40521
  • Tinman #8343
    Na most úgy hidd el, hogy Earth Elementál arénában nekem még soha nem jött fel, soha. Pedig nem is kevésszer megyek sámánnal.
  • Negritis
    shámánal simán benne van hogy nem jön storm
    ott a hex-fire ele ami igazán erős
    én még az Earth Elét is szeretem arénában, 5. körben a 7/8 taunt komoly előny
  • antiatom
    GvG előtt direkt összeraktam egy warrior paklit, tele tauntos lényekkel szinte láttam magam előtt ahogy az ellen hunter tépi a haját a 4. után . Amúgy a shaman elég brutál lett az új lapokkal, a kis 3/2 windfury garantáltan kihúz egy removalt, a crackle pedig ad egy jó kis burstöt vagy removalt, sokkal jobb mint a lightning bolt annak ellenére hogy néha megszívat és drágább.
  • Tinman #8340
    2x sámán. Az 1. esetben 1 db. szaros 2 miniont sebző Forked Lighning volt csak választható, a második menetben még ez sem! Semmi nem volt, se Forked, se Lightning Storm! 180-ból nem... mer' nem, csak... fúúúúú -.-

3 wint elértem, aztán elvéreztem.

Amúgy ma volt egy érdekes csatám arénában.

Piros hátlapos ellenfél! El is könyveltem, hogy veszíteni fogok, de azért kitartok amíg lehet... a 8. körben csináltam egy kínos missplayt (mikor már letettem a kártyát rögtön láttam, hogy hülyeséget csináltam). Vártam is a beszólást a piros lapostól, aki reagált is rögtön... szintén egy missplayt :-D

