Mûködik a laborban alkotott vese
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább azt mondanám, hogy az általam írt ok (meg biztos egy csomó másik) miatt nagyobb az esélye az allergia kialakulásának, a tisztaságmánia meg ami ehhez még jön, az indokolatlan gyógyszerzabálás (meg még egy raklapra való ok), miatt nincs erõs immunrendszere a többségnek, és nem tudja ezt legyõzni.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hát a disznók?
Szóval mégis csak kell donor, akármit is fecsegnek össze.
Régen amit ettek, az többnyire valahol a környezetükben termett, amihez a szervezet hozzászokott. Most mindenhonnan hozzák a kaját, és tele van olyan természetes anyaggal, amihez nem szoktál hozzá. Más kontinens pollenjei pl.
És azt is vitatnám, hogy ma több törpe/szakállas nõ vagy hasonló beteg ember lenne. Arányosan.
Ha jól látom ez a két érved volt a "természet bosszúja" mellett.
azért a 3. bekezdésed (a fú ez fájt nem nézve) kicsit durva. Azért ha belegondolsz anno nem váletlenül lettek mutogatva az ilyen "ritkaságok" mert csodaszámba mentek, de ezek attól még beteg emberek. Ma már kicsit több a beteg ember, nem is annyira mutogatjuk õket, de inkább etikai kérdések miatt. De akkor ne menjünk ilyen szélsõségekre. Allergia. Régen, legalábbis ha a szüleinket, nagyszüleinket kérdezzük, nem volt ilyen sok allergiás ember mint most. És ez a rengeteg kemikália miatt van, ami megeszünk az élelmiszerekkel. De ebbe ne menjünk bele. Viszont az, hogy te úgy véled, hogy egy mutogatni való emberek a torzszülöttek, amiket meg kell mosolyogni... (ajánlom figyelmedbe a Freaks címû filmet)
Igen, a tudomány meghosszabbította az életünket. És életben tartjuk azokat akiknek rég meg kellene halniuk. És nem kegyetlenségbõl. De szerintem a szobanövényként vegetáló (csak a gépek tartják életben) kómásoknak megváltás lenne a halál (mondjuk ha azt vesszük, nekik mind1) de a nyaktól lefelé lebénult emberek (és most hagyjuk Christopher Reeve és társait) nem hiszem hogy baromi boldogok az életben.
5. bekezdés: igen, ezek idióták. De kicsit más dolog megvarrni egy perforált vakbelet, vagy lényegében egy egész embert teremteni.
6.: csúnya lenne ha teljesen bejönnének.
7.: nem, persze hogy nem lehetséges ilyen személyiség átvitel (jobban mondva lehetne, de attól még nem te vagy, hanem egy másolat rólad). Mindenesetre én nem erre gondoltam, legalábbis nem ennyire mélyen. Egyszerûen csak annyi, hogy egyszer hazamész, és ott van a klónod otthon. Nyilván ez is sok kérdést, meg etikai dilemmákat vet fel, szóval valószínûleg nem lesz a közel jövõben emberi klónozás (talán egy olyan 100-200 év múlva). De én nem nagyon akarnám megélni
Szóval: "komolyan, úgy mondod ezt a "természet nem tudatos személy" mintha egy nyálcsorgató idióta lennék, aki nem tud különbséget tenni egy élõ személy, és egy megszemélyesítés között..."
Az lenne a jobb. Akkor legyintünk, és tovább megyünk. De, ha te még mindig nem látod be, hogy egyáltalán nem errõl van szó, akkor baj van, és nem nálam.
Amiket felsoroltál, mint "bosszút", az nem az. Ez sajnos nem volt ritka akkor sem, amikor még az ilyesmit Isten átkának, büntetésének vélték. Évszázadok óta gyûjtögetik a torzszülötteket, némelyik múzeumban kilométeres polcrendszereken állnak a kipreparált maradványaik. Még mindig vannak olyan mutatványosok, akik ezeket az élõ, vagy holt szerencsétleneket mutogatják a "nagyérdemû" közönségnek, persze némi pénz ellenében. A "Madárfejû Lajcsika", vagy a szakállas nõ mond neked valamit? Volt ilyen nálunk is, a Városligeti Vurstliban mutogatták õket, a Törpeszínház mellett.
