40521
  • cesar22
    az igaz hogy csak EU-n emelték a boosterek árát?
  • Negritis
    ez így cáfolatnak kevés:
    ha megvan az összes lap akkor érsz valamit azzal hogy költesz extrában?
  • zsanett92
    @Negritis
    Pedig a jó kis jade druid.

A lol tényleg rossz példa. Bármennyi pénzt bele lehet ölni, de pont ugyanott leszel, mint aki F2P. Nekem volt egy accom, ahol szinte 0 pénzből megvolt az összes champ. Onnantól kezdve meg tökmindegy, hogy költessz e rá vagy sem. Csak skineket veszel, amik ingame nem befolyásolnak semmit.
  • Negritis
    nekem a legutóbbi kieg mechanikája nem tetszett
    és ez a quest mechanika sem szimpatikus, megvárom hogy mit hoz a többi quest de eddig számomra off jön
  • Negritis
    a lol arra példa hogy egy f2p játék amire a világ összes pénzét el lehet költeni

de alapvetően a HS a mobilos freemium játékokra hajaz

amúgy az az analógia sem teljesen igaz amit mondasz, "legalább dust" jön belőle -> többet költesz hamarabb le tudod craftolni az áhított decket
  • cesar22
    személy szerint én akkor fogom abbahagyni a játékot ha így ebben az állapotomban a teljes lapkészlet 80-90%-val nem elég a napi 15-20 perces questeket megcsinálni ahhoz hogy az újabb expansionöket megszerezzem ingyen
  • Icegrind
    A kérdés csak az,hogy a több legendary, több kártya, emelkedő árak hoznak-e egyáltalán profit növekedést. Vajon drágultak-e annyit az árak, hogy behozzák azt a kiesést amit ezek a lépések meghoznak. Sok fizető játékos is úgy döntött,hogy köszönöm akkor innentől kezdve nem veszek semmit, mert már pofátlanul és nyíltan akarják kicsalni a pénzt.

Amúgy a lol-t felhozni elég rossz ötlet. Ott tudod mit veszel és nem biztosít semmilyen előnyt. Illvetve ha megveszed akkor meg van és kész. A hs-ben veszel packokat és vagy szerencséd lesz vagy nem. Míg a lol-ban megvettél egy karaktert azonnal tudod is játszani és már csak a tudás hiánya gátol meg abban, hogy jó legyél. Itt vettél 60packot, nyitsz mondjuk egy antonidast, edwint és egy nat paglet cserébe nem vagy sehol, hiszen mit kezdesz velük? összedobsz valami decket és játszol. A probléma ebben az esetben, hogy elköltöttél 70 eurót és rank 15-20-nál ugrálsz, nem a skill hiánya szabja a határt hanem a szerencséd amit a pénzedért kaptál.
  • Negritis
    nem a HS-ről beszélek
    hanem bármilyen microtranzakció heavy freemium játékról, mind szarul jön ki belőle

angry joe itt épp egy ilyenről beszél

de megnézel bármilyen mobil játékot ezt fogod tapasztalni
    de akár megnézed a LoL, WoT-t szinte mind ilyen

minden freemium játék arra épít, hogy beránt a f2p modellel, és utána elkezdenek fejni
    ha whale ( = sokat költő ) leszel nekik jó, mert azok éltetik a játékaikat alapvetően
  • sadface #36942
    Én még Earlyben megvettem néhanapján játszok vele. Szerintem korrekt. :)
  • Matte
    öööö... hát.... felesleges hasonlítgatni.... mert? Elég szarul jönne ki belőle a HS? Vagy miért felesleges?
    Van/volt/lesz f2p FPS is, RTS is, mégsem kell/kellett elkölteni négyhavonta 60 eurót ahhoz, hogy valamennyire lépést tarts (csak lépést tarts, nem arról van szó, hogy ott vagy a toppon ennyiért).

Illetőleg ami a HS-ben van, azt hívjuk inkább makrotranzakciónak.

