31
  • NEXUS6
    #31
    Az ideális pasi egyrészt, gazdag, az az nem unalmas, férfias, az az nem unalmas, esetleg van valami hobbija, pl jachtozik, ami pláne nem unalmas, esetleg másik hobbija a gengszterkedés, ami kifejezetten izgalmas, főleg, hogy tuskó és néha verekszik (ha az asszonykát is elkapja az még belefér).

    Na most ezzel szemben egy őszinte, érzelmekben gazdag, természetében roppant béketűrő, de anyagilag némileg korlátozott, édesanyjával együttélő fiú vajon mennyire rúg labdába?

    A tuskóság (egyszerűség) és az őszinteség az két különböző dolog. Egy őszinte srác, aki agyilag is ott van a toppon azért nem igazán manipulálható, max racionálisan meggyőzhető, az meg mint tudjuk nem a hölgyek erőssége.
    :D
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #30
    "a csajok ezért szeretik az ilyen eccerű "férfias" krapekokat, mert végtelenül manipulálhatók"
    Hát ez nekem új. Én épp azt tapasztalom, hogy a csajok az ideális pasira hajtanak és pont, hogy leszarják azt, aki egyszerűen csak őszinte. az unalmas nekik...
  • immovable
    #29
    Te mindenhol ott vagy te mocskolódó.?
  • GaborT28
    #28
    Eredet
  • NEXUS6
    #27
    Hasonlót egyfajta hazugságvizsgálónak is lehetne használni. Valahol olvastam, hogy a tök ismeretlen képekre máshogy reagál az agy, mint az ismerősökre. Azt nem lehet kiszűrni, hogy mit látott, de hogy látta már azt igen.

    Szal pl gyilkosságokról mutogatnak képeket a gyanúsítottnak, amiben benne van az aktuálissal kapcsolatos pár kép is. A gyilkos agya jelezni fog rájuk, függetlenül attól, hogy a normál bőrellenálláson alapuló hazugságvizsgálót hogy manipulálja.
  • Inquisitor
    #26
    Nekem egy másik kísérlet sorozat rémlik, az nem japán volt, ahol egy csomó embernek mutogattak véletlen szerű képeket. A képeken bizonyos szituációk, tárgyak, fogalmak voltak és persze többféle verzióban ... aztán rögzítették az agyhullámokat amit "okoztak". Majd később a gép megpróbálta kitalálni éppen melyik képet vagy melyikhez hasonlót lát a kísérleti alany.

    Japánoknál meg volt a "brain machine" kísérlet sorozat, ahol a gép megpróbálja az alany mozgássorát kiolvasni és leutánozni. Egy másik kísérleti sorozatban meg ki kellett találnia melyik végtagra "gondol" az alany. Hát még jó sokat kell melózniuk ezekkel ...
  • Inquisitor
    #25
    Paranoia 1.0 film? Ott reklám vírusokat csináltak embereknek ... csak elromlott. :D
  • NEXUS6
    #24
    Milgram-kísérlet
    Na ez meg még dúrvább volt, és mutatja, hogy miért képes az emberek nagyrésze bármit kiszolgálni, elfogadni ha a rendszerben felettük levő erre utasítja őket, vállalja a felelősséget.