A tudomány fejlõdése meghosszabbította az életünket, és sok olyasmivel is szembe tudunk már szállni, ami régen egész területeket pusztított ki.
Ugyanakkor mindig jön valami új, vagy valami régi, ami újabb és újabb problémákat okoz.
Ami pedig az ominózus "Mi pedig Istent játszunk." kijelentésedet illeti, ezt a bigott hívõk mondják, aztán többségük ugyanúgy befekszik a vakbélmûtétre, vagy felveszi a szemüveget. Mert élni akar, ahelyett, hogy meghalna, ahogy Isten elrendelte a vakbél-gyulladással. Vagy éppen látni akar, pedig Isten vaksit csinált belõle.
Persze akadnak olyanok, mint a hitgyülisek, akik visszautasítják a vérátömlesztést, õk aztán szépen ki is küszöbölik magukat a további életbõl.
Ami pedig a filmeket illeti, azok gondolat-kísérletek. A többségük nem jön be, a jövõ meg olyan lesz, amit senki sem várt.
"És innentõl már tényleg egy lépés az emberi klónozás (A hatodik napon c. film). Szerintem ez valahol ijesztõ."
Elvonulhatsz a világtól, de a világ nem fog békén hagyni. Ami pedig a filmet illeti, az erõsen kétséges sztori. Gondolatkísérletnek jó, de hogy megvalósítható? A mai tudásunk alapján eléggé kétséges. A filmben alkalmazott klónozási technika, illetve a memória és személyiség-átvitel nem valószínû, hogy lehetséges. A filmben tulajdonképp a vajon bújócskázik a talánnyal, épp úgy, mint a legtöbb kitalált történetben.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
komolyan, úgy mondod ezt a "természet nem tudatos személy" mintha egy nyálcsorgató idióta lennék, aki nem tud különbséget tenni egy élõ személy, és egy megszemélyesítés között... olyan dolgokra értettem, ami ha normális ütemben zajlana minden akkor nem lennének olyanok, hogy globális felmelegedés (lásd gyárak, a mi hibánk) vagy genetikailag mutálódott, torzszülött emberek (lásd atombombák, a mi hibánk) klónozott bárányok, amik egyébként összejöttek, csak nem voltak életképesek. Egyesek szerint egy csoda hogy a Földön kialakult élet. Igen, valamilyen szempontból csoda, de elég nagy ez a világegyetem, hogy tudomásunk legyen más organizmusokról is. Mindenesetre több millió evolúcióba akarunk néha beleszólni. (mások szerint Isten alkotott minket) egy biztos, mind1 kihiez, vagy mihez kötjük a létezést. Egyedül Isten vagy két élõlény egyesülésébõl jöhetnek létre ilyen szervek. Mi meg Istent játszunk.
Legyen, én nem azt mondtam hogy ne legyen, mert sok emberen tud ez segíteni. De ahogy egyes filmek bemutatják/ elõre vetítik azt az utópiát, hogy majd a gépek irányítják az életünket (és ez egyre inkább látszik) úgy vannak olyan félelmek is, amik az ilyen... "istent játszunk" dolgokat mutatják. És innentõl már tényleg egy lépés az emberi klónozás (A hatodik napon c. film). Szerintem ez valahol ijesztõ
Õssejtet lehet "csinálni" öreg, már többször osztódott sejtbõl is, mert az nem azt jelenti, hogy sejt osztódott-e már, hanem azt, hogy a sejt nincs specializálódva egy funkcióra. Sõt, már funkcionális sejtet is "fejlesztettek vissza" õssejt állapotba.
