őket össze vissza - ignorálni kell őket.

Amúgy az se tökéletes játék, van benne jópár dolog ami lehetne jobb is (pl földi harc, meg persze a hajó AI sem olyan okos)...
  • Renegade
    a hozzászólások között is előkerült a Distant Worlds, ahogy olvastam róla iszonyú komlex lehet, félve, de meglesem :)
  • lammaer
    spacesector review

Elég becsületes reviewnek tűnik, tekintetbe véve hogy a siteon a játék fejlesztője is rendszeresen posztolt dev diarykat - ettől függetlenül azért nem rejti el a hibákat a leírás során.

Kb összhangban van azzal amit eddig olvastam róla.... jó cucc lesz ez, főleg ha beíndulnak a modderek.
  • lammaer
    Jaja, azt várom, Q1re igérték, mindjárt Q2nek is vége, és még mindíg semmi...
  • Renegade
    ja, nem, coming soon :(
  • Renegade
    a Distant Worlds- Shadows már kijött, vagy nem arra gondolsz?
  • lammaer
    Aúgy én a distant worlds új kiegjét várom, azzal a játékkal sokat elbíbelődtem, persze bban is volt rendesen elbarmolt/elnagyolt rész, de pl a hajódesign fasza volt :)

SAjnos azt is egy ember csinálja, ezért sohasem lesz kész :(
  • lammaer
    Szerintem maga a stratégiai része fasza volt az Endless spacenek és a felhasználói felület példaértékűen ki volt dolgozva (minden egyértelmű, minden világos, mégsem egy excel az űrben milliónyi adattal).

Egyedül a taktikai harc része volt igen felületes, nekem úgy tűnt hogy mivel érezték hogy bele kell tenni harcot, de kedvük már nem volt megcsinálni, így jött ez a kártyajáték dolog. Az is tény, a katonai technológiák tényleg hihetetlenül unalmasra voltak megcsinálva (ágyú, nagyobb ágyú, mégnagyobb ágyú).

Mégis azt kell mondani, az elmúlt évek legjobb 4xe lett, ami persze nem feltétlenül az ES-t dicséri, hanem a nagyon gyér felhozatalt. Mi űrstratégák éhezünk :(
  • Renegade
    hehe, na igen épp most puffogtam egy barátomnak, hogy "azért félelmetes, hogy a 4x gyártók szvsz titkon megegyeztek, hogy remek ötleteket vonultassanak fel, de alapvető feature-ök maradjanak ki mindegyikből :)"

ez is egyelőre olyan mint a SOTSII, hatalmas potenciál, de mégsem az igazi. Majd ha javítanak még pár dolgot remek időtöltés lesz, persze az űrcsata ebből is hiányzik sajna (fura, hogy 92-ben még megoldható volt, ma meg nem). Jelenleg a legidegesítőbb, hogy nem szól a gép. ha elkészült a gyártás, ami már 1 fő+4 fejlődő kolniánál is idönként elfelejtődik, a raktárak betelnek, üres járat, stb.

én azért még hiszek benne, pár patch és jó lesz ez. :)
    a hajó tervezésnek meg nagy piros pont, bár az is kicsit bugos még (nem figyeli rendesen az energia eloszlást, fighter átalakítható colony ship-é)
  • Pluskast
    Hmm te vagy az első ember akitől hallottam ezt a játék nevet :) Azt hittem, hogy ezt a játékot egyedül én ismerem :) Nagy játék volt!
  • Sir Quno Jedi
    Eeegen, tök logikus, hogy csatában lehet javítani a hajókat kártyákkal. Naneeee...

Egy minőségi Ascedancy után ez istenkáromlás.
  • ratgab
    De azért igenis van értelme. Lehet játszogatni a technológiákkal. Eldöntheted, hogy nagy erős és sebezhetetlen hajód legyen, cserébe fegyverezet alig, vagy fordítva, vagy a kettő kombinációja.

Jah és a kártyák kurvasokat számítanak ám. Csaták múlhatnak rajta. Gyakorlatilag fogd fel úgy, hogy az energiát mely irányba akarod átirányítani. Több sebzés, kevesebb védelem árán, javítás sebzés fejében.

Annyi taktikai lehetőség van, hogy az hihetetlen.
  • Sir Quno Jedi
    Egy rakás szar, de már megvettem. Kb. semmi értelme a hajóépítésnek (sem) benne. Van háromféle védelem és háromféle támadás azt csókolom. Csak a csík nő az új technológiákkal. Undorító. Megcsúfolása minden 4x-nek...
  • Skill
    endlest spacet nem is értem. valaki elhitte , hogy ez jó 5let?
  • Sir Quno Jedi
    szóljatok, ha már normálisan játszható! me akkó lecsapunk rá

nekem a gratuitous space battles jött be nagyon, főleg kiegekkel, na ott durván lehet hajókat/flottákat építgetni

ugyanakkor az endless space kidobott pénz volt, mert csak egy nagyon buta kártyajátékot sóztak rám...
  • warcat
    Ez azért változó,ha van rendszeren belül ellátóhely akkor elugranak érte,ha nincs,akkor küldenki kell őket,ekkor a legközelebbi bázis meglátogatása után visszatérnek a csata színhelyére.
    Nyilván amint van rá technológia,érdemes ellátóhajókat gyártani.Ezeket akár lehet egy külön flottában is mozgatni,a csata után beugranak a rendszerbe pl.
  • Masakari
    Nem mennek haza és nem termelődik újra.

"fleet resupply"-t fejleszd ki és akkor tudsz a hajóra újratöltő modult(közelben lévő hajókat tölti) rakni/olyat ami lőszert termel(adott hajóra).
  • Renegade
    most nézem, a fegyvereknek van lőszer igénye, ha kifogy hazamennek, vagy újratermelődik a lőszer?
  • Renegade
    egyelőre vakarom a fejemet a ship designer miatt, remélem jól értelmezem a modulok szerepét, de azért jól jönne egy megerősítés :)

jól sejtem, hogy az elején az alap colony, transporter az nagyon túl van méretezve energia terén?

miért van két energia cella (cargo helyett) az alap transporton, amikor a közepes erőmű bőven kiszolgálja a hajtóműveket? Gondolom úgysem tudna meglépni egy támadó hajó elől, akkor meg minek.

Illetve, ha két colony modult szállít a hajó, akkor több a kolonizáló is? Ha mindez igaz (és jól értelmeztem), akkor nem praktikusabb ez a design (a grav kút opció miatt vannak sima hajtóművek)?

• Pluskast
    Értem köszi!
  • Masakari
    Van hozzá 1 külön modul,maga a marine csak a támadásoktól véd.
  • Starfarer
    Nem volna ez rossz, csak multi, vagy még inkább hotseat kéne még bele.
  • Pluskast
    Ezt az űrtámadást nem tudod véletlenül, hogy hogy megy? Csak mert azt megtaláltam, hogy hajómodulként be lehet rakni a space marine-nak kabint, de nem tudom, hogy hogy tudok a hajóra felvinni őket, illetve a tankokhoz milyen modul szükséges?
  • Sunsetjoy
    [OFF]Anno a Mount & Blade első játékát is pár ember csinálta, és milyen zsír játék volt.[OFF]