    És ugye érdekes lett volna megnézni azt is, hogy azok akik esetleg hezitáltak, mert nem szadista barmok, azok amikor kiderült a dolog, hogy racionalizálták egy konfliktust, gyak valakinek a megölését.
  • Tetsuo
    #23
    Na igen, az ember konnyen konformizalodik.
    Eleg megnezni az Ash-kiserletet. Szerintem az eredmenye durva.
  • NEXUS6
    #22
    Egy egész jó kis cikk.
  • NEXUS6
    #21
    Szerintem is mindenki folyamatosan manipulálja a többieket. Pl elég jól kidolgozott alkalmazott pszichológia a PUA-skodás. De egy sima munkahelyi felvételi is nagyon jó példa. A jelentkező célja, hogy maximálisan pozitív képet alakítson ki magáról és így érjen el legjobb fizetési pozíciót, miközben a hr-es egyrészt igyekszik kiválogatni a legjobbakat a sima szemétből, meg azok közül akik profi módon nyomatnak egy nagyon jó, de messzemenően valótlan képet.
    A HR-es persze piacról dolgozik, tehát sokkal többet ígér az első megbeszéléseken, mint amennyit valójában adni akar a cég. Ha tényleg őszintén és jó képességekkel rendelkezel, és még bízol is a rendszerben, nos akkor egy elveszett lúzer vagy. A cég lecsap rád, mert pont ilyeneket akar, aztán ha bekaptad a horgot elkezded felszámolni a régi kapcsolatokat azt mondja, hogy sajna a válságra való tekintettel, nincs kafetéria, a fizu sem akkorra meg ilyenek. Valójában mégegyszer a cégek nem a nagyon jó, ezzel tisztában levő és épp ezért drága szakemberekre vadásznak, hanem megelégszenek a második vonalbeliekkel akiknél viszont pofátlanul le tudják nyomni a juttatásokat.

    A mai világban, ha valaki nem úgy áll hozzá hogy minden pillanatban manipulálják, hanem gyak lejátssza a szocializációja során megkapott programot, az az őszinte, akkor sajna azt vesz észre, hogy a faxnak mindig a rosszabbik végén áll.
    Kicsit általánosabban az ilyen őszinteség, azt jelenti, hogy valaki lineárisan játssza le a viselkedési mintákat (a csajok ezért szeretik az ilyen eccerű "férfias" krapekokat, mert végtelenül manipulálhatók), amikor pedig az ember dinamikusan adaptálja az ismereteit az egy fejlettebb, visszacsatolásos programnak felel meg.

