1429

• bélanéni #840
    (Emellett egyetértek azzal, hogy minek 6GB minimum, ha 2-3GB-ot használ legfeljebb. De a véleményem akkor is változatlan.)
  • bélanéni #839
    A minimum 6GB kicsit sok, de kb. 3-4 éve a legkisebb költség egy gamer PC-ben a 8GB. Én kizárólag emiatt nem értem a hisztit. A mai játékokhoz 250e+ -s PC kell max grafikához (és még sajnos igen keveset mondtam), 1 éve 10e Ft volt 8GB ram. Aki minimálisan is előrelátó volt, az akkor megvette, esetleg 16GB-ot.
  • ProGabe #838
    Megvenni tényleg bátor dolog volt, de gondolom azért csinálta, mert ilyen eddig nem volt, hogy megmondták mennyi RAM kell és nem engedi elindítani, ha alatta van. Op-rendszernél ez még ok, ilyenre van példa, na de RAM-ra?

Mondjál már nekem egy olyan játékot, ami csinált ilyet! Tehát nekem nem azzal van bajom, hogy 6 gigát írtak egy táblázatba, hanem azzal, hogy ez mindig is csak egy mutatószám volt. Teljesen hülyének nézik az embereket, a saját vásárlóikat. Nem igaz, hogy ezzel neked nincsen semmi bajod.

Eszem-f*szom megáll, tényleg mindent meg lehet csinálni ebben a k*rva világban, csak előtte le kell írni?
  • Baxo
    +1 A másik, ha annyira akadna, akkor levenném a grafikai beállításokat. Szóval nekem nem a 6Gb rammal van bajom, hanem a hibaüzenettel, ami fogad. CoD 1-el jártam úgy anno, hogy kellett ramot venni bele mert lassú volt a töltési idő meg beröcögöt. Itt nem vagyok hajlandó, főleg ilyen átverés végett, meg már amit leírtam tegnap.
  • Kandurex
    ...ha egyszer feketén - fehéren már egy ideje le van írva, hogy mennyi a minimum, akkor mit kell rajta ennyire károgni.., az nem világos, főleg megvenni egy olyan terméket ami beláthatóan nem fog futni az adott gépen, aztán sírni rajta? Totál nem világos.
  • ProGabe #835
    Csakhogy a minimum system req. egy dolog, az meg egy másik, hogy nem is engedi elindítani a programot, ill. egy külön kör, hogy csak 2 gigát használ.

Vannak professzionális programok, amik pl. nem hajlandók települni 64 bit alatt, de nehogy már egy játékos ne dönthesse el, hogy mit akar elindítani és mit nem. Ez egyértelmű átverés. Jogilag biztos nem lehet belekötni, de ez így akkor is egy olyan dolog, amitől remélem leég a kiadó pofájáról a bőr.

Ráadásul nekem még mindig nem tiszta, hogy most akkor bevallották, hogy ez nem új engine, vagy sem? Mert tök egyértelmű, hogy ez a régi polírozott változata. Ez megint olyan dolog, hogy azt mondanak, amit akarnak, meg ők döntik el, mitől is hívják ezt újnak, ill. tulajdonképpen lényegtelen is, de egy komoly vállalat ilyet sem tesz a vásárlóival.

Ebből az egészből látszik, mennyire veszik komolyan az ügyfeleiket.
  • Kandurex
    Még egyszer: egy ideje, időben, már tiszta, hogy mi a gépigénye, azt, hogy ezt nem akarod elfogadni pár hete, beleértve a mai napot, az egyéni probléma, mindattól függetlenül, hogy a játéknak, kinézete alapján nincs szüksége ennyire
  • Micsu
    szemétség ez a minimális gépigény főleg hogy nincs is ok rá, de akkor is meg lett adva a minimális rendszerkövetelménynél, minek vette meg az akinek nincs meg a 6hb?
  • Baxo
    Igen, mert feleslegesen ott csücsül a steam fiókomban letöltve a játék és ez az igen idegesítő hiba lép fel, ami nem jogos, mert a 4Gb-om felét ennél fel full beállítások mellett. Igen ezért sírok. Ja és miért nem veszek bele 2gb RAM-ot. Olvass lentebb leírtam, nincs kedvem megint..
  • Kandurex
    Nem értem annyira a sírást, egy ideje tiszta, h 6 giga kell neki, függetlenül attól, hogy mennyire jogos ez a RAM igény.
  • Baxo
    Nem tudom elképzelni, hogy várni kell egy hivatalos ram ellenorző feloldásra. Valaki tuti belenyúlt már úgy, hogy eredetiseket ne szopassa meg a VAC! Itt ülök a gépem előtt és forumokat olvasgatok, reménykedve, hogy belinkel/t valaki egy működő ramfixet origineseknek.
  • bélanéni #829
    Kicsit sem rambó. Csőjáték a BF4, gondolom ez is (értsd: nem egy Far Cry3, ahol arra mész amerre akarsz abban a sorrendben, ahogy akarsz), de van egy sztori, sok-sok script, és ez megtöri a monoton piff-puff játékmenetet.
  • mester1987
    Pedig elvileg az image quality-nak se szabad beavatkoznia a teljesítménybe.
  • bélanéni #827
    Én tipikusan az a "játékos" vagyok, aki néha éveket kihagy, mint ahogy most is tettem, hozzád hasonlóan kb. 4 CoD-al ezelőtti rész volt az utolsó, amit még megnéztem. Most van egy igen jó masinám, a BF4-et 3 nap alatt kivégeztem, és ez a CoD is állejtős számomra. Mind grafika, mind hangulat téren.
  • ProGabe #826
    Nem lesz megoldás, lévén olyan fájlokba kell belenyúlni, amik miatt letiltana a steam.

