94
-
lmisi #14 Nos a programozók, grafikusok, it adminok, zenészek és más intenzív pc használók teszik ki a pc vásárlók 10%-t. A maradék szinte kizárólag fogyasztó meg 90%-t.
Innentől pc-usereknek elindult a szivató propeller, mert:
-A pc-k bizonyosan nem halnak ki de az eladadott pc darabszámok mélybe zuhanása miatt akár duplájára triplájára drágulhatnak a tabletekhez képest. Ez további darabszám esést fog indukálni és platformegyszerűsödést is. pl. eltünnek a diszkrét-különálló grafikus kártyák, nem lesz bővíthető általában (Beleforrasztott ram, no bővítősín)
- A csúcspc-k sem fognak eltünni csak olyan drágákká válnak, hogy servernek vagy spéci munkaállomásnak fogják használni. A fogyasztói szegmensből viszont ki fog kopni ára miatt. (Pl. Manci néni sem vesz risc servert és munkaállomást most sem otthonra)
-A fejlesztők ezután elsődlegesen telefonra, tabletre, TV-re és csak ezután, ha egyáltalán fognak fejleszteni pc-re. Nem, nem a felbontás a probléma, hanem nem lesz optimalizálás a pc-s hardverre. Azaz egy harmad negyed annyiba kerülő tableten is ugyanolyan jól fog futni, főleg ha tv-re kötik és billentyűzetet, egeret, vagy gamepadet kötnek hozzá.
Szép lassan, de el fog halni pc. A fejlesztőknél nagyon lassan, de a hatalmas ódon pc házak szinte azonnal. Ismétlem a bővithetőség meg nagyon gyorsan kihal a pc platformból! -
spakly #13 asztali gépek mindig is lesznek . mert tableten nem kivitelezhetö az ami a pc-n , mind sebesség. adattárolási kapacitás. képernyöméret. tekintetében. maradok a pc rendithetetlen hive. azért megnézném a tablet tulajdonosokat amikor alkatrészt cserélnek benne...
-
Komolytalan #12 "A tabletek ma még alkalmatlanok munkára."
Ez mondjuk így nem igaz. Én is írtam már olyan programot, amivel dolgoznak tableten. De nem számítógépet váltottak ki vele, hanem egy A4-es papírt (2 oldalast), meg 1 tollat. Ez alapján a tablet a papír meg a toll konkurenciája. -
Komolytalan #11 Elemző cégnél dolgozom - egy dolgot tudni kell ezekről a cégekről: A megrendelő mindig megmondja, hogy milyen eredménynek kell kijönnie. Pl. a fenti diagramokban mi a mértékegység: darabszám. Ugye 20eFt-s Android tablet és 400eFt-s Ultrabook 1-1 db. Nem véletlenül választották ezt a mértékegységet, és nem az eladott termékek értékét, vagy a rajtuk képződött nyereséget. Pedig a cégek számára ez a két szám sokkal relevánsabb. Szóval ha lenne mondjuk 1ha földem, akkor azzal úgy odab.sznék a tablet, sőt a telefon piacnak is hogy csak na, mert én sokkal több szem búzát termelnék, mint ők telefont. -
#10 Szerintem ez teljesen pozitiv, így kevesebb lesz a számítástechnikai hulladék, meg végre nem kell három évente gépet cserélni. -
#9 Van a füllentés, a kis hazugság, a nagy hazugság, a pofátlan nagy hazugság, és van a statisztika. Ebben a sorrendben... -
anubys1984 #8 A tabletek ma még alkalmatlanok munkára. Kifejezetten tartalomfogyasztásra készítik őket, emiatt nem fogják kiszorítani a pc-ket. Persze ez a jövőben változhat... -
hunwhite #7 Fogalmam sincs, hogy mire jó a tablet és a középkategóriás laptop.. nekem nem elég az biztos.. -
rajdi #6 Nem tudom miért kelthet ez a hír vitát, hisz semmi olyan nincs benne, amit normális ember ne látna. Kismillióan vannak akik nem hajlandóak megtanulni mit jelent a copy - paste, de e-mailezni, youtube-ozni és mittom én még mit szeretnének közben. Ezek az emberek pár éve még csak asztali PC-n tehették volna ezt meg, vagy a vele azonos árkategóriájú laptopokon. A tabletek nekik kínálnak alternatívát, huszonezrekért. A kérdés az, hogy ők vannak-e többen, vagy "mi"!? Ez költői kérdés volt :o) -
caius marius #5 Már van tabletre köthető egér és billentyűzet... Kezdhetsz röhögni. :) -
WoodrowWilson #4 Ja, hihető. Mint a netbookok korábban. -
Cat #3 Nem lehetsz ennyire buta. A számítógéphasználók hány százaléka programozó? vagy grafikus vagy zenész? 0,1%? -
xido #2 Úgy röhögök én is ezeken a híreken..
minden programozó asztalin dolgozik jó esetben...a nagy játék fejlesztők se tabletre gyártana..se a grafikusok..se a zenészek...
vagy majd jön a tabletre köthető billentyű és egér..és akkor még röhejesebb az egész leváltani akarás -
Kryon #1 Mióta is temetik már a PC-t? Azóta is köszöni szépen jól van :)
Amíg a tabletek nem képesek mindenben helyettesíteni, addig nincs veszélyben. Márpedig teljesítményben nem mostanában érik utol.