    A lényeg, hogy egy kört mindenképpen le kell futni, ahhoz, hogy az ember bepozicionálja a szitut. Ez azt is jelenti, hogy egy kisebb-nagyobb beetetést sajna be kell nyelni. HR-esnél kicsit balek képet veszel fel és akkor a nagy örömködésben úgy is elárulják, hogy hol a bibi, mert nem számítanak arra, hogy van olyan szinten, hogy kiszúrd.
  • Richard Donkies
    #20
    Ilyet már csináltak a japánok régebben is, csak az sokkal egyszerűbb volt.
    Nem kellett az embereket felébresztgetni.
    Mondták nekik, gondoljanak almára, és vették a jelet.
    Később megpróbálták kitalálni mikor gondol almára.
    Azt írták 60%-os volt a találati arány.
    Gondolom most arra kíváncsiak, hogy az alma az álom almához képest ugyanaz, vagy akár teljesen más-e.
  • Szefmester
    #19
    Ne haragudj, de eddig még nem találkoztam olyannal akit ne lehetett volna bármi módon manipulálni, vagy egy gondolatot ültetni a fejébe. Sokan mondták hogy ők erős akaratúak és őket nem lehet, végül kis pszichológiai trükközéssel rá lehetett venni őket bármire. Fordított pszichológiával vagy bármi mással... Se hipnózis, se tudatmódosító szer, csak ki kellett ismerni az adott embert.
    Engem se tud egy vadidegen befolyásolni, de akit ismerek és akiben csak kicsit is megbízom már képes volt. És olyan dolgokra amik az életemre jelentősen kihatottak, és sajnos nem pozitívan! De ha valaki ártani akar de megbízol benne, az tud igazán nagy károkat okozni, és mire észleled a dolgot addigra már elkezdte sikeresen, és a kitörésed ebből fel tudja használni a céljaira szóval végeredményben ha el tudta kezdeni akkor utána úgy játszik veled mintha csak simsezne... mindössze idő függvénye hogy elérje a célját.
  • xido
    #18
    Majd mikor konkrétan ugyanaz akár rögzíthető mozgókép lesz,amit álmodok..akkor szóljanak..néhányat visszanéznék,volt már,hogy olyan intenzív volt,hogy sajnáltam felébredni belőle...
  • wiIlcox
    #17
    Ne magadból indulj ki. Te a leírtakra képtelen vagy, ezen nem is csodálkozom, de hát vannak nálad különbek is, te álmodozó királylány.
  • fszrtkvltzttni
    #16
    Persze, mert téged minden történet érzelmileg hidegen hagy. Te egyértelműen el tudod dönteni, hogy egy állítás igaz-e vagy sem, hiszen utánajársz/átgondolod, és ezért a manipuláció legkisebb jelét is ki tudod szűrni. Álmodj királylány!
  • wiIlcox
    #15
    "Szoval aki biztos kijelentest tesz, hogy marpedig ot soha nem lehet befolyasolni, az mar befolyasolva van." - szerinted. Meg akik ezt akarják elhitetni. De ez - legalábbis nálam - nem működik. Tudatmódosító szerek persze vannak, de ilyenekkel nem élek. A hagyományos módszerek rám nem hatnak, mert a legkisebb jelére is megszüntetem a próbálkozást.
  • Szefmester
    #14
    "Ragadós" ásítás, még ha szándékosan kamuból is ásítasz akkor is nagy eséllyel "visszaásítanak rád", ahogy a vakard meg az orrod szöveg után nem sokkal megvakarod az orrod ha kell ha nem.... tudatalatti manipuláció. Aki pedig ért az emberekhez az bármit bead nekik, egy gyengébb akaratúnak még a viselkedését is gyökeresen meg tudja változtatni. Lásd a szektások agymosását...
  • Tetsuo
    #13
    Minden embert lehet befolyasolni, nincs kivetel. Valakit konnyebb, valakihez specialis korulmenyek kellenek, de lehet.
    A reklamok es a marketing nagy resze alapvetoen epit a manipulaciora.
    A neurolingvisztikus programozas egy bevett es mukodo gyakorlat tomegek manipulalasara, a komolyabb technikait pl. elit kommunikacios treningeken es marketingiskolakban oktatjak, de lehet anyagot talalni hozza sokfele. Profibb reklamokban, beszedekben siman felismerheto a hozzaertonek.
    Tobb pszichiatriai modszer is letezik tudatunk, erzeseink befolyasolasara, ennek egyike csupan a hipnozis. Gyogyszeres segitseggel mindenki hipnotizalhato.
    Nemely zart klinikakon valoszinu, nem csak terapias celbol folynak tudatmanipulaciok, Jung nyomdokain jarva.
    Az erzekek csalodasa is becsaphat barkit, ami lehet veletlen, vagy valaki altal tudatosan iranyitott.
    Ugy is lehet iranyitani valakit, hogy nem ot, hanem kornyezetet iranyitjuk.
    Egy szakember konnyen tud lelki betegseget okozni egy egeszseges embernek (ha hatalma lenne folotte, pl. egy bortonben), aki azutan mar konnyen manipulalhato.
    Katonai-pszichiatriai kiserletek sokasagarol lehet olvasni, amit lehet ugye. Pl. az MKUltra projektnek bizonyara van nem publikus resze is. Naivak lennenk, ha azt gondolnank, ma nincsenek titkos kiserletek.
    Velemenyem szerint, USA titkosszolgalata(i) ket kamu indokkal inditott haboru kozott, siman vegezhet ilyen kiserleteket zsido vezetes alatt, persze, a kinzasokkal parhuzamosan. Ami ugye kiderult es semmi retorzio.
    Kina sem akar lemaradni semmiben, sot talan jopenzert kapott orosz anyagbol dolgoznak.
    Eszak-Korea pedig egy nagy, tarsadalmi kiserleti-telep.
    Mi a biztositek arra, hogy Europa nem az? Lehet, hogy mindenki csak egy sandboxban el es a kapott hamis ingerekbol allitja ossze a vilagat. :)