kastil: természetesen. Most néztem meg a GT rivjút, a legalacsonyabb pontszám, amit valaha CoD kapott. Ki is mondják kerek perec, hogy ez nem next-gen, sem grafikailag, sem játékmechanikailag.

Én kipróbáltam egyébként egy ősrégi gépen. Radeon 5700, 3 giga ram, C2Duo [email protected] GHz + SSD és 1680x1050-ben, (minden minimumon, kivéve a lényeg, vagyis az image quality) és röccenésmentesen fut! Szóval szánalmas ez az erőlködés a 6 gigával. Oké, néhol undorítóan néz ki, mert nagy pacák vannak, de csak egy kicsit jobb gép, amit szerintem megkapnék - hasamra csapok - 50 ropiért, már egészen máshogy festene.

Tl; dr: ez egy sima, futószalagon gyártott CoD. Ez ugyebár azt jelenti, hogy nem nagyon nyúlhat mellé az, aki szereti a single és/vagy a multi részét.
  • mester1987
    Nem védekezésként, de szerintem nagyot hagytál ki. A 3 Modern Hadviselés egy egész jól összettett sztorit és játékélményt ad. Az egy más kérdés, hogy közben évről évre jöttek a másik fejlesztőtől a copy-k.
  • kastil
    ez a cod még mindig olyan mint a korábbiak, hogy ész nélkül 600 enemyt kell lerambozni minden második sarkon? mw1 óta nem mertem hozzányúlni a sorozathoz
  • mester1987
    Call of Duty: Ghosts NVIDIA Features
  • Baxo
    EREDETISEK! Van már megoldás a RAM ellenőrzésre? Most jöttem suliból, már játszanék vele, de hibaüzenet! :)
  • mester1987
    A CPU kihasználtságra lettem volna kíváncsi, de azért kössz...mostmár megnézem.
  • alma2
    nekem maxon 1680*1050-ben 2,3 Gb-ot irt a taskmanager, arra emlekszem.
  • mester1987
    "Egyébként maximális részletesség mellett 3 GB-nyi memóriát még a módosítást végző hackerek is ajánlanak" - na elmennek...xDDD

Amúgy remélem az IW öntudatra ébred, bár ebből elég nehéz, de hogy az Activision ezzel elkezdte az öncsonkítást magán az tuti :D

• Jacek
    Értelmetlen korlátozást kap a PC-s Call of Duty: Ghosts
  • mester1987
    Mindenkinél magas ennél is a CPU kihasználtság???
    Olvastam, hogy valakinél ennél is 90%-on megy, nyugtassatok meg, hogy nem így van!
  • alma2
    A fikazast picit maskepp latom, irhatnek oldalakat rola, mi nem tetszik benne, megint atvagtak stb stb. De ha erre fokuszalok, megint csak feltornassza az agyam feleslegesen, mig begepelem ide, az is egy csomo ido, hogy kiadjam magambol, igy inkabb neha felszisszenek, vegig tolom, es mire tulporognem a kerdest, hogy megint mit adtak ki a kezukbol, mit igertek, addigra mar le is toroltem. Egy csomo agysejtem megmarad, es meg jol is ereztem magam, mig szorakoztam vele par orat :)

Vagy csak sokan mar belefaradtak ismetelni magukat evrol evre, mivel sok pozitivumot sem tudnak mar az emberek felsorolni, igy az osszes negativumot is elpuffogtuk mar az evek alatt :)

Mondanam, hogy jovore mar biztos nem lesz kepuk ugyanezzel az engine-nel kiadni a kovetkezo reszt. Most mar villantaniuk kell, de ha megnezzuk az aranyokat jovore mig mindig tobbszorose lesz a regi konzolok aranya a kozkezen, nem hinnem, hogy koltenek annyit, hogy alapjaiban kulonbozo jatekot csinalnanak a ket generaciora. Na majd kiderul.