El is bukta miatta a meccset...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.29. 20:59:43
  • Negritis
    ennyi, köszönöm :D
    én mondjuk lassaban lépek, de igen a titok nyitja az hogy ha nem megy a játék nem "geci" az ellenfél hanem szétnézek hogy én mitől lehetnék jobb (handlockba pl ezért cserélgetem sokszor a sledge-sunwalker tauntokat és már én is használtam taszdingót benne)
    ha így se megy és tényleg "szenvedés" akkor lehet jobb abbahagyni
  • antiatom
    Szerintem eben a játékban pont az a szép, hogy folyamatosan változik. Ami pakli jó volt egy hete/ két napja ma már lehet, hogy használhatatlan. Viszont erre nem csak az aggro pakli a megoldás, a controllt is lehet alakítani. Saját példám: shamannal játszok leginkább, ott van meg a legtöbb jó lap, tegnap szarrá vertek a zoo-k és a hunterek, mára változtattam-2 defender of argus ki 2 senjin be, sneeds helyett pedig 1 forked lightning. Az eredmény pedig az, hogy a huntereket bedarálom, a zoo még mindig 50-50. Szóval alkalmazkodni kell!
  • Shep
    Évekig játszottam HKK-t, tudom én, hogy jönnek szarul a lapok de itt túlságosan sokszor jönnek rosszul és mint már rengetegszer írtam nem úgy van, hogy első meccs jól jön, második meccs rosszul, hanem 1-2 nap ha megbolondulok is szarul jön másik nap 4-5 meccsig mint, az álom aztán megint a szívatás. Na ezt rohadt nehéz elfogadni.
  • kabel15
    És mi lenne ha készítenél egy paklit hunter és lock ellen? Amivel ezeket mind meg tudod fogni, bármilyen lapot használhatsz bármilyen hőst, a lényeg hogy ezeket a meccseket 80-90% tudd hozni.
  • Mephike
    Erről beszéltem, ez a való életben is így van. Nem azért van így, mert a b**i Blizzard így akarta, vagy mert rajtad lvl100-as átok ül, esetleg rossz a csillagok állása az égen, stb. Menj be egy kártyaboltba (sárkánytűz, holdfény, szellemlovas) kérj egy próbadecket, rakj össze 30 lapot, tegyél bele olyan manaköltségű lapokat, mint itt és húzd fel őket. Meglátod lesz egy csomó alkalom, amikor nem olyan kezdőkezed lesz, mint amilyet szeretnél.
  • Zozo0122 #8334
    Tényleg :D Mikor ment a verseny senki nem volt itt szinte, aki nem nevezett :D Negritist kivéve, ő szólt előre. Na most egymás után 2 murlockos zoo vert el. Kezdek besokallni, mert nem azt kapom a játéktól amit hittem róla.Mikor elkezdtem ezzel játszani azt hittem, hogy ahogy egyre jobb lapjaim lesznek egyre élvezetesebbek lesznek a meccsek, de nem, hanem egyre idegesítőbb emiatt a degenerált aggro meta miatt kikapni. A hiányos paklikat még hagyjuk, de amiket úgy ahogy jónak érzek nem illene egy szar zoo ellen kikapniuk. Felmegy a zoo legendig? Azért ez nagyon idegesítő. Ezeknek 25-18 között kéne őrjöngeniük, nem feljebb. Lehet igazatok lesz és abba kéne hagyni, mert nem fog annyi játékélményt adni mint amennyi időt felőröl. Tegyük fel 1 év múlva egészen tisztességes lapkészletem lesz és jól fogok haladni, akkor még jobban fog idegesíteni, ha egy kezdő zoos épp jól húz és megszakítja a winstreakemet. Meg aztán ha nem tartasz lépést, akkor lemaradsz amikor jönnek majd az új kiegek stb...Ha beleölnék 1-2 évet és királyul mennének a dolgok, akkor nem zook meg aggro hunterek ellen akarok nyomorékoskodni, hanem jól összerakott drága paklik ellen élvezeteset csatázni. Nyugi, tudom, hogy még nem vagyok jó játékos stb, a baj nem ezzel van, türelmes lennék én, ha úgy gondolnám, hogy a meta változni fog. De nem fog. A játékosok nagy része mindig az olcsó győzelmekre fog menni, én pedig ezt NEM fogadom el, mert mást várok el egy ilyen játéktól.
  • Shep
    Nem, a tiédet tudom de azóta előkerült pár szakember.
  • Negritis
    én már akkor is mondtam hogy nem fogok ráérni az első héten
    de a kövire majd mennék, de gondolom efelett elsiklottál ...
  • Shep
    Az egy dolog hogy milyen kezdőkezet szeretnél, vagy mi lenne optimális és más kérdés, hogy mit ad be a gép. hiába akarok én kézbe temetkezési vállalkozót meg pl legalább 1 gnómot ha nem ad csak 4-5 manás lapokat, vagy hiába tudom ,hogy zoo és akkor bizony elkél az auchani-circle ha nem jön fel, mert mind a 4 lap a pakli alján üldögél, és ugyanez igaz a papnőkre is, valamiért nagy %-ban mindig a pakli utolsó 10 lapjában vannak amikor már semmire nem jók, még golyófogónak sem igazán, max megszívatni saját magadat. Én pl. ki is cseréltem őket két azúr sárkányra, mert igaz, hogy 5 manás de legalább fixen húzok vele egy lapot és még ott is van egy 4/4-es annyira azért nem rossz test és érdekes módon jobban is működik a pakli, igaz ezek is a végén jönnek csak elő. Fura ez azért.

Na de amit végképp nem értek ,hogy azok akik itt mindent tudnak és annyira profik miért nem neveztek a házi versenyre? Úgy gondolták ,hogy hagyják a kis hülyéket a porban hemperegni? :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 19:01:16
  • Nirz
    Így van a controlnál betűre pontosan meg kell lenni a kulcs lapoknak, szerintem is itt inkább az lehet a baj hogy sokan itt a topic látogatók közül próbálnak budget controlt. A budget controlnál tudni kell hogy nincs olyan mint egy jól összeállított control és bizony alulmarad a legtöbb deck tipus % kéhoz képest. Viszont egy tökéletesen felépített control kicsit több % okat produkál mint aggro.