    Persze egy befolyasolt tarsadalomban erdemes elhitetni, hogy ez a szabadsag, es nem lehet a polgarokat csak ugy manipulalni. Szoval aki biztos kijelentest tesz, hogy marpedig ot soha nem lehet befolyasolni, az mar befolyasolva van. :) :P
  • wiIlcox
    #12
    Vannak befolyásolható emberek, ez biztos. De ha ezeknek nem ultrarövid reklámmal mondták volna, hogy igyál kólát, hanem pl. szóban, ezek akkor is elmentek volna kólát inni. Akinek önálló akarata van (mint pl. nekem), azt nem lehet semmilyen módon befolyásolni. Ez bizonyos fokig persze öntörvényűséget is feltételez, ami bennem ugyanúgy megvan.
  • teddybear
    #11
    Nem tudom. A wikiben nem tudok száz%-ban megbízni, régebben már sokszor bebizonyosodott, hogy gyakran belehamisítottak, viszont ebbe a témakörben meg nem vagyok igazán járatos. A cikk meg a szerkesztők és főleg a létrehozójának nézetét tükrözi.

    Sokan hisznek a dologban, mások meg nem. Olyan ez, mint a hipnózis. Akadnak olyanok, akiket lehetetlen hipnotizálni, másokat meg nagyon is lehet.
  • fszrtkvltzttni
    #10
    Pedig oda az van leírva, hogy igazából nincs ilyesmi.
  • teddybear
    #9
    Pedig már van ilyesmi. De a legtöbb helyen be van tiltva.
  • wiIlcox
    #8
    Te el is hiszed ezeket a bulvár kamukat?
  • prybaby
    #7
    És hol vannak a képek? Vagy azt nekem kell elképzelni, hogy az MRI képen a 51,72-s pixel zöld akkor alma ha kék akkor körte?
  • Macropus Rufus
    #6
    pl. erre jó lehet

    ""Nincsenek fájdalmaim" - fordította le az MRI által rögzített agyhullámokat a kanadai Western Ontario egyetem kutatócsoportjának rendszere, egy 12 éve kómaszerű állapotban levő beteg üzenetét közvetítve. A 39 éves Scott Routley 12 éve szenvedett autóbalesetet, és ebben olyan agysérülést, ami miatt az elmúlt évtizedet vegetatív állapotban töltötte. Ez az első eset, hogy egy agysérülése miatt a kommunikációra képtelen páciens információt képes adni a saját állapotáról. A kanadai kutatócsoport szerint eredményük óriási áttörést jelenthet a kómában fekvő betegek kezelésében."
  • Ahoy
    #5
    Ja de kb köze nincs ehhez a techológiához. Persze majd egy 4 Teslás mágnest a fejedre húznak a plázába és kiolvassák a gondolataidat :D MRI-vel meg nem fognak betáplálni semmit. Pont az a jó benne, hogy nem okoz maradandó károsodást a szövetben.

    Az általad említett pszichikai módszereknek sokkal nagyobb jelentősége van e-térten... de nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben kitalálnának valami olyat, ami full kontakt,távolról, és beleegyezés nélkül agresszíven manipulálja a gondolatokat.
  • Szefmester
    #4
    Betáplálni már most tudnak... persze nem konkrét álomképeket, de egy témára nagyon rátudják fókuszálni a tudatalattit.
  • NEXUS6
    #3
    Meg majd jön a Totálrikól, asse tudod, hogy ébren vagy, vagy csak álmodol.
    :D
  • Rotcsa
    #2
    Ha olvasni tudják, akkor előbb-utóbb betáplálni is.
    Majd jön álmunkban is : "vásárolj" "hívjon most!!", "kihagyhatatlan ajánlat!"
    Belegondolni is rémes! :S
  • Prof William
    #1
    We need to go deeper!