26
  • loky
    #26
    Eddig is paranoiás volt szegény... most aztán alaposan tüzet raktak alá. Amúgy elég sz*ar lehet neki, mindig azon töprengeni, hogy lehet elkerülni a big brother-t :)
  • Vaszilij Artyom
    #25
    Szar a kereső? FAIL
  • Papichulo
    #24
    Most sem tudja senki, hogy miert vagtak ki ismetelten willcox-ot? Nem mintha hianyozna... :)
  • Ferrer
    #23
    Szegény gyerek beteg, nem kell vele foglalkozni. Fizetése valszeg nincs is, mert vagy anyukáék vagy az intézet szponzorálja.
  • lordmorden
    #22
    szegény kis google... amióta létezik a marketing módszere használhatatlanná vált a keresője mert csak fizettt hirdetések vannak benne, a google által készített bármilyen cumó nélkül tökéletesen létezek, és a fosfüzet nélkül is leélem az életemet; nehogy már az én véremet szívják. ez már bőven túlzás... telefon telefonálásra való, és közösségi hálózatok helyett érdemes személyesen kapcsolatot tartani.
  • Papichulo
    #21
    Isteni, hogy te mi mindent meg tudsz csinalni a telefonoddal es mi mindent kaptal hozza INGYEN, good for you, de egy ad-block utan/hirdetesekre sohasem kattintva te is csak egy freeloader leszel, aki kizarolag koltseget jelent a Googlnek.

    De ami a lenyeg: A Google SEMMILYEN liszensz-dijat nem kap a gyartoktol az Android OS utan! Ha ezzel vitatkozol, akkor mutass linket! Peldaul igy: [URL=http://www.zdnet.com/blog/hardware/how-much-money-does-google-make-from-mobile/15539]"Google doesn't charge a licensing fee for the Android OS"[/URL] ;)
  • kvp
    #20
    "A Google-nek? Tevedsz, nem fizetnek..."

    Ha hasznalni akarja a marketet, akkor a hivatalos verziot kell felrakni, ami viszont fizetos a benne levo extrak miatt. A kinai gyartok ezt gyakran nem fizetik meg es a market is csak hack-elve van fent ha egyaltalan. Ezzel szemben pl. az en keszulekemen van microsoft licensz is a windows-okkal torteno egyuttmukodes miatt. (modem, samba share, stb.)

    Egyebkent nekem legalis forras egy youtube tartalom, ha nem akkor ugyis leveszik. Marpedig meg egyelore a youtube ingyenes. A telefonon meg az a par alkalmazas amit hasznalok tobbnyire open source, tehat ugyancsak ingyenes a martketrol is. Mindez regisztralt hitelkartya nelkul is elerheto. A weboldalakon levo szolgaltatasokhoz meg csak bongeszo kell, az meg jar a keszulekhez. (en flash tamogatasos chrome-ot kaptam gyarilag)
  • Papichulo
    #19
    Zenet, filemet nem vasarol az ember, van ingyen a neten, raadasul sokszor legalisan.
    Sajnos legtobbszor meg illegalisan, mivel: Itthon senki nem fizet semmiert amit ingyen is be lehet szerezni.

    Az android licenszert fizetett a telefon gyartoja.

    A Google-nek? Tevedsz, nem fizetnek...
  • kvp
    #18
    Egy android-os telefonon semmilyen szemelyes adatot nem kell megadni. Nem kell alkalmazasokat sem vasarolni, van eleg ingyenes es jok azok is. Zenet, filemet nem vasarol az ember, van ingyen a neten, raadasul sokszor legalisan.

    A facebook otlete egyebkent nem rossz, a telefonok indito kepernyojet csereli le, ez kb. olyan mint amikor windows-on a start menu-t es a desktop-ot kicsereljuk egy kulso fejleszto altal keszitettre. Ha ez jo valakinek, akkor hasznalhatja. Mondjuk nekem pl. jobban tetszik a sony altal keszitett es telefonhoz gyarilag adott indito kepernyo. App-okat sem nagyon hasznalok, inkabb a webes szolgaltatasokat sima bongeszovel, mert azokban tobb funkcionalitas van es igy a telefonon sem tartok semmilyen ellophato adatot. Az adott szolgaltatas weboldalan meg csak annyi szemelyes adatot ad meg az ember ami a minimum, ami tobbnyire a semmivel egyenlo.

