40521
  • Nirz
    Az aggro is úgy van ha az rng nem úgy agyja a lapokat hogy optimális legyen nem jól alakulnak a dolgok.
    Igazából mondom itt az a frusztráló hogy alacsony a skill cap és ha egy olyan játékos ellen mész aki tudja hogy kell játszani akármennyi skilled is van csak pár százalékkal tudsz az 50 felett lenni és a játék többi része a húzás alapján dől el vagy ellenfélnek kedvez RNG vagy neked.

A másik hogy olcsó dustért attól még nem kell szarnak lenni,ez a P2W kártya játékból való berögződés drága OP , olcsó szar. Szerencsére Hearthstonera nem igaz.
  • Negritis
    1400. legend, azért ez már így komoly
    emlékszem anno 2-300 volt
  • Zozo0122 #8301
    Most meg megöli egy hunter 5. körben rankeden. Hihetetlen zavaró ez az aggro játékstílus...ki is lépek inkább.
  • karmacoma
    Barátnőmnek is bedobott egy 5-ös warlock questet. Összedobtam neki 1 perc alatt egy zoo-t. Nax csak 2 szárny, no Doomguard, 1 Power over. 7 meccsből meglett neki. Asszem 1 Imp-loosion, 1 Sea Giant és 1 Argent Commander voltak a nem common lapok benne + Lotheb.
  • Zozo0122 #8299
    Trump most nyomott egy 2-3 arénát. DE, a packban amit kapott volt 3 golden...na ez mi?:D Komolyan, csak én kapok atomszar GvG packokat?
  • Shep
    Na zúú-ztam egy kicsit és az látszik egyértelműen ,hogy a control pakliknak nem sok esélyük van hacsak nem jön nagyon jól a lapjuk és tudnak azonnal reagálni mindenre, különben a csak egyre nagyobb hátrányba kerülnek. 1 db. hunter tudott megfogni de az is azért, mert a webspinner bedobta neki Marlone-t, ami nem volt túl vicces, de minden olyan pakli amik ellen egyébként lazán kikapok a lassabb paklikkal ha nem jön a megfelelő lap most vesztésre volt ítélve. Na ezen kellene változtatni, hogy ne legyen ekkora fölénye az aggro pakliknak.
  • Zozo0122 #8297
    Sajnos igen.
  • Shep
    Igen, csak az ilyen meccs nagyon ritka.
  • Zozo0122 #8295
    Én most élveztem. Mage-el voltam druid ellen, casualban. A druidnak volt vagy 5 legendaryja, szép sorban pakolta őket mégis legyűrtem a végére, de csak épphogy, fatigue végzett vele. Nagyon jó meccs volt, többször is az volt, hogy topdeckből oldottuk meg egymás lapjait, poén volt:D Érdekes módon ha jó a meccs a legkevésbé se idegesítő ha az ellenfél topdeckel :)
  • Shep
    Ne sajnáld az a jó. Egyébként én is van amikor élvezem de egyre ritkábban.
  • 1Darton1
    Én még mindig élvezem a játékot, sajnálom.
  • kabel15
    Handlock rám írt vereség után, hogy nem tudok játszani :D
    Ha nincs Jarraxxus meghal a 8. körben így viszont be kellet mákolnom. Na mind1 +1 csillag
  • dave9004
    kurva telekom net 6-0 nyerésből megy el a net és az istennek se lehet reconnectelni....
    Utoljára szerkesztette: dave9004, 2014.12.28. 21:58:43
  • kabel15
    RANK 5 ön ingázok az utolsó csillagnál, de csak felcseszi az agyamat.
  • Zickler
    Szerintem hagyd a fenébe, és készülj inkább szilveszterre
  • kabel15
    Rank 5 nél járok, csak nem tudom hogy szórakozzak e még vele, vagy 3 nap már úgy is kevés :/
  • karmacoma
    Ilyenkor általában gyengébb az alja. Fel lehet robogni viszonylag magasra.
  • dave9004
    r20 legyen azé meg a kártyahátlapért
  • Negritis
    mi a cél? :D ha a back igen
  • kabel15
    28. án érdemes neki álni rankedet mászni? :D
  • Negritis
    meg azért is fast pace mert nem 15 lap van a kezedben hanem mondjuk 3-5 (átlagba legyen annyi)
    ezen kívül nem hagyják hogy mondjuk 5 perced legyen egy lépésre hanem 25-30 secenként van "váltás"
  • karmacoma
    Ezek a számok honnan jönnek? Még a legend Warriorban is van kb 6 db 7 mana+os lap. Minden decknek megvan a normális mana curve-je. Attól, hogy nem tudsz 5 manából 3 lényt meg 1 spellt elnyomni, nem 8 dropokra épít a pakli.

