2016-ra a táblák megelőzik a PC-ket

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"egy mai erõs konfiguráció 3-5 évig bõven elég mindenre"

Jönnek az új konzolok, fel fognak futni a PC eladások is. Most, hogy már nem 2005-ös hardverre fognak íródni a játékok, kell majd egyet fejleszteni a hardveren, hogy a következõ 8-10(egyre hosszabbak a konzolgenerációk is) évben megint ne kelljen majd gépet fejleszteni.

"végre nem kell három évente gépet cserélni."

Azt nem, csak tabletet. De 3 évente csak akkor, ha kibírod, hogy nem szánalommal néznek rád azok, akiknek már 1-2 számmal újabb van 😊
Bocs igazad van, rosszul fogalmaztam, PC komponens eladások tekintetében jönne kb ez ki a beépítve vs. külön vásárolva arányának.
"a programozók, grafikusok, it adminok, zenészek és más intenzív pc használók"

Erre meg is lenne a reakciójuk amint ez a folyamat elkezdõdne:

Szóval én ettõl nem tartok 😊
"Nem igaz, hogy nem lehet tudomásul venni, hogy a PC-k kb. 50%-át nem készen veszik, hanem úgy állítják (állíttatják) össze..."

jó lesz az 5%-nak is...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

"Ranjit Atwal, a Gartner kutatási igazgatója elmondta, hogy 2016-ra az eladott tábla PC-k száma meghaladja majd az értékesített asztali konfigurációk és notebookok számát"

Ez már megint micsoda? Mi az, hogy "asztali konfigurációk"? Nem igaz, hogy nem lehet tudomásul venni, hogy a PC-k kb. 50%-át nem készen veszik, hanem úgy állítják (állíttatják) össze...

Plusz ugye telítõdött a piac, nem vesz mindenki évente újat, eleve egy mai erõs konfiguráció 3-5 évig bõven elég mindenre, eleve az esetek nagy részében elég bõvíteni/cserélni a komponenseket...

Úgy alapvetõen kurvára nem az eladásokat kéne nézni, hanem a használatot.
Ezt húsz éve károgjátok, ennek ellenére soha nem volt még a piacon annyi PC hardvergyártó, mint ma. Innentõl szélbe eresztett fing az egész gondolatmenet.

Mikor '96-ban megvettem az elsõ mobilomat, akkor az volt az elsõ reakció a környezetemben, hogy minek neked ez? Te ilyen fontosnak hiszed magad? Mondtam nem, de nagyon jó, hogy bárhonnan telefonálhatok. Azok is hülyének néztek akik ma már meghalnának mobil nélkül...
Azt hiszem, valami ilyesmi történik most itt is. 😊

往前看同志

A családban elõször nekem volt tablet. Picit furán néztek rám, hogy ennek mi értelme van, amikor ott a PC. Odaadtam nekik, hátha megváltozik a véleményük. Most már mindenki a sajátját használja. Anyám szereti a legjobban. Azokra a feladatokra amik nekik kellenek, tökéletesen elegendõ.
A PC nem fog eltünni soha, bizonyos feladatokra még mindíg az a legalkalmasabb, csak fokozatosan vissza fog szorulni olyan treületekrõl, ahol van sokkal jobb alternatíva.
gergely1991
Statisztikák ide, statisztikák oda a PC-t nem kell temetni...
A PC-k könnyen bõvíthetõk, javíthatók, szétszerelhetõk.Lesz még PC az irodákban ügyfélirodákon.
Az ilyen apróságok csak a szórakoztatást nyújtják meg talán online ügyintézésre használhatók.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Beszarok... Na elölrõl kezdem. Képzeljük el, hogy hazamegy a munkahelyérõl dr. Kocsis Irma sebész. Végigsz...a az egész napot pl. a baleseti traumatológián. Nem vágyik másra csak, hogy elolvassa a híreket mongyuk a zsindexen, megnézze az õt foglakoztató közösségi oldalt, és mielõtt teljesen kidõlne esetleg megnéz egy filmet a jutubon. Mi a seggemért lesz ettõl dr. Kocsis Irma buta? Tudomásul kellene venni, a PC mellett kardoskodóknak, hogy nem mindenki akar otthonra atomerõmûvet, sõt az emberek nagy része leszarja a PC-t. Egyszerûen nem kell nekik. Ennyi.