Esetleg igen ahogy említették előbb a mulligannal is problémák lehetnek,ott az egész áll vagy bukik a dolog.
  • Shep
    Nem csak kártyajátékokra gondoltam, úgyhogy érthető a kirohanásod csak felesleges.
  • Negritis
    az aggro control vitához pedig már nem egyszer mondtad hogy nincsenek meg a lapjaid tökéletesen a controlhoz
    aminél ha 3 kulcs lap hiányzik akkor már sebezhető lesz, míg az aggronál könnyebb pótolni 1-2 fontos lapot
  • Negritis
    kezd már el sorolni az ennél jobb és népszerű kártyajátékokat?

elhiszem hogy vannak jobbak, csak a FTP kategóriában ez király lett (nem ok nélkül)
    én pl az urban rivalst is imádtam (2 évet toltam vele, de egyedül nem volt tovább kedvem)
    nah az még casualebb mint ez alapvetően :D

de én nem túl sokat tudok ami ftp és jobb, de várom az ötleteket
    tegyük hozzá hogy az is számít hogy ez könnyen játszható mert a kliens jó lett
  • Shep
    Olyat senki nem mondott, hogy soha semmivel. Aggroval összejön simán, bár ott is be tud szívatni ez igaz de nem annyiszor, mint a többivel. Egyébkén meg nem félre rakni kell hanem letörölni az egészet a francba, sokkal de sokkal jobb játékok vannak, mint ez, csak hát az a hülye majd talán most dolog nagy Úr.
  • Mephike
    Srácok, menjetek el egy kicsit szünetre, tegyétek félre a játékot. Ha csak idegeskedni bírtok rajta, akkor ne erőltessétek.
    Más: Aki játszott már valódi kártyajátékot, mondjuk magicet, az tudja, hogy a legjobb decket is kifektetheti az, ha nem jön mana, vagy szinte csak az jön. Hiába tesztelsz nemzetire heteket, számolod át százszor, hogy mennyi mana kell, nézed a managörbét és ezer netdecket átnyálazol, ha nem jön a sorsdöntő pillanatban a mana, akkor kalács van.
    Tudom páran itt azt fogják mondani, hogy neki SOSE jön SEMMIVEL össze a győzelem, legyen az aggro vagy control. Nos nekik szól az első mondatom, amit csak ismételni tudok, tedd félre pár napra a játékot.
  • Shep
    Akkor téged is szeret az rng.
  • Negritis
    classok?
  • Tinman #8322
    Második aréna runt nyomom a mai nap és a 2. melyben ZÉRÓ AOE-t ajánlott fel... nesze bmg játssz így. -.-

Tehát 180 kifosott lapból egyetlen egy AOE spellt nem tudott felajánlani! Mekkora ennek a matematikai esélye?
  • Shep
    Erről beszélek. Most is priest utolsó 5 lapban volt az összes leszedő meg a két cleric, csoda, hogy Anti elvert? Körökön keresztül tartottam magam ,hogy na majd most jön, na majd most aztán kurvára nem jött. Ennyit arról ,hogy ki lehet húzni, hát persze ki lehet ha kegyeskedik beani a lapokat.
  • Devv
    Kicsit idevág: napi küldim: 5 win priest vagy warlock. Gondoltam priest-el lezavarom. Aha, 0-5. Elővettem a warlock zoo-t, 5-0.
  • Negritis
    a végén ott van hogy miért az jut el odáig!
    1 hónap kevés hogy legend legyél és kevesen vannak vele úgy hogy csak priest-wari-dudu ... amivel elmennek
    hanem fognak egy aggrot gyors meccsek 60%os winrate és már ott is vannak
    hiába hoz mondjuk egy handlock 70%ot ha 2x olyan hosszú minden meccs
  • Shep
    Ha igazad lenne nem lenne tele a játék aggro deckekkel akik legendig jutnak. Versenyeket meg nem kellene ide keverni, az egy más világ.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 14:18:49
  • Negritis
    de ha csak a saját tapasztalatodról beszélünk, akkor az ne legyen már általánosítás az aggro vs control párharcra

gvg előtti versenyeken szinte mindig a control deckeken múltak a dolgok (kivéve amaz-trump zooja) kb
    esetleg a DR hunter tudott komoly faktor lenni, de igazából a handlock-control wari uralta a meccseket