Ettől függetlenül minden mással egyetértek, vannak sokkal rosszabbak, és a pszichológia is stimmel.
  • Wootan
    Egyébként a HS szerintem viszonylag még korrekt is ezen a F2P vonalon. Vannak sokkal rosszabbak, főleg böngészős játékokban, és mégis megélnek a sok buta/lusta emberből, akik kipengetik a nem kevés pénzt, csak hogy ők legyenek a janik.
  • Negritis
    ez egy f2p game ami microtranzakcióra épít

fölösleges hasonlítgatni hagyományosabb AAA gamekkel
    itt mindig a többszörösét költöd el (és a BF1 is közelebb van a 100€-hoz a season pass és hasonlók miatt) mert egyszerűen erről szól a játék
    persze, jól hangzik hogy f2p meg minden, de ha elkezdesz költeni akkor nem szabad nézni hogy mit kapnál ugyanazért az értékért
    azt kell nézni hogy azért a pénzért jól érzed magad v sem
  • Wootan
    Úgy látom félre értések vannak. Én nem értek egyet azzal amit a Blizzard csinál. Nem is költöttem egy fillért sem a HS-re, és nem is fogok.

Szimplán leírtam, hogy működnek ezek a "F2P" játékok. Egyszerű pszihológiai alapokon. De közvetlen környezetemből is tudnék erre példát hozni, hogy működik. Külföldön meg sokkal könnyebben kipengetik azt a pár dollárt/eurót.

A hőbörgés meg lényegében a nagyobb streamerek miatt van, élen Krippariannal. Aki egyébként egy nárcisztikus fasz. Ha az ellenfél jobban húz, jobb decket draftol, vagy csak szerencsésebb, az BULLSHIT, ha ő mákol, akkor semmi gond :)

Más kérdés, hogy messze nem hülye a gyerek, és még erősen rá is játszik erre, mivel pontosan tudja, hogy a nézői 80%-a azért nézi, mert élvezik ahogy pampog.
  • Matte
    szerintem most te gondolkodsz rosszul (no offense). A gondolatmeneted teljesen helytálló lenne, ha most mittomén egy BF1-ről, vagy egy bármilyen más AAA címről beszélnénk, ami 69.99 ajró és a balkán kiakad rajta, a kiadó meg leszarja, mert nyugat európa, meg USA a piac és ott röhögve kifizetik ezt az összeget (amúgy nem, ott se fizetik ki röhögve, csak ott kifizetik).

Az a nagy különbség, hogy itt ha évente háromszor elköltöd ezt, akkor még mindig ott vagy, hogy egyáltalán nem estél túlzásokba, három kieg, 130 lap, jó ha 50 pakliból kinyitasz 2-3 legendet. Semmi extra.

Évente háromszor. 180 ajró per év. Ez istentelen sok egy olyan kártyagyűjteményért, ami csak bitekben meg bájtokban létezik. És ha megnézed a hőbörgőket, biztos, hogy a zöme tőlünk nyugatabbra él, mert itt már nekik is eldurran az agyuk, hogy vajon mire is fizet ki ennyit.

Persze nem kötelező -és szerencsére én pont fordítva működtem, mint amit te írsz: én kezdtem az elején, akkor költöttem rá, meg is van minden ami kell, most már nem kell valódi pénzt beleölnöm-, de ha valaki most áll neki, akkor nagyon nagy kakiban van és nem könnyű f2p-ben feljönni.
  • Icegrind

Adventure nincs, több legendary a kiegben, árak emelkedése. Ez mind arra mutat, hogy pénzt akarnak kihúzni.
    A játékos bázis stagnál, ha nem csökken. Promo jutalmak. A játékosok elégedetlensége, sőt a profi felszólalások is. A gwent closed béta de van játékos bázis,lifecoach, superjj átpártolt, c4mlann is meglehetősen sokat szerepel lifecoach streamekben. Ezzel a játék kapja a promot. Ehhez még jön a legends megjelenés,olcsóbb árakkal, jelenleg rengeteg promoted streamerrel.

Ezek együtt nekem nagyon úgy jönnek le, hogy tudják hogy gond van, de nem akarnak tenni ellene, hanem még kisajtolni a játékosokból annyi pénzt amennyit csak tudnak, mielőtt előjön egy valós konkurencia valamelyik játék személyében. Ha továbbra is növelni akarják a lehúzás mértékét, ráadásul a játék sem fejlődik semerre akkor avval csak a többi kártyajátékot erősítik.

• Wootan
    Rosszul gondolkodtok.

Egyrészt a Blizzard térképén Magyarország lényegében nem szerepel, mint piaci tényező.

Másrészt az ilyen játékok úgy vannak kialakítva, hogy becsalogassanak az ingyenességükkel, aztán ha ráfüggsz, akkor úgyis költeni fogsz rá. A gazdagabb országokban az a pár euro/dollár nem pénz, és rengeteg a lusta/türelmetlen ember akik inkább fizetnek, mint hogy gyűjtögessenek hónapokon keresztül.

