45
Nagy baj, ha kivételesen sz*rtam egy olyan dologra, aminek igazán nagy tétje nincs?
  • Tsol
    #45
    Na, tegnap vége lett. Nyolc modulból hatot sikerült megcsinálni, országosan 10. lettem. Végig tiszta ideg voltam :P Egy tételnél be is égtem, mert tényleg nem tudtam semmit. Egy adagolószivattyúnál meg úgy sikerült 67%-ot elérni, hogy még nem is láttam olyat X) 145 tételből maradt 40. :) Összességében jó volt, jófej embereket ismertem meg, meg megtanultam csocsózni és tekézni :)
  • lord nihilus
    #44
    Még nem láttam a Mátrixot, úgyhogy ne spoilerezd el a determinánsát! :)
  • petee
    #43
    Két félév matek? Az semmi, nekem négy félév volt, tele csupa jósággal, határértékszámítástól kezdve a deriváláson, mátrixon át az integráláson keresztül a többváltozós függvényekig minden
    Ha ezeken kívül tanulsz ilyen közgázos statisztikát meg ilyen marhaságokat, akkor az büfészak
  • Sir Quno Jedi
    #42
    A buták az utcára kerülnek!
    .
    .
    .
    És az okosak is!
  • Tsol
    #41

  • Pistike 007
    #40
  • Tsol
    #39
    Már arra sincs idő :) Ma este/éjjel még átnézem az ökológiát meg a vizes részeket.

    Egyébként köszönöm a hozzászólásokat, kicsit lenyugodtam. Abban sokatoknak igaza van, hogy ezzel sem könnyű munkát találni. A baj az, hogy még mindig ez a "legkeresettebb" szak azok közül a mi érdekel. Mert ezen kívül még a közgáz és a pszichológia felé kacsingatok, de hát azok még inkább büfészakok.

    Holnap 5:45-kor indulunk a tanárommal. 10 körül Barcson leszünk, aztán ebéd. Fél kettő körül kezdés. Csütörtök este már nyugodtabban alszok. :)
  • jackoneill90
    #38
    Megpróbáltad már azt, hogy a könyvet beteszed a párnád alá és úgy alszol?
  • MiGeo
    #37
    danke, megmondom őszintén gondolkoztam rajta másodszakként
  • Ariakus
    #36
    Nekem is van egy környezetmérnökként végzett ismerősöm és ő Győrben csinálta a Bsc-t majd Sopronba fejezte be az Msc-t. Több mint 1 éve munkanélküli mióta lediplomázott pedig rengeteg helyre elküldte az önéletrajzát. Ráadásul nem volt rossz az átlaga sem, meg ötöst kapott a diplomamunkájára meg a védésre meg minden, tehát nem baszott az egészre. Magyarországon ez egy elég gyilkos szakmaválasztás.
  • Olie
    #35
    Hát sajnos arról nem tudok sok mindent mondani, mert nincs nagyon ismerősöm, aki azt vinni, de ahogy belenézek a mintatantervbe van jó egy két tárgy amit én is hallgatok, de azok elég könnyűek, csak a tanárokról tudok infót mondani, viszont akik ki vannak írva tárgyfelelősnek, hát mondjuk úgy nem vészesek.
  • sanyicks
    #34
    jelentkezz büfé és ruhatár szakra, az végig csak lazításból áll, és nincs sok különbség a többi szakhoz képest sem: mindnél használhatatlan, semmire sem jó, vagy elavult tudást kapsz :)
  • MiGeo
    #33
    ha már így összejöttünk "utódintézményesek" akkor megkérdezem, tudsz valami közelit mondani a term.védelmi msc-ről?, ha igen, dobj már egy pm-et :)
  • Olie
    #32
    Ez így van, ahogy mondod,de aki itt bsc-zik és marad mscn is annak nem lesz nehéz dolga. Voltak olyan vizsgák ahova csak indexet kellett vinni és ment bele az ötös egyből, persze alibiből kellett írni pár sort.
    Veszelka: Én már nem megyek sehova, mert már erdőmérnöknek tanulok :)
  • veszelka
    #31
    mintatanterv

    lesz 3 matekod is, imádni fogod az összeset, és ezeknél nem amolyan közgazdász féle vizsgák lesznek, hogy átmész integrálás nélkül :)
  • MiGeo
    #30
    " ismétlik a bsct és beadandó irkálás van"