kiváncsian várom hogy januárban mi lesz, mert az döntheti el kb hogy aggro vagy control lesz a fő csapásirány

az aggronak 2 előnye van a controllal szemben
    1. olcsó
    2. gyors meccsek -> haladósabb és pörgősebb
    de ez nem azt jelenti hogy az aggro vs control meccseken 70%ban az aggro nyerne (sztem a control egy kicsivel legalább jobb)
  • Shep
    Figyelj én elhiszem, hogy neked nincs ilyen és igazából soha senki nem hitte el nekem milyen pechjeim vannak szinte mindenhol ahol szerencse van a dologban mert egyszerűbb hülyének nézni a másikat, mint egy kicsit elgondolkodni azon, hogy lehet mégis valóban nincs szerencséje. Ott van pl. a mechwarper nekem sosem jön fel kezdőnek de még 2-3 körön belül sem, ellenfél nyitása viszont mindig az. Nortshire clericet pl már kivettem a pakliból mert semmit nem tudok vele kezdeni ha mindig az utolsó 7-8 lapra marad.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 14:00:54
  • Negritis
    jó itt ráhagyom
  • Shep
    Az a baj ,hogy szinte mindig jobban húznak és ez komoly előny/hátrány.
  • Negritis
    ha most aggro duduról beszélünk akkor nyilván figyelni kell a combo range-re
    de egy zoo/hunter/aggro mechmage ellen igenis ki lehet backelni 4-5. körig és onnan ő 2-3 lapot éget el a te 1-1 threatedre amivel az előny folyamatosan kerül át hozzád
    nyilván ha übermákos a húzása akkor buktál, de ha azonos szinten húztok akkor a controlnál van az előny (handlock, control wari amire elsősorban gondolok)
  • Shep
    Nyilván nem csak kontrázik különben nem nyerne mindig, de míg ő kontrázik pár manából meg még mellé tud új lapot is hívni te csak folyamatosan lemaradsz míg végül felőröl, akkor van esély a fordításra ha elfogynak a lapjai (warlocknak nyilván nem fog) és még nem kerültél a halálos 15-20 hp-s zónába akkor vissza lehet fordítani de 15 alatt már csak akkor ha mákod van és nincs nála a kombó.
  • Negritis
    de ha ő csak "kontrázik" akkor egy aggro játszik reaktívan ami alapvetően a control dolga
    gondolom érted hogy ez miért kedvez a controlnak
  • Shep
    Igen meg lehetne ha nála meg nem lenne ott mindenre a kontra lap.
  • Negritis
    vagy nem tudod mi a jó mulligan és melyik kártyának mennyi az értéke (nekem sem mindig jön össze)
    de az hogy handlockal ne legyen egy taunt adó+watcher vagy hegyi óriás vagy drake 3. körig nagyon ritka max minden 3. meccsen járok úgy
    ha az megvan akkor már simán meglehet fogni az aggro deckeket eddigi tapasztalat szerint
  • Shep
    Akkor szarok a netdeckek, meg Trump is hülye :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 12:04:10
  • Negritis
    ha 10ből 2-3x van ideális húzásod akkor szar a control deck
  • Shep
    Persze ott is lehet szarul húzni, de míg egy kombó paklinál 10-ből 2-3x húzol jól addig egy aggronál 10-ből 8x. Ez a nem mindegy.

Én nem is mondtam ,hogy az olcsó az rossz. engem nem az zavar, hogy olcsó egy zoo hanem ,hogy ennyire előnyt élvez.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 10:41:04
  • qetuol
    elég csak a rare secret keeperre gondolni és a common undertakerre. kábé ugyanazt csinálja, de mégis az undertaker sokkal értékesebb és jobban használható (szvsz)
    vagy:
    rare counterspell jobb, mint epic spellbender (megintcsak privát vélemény), mert több spell ellen jó.
  • Pio
    Szezon végére szokott lenni annyi és most ugyebár épp ott tartunk. :)