Félelmetes, hogy páran milyen szinten rátudnak pörögni az ilyesmire, és simán elköltenek egy rakat pénzt, főleg az ilyen játékokban, ahol mások ellen játszhatsz. Egy kezdő kikap jó párszor, aztán bedurran az agya, és vagy lelép, vagy előveszi a pénztárcát.
  • woy
    Látom mindenki örül neki. Még az lenne az igazi ha bevezetnének a 20 goldos küldéseket...na mindegy maguk alatt vágják a fát.
  • Sheltem
    Hearthstone Price Changes
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.10. 17:30:18
  • Zozo0122 #36932
    Melyiken?
  • Sheltem
    Hú gyerekek mi megy azon a fórumon :)) Tömegek lázadnak kb... Mi lesz ebből...
  • Negritis
    én urban rivals-t toltam sokat anno :D

amúgy megvárom hogy lesz-e valami ami érdekel az első revealnél márciusban a kiegből
    ha nem akkor elköszönök a gametől
  • Zozo0122 #36929
    Biztos jó az is, de szerintem a HS-el csak a Legends tud szembeszállni, főleg, hogy a lore-ja simán eltartaná akár 20 évre is, a HS meg már nem is Heroes of Warcraft :D
  • Madi92
    Amúgy nekem egy időben a faeria volt még szórakoztató. Arról soha senki nem beszélt itt. : )
  • Zozo0122 #36927
    Legendsnél, ha sok csomag boostert veszel, automatikusan jár mellé 1-2, legtöbbnél asszem 3 premium (goldent jelenti itt) legendary. Hoppá.
  • DasIsFuck
    Szerintem az Eternalt érdemes ilyen szempontból kipróbálni, jelenleg még iszonyat nagylelkű dijazás van érvényben.

pl draft/aréna összes lapját megtartod, minden 3. győzelem 240-270 gold+random lap,minden egyes győzelem 40-50 gold+random lap.
    1000 arany egy pack, 12 lap ha jól tudom.
    Van egy olyan feature is bennne, ha veszel pénzes currencit akkor minden setből automatikusan járni fog 3 ingyen booster.
    Nemrég jött egy új kampány szekció, kb 10 dollárba kerül, 16 jutalom lappal.

• Matte
    pláne, hogy az elmeállapotoddal semmi baj nincs, 1 vásárlás / kieg az minden csak nem sok....
  • Zozo0122 #36924
    Legensben most 40+ új lap jön és mindből 3 db-ot kapsz, kivéve a unique legendaryk, azokból 1-et. Legends boosteres kiegeknél a jövöben, meg egyébként is 6 db lap van packonként!!
  • cesar22
    felugrott a youtubeon amaz heroic brawlja, mondom megnéztem mit mákolt össze, első meccs, your opponent left ,najóvan
  • Mephike
    Tényleg csak kíváncsiságból kérdezném, hogy miképpen van ez a többi játéknál (főleg GWEN és a Legends érdekel, de más is jöhet ha van rálátásotok) ha pénzt fektetek bele, mennyire jön ki egy lap ára Euroban?
    HS-nél most az új ár szerint 1 boosterre nézve:
    2 booster €2.99 -> 1 booster €1.495 -> ez 5 lap, tehát 1 lap = €0,299

Csak mert tervezem, hogy a HS mellett kipróbálok mást is, és bizony az árazás, mint látjuk fontos tényező.
    A HS-nél €45 lesz a köv kieg, ez kb 14k Ft, tehát ez az év ha fizetek 3*14k pénz, tehát 42.000Ft lenne ELMÉLETILEG. Tekintsünk el attól, hogy ez most mennyire bölcs dolog, nem kérek beszámolót arra nézve, hogy az elme állapotom milyen, és végképp nem kérek tippet, hogy miképpen kellene beosztanom a pénzem :)
    Zozo írta, hogy a Legendsbe az új kieg 20 lapot hoz, és €20 lesz az ára. Hány ilyen kieg jön még idén. A 20 új lap mindegyike az enyém lesz ebből a pénzből? Várhatóan mennyibe fáj itt egy teljes év?
    Ha linkeket adok, az is jó, tudok olvasni és ismerem a google-t, de a játékokat kevésbé, szóval segítő jellegű hsz-eket kérnék. Köszi! :)
  • Shep
    Tőlem még nem is láttak és nem is fognak, én alapvetően pont az ingyenessége miatt vágtam bele, anno HKK-ztam, pont eleget költöttem akkor kártyás játékra, egy életre elég volt. Úgyhogy maga az emelés ténye engem nem érint pénzügyileg a következtetéseket mindenki levonhatja, vagy már le is vonta saját maga, de pár apróság támpontként a teljesség igénye nélkül:
    -áremelés
    -most már csak boosteres kiegek
    -egyre több neves streamer hagyja ott a játékot, vagy szól fel a játék ellen hangosan
    -a játékos közösség is a megszokottól nagyobb mértékben ad hangot elégedetlenségének
    -visszacsalogató 1 hetes ajándékozás
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.10. 13:15:55
  • Matte
    én voltam és ugyanezt írtam le, csak hosszabban :D