往前看同志

Mert mit csinál az "okos"? Gondolod hogy mindenki dolgozni akar a gépével? Hát rohadtul nem, a legtöbb csak kikapcsolódásra használja, meg böngészgetésre. TV-re kötve valszeg úgy fészbúkozik, hogy egy egeret és billentyûzetet is köt rá. De a többség nem fog semmit sem kötni rá, hanem használja ahogy van.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nem kell ezt az egeszet tulmagyarazni, arrol szol, hogy ha meghibasodik az agyonitergralt tragya akkor meg veletlenul se tudd megjavitani es vasarlolj ujat. Az ajfonban ezert nem tudsz akssit se cserelni, csak szervizben lehet.
Biztosan fogok érte kapni, de szerintem aki csak az általad leírtakat csinálja egy számítógéppel, az tényleg nem túl okos...
Azt is elmagyarázhatnátok nekem, hogy amikor TV-re kötve Facebookozik valaki egy táblával, akkor a honnan tudja, hogy hová bök a táblán? <#lama>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

A tabletnek lesz végül egy szûk szegmense, aki használni fogja. Mert túl nagy. Aki nagyon casual, az inkább vesz egy nagy képátlóval rendelkezõ okostelefont.
Forrás? A forrás az hogy körülnézek, és látom mit használ az átlagember.

"Szûklátókörûségedet mutatja az is, ahogy elegánsan megfeledkezel a vállalati, üzleti szegmensrõl, mely a PC felhasználók jelentõs részét teszi ki. Legalább néznél körül mit használnak egy bankban, irodákban, tõzsdéken, ipari szektorban, üzemekben, folyamatirányítsban, erõmûvekben stb...stb...a lista igen hosszú lenne."

A szûklátókörû nem én vagyok hanem te, ezeken a helyeken is nagyrészt azért használnak pc-t, mert az utóbbi pár évig NEM VOLT MÁS. Bankokban már vékonykliensek mennek elég rég óta pl, ezt volt szerencsém saját szememmel látni. Csak hogy eddig nem igazán lehetett kapni vékonykliensre használható gépet. Sima pc-t lehetett kapni.

Azt hiszed hogy egy tõzsde vagy bank vagy erõmûvekben sima kis pc-n futnak a fõbb rendszerek? El kell keserítselek, nagygépeken futnak, amiknek ESETLEG utasításkészletben van közük a pc-hez, de lehet hogy abban sem...

"Igen, valóban van egy buta réteg, aki CSAk az általad megjelölt feladatokra használja ezeket az eszközöket"

Ha nem lennék ennyire nyugodt akkor most dühösen megkérdezném tõled, a minden bizonnyal "rendkívül" okostól, hogy mondja már el nekünk tudatlanoknak, ha pl. egy orvos otthon munka után nem a fostos PC elé ül fosbukozni, jutubozni hanem a táblagépét veszi az ölébe, akkor az mán a buta réteg ugye?

&#24448;&#21069;&#30475;&#21516;&#24535;

Egy nagy fenét fog leáldozni a PC-nek. Sokkal elõbb fog a tablet kimenni a divatból. Flancolni lehet vele, Ifj. Vér István villoghat vele a haverok elõtt, de számomra használhatatlan. Sokkal szívesebben vennék minigépet, amire év vége felé lesz is jó alkalom, ha a Temash elérhetõ lesz.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

JethroHUN
95% biztos... a kezed meg belelóg a bilibe.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

"És akárhogy szajkózzátok, a számítógép felhasználók 95%-nak se teljesítmény, se tárhely nem kell....A többség egy számítógépen csak fészbúkkol, youtubeozik, netbankol, angry birdsözik, ennyi"

Annyira szeretem, mikor emberek kijelentõ módban beszélnek hülyeségeket. Megtennéd, hogy az állításodat alátámasztod bizonyítékokkal, hiteles adatokkal is? Forrásmegjelölés sem ártana, mert egyelõre az irományod az állítólagos százalékaidról nem mások, mint a Te szubjektív agyszüleményeid.
Igen, valóban van egy buta réteg, aki CSAk az általad megjelölt feladatokra használja ezeket az eszközöket...Mértékét illetõen azonban vitatkoznék...

Szûklátókörûségedet mutatja az is, ahogy elegánsan megfeledkezel a vállalati, üzleti szegmensrõl, mely a PC felhasználók jelentõs részét teszi ki. Legalább néznél körül mit használnak egy bankban, irodákban, tõzsdéken, ipari szektorban, üzemekben, folyamatirányítsban, erõmûvekben stb...stb...a lista igen hosszú lenne. Csak a hozzád hasonlóan beszûkült kisember agyában foganhat meg a gondolat, mely szerint ebben a szegmensben a tableteknek bármilyen szinten esélye van...
wraithLord
Én nem szívesen veszek hordozható számítógépeket, mert nem lehet szétkapni, alkatrészenként cserélgetni, kusztomizálni, hûtést szerelni, stb.
Csak egy dolog miatt veszek mégis: mert elég nehezen közlekedek autóakksival, gépházzal, monitorral, billentyûzettel és egérrel a hátamon... 😄 Ha pl. jeti lennék, akkor inkább azt választanám a kompakt, mindent mütyürt mütyür nyákra integrált izék helyett. 😄

Meg hát persze egyelõre a PC olcsóbb, ha a teljesítményt nézzük, mint egy hordozható eszköz, és a túlmelegedés miatt sem kell évente 3x szerelõhöz vinni.
Jah es honnan nyer tabla nagy teljesitmenyt? Az energiat a levegobol szedi?