    ez nem feltétlen mérvadó, jó pár helyen van ez, a bsc-msc egyik nagy hátránya, hogy egy msc-s évfolyam elég sok helyről jöhet össze, különböző tudásszinttel, ez még a jobb mérnöki szakokon is előfordul
  • veszelka
    #29
    Gyere Győrbe, itt jó a mérnökoktatás, van környezetmérnök szak, és ha elmész practingra, tuti lesz munkád.
  • HTS s3rg1nh00
    #28
    aminek a nevében van "mérnök",az nem lesz büfészak...én a saját egyetemem környezetmérnök szakának láttam a tárgyait,úgy kezdődik:
    ábrázoló geometria...
    (akinek ez nem mond semmit,az örüljön nagyon :))
  • Olie
    #27
    Hát azért nem teljesen, mert a bsc-je igen erős. Matekjuk van nekik is méghozzá két féléves, de még fizikájuk is van szintén két féléves és mindkét tárgynál elég komoly szórások vannak. Vannak jó tárgyak, pl szennyvíztisztítás és a többi kollégája amik nem lennének rosszak, csak ezek olyanok, hogy nem készítenek fel semmire és nem is tudod mit kell csinálni majd ha egyszer odakerülsz. Jó ez az egyetem, mert tényleg kemény a képzés, csak tényleg sok olyan tárgy van aminek semmi értelme. Msc-n már más a helyzet... Ott semmi újat nem tanulnak csak ismétlik a bsct és beadandó irkálás van, elég ha annyit mondok, hogy nem hallottam még sokszor olyan Msc-s környészről akinek ne lett volna 4-es feletti átlaga.
  • tigeroo
    #26
    környezetmérnökre akar menni, ott a kémián (+ matek ha lesz) kívül full büfészak az egész...
  • kakaoskalacs
    #25
    Az ilyen paráknak úgyis az a vége , hogy minden tutira faszán fog elsülni.
    Egyetemen meg belenyalsz abba milyen az élet aztán csúszol a lejtőn vizsgaidőszakban meg kaparod a falat mert tanulni kell ÉS a vizsgák így is meglesznek mert nem tűnsz hülyének.

    Bomus:
    Sopronba járok én is egyetemre. A legjobb az amikor mindenre tanulsz csak arra nem amire azt hiszed lazán meglesz és jól megvágnak. :DDD