mondjuk teljesen felesleges volt, a csávó egy istenverte retardált, a nép meg jókat derül a röhögésén meg a reppelésén, közben tönkrekúrja az egész játékot, de oda se neki.

Kenyeret, cirkuszt.

Amúgy felőlem emelhetik az égig, ha felére vitték volna a pakli árakat, akkor se vennék, több pénzt nem látnak tőlem.
  • cesar22
    azért ez meglepő húzás, eddig mindig kerülték a direkt növelését a játékbeli content árainak, mindig megoldották mandínerből, mint a rezsicsökkentés

amúgy valaki itt pedzegette múltkor hogy benbród egyre magasabb pozíciója a hs-ben milyen hatással van a játékra, ez azért tényleg érdekes, mert nemrég tudtam meg hogy a csávónak semmilyen fejlesztői képesítése nincsen, egy pizzafutárból lett játéktesztelő, majd marketing manager, mostanra meg már a HS vezető fejlesztője, valahogy nehéz nem keresni az összefüggést ez, és a játék színvonalának zuhanása között
  • Sheltem
    "Tiago_APS

2017, the year of the mamoth wallets"

Ennyi!
  • Sheltem
    Nemnem, elmúlt a rage mostmár(én hamar túllendülök azon ha valami felbasz) csak jókat szórakozom, nevetgélek (jobban mint a hearthstoneal):

Pl ez a comment is:
    "Mstitel_2561

Posted 50 mins ago(Aggro Downfall)
    Good news, finally i have reason to stop playing."
  • TBTPumpa
    So much rage...

Need more love!
  • Sheltem
    Másolnék pár gyöngyszemet amiken jót mosolygok:

"TallAr92

Literally FUCK YOU.

Im not from those guys whining about HS being P2W and how they are not giving us more free content as in my opinion nothing in this world is for free and if you cant afford sth then its your problem. But this? Just plain bullshit.

HC tavern brawl, now this. Blizz plzzz get your shit together."

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.10. 12:26:54
  • Sheltem
    Először jól szórakoztam a kommenteken, de továbbolvasva amikor valamelyik hülye angolul írja, hogy érthető mert régebben 1,4 volt az Euró meg az USD között az "arány" most meg 1,1.
    És akkor nyilván az a megoldás, hogy az olcsóbb packot drágítani nem a drágábbat igazítani a másik....anyádpicsáját...
    Najó befejeztem.
  • Shep
    Ja, annyi pénzért már értelmes játékot is lehet venni :)
  • Sheltem
    Lehet tényleg abba kéne hagyni a játékot...lehet...
    Végülis van panzer corps is a tabletemen kb 1000 óra tartalommal...
    *Sheltem elgondolkodik*
    Tőlem lapozgathattok vissza amennyit akartok a fórumban, de blizzardot szidni még nem láttatok.
    Most már viszont kezd sok lenni ebből ...

Sőt tudjátok mit jósolok is nektek! Elmondom mi lesz a következő lépés csak be ne bizonyosodjon..azzal, hogy felgyorsítsák / megszaporítsák a vásárlásokat a 2 évenkénti kirotáló tartalmat csökkenteni fogják 1re.
    Hülyeség? Majd meglátjátok :) Gyanús nekem ez a kivett évi 1 (ami már eddigis csökkentett volt előző évekhez képest) adventure helyett is booster pack kiegészítős dolog...

Most örülök annak, hogy a paypalommal nem tudtam fizetni idén mert a battle.net et visszavágja valamiért...(arról nem is beszélve, hogy ESO -t választottam a WOW Helyett tavaly azis jó döntés volt). Ezeknek ezekután pénzt?
    40pack 15500Ft ? Vicc komolyan mondom...

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.10. 11:42:32
  • Shep
    ValueStone :D