Levegobul szedi ki azzaramot? <#eplus2>

Ezek a manimpulativ reklamok, csak a hardverpiac nyuglodeset reprezentaljak.
értsd már meg hogy lehet tv-re kötni. Amúgy meg ha ott van a kezedben elég nagy egy 10"-es is. És akárhogy szajkózzátok, a számítógép felhasználók 95%-nak se teljesítmény, se tárhely nem kell (ha meg kéne akkor is ott a külsõ vinyó, vagy egy NAS).
A többség egy számítógépen csak fészbúkkol, youtubeozik, netbankol, angry birdsözik, ennyi. És ezeknél jóval többet tud egy tablet is, úgyhogy bõven kviáltja a pc-t.

JethroHUN
Ez hülyeség... a tablet az csak azért menõ mert hype-olják és most az a divat... tablet kiváltja az asztali PC-t? Ugyan már. Teljesítményben a közelébe sincs. Se tároló illetve megjelenítõ képességben. Semmi nem szól a tablet mellett. Kicsi kompakt, és jó netezésre? Ill. olcsón már 20-30-ért lehet venni? Jah ez részben igaz. De egy 7" kijelzõn baromira nem lehet mit csinálni. Ergo egy nagyobbat kell venni, ami már jóval drágább. Ha pl samsungban gondolkozunk már is egy laptop áránál vagyunk. Ami még mindig jobban megéri.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hát én jelenleg egy P4-est váltottam ki egy tablettel. Egy nem nagy szám, de a feladatnak megfelelõ tabletet vettem. Ez esténkén a TV-re kötve, egy XBMC alkalmazás segítségével tökéletesen felokosítja a TV-met. Mehet a PC-n megosztott rakat film... Amúgy meg hordozható és mégis csak tablet, így helyt áll az alapértelmezett módon is.
Amire még rá kellene gyúrniuk a fejlesztõknek az a controllerek kezelése. Mert pl.: a Beach Buggy Blitz irányítható Gamepad-el addig a Real Racing 3 meg nem. És hát elég nehéz lenne úgy játszani TV-n, nagyképernyõn, hogy közbe kilóg a HDMI kábel tab oldalán.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

A gyengébben látóknak, idõsebbeknek stb kell a nagy monitor , egér, billentyûzet.
Ha ezeket tablethez kapcsolod az már nem tablet hanem miniPC
Narxis
Végre valaki megértette. Azt hittem már megint le kell írnom... Kár, hogy ebbõl sokan érzelmi vitát csinálnak, de ez csak tudatlanságból fakad mert nem értik, hogy nem fog megszûnni a PC, nem veszik el a sajátját és késõbb is vehet újat.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Azt nem tetted oda 4. pontként, hogy a tabletes, telefonos alkamazások - sõt, a tabletek, telefonok árai - is sokszorosára nõnek. Ugye ha az eszközök drágulnak, akkor a rajtuk termelt termékek is drágulni fognak.

Egyébként természetesen hülyeségeket irkálsz. Ekkora volumennek az 1/10 része is bõven elég lenne a jelenlegi árszínvonal fenntartásához.
bakvarnyu
Hát te aztán elég sötétnek látod a jövõt <#vigyor1>

a shot
Akkor gondolom nem esett le "Xido" ironikuis kommentje, mert o is pont ezt irta. Arra celzott, hogy onnantol kezdve, hogy rakotsz egy tabletre egy monitort meg egy billentyuzetet, akkor mar megint PCrol beszelunk nem tabletrol. Nemmellesleg tablet es tablet kozott is van kulonbseg, mert van valoban PC-t, vagy inkabb laptopot kivalto tablet, de az meg dragabb mint a laptoppal teljesitmenyben egyenrangu ellenfele. Szoval a par tizezer forintos tablet, egy teljesen mas funkcioju hasznalati targy, mint egy laptop es egy PC.