  • #24
    Most már késő biztos neki, mert pár hete le kellett adni a jelentkezéseket. Bár lehet utójelentkezni is talán meg minden.
  • hundredeyes
    #23
    "környezetmérnök szakra" felejtsd el, exem is azt tanulta mégse tudott elhelyezkedni
  • Olie
    #22
    Egyetértek, az ilyen biológiai típusú dolgokban Szegeden igencsak elől járnak. Nem tudom, hogy késő-e már vagy sem, nem lebeszélni akarlak róla kedves kérdező, hanem hogy nézz körül és kérdezgess, mert nem mindegy hogy hogy fogsz tanulni és mennyit fog érni a diplomád.
  • #21
    Szegedi egyetemet is szerintem meg lehet gondolni, van ismerősöm, aki ilyen szakon tanul (vagy valami rokon szakon talán), azt mondja, hogy elég jó meg erős az oktatás.
  • Olie
    #20
    Én még átgondolnám ez a környezetmérnöki dolgot. Barátnőm környezetmérnök most Msc-s én magam erdőmérnök hallgató vagyok, de ha ezt szeretnéd tanulni nem biztos hogy a Soproni a legjobb egyetem rá. Itt nincs szakosodás hanem mindent tanultok és hát az nem túl jó, mert ő is azon aggódik, hogy mi lesz ha végez mert igazán semmiről se tanultak annyit, hogy lehessen vele valamit kezdeni. Jó ez az egyetem, kellemes, kicsi, családias, de erdőmérnök központú és ez mindenben meglátszik (ösztöndíj programok, külföldi utak stb.). Gondold át, ha esetleg meg érdekel valami, akkor írj nyugodtan, ha tudok segítek. U.I.: A nem tanulás miatt ne aggódj, sokszor előző este készülünk fel vizsgára, mert a vizsgák egy része az elején nagyon vicc, nulla tudással is meg lehet. Persze vannak keményen (dendrológia) ahol hónapos készülés se biztos hogy elég.
  • #19
    Csak úgy, pl ez, amit lentebb is írtak, hogy ugye elég kevés eséllyel maradsz majd a szakmádban, ha azt tanulsz, amit akarsz. Amúgy meg egy szint alá soha ne add. Én is az egyetem végére kicsit "optimalizáltam" az órára járásokat (ütötték időpontban egymást meg voltak fontosabb dolgok is), de néha oda kell tenni magad meg ráerőltetni magad a tanulásra, aztán ha beindul, akkor nem lesz az, hogy odaülsz az asztalhoz és a faszkivanmeginttanulni kell. Igen, át lehet rugdosni magad az egyetemen, de különösen az ilyen szakokon szerintem megérné kitűnni a többiek közül. Ha nem is állandómód, de kell egy szintet hozni, talán ez fog segíteni aztán a munkakereséskor. Amit meg leírtál, ja, nem kell mindig hozni a 100%-ot magadból. Szerintem ha ezt egyáltalán felvetetted, amit leírtál ide, akkor van ott egészséges öntudat meg lelkiismeret, nem lesz gond.
  • Tsol
    #18
    Miért?
  • Tsol
    #17
    Pontosan! :D Sőt még ha a technikusi nem sikerül akkor is mehetek az NYME-re mert a pontok úgyis megvannak. De azért legyen meg most a szakma, végül is azért voltam még itt 23 évet. :)
  • #16
    szégyen ez az ország
  • SzirmosSzisza
    #15
    Ha 280 a ponthatár, akkor igazából tanulnod se nagyon kell, csak valahogy nem megbukni szóbeliken :D
  • Tsol
    #14
    Mert ez az ami érdekel. Államira megyek. #12 csak vicc volt, optimista vagyok. :)
  • Klemice
    #13
    Akkor miért környezetmérnöknek mész? Ráadásul fizetsz is érte, ha jól veszem ki a ponthatárokból
  • Tsol
    #12
    De én jól képzett munkanélküli akarok lenni.
  • Szabi84
    #11
    :D
  • Tsol
    #10
    Igen, rémlett valami ilyesmi, de már ennek is lőttek. xD Igazából nem gond, mert tavaly 280 volt a ponthatár, és 340-360 pontom lesz, szóval valószínűleg felveszek, Sopronba, a pécsi bioszra meg mindenképp.
  • Barnabyka
    #9
    Azt ugye tudod, hogy ha jó eredményt érsz el OSZTV-n akkor az plusz pont az érettségi eredményedhez!? Ha nagyon jót érsz el megkapod a maximálisan szerezhető +100pontot :)
  • Tsol
    #8
    Ja, nem egyetemista vagyok ám, majd szeptembertől járok környezetmérnök szakra. Most még szakközépbe nyomom.

    ahogy te magad is mondtad, a mostani vagy meglesz, vagy nem... már nem oszt vagy szoroz, ha rágódsz a dolgon... ha megvan, az jó, ha nem, akkor meg kicsit rápihentél a tanulásra, több energiád lesz rá

    Igen, jól esik majd május elején 1-2 hét pihi.
    Meg hát ez nem is rendes vizsga, csak egy verseny.
  • flashpointer
    #7
    Tök mindegy milyen végzettségű munkanélküli leszel itt.
  • Shiwo
    #6
    vannak olyan tanárok (valszeg szinte minden egyetemen), akinél tanulhatsz bármennyit, az első pár vizsgán úgy is meghúz.. szóval a pofára eséssel számolni kell...

    olyan is lehet, hogy "beáldozol" egy kevésbé fontos tantárgyat, hogy a fontosra tudj tanulni..

    ha komolyan veszed, de néha lazítasz, abból nem lesz semmi gond, erről szól a kreditrendszer, felveszed újra... azokból nem szabad lazsálni, amik miatt csúszhatsz éveket vagy amikre sok más tantárgy épül a későbbiekben..

    de sok múlik azon is, hogy hova jelentkeztél... vannak olyan felsőoktatási intézmények, amiket félgőzzel, léhűtő módon is el lehet végezni

    szvsz teljesen feleslegesen aggódsz előre, gólyatáborban úgy is elmondják a felsőbb évesek, hogy mit kell komolyan venni és mi az, ami lazán meglesz

    ahogy te magad is mondtad, a mostani vagy meglesz, vagy nem... már nem oszt vagy szoroz, ha rágódsz a dolgon... ha megvan, az jó, ha nem, akkor meg kicsit rápihentél a tanulásra, több energiád lesz rá