    "Ugyan nem ott van a bejelentett lakcimem, de azert eleg sokat vagyok MO-on. Miert? Mit befolyasol ez? Hogy jon ez ide?"

    Itthon senki nem fizet semmiert amit ingyen is be lehet szerezni. Ez azt jelenti, hogy egy atlag android-os telefonon nincs aktivalva a tulaj hitelkartyaja, igy meg veletlenul sem lehet semmilyen szemelyes adatot talalni rajta.

    "Magyarul te vagy az az ember akibol a Google-nek peldaul egy cent haszna sincs es akar csodbe is mehetne felole"

    Az android licenszert fizetett a telefon gyartoja. Ez a google haszna, tovabba a keresoben megjelenitheti a hirdeteseit (nem allitottam at az alap google keresot masra es nem tiltottam le a talalati listan megjeleno reklamjaikat). Ez igy korrektnek tunik, szurkolok nekik, hogy megeljenek belole.
  • Papichulo
    #17
    Hogy te mit tudsz elképzelni, az csak a szegényes fantáziád függvénye.

    Ugyan ez sem ram tartozik, de ha gondolod kielegithetned a kivancsisagomat aziranyban, hogy te hol dolgozol es mit csinalsz, hogy kepes vagy tisztan keszpenz felhasznalasaval boldogulni, egyetlen bankszamla nelkul? Nem azt mondom, hogy te az vagy, de ez leginkabb a bunozokre jellemzo manapsag.

    Egyáltalán te Magyarországon élsz?

    Ugyan nem ott van a bejelentett lakcimem, de azert eleg sokat vagyok MO-on. Miert? Mit befolyasol ez? Hogy jon ez ide?

    Vagy inkább azon két ország egyikében, ahová semennyi pénzért be nem tenném a lábam.

    Fogalmam sincs, hogy te hova nem tenned be a labadat, de a szemelyeskedesed mindenkeppen undorito volt es szuksegtelen.

    Summa summarum, te nem vagy hajlando fizetni zeneert, filmekert, szolgaltatasokert es alkalmazasokert, a hardware-en kivul gyakorlatilag semmiert es gondolom emellett tuzzel-vassal irtod es kerulod a reklamokat is. Magyarul te vagy az az ember akibol a Google-nek peldaul egy cent haszna sincs es akar csodbe is mehetne felole... ergo tipikus schnorrer vagy ;)
  • wiIlcox
    #16
    Tényleg nem tartozik rád, egyszerűbben: semmi közöd hozzá.
    Hogy te mit tudsz elképzelni, az csak a szegényes fantáziád függvénye.
    Egyáltalán te Magyarországon élsz? Vagy inkább azon két ország egyikében, ahová semennyi pénzért be nem tenném a lábam.
    Zenét már elég rég vettem, de azt is CD-n, boltban. Tömörített szutyokért egy fillért sem adok. Video: dettó. Appok: amire szükségem van, az megvan ingyenesen is, illetve van pár fizetős, ami a telefonomra ingyen jár a samutól.
    Az ékezetek még mindig meghaladják a képességeidet.
  • Kovász
    #15
    Megnéztem a videókat, és ez kb. annyit csinál, h ami eddig a notification baron jelent meg, az most a képernyőn jelenik meg, és az ember megspórol magának egy lehúzásnyi mozdulatot...
  • Papichulo
    #14
    nem tartok semmilyen bankban, jó helyen van az nálam is

    Ugyan nem ram tartozik, de szamomra remek befektetesnek tunik milliokat tartani otthon, kepszpenzben... En el nem tudnam kepzelni az eletemet bankszamlak/kartyak nelkul, eleve ezekre jonnek a fizeteseim. Ma mar azert eleg keves ceg lehet aki keszpenzben fizet.

