882
The Evil Within
-
Skyline #520 A nextgen only effekteket a mai napig vàrom..:D -
Skyline #519 Ezzel nincs is gond,a szokásos hazugságáradattal van gond,ami szerint a pc gyengébb,meg nem tud olyat mutatni mint a konzol. Mindezt főként ubisoft ömlengésekből összeollózva..Ugyanakkor ahhoz képest mennyire lowlevapit használnak a nextgenek,elég cinkes hogy a szinte azonos specifikájú pc azonos,de néha még jobb minőségben kitolja a címeket dx alatt... -
#518 Pedig marhára igaza van Abu-nak abban, hogy az APU (közös címtér) milyen előnyökkel és új megvalósítható effektekkel stb. rendelkezik. A lehetőségek határtalanok ilyen módon és bizony jelentősen gyorsabban végezhetők el vele a műveletek, algoritmusok egy ugyanolyan teljesítményű direkt VGA-hoz mérve. Egy APU-n megvalósítható dolgot egy ugyanolyan számítási kapacitással rendelkező direkt VGA-val kell összemérni, nem egy 10x nagyobb teljesítményűvel.
A textúra popup hiánya is a közös címtérnek (APU-nak) köszönhető konzolon úgy, hogy elég neki 100-150MB memória.
A direkt VGA zsákutca ezt mindenki tudja aki ért hozzá (hardvermérnökök, fejlesztők) csak a laikusok fröcsögnek miközben akkora zöldségeket tudnak mondani, hogy szétszakadok rajta sokszor. Maradjanak inkább a kaptafánál...
A teljesítmény már más kérdés. Majd ha az APU-k grafikus részének a teljesítményének jelentős növelése technológailag megoldható lesz akkor eljön a kánaán. -
Skyline #517 Ki beszélt itt effektekről?! FULLON megy 1080p-ben fix 30-al egy 2gb-os gtx 660-al...
Hagyjuk már ezt az Abu nyomoroncot,amióta van nextgen állandóan pclejárató cikkeket nyom,rendszerint pofáraeséssel. Nem beszélve a ps3 időszakról amikor butítottak egy játékon az E3-hoz képest jól láthatóan,és ez a paraszt próbálta védeni a fejlesztőt mondván nincs butítás csak máshonnan jön a fény (ettől nyilván gagyik lesznek a textúrák is,lol)...Amikor már nagyon süllyedt a szarban hirtelen előkerült egy full friss reg,aki "részt vett a játék fejlesztésében és Abunak van igaza"...Szánalmas madár...
A játéknak 4k felbontás mellett sincs szüksége 4gb-re..Milyen érdekes hogy 2-3gb-os kártyákon problémamentes és több AA-val elfut mint a nextgen verziók...Azt meg hogy egy eleve szenny motor amit fix fps-re optimalizálgatnak,és ha többet kap hibát okoz ki nem szarja le.. Nem a pc hibája... A nextgen változatok sem 60-al futnak,de még a full grafot is megkérdőjelezem,az fps-t meg úgyis megmérik megvan-e a 30... -
#516 Ez alapján 4GB Vram kell maxon.
"(AJÁNLOTT GÉPIGÉNY)
RAM: 4 GBs RAM
VGA: GeForce GTX 670 or equivalent with 4GBs of VRAM"
Ami neked meg nekem biztos nincs, tehát amit te suhanásnak élsz meg az ez:
""Az id Tech 5 ugyanis fixen megpróbálja tartani a megadott értéket, így inkább a felbontást csökkenti, ha az előző képkocka számítása túl sokáig tartott. Ez automatikus és kontrollálhatatlan, noha van egy minimális felbontás, aminél a rendszer nem megy lejjebb, így nem kellően erős gépen a sebesség is csökkenni fog. A The Evil Within esetében is ugyanez a helyzet, csak éppen 30 képkocka/másodperces limitáció mellett. A Bethesda már megerősítette, hogy fejlesztői módban elérhető lesz egy olyan konzolparancs, amivel az említett érték növelhető, de ez az id Tech 5 működése miatt egyrészt automatikus felbontáscsökkenéssel jár, másrészt nem garantálják, hogy másodpercenként 30 képkockánál nagyobb tempó mellett nem lesznek a játékmenetben hibák."
Nem mindig fogod a teljes pompájában látni a játékot, nem drasztikus romlással de lesz negatív hatása, ahoz képest akinek megvan az adott 4Gb Vram-mal rendelkező hardver."
Az én gépem még a minimumnak is szar.
Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.15. 08:28:48 -
#515 :) -
#514 igen az fenomenalis analis feature... -
#513 Amúgy nem mindegy milyen ram-ról beszélünk, mert nekem nem volt egyértelmű.
Ha rendszermemória, akkor nincs problem, manapság mindenkinek van legalább 4 GB, ez az általános, ez Vram esetén gáz. -
#512 Jól indul a játék, már a menüben alig mozog az egér olyan késés van. :D -
#511 Egyrészt nem olvastad végig a cikket már elnézést.
Az hogy pc-n ki tudsz kapcsolni effekteket egy dolog, de rendes müködésre nem tudod bírni.
Ez nem brutál előny hogy effekteket kapcsolgattok ki, annak jópofa max akit zavar.
Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.15. 01:29:30 -
Skyline #510 Mert baromság a cikk,ahogy az is hogy 4gb kéne. 4K felbontáson használ 2.6gb-t...1080p-ben 1.6-ot..Egy gtx 660-al gyönyörűen fut a játék fullon.
Az meg hogy beteszi és játszik..Mert nincs más választása. Ew-t telepítettem,indítottam,hibátlan,leszámítva a képarányt,amit bármennyire próbál ragozni warezos barátunk,bizony az őskonzolosok szemét is szúrja...Pc-n legalább lehet orvosolni.. -
#509 Mutattam most neki a cikket amit egyszer linkeltél.