btw. nem attól fast paced, hogy rusholásra épül, hanem, hogy nincs 5 phase minden körben.
    Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.12.28. 20:15:09
  • Nirz
    Mondom ha én lassú kártya játékot szeretnék biztos nem próbálnám a Hearthstonet azzá alakítani kimondottan casual gyors mecsekre és a randomra épül.
    Próbáld bármilyen control deckkel a laddert egyszerűen túl sok idővesztegetés és ezt kár várni is hogy a blizzard megfogja változtatni ha rohadt szar is lenne az aggro akkor is többen nyomnák őusztán azért mert 3 at lenyomsz vele amig a controllal egyet is

Bár nem tduom ha én a controlt élvezném játszanék vele szóval akikj panaszkodnak ne azt nézzék hogy mi a sikeresebb hanem azt hogy mit élveznek a legjobban.
    Kár viszont abba reménykedni hogy 15+ 7 mana feletti deck valaha is norma lesz,Hearthstone sose lesz az.
  • DarkHorSe
    Attol nem lesz hardcore a game, hogy nincs vege a jateknak az 5.6. korben. Nyomorek dolog ez a sok aggro, faceroll, agyatlan deck. Ennyi.
  • Nirz
    Így van ha control lenne a király akkor így hirdetnék:
    "A slow-paced strategy card game for hardcore gamers."
  • Zozo0122 #8278
    Szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha:

-több hős lenne.
    -50 Hp legalább
    -és a legfontosabb, sokkal több lap, és 50 lapos paklik.

Majd az idő megoldja, pár év múlva ez egy nagyon király TCG lesz:)
  • Shep
    Dehogynem, ha elég mély a pénztárcád :) Egyébként ezt mondtam én is, csak itt túlságosan nagy az aggro előnye, ezt kellene a Blizz-nek orvosolni de szerintem nekik direkt ez a céljuk.
  • kabel15
    De ez egy körforgás.
    Van 3 féle pakli az egyszerűség kedvéért. A B C, ebben a sorrendben verik egymást, tehát B veri A C veri B-t.....
    Ha A bol van sok akkor elkezdenek az emberek B-t játszani, ha B népszérűsödik elkezdenek C-t játszani, C ből sok van játszanak A-t.
    Ez megy körbe körbe. Akkor lesz valakiből jó játékos ha fel tudja ismerni ezeket és tud alkalmazkodni hozzá. Jó jelenleg DR.Boom ellen nagyon nem tudsz mit csinálni, de majd jön valaki aki megmondja a tutit. Olcsó lényes paklik mindig is lesznek, senki se 20 legendary nyitással kezdi a játékot.
  • Shep
    Szerintem nem az a baj ,hogy olcsó paklival is el lehet jutni legendig hanem az, hogy mással a sok aggro deck miatt nem nagyon, vagy csak embertelen számú beleölt játékóra alatt, amire egy átlag játékos sosem tud és szerintem nem is akar időt szánni. Úgyhogy szerintem továbbra is az a fő gond, hogy nincs kiegyensúlyozva a játék, mert ha nem így lenne nem játszana a játékosok 80%-a agresszív paklikkal, hanem lenne mindenből szép számmal. Persze mindig lenne valami erősebb, népszerűbb pakli de amíg valaminek ekkora fölénye van addig persze ,hogy a jónép azzal nyomul, mert hát senki nem szeret kikapni.
  • Shep
    Abban igazad van ,hogy most nem használja senki, mert még aggrobb lett az egész játék mióta kijött a kiegészítő de mikor visszalassul, már ha egyáltalán vissza fog akkor szépen visszakerülnek ezek a lapok is.
  • karmacoma
    Yserat már sztem szinte senki nem használja, Sylvanas az alap legend benne, Cairne használhatatlan környékén van Control Priestben. Pont a sok agro és Zoo miatt az összes lassabb legend jóformán kihalt a metaból.