    így a fajtársaid sem tudnak rajtam élősködni

    WTF??? Mi szukseg van az ertelmetlen szemelyeskedesre?

    milyen kötelező kapcsolat is van az android és egy hitelkártya között

    Kotelezo? Semmi... de hogyan vasarolsz barmilyen szolgaltatast, zenet, videot, appot?
  • asgh
    #13
    Szerintem arra megy ki a játék, hogy ha ez az alkalmazás megteremti a maga közönségét, akkor egyszerűen kiszedik mögüle a droidot és máris kész a Facebook telefon.
  • duke
    #12
    Aki ilyen faszsaggal tonkre teszi a telefonjat, az nem normalis.
  • mrzed001
    #11
    Szerintem ez a manapság divatba jött önmutogatós, mindent kiteszek magamról, a magánéletemről, a pénzügyeimről (kártya adataim megadom fűnek-fának, nem csak banknak) ... dolog súrolja a totális eszementség határát.
    Ha minden ember tisztességes lenne, akkor ezzel ugyebár nem lenne semmi gond, node akkor, amikor maga a programozó és társasága a tisztességtelen ...

  • wiIlcox
    #10
    Az elővigyázatosság és a paranoia két különböző dolog. Valószínűleg túl kevés dolgot tudsz még a világról.
  • loky
    #9
    wiIlcox: azért beláthatod, hogy ez már súrolja rendesen a paranoia határát ...
  • wiIlcox
    #8
    Kápéhez nem kell semmilyen kártya. Vágod? Pénzt nem tartok semmilyen bankban, jó helyen van az nálam is, így a fajtársaid sem tudnak rajtam élősködni. Meg lenyúlni sem tudják (ld: Ciprus). Amúgy meg milyen kötelező kapcsolat is van az android és egy hitelkártya között? Mindkettő megvan egymástól függetlenül is.
    Ékezeteket még mindig nem sikerült elővarázsolnod, de szórod a hülyeséget.
  • caius marius
    #7
    Miért kéne hitelkártya az androidhoz?
  • Papichulo
    #6
    Az androidot teljesen kamu adatokkal használom

    Nyitottal egy hitelkartyat teljesen kamu adatokkal? Paranoia rulez :)
  • wiIlcox
    #5
    Az androidot teljesen kamu adatokkal használom, így nem tud meg rólam semmit.
    A faszbukot is lehet elvileg kamu adatokkal használni, de annak semmi értelme. Az adataimat viszont nem vagyok hajlandó megadni, ezért nem vagyok se faszbukon, se a társain regisztrálva.
  • zsolt501
    #4
    Nem tudom hogy ki hogy van vele, de én a telefont alapvetően telefonálásra használom, és nem szeretném hogy a telefon csak a facebookról szólna.
    A másik meg ami zavar, hogy teljesen átveszi a telefon felett az uralmat.
  • fergusonpapa
    #3
    Bírom az ilyen felszólásokat "elopják az adataim".. nagyra nézi magát pedig egy apró pont egy nagy adatbázisban.. Sose fogják megnézni hogy kis pista hányszor keres pornóra.. Hanem azt hogy hány ember keres pornóra.

    Fb okosító meg egy szar.. felesleges úgy hogy én szeretek fb-ot használni ,mert hasznos, de ne szóljon már az egész telefonom róla.
  • G_ArchAngel #2
    "A Note2-mben"

    "kikerülhetetlen kémprogramot fogok önként és dalolva telepíteni"

    Bocs, de a Note2-n nem Google Android van? Mert ugye a Google-hoz jar a CIA es Mi6 tovabbkepzesre kemkedesbol, igy a Faszbuk mar nem fog artani semmit.

    Szemelyes velemeny: regen en is mindig ezen aggodtam, hogy a Google hasznalja es ellopja az adataimat. Tegye, es mire megy vele?
    Egy szurke kis ember vagyok, nincs porno vagy politika a levelezesemben, nem vagyok egy nagy penzkolto, nem vasarlok online halomra dolgokat.
    Aki velem foglalkozik, az csak magatol rabol idot es energiat.
  • wiIlcox
    #1
    A Note2-mben többek között az is tetszett, hogy nem volt rajta gyárilag a faszbuk, twitter és társai, amiket egyébként is messzire elkerülök. Majd pont egy ilyen megaszar, telepítés után már kikerülhetetlen kémprogramot fogok önként és dalolva telepíteni. Na persze! Ahogy azt a taknyosorrú kampógyerek elképzeli!