40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Faceless manipulatort szerintem elbírná a pakli, ha van. Illetve a silence nálam továbbra is fontos, de ez én vagyok. -
Hát azzal próbálkozom de semmi, pedig próbáltam