Amúgy az eredeti témához kis adalék, ami szigorúan a saját véleményem. Szerintem nem kéne, hogy alapvetés legyen, hogy olcsó deckekkel el lehessen menni Rank 5+ra. Ha más Blizz játékot veszünk alapul, akkor Diabloban se MP10-en/torment 6-on kezded a farmolást, ha másik gyűjtögetős kártyajátékot nézünk, akkor meg pláne nem ez a helyzet. Annyi kéne, hogy lehessen banolni 1-1 classt play modeban, és akkor nem kéne minden lassú kártyát kiölni a deckedből. Mert lehet készülni agro ellen én is főleg azok ellen raktam össze a paklim, amikor rankeden játszogattam, de kurva unalmas, hogy döntened kell: az összes számodra érdekes meccsen rossz eséllyel indulsz, mert tele vagy anti agro kártyával, vagy vállalod a 30-40%os winrate-et a jó controlok ellen, csak hogy meglegyen a 60-65% környéki %-od az agresszív paklik ellen.(Mert annál sokkal jobb nem nagyon lesz, mert bármikor indulhat UT+dr nyitással, vagy simán nem jönnek a kulcslapok időben)
  • Shep
    Hát azért nem árt bele egy Sylva sem de éppen egy Carine is belefér, vagy egy Ysera. Úgyhogy akad azért abban is bőven.
  • Nirz
    "A fast-paced strategy card game for everyone."
  • karmacoma
    Hát ez jó nagy baromság. Control Priestben mennyi legend van? 2 ha van Vojin + néha Lotheb. Ettől a vergődésedtől nem tűnik eszesebbnek a Zoo, és az azt játszó játékosok se. Én főleg midrange paklikat rakok össze, de sokat toltam tempo Rouge-al is. Érthető miért szeretik az emberek ezeket az agro/zoo deckeket, de hogy ennyire jutalmazza a játék ezt a stílust sztem design hiba. Érezheted a skill tetejének a zoodat, de leszólni mindenkit, aki nem ezt csinálja nem csak nevetséges, hanem elég rossz fényt is vet rád.
  • Zozo0122 #8269
    Nekem még csak 2 legendarym van sajnos, úgy ahogy próbálok boldogulni saját deckekkel, de elég gyakran előfordulnak baromi izgalmas meccsek, viszont sosem zoo vagy hunter ellen. Amikkel nagyon jó megmérkőzni az a druid, pala, warrior, shaman. Amúgy belegondoltam és a legjobb játékélményt szerintem az nyújtaná, ha teljes lapkészletem lenne és abból rakhatnék össze egy paklit és az ellenfelem is ugyanígy, ráadásként ha az a pakli nem netről ellesett lenne, akkor még újdonságokat is tartogathatna és nem mondanám meg a lépéseit 3 körre előre :D
  • Shep
    Hát a mirror az tényleg borzalom, bár azért akadnak ott is jó meccsek de kevés.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.28. 18:43:58
  • Nirz
    Persze nem erről szól de gyakran úgy végződik a control mirriornál nincs unalmasabb a világon
    CTRL Warrior cs CTRL Warrior zzzzzzzzzzzz..

Amúgy egyetértek viszont hogy nagyon hamar kitudd égni az ember ezzel a játékkal egy idő után idegesítő tud lenni s magasabb rankban az 50% fölött épp hogy csak tartani lehet a winratet és grind az egész.
    Viszont rank 20 körül meg nagyon unalmas a farmolás ahol a játékosok nagyrésze még alap decket is rosszul rak össze.
  • Shep
    Hát szerintem nem erről szól de nem én vagyok a nagymester :D
  • Shep
    Gyakorlatilag szinte már csak a napi küldetéseket csinálom meg, +1 nyerés ,hogy a napi 50 arany meglegyen, egyébiránt elgondolkodtam azon, hogy mit is ad nekem ez a játék és rájöttem ,hogy rohadtul semmit, csak idegeskedést. Felmerül akkor a kérdés miért is játszom még, erre csak azt tudtam válaszolni ,hogy mert reménykedem ,hogy ha meglenne még a hiányzó x lap akkor milyen király lenne (valójában persze nem, mert addigra jön még 100 másik kieg és sosem érem utol azokat akik pl. pénzt ölnek bele, vagy az elején kezdték. Úgyhogy lehet hagyni kellene az egészet a francba. Esetleg megpróbálni aggro deckekkel operálni és meglátni bennük a mélységet, de mivel dart nagymester úgyis megmondaná ,hogy erre esélyem sincsen így ez is dugába dőlt. Bár egy variáció még van, megpróbálok a nagymesternél feliratkozni korrepetálásra, hátha elvállalna :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.28. 18:32:47
  • Nirz
    Jah az is húzós döntés hogy melyik legendary dobd le aztán mint aki jól végezte dolgát, end turnra , komoly dolgok ezek csak igazi zseniknek megy.
    Aztán elégedett mosollyal nyugtázni hogy ellenfeled F2P kezdő war golemmel reagál esetleg egy ogréval mert már az összes hard remováljat megették a legendary sokasága. Pure skill
    Persze ha egy zoo vagy agro deck veri a P2W controlt amely teljesen ignorálja a játék korai fázisát vagy a béta óta játszó ősjátékos controllját
    Cancert kiálltani!
    SKILL!