Ahogy egyre mélyebben megismerjük a természeti törvényeket, úgy leszünk képesek egyre inkább elõre látni a változások következményeit. Rajtunk múlik, hogy görcsös elutasítással fogadjuk, vagy mereven törekszünk a status quo fenntartására, vagy együtt élünk és igyekszünk az egészet a magunk hasznára fordítani.
Az elõbbi két esetben viszont majd a környezetünk fog olyan változásokat produkálni, ami semmissé teheti minden erõlködésünket.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Egyáltalán nem mûködik. Mert a DNS nem egy állandó képzõdmény, hanem egy kódsor, aminek bizonyos kódrészletei letiltódnak, bekapcsolódnak attól függõen, hogy milyen életszakaszában van az élõlény, vagy éppen milyen specializációt töltbe az adott sejt. Zsírsejt, idegsejt, csontsejt, izomsejt, stb. Sõt, minden sejtben van egy számláló, ami visszaszámol osztódás után, és ha elfogy, nem osztódik tovább a sejt. Ez a telomeráz, ami konkrétan rövidül az osztódás következtében.
Tehát, ha klónozol egy élõlényt, a már újszülött korában sejtszinten olyan idõsebb lesz a klónozott lénynél, és az öregedési, fejlõdési szakaszaiban problémák lépnek fel. Tehát akár gyermek korában aggastyánná változik, és egy félig sem kifejlett gnóm törpe lesz a végeredmény, aki az összes lehetséges idõskori betegségben szenved.
Mit bosszulna meg egy személy nélküli fogalom?
Most az van, hogy megdöglesz, ha leáll a veséd. Mi abban a hátrány, hogy ráraknak egy mûvesére két hétre, míg legyártanak egyet a sejtjeidbõl? A géntenyésztett szuper Rambók összefognak az agyrabló földönkívüli óriáshangyákkal, és leigázzák a Földet, hogy kivonják a vízbûl a zoxigént, vagy mire is gondoltál?
úgy értettem (és te is tudod), hogy mûszívvel mondjuk 10 talán 15 évet élhetne a páciens
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Pontosan még azt sem tudjuk, hogy egy, általános szabvány szerint tárolja-e az emlékeket az emberek agya, vagy egyedileg kódolva.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ráadásul, az emberi agy sajnos nincs felkészítve az "adatok" kiolvasására és felülírására, így még nem is tölthetõ le, fagy írható felül.
A tudata sem egyezik meg az enyémmel, mert egészen mások az emlékei, mint nekem.
Van persze egyéb gond is, mivel egy idõsebb sejtbõl klónozták, ezért hamarabb lépnek fel nála az öregkori elváltozások, ahogy Dollynál is.
Ahhoz, hogy egy velem egyenértékû másolatot állítsanak elõ, a klónozás nem jó.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyetértek azzal, hogy állat kisérletek szükségesek (sajnos), de a mesterséges szövetek növesztésével elõbb utóbb már rájuk sem lesz szükség ami jó, mert nem fognak szenvedni.
De ezt a "nem is élnének ha mi nem tenyészettük volna ki õket" felejtsük már el. Gyakran jönnek ezzel mikor a vágó állatok tenyésztési körülményei a téma. "õk ezért vannak tenyésztve". Nem tudom te mit szolná hozzá ha egész életedben kínoznának míg meg nem ölnek majd annyival magyarázzák, hogy bocs haver te nem is élnél. Örülj, hogy élsz. Én inkább meg sem születnék...
Szerintem nem egy nagy trauma, ha ennek a tudatában van"
Ilyen már most is van, mondhatjuk - ezt úgy hívjuk: család.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Meg az se lenne rossz ha 80-90 éves koromban olyan testem lenne mint most. :D
(mondjuk kicsit még kéne gyúrni, a kockahasam még nem tökéletes, csaka felsõ 4 látszik) :D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Szerintem nem egy nagy trauma, ha ennek a tudatában van