Nos a programozók, grafikusok, it adminok, zenészek és más intenzív pc használók teszik ki a pc vásárlók 10%-t. A maradék szinte kizárólag fogyasztó meg 90%-t.
Innentõl pc-usereknek elindult a szivató propeller, mert:
-A pc-k bizonyosan nem halnak ki de az eladadott pc darabszámok mélybe zuhanása miatt akár duplájára triplájára drágulhatnak a tabletekhez képest. Ez további darabszám esést fog indukálni és platformegyszerûsödést is. pl. eltünnek a diszkrét-különálló grafikus kártyák, nem lesz bõvíthetõ általában (Beleforrasztott ram, no bõvítõsín)
- A csúcspc-k sem fognak eltünni csak olyan drágákká válnak, hogy servernek vagy spéci munkaállomásnak fogják használni. A fogyasztói szegmensbõl viszont ki fog kopni ára miatt. (Pl. Manci néni sem vesz risc servert és munkaállomást most sem otthonra)
-A fejlesztõk ezután elsõdlegesen telefonra, tabletre, TV-re és csak ezután, ha egyáltalán fognak fejleszteni pc-re. Nem, nem a felbontás a probléma, hanem nem lesz optimalizálás a pc-s hardverre. Azaz egy harmad negyed annyiba kerülõ tableten is ugyanolyan jól fog futni, fõleg ha tv-re kötik és billentyûzetet, egeret, vagy gamepadet kötnek hozzá.

Szép lassan, de el fog halni pc. A fejlesztõknél nagyon lassan, de a hatalmas ódon pc házak szinte azonnal. Ismétlem a bõvithetõség meg nagyon gyorsan kihal a pc platformból!
asztali gépek mindig is lesznek . mert tableten nem kivitelezhetö az ami a pc-n , mind sebesség. adattárolási kapacitás. képernyöméret. tekintetében. maradok a pc rendithetetlen hive. azért megnézném a tablet tulajdonosokat amikor alkatrészt cserélnek benne...
"A tabletek ma még alkalmatlanok munkára."
Ez mondjuk így nem igaz. Én is írtam már olyan programot, amivel dolgoznak tableten. De nem számítógépet váltottak ki vele, hanem egy A4-es papírt (2 oldalast), meg 1 tollat. Ez alapján a tablet a papír meg a toll konkurenciája.
Elemzõ cégnél dolgozom - egy dolgot tudni kell ezekrõl a cégekrõl: A megrendelõ mindig megmondja, hogy milyen eredménynek kell kijönnie. Pl. a fenti diagramokban mi a mértékegység: darabszám. Ugye 20eFt-s Android tablet és 400eFt-s Ultrabook 1-1 db. Nem véletlenül választották ezt a mértékegységet, és nem az eladott termékek értékét, vagy a rajtuk képzõdött nyereséget. Pedig a cégek számára ez a két szám sokkal relevánsabb. Szóval ha lenne mondjuk 1ha földem, akkor azzal úgy odab.sznék a tablet, sõt a telefon piacnak is hogy csak na, mert én sokkal több szem búzát termelnék, mint õk telefont.
bakvarnyu
Szerintem ez teljesen pozitiv, így kevesebb lesz a számítástechnikai hulladék, meg végre nem kell három évente gépet cserélni.

Griphons
Van a füllentés, a kis hazugság, a nagy hazugság, a pofátlan nagy hazugság, és van a statisztika. Ebben a sorrendben...

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

A tabletek ma még alkalmatlanok munkára. Kifejezetten tartalomfogyasztásra készítik õket, emiatt nem fogják kiszorítani a pc-ket. Persze ez a jövõben változhat...
Fogalmam sincs, hogy mire jó a tablet és a középkategóriás laptop.. nekem nem elég az biztos..

AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR

Nem tudom miért kelthet ez a hír vitát, hisz semmi olyan nincs benne, amit normális ember ne látna. Kismillióan vannak akik nem hajlandóak megtanulni mit jelent a copy - paste, de e-mailezni, youtube-ozni és mittom én még mit szeretnének közben. Ezek az emberek pár éve még csak asztali PC-n tehették volna ezt meg, vagy a vele azonos árkategóriájú laptopokon. A tabletek nekik kínálnak alternatívát, huszonezrekért. A kérdés az, hogy õk vannak-e többen, vagy "mi"!? Ez költõi kérdés volt :o)
Már van tabletre köthetõ egér és billentyûzet... Kezdhetsz röhögni. 😊

&#24448;&#21069;&#30475;&#21516;&#24535;

Ja, hihetõ. Mint a netbookok korábban.

Nem lehetsz ennyire buta. A számítógéphasználók hány százaléka programozó? vagy grafikus vagy zenész? 0,1%?

Úgy röhögök én is ezeken a híreken..
minden programozó asztalin dolgozik jó esetben...a nagy játék fejlesztõk se tabletre gyártana..se a grafikusok..se a zenészek...
vagy majd jön a tabletre köthetõ billentyû és egér..és akkor még röhejesebb az egész leváltani akarás
Mióta is temetik már a PC-t? Azóta is köszöni szépen jól van 😊
Amíg a tabletek nem képesek mindenben helyettesíteni, addig nincs veszélyben. Márpedig teljesítményben nem mostanában érik utol.

← ElőzőOldal 2 / 2