15
 • Sajátvéleményem
  #15
  Az lenne az igazi, hogy ha a nyomtatók eladása még jobban visszaesne.
  Mi is hegyszámra gyártjuk a papírokat, tök feleslegesen.
  Mindent 3-4 példányban, amik aztán 30-100 évig még őrizgetni is kell.
  Gyorsan ki is nyomtatom a hozzászólásokat, hogy meglegyen...
 • teddybear
  #14
  Annak idején, amikor kézzel vitték a könyvelést, alaposan meggondolták, hogy mennyi papírmunkát terheljenek az irodistákra. Meg a szabályok is egyszerűbben voltak.
 • teddybear
  #13
  A garanciaidő hossza gyártó és típusfüggő. Plusz országonként is eltér. Általában egy év, de drágább eszközöknél ez több is lehet.

  Utángyártott, sőt utánatöltött kazettánál megkockáztatod a nyomtató tönkremenését, volt már a praxisomban ilyen. Ha nem az adott típushoz fejlesztett por, vagy festék kerül a kazettába, patronba tönkre teheti a nyomtatót.
 • AgentKis
  #12
  Az elektronikus számlák kinyomtatása sem éppen okos dolog, a könyvvizsgáló viszont papírról olvas... Itt tartunk... Köbméterszám keletkezik a kinyomtatott 8-10 évig őrzendő papír"hulladék" évente, és ez csak egy 500 fős Kft.
 • AgentKis
  #11
  Nem annyira rózsás ez...

  Én 1 évről gariról tudok (a 150k alatti árú HP-k esetében). Hiba esetén cseréről és újraindulásról szó sincs, hetekig húzódó javításról viszont annál inkább. Ha utángyártott festékkazettákkal használod akkor az eredeti festék árához képest 1 év alatt simán bejön a nyomtató ára. Viszont az utángyártott festékhasználattal a garancia is bukó.
 • narumon
  #10
  A legviccesebb a Matolcsy nevű szörnyszülött aki bevallottan nem ért a számítógéphez - de még ahhoz is hülye volt, hogy egy prezentációnál megtalálja melyik gombot kell lenyomni. A fő gond meg az, hogy a nemzeti bank jól működő számítógépes rendszerét most visszaállították papír alapúra miatta. No és ilyenek az ország vezetői....
 • narumon
  #9
  Azért ennyire nem rossz a helyzet, főleg, hogy a legtöbb céges nyomtatóra 3 év (vagy több) garancia van. Azaz ha a névleges terhelhetőség közelében használod (ergo nem sértesz garanciát) akkor a gyártó szopik vele ha 2 év után bedöglik mert az egy ingyenes csere és újrainduló garancia.
 • teddybear
  #8
  A Canont rendszeresen ki kell pucolni, a fej csúszócsapágyát rendszeresen olajozni kell, különben szarrá megy. A kifolyt festéket, a lerakódott port ki kell szedni belőle.

  Különben minden nyomtatót rendszeresen karban kell tartani, csak a lézereket ritkábban. A gumialkatrészek kb. 3-4 évig bírják normál használatban, utána cserélni kell.

  A régebbi HP és Epson nyomtatók sokkal tovább bírják a használatot, mint az újabbak, nem kevés még megy is belőlük, nekem is egy 16 éves példány nyomtat a polcon.
 • alph4
  #7
  Nekem is van egy régebbi canon, abba se veszek pár patront kész vicc hogy kéri hogy rakjak be új sárga stb. patron mert addig nem nyomtat ki egy fekete-fehér doksit...
 • Tetsuo
  #6
  Mondjuk ez jó hír. A nép nem költ feleslegesen, legalább erre. :)
 • Darth Sith
  #5
  nekem is van itthon egy kb 8-10 éves régi hp laser nyomtató, mai napig működik, pedig pár tíz ezer oldalt már kiköpött. van egy új tintasugaras canon, kb 2 éves, arra lett, hogy néha pár fotót kinyomtassak vele rokonoknak, fél év után már szarakodott, most 2 év után már kb használhatatlanul lassú, zörög és majdnem felrobban egy lap kinyomtatásakor.

  De a cikkhez: az egy dolog, hogy itthon egyre kevésbé van pénzük az embereknek nyomtatót venni, de szerencsére azért már egyre kevesebb papírt kell beadni ide oda, vagy van tablet, telefon, számítógép stb.. Sajnos míg így is, a fosadék bürokratikus államaparátusunk nem ismeri a "digitális" szó fogalmát még távolról sem, így mindent 16 példányban kinyomtatva, aláírva, pecsételve kell beadni, ahelyett, hogy lenne egy pdf, digitálisan aláírjuk és emailben elküldjük és kész. Több millió tonna fát lehetne megspórolni csak ilyesmin és a többi hasonló baromságról még nem is beszélve. Elképesztő pazarlás megy, pedig a technológia adott, készen van, kb olyan szinten, hogy kis túlzással csak le kell emelni a polcról és már használható is. De nem, papirozzunk 2013-ban...
 • AgentKis
  #4
  Céges felhasználásnál, ha a névleges terhelhetőség közelében használod, akkor 2 év. De ki lehet nyírni hamarabb is, ha sokat nyomtatsz.
 • AgentKis
  #3
  Tapasztalatom szerint inkább a kinyomtatott lapokat, vagy a patroncseréket számolja valami, mert vannak otthon 6-8 éves működő nyomtatóim, amikkel keveset nyomtatok.
 • MuchACHO79
  #2
  És ezen mennyire meg vannak lepődve. Pedig a rohadékok minden nyomtatót úgy építenek meg, hogy lehetőleg ne működjenek 2-3 évnél tovább.
 • Cat #1
  Van még olyan termék Magyarországon, aminek nem csökkennek az eladásai? A KSH statisztikák szerint nemhogy a ruhákból, már az élelmiszerekből is kevesebb fogy. Az embereknek nincs pénzük, ilyen egyszerű.