Hát jah, "konzolon beteszi és élvezi" ahogy írtad. :D
PC-n tudsz moddolni , de mit moddolsz ezen?
Ez van , nem szószerint azt mondják hogy pc-t leszarták, mikor portolásra került a sor, de a lényege ez.
Mit mondanak?
Vegyél 4Gb-os kártyát ha jót akasrz, vagy viseld el a hibákat.
Köszönjük szépen.
Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.15. 00:25:41 -
#508 Ja, bekaphatják. -
#507 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az gyakorlatilag egy Yurei japán horror filmekben is láthattuk már csak itt egy kicsit felturbózva -
#506 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt csak hülyeségből írtam hogy valaki hergelje magát a spoiler miatt. Az a nő is csak 1 fejű volt de pókszerű :D -
mester1987 #505 grebber:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Valahol írtad kiváncsi leszel a 2 fejű szörnyre? Nekem 4-jére sikerült. Ismerős volt :P
Az az a csaj nem, picit hasonló, mint alma a F.E.A.R.-ből?!
Ha igen, akkor nem volt nagy szám, 2007-ben a Resi 4-gyel többet szoptam az alagútban, mikor nitrogénnel...
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2014.10.14. 23:54:50 -
#504 Most olvasom, hogy nem jár steam achivement, ha konzolparancsozol. -
mester1987 #503 Nálam a letterbox visszakapcsolásával meg jobb valamivel a framerate :D -
#502 Éppen a hogyant keresgélem visszafelé :)
Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.10.14. 22:55:11 -
#501 Egyébként nálam minden gyárilag fel van tolva, 1080p, core i5 + 8GB RAM és GTX660, tökéletesen fut ... a 30 vs 60 fps téma meg nem igazán érint, mivel egy ilyen játéknál bőven elég a 30, a játékmenet sebessége gyök kettő :) -
#500 Már meg tudod oldani, hogy ne legyen ha nagyon zavar. -
#499 "A konzolos berakja játszik élvezi"
Jaj ez a duma pont tőled mega LOL :D :D
Mindenféle konzolom van ami csak létezik, de valljuk be, a konzolos berakja aztán élvezi úgy ahogy van, mert esélye sincs semmin sem változtatni ... majdnem dupla játék áron .... itt meg legalább bármit lehet. -
#498 Ezt nem tudom, de holnap valszeg meglesz az FX8350, utána már csak jobb lesz, viszont AMD power van, lapot is cserélnem kell. -
#497 Hát engem borzalmasan zavar ez a szűk keret ... mintha nem látnék rendesen, a szemem majd kiesik tőle. -
#496 hát pedig szerintem rohadtul nem félelmetes sajna annál inkább idegesítőbb -
#495 Igazad van. Játszottam tovább, és előjöttek a régi szép idők érzései. Bár még mindig kb az első részeken vagyok (még mindig csak bicegek), de most már eszembe sem jut, hogy ezt magasabb frame-en kéne tolni. Nagyon beszívott a hangulat és kezdek parázni :D
A keretek eltüntetését ki sem próbáltam, de nem is fogom, ez így üt. Régi feelingek jönnek elő így, sokkal hatásosabb, mintha teljes képernyőn vakarásznál. Igazi old school feeling :D -
#494 Köszi,megtaláltam "Insert key"..... mivel a consol-t már engedélyeztem...
Info
Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2014.10.14. 22:09:34 -
mester1987 #493 Tulajdonságok/Általános/Indítási beállítások: +com_allowconsole 1
Ezzel nyílik meg Pandora szelencéje. -
#492 A "consol", melyik gombbal jön elő, vagyis hová írom be a parancsokat?
-
mester1987 #491 Ja semmi, kevertem valamit. -
#490 ?? -
#489 Polygon Review 6.5 -
#488 már mindegy -
mester1987 #487 Még szép, tőlem nyúlta. -
#486 Ezt be lehetne rakni bannerba! -
#485 Ennél a játékmenetnél nekem egyáltalán nincs bajom a 30fps-el más volna a leányzó fekvése egy ha ez egy fps volna. -
#484 Sziasztok, a játékban hogyan tudom eltüntetni ezt a szélesvásznú filmeknél ismert alul-fölül húzódó baszom nagy fekete csíkot? -
#482 Ja, összehasonlításként a Shadow of Mordor teljes ultrában ( a kiegészítő textúra pakk nélkül ) gyakorlatilag folyamatos 60 fps ( 60-ra maximálva az opciókban ) -
#481 "A konzolokon a megatextúrázás nem nagy dolog. Ott az id tech5 136 MB-ot különít el a VRAM-ra és a textúra mozaikok streamelése egy 50-150 MB-os megosztott területen történik. Már onnan láthatod, hogy másképp dolgozik az id tech 5 konzolon, hogy van hardveres és 16x-os anizotróp szűrés, illetve a címfordítás is hardveres. Ezek a PC-s verzióból hiányoznak, a címfordítás még mindig egy shader+LUT, ami miatt két egymástól függő textúra fetch kell, plusz szoftveres az anizotróp szűrés.
A sok VRAM PC-n az adatmásolás miatt kell, mert előbb a rendszermemóriába kerül a mozaik, azt kikódolja a processzor, visszaírja a rendszermemóriába és onnan megy a VRAM-ba. Ez a konzolnál annyi, hogy a mozaikot kikódolja valamelyik egység és rögtön használható." -
#480 Semmi köze SSD-hez. A közös címtér és ezáltal adott lehetőségek miatt van az APU-k esetében.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.14. 21:02:06