Mondnam azt is, hogy azzal nagyobb tabort megtalalnak, hogy elmegy regi gekepen is, mig a bf4 nem, de ezzel a 6 Gb-os hulyesegukkel, nem igazan tamasztjak ala ezt a felvetest. Bar mar korrigaljak de akkor is.
  • Typhooon93
    Hogyan tudnám a COD Ghost appját letölteni a készülékeimre?
    mert playstorból nem tudom letölteni mert azt írja nem compatibilis eszköz... Ez nagyon idegesítő mert nem gagyi készülékeim vannak.

tudtok rá valami megoldást ? Legjobb lenne ha a Sony tablet Z működne de az is jó ha a HTC ONE telomon működne.
    Egyáltalán milyen eszközön működik ez a program ???
  • bélanéni #814
    Még annyival kiegészíteném (mod gomb híján), hogy egy értelmes ember szerintem nem ad a fórumokon elhangzott "szar minden" típusú hozzászólásokra, de minimum ki tudja szűrni a komolytalan fikázásokat. Én még nem láttam olyan fórumot, ahol nem jelennek meg előbb-utóbb az ilyen fikagyártók. Mondjuk elég nagy szegénységi bizonyítvány, ha valaki kb. ennyire képes. A negatív kritikával nincs semmi baj.
  • Shep
    Ja évről évre, csak a MW3-al kezdődően már nem ugyanolyan az érzés. Mondhatni a MW2 némelyeknek az 1 volt a széria csúcspontja azóta csak lefelé szánkózik a lejtőn amik persze az eladások nem igazolnak de elég jól tudjuk ,hogy az eladások nem a minőséget tükrözik.
  • bélanéni #812
    Szerintem nem a CoD-ot divat fikázni, hanem minden ami él és mozog, és ami nem. Mindent fikáznak, de szerintem főleg azok, akiknek a valós életben eddig elért teljesítménye 0 környékén van. Én legalábbis ezt tapasztalom. (Tisztelet a kivételnek.)
  • Shep
    Hát ez a video nagyon kiábrándító. Olyan effektek számítanak a COD-nál nextgennek amik a Crysis1-ben már 6 éve megvoltak?
  • bakkerman
    milyen a játék? bf4-hez hasonlítva erősebb vagy gyengébb gép is elég neki?
  • grebber
    Divatfikázás ennyi.
    Codot fikázni az némelyeknek egy életérzés ,kb olyan mint levegő nélkül az élet.El se tudják sokan képzelni az életet ha nem fikázhatnák az aktuális részeket.

Hangulatbomba pörgős akciótenger egy rövid fps be ennél nem kell több.És ez évről évre hozza a CoD!
  • bélanéni #808
    Nem mindenhol szignifikáns a különbség.
  • alma2
    Az cod uo ota nem tartom multis jatekra erdemesnek a sorozatot, de azert a single-t meg szoktam nezni.(illetve a multit is free hetvegeken)
    De ez az elso 10 perc amikor megy a jatekokban az erofitogtatas, igen hangulatosra sikerult, az engine kepessegeit, korlatait nem keresve, hanem csak az osszkepet nezve, a hangulatot, azert sikerult megint allva hagynia a bf4 single reszet.

Amugy azt nem ertem, pl a BioShock Infinite-nel elmaradottabb, reszlethianyosabb jatekot nem igazan adtak ki az elmult evekben, ott erdekes modon mindenki tullendul rajta, ott miert sikerul az embereknek az osszkepet nezni, nem a viztocsakat nezgetni, nem is ertem.

• grebber
    Current-Gen vs Next-Gen
  • alma2
    Kivalt nektek es latjatok az asztalon az ikonokat?
    pl a futo bonbeszore kattintva elo tudjatok csalni? Felteve ha a jatekot is fullscreenben hasznaljatok.
    Nekem a cod fekete kepernyovel mindig felul van semmit nem latok a taskbar-on kivul.

Emlekszem anno, meg egy kis hazi programot is futtattunk, ehhez kapcsolodoan, hogy mukodjon.
  • Fpocok
    Nálad lesz a gond, mert nálam itt is tökéletesen ment.
  • Zs0lt1
    a cod4-ben tökéletesen működik.
  • alma2
    Ezt tenyleg nem hiszem el, hoyg a cod 1 ota nem mukodik az alt+tab normalisan.
    Torne el a kezuk...
  • bélanéni #801
    Egy rövid kérdés.
    Multiban vannak BOT-ok, vagyis gépi ellenfelekkel lehet játszani? (természetesen ha megveszem az eredetit példányomat).
    Előre is köszi!

(Sok-sok gyakorlás után kipróbálnám azért azokkal is akik napi 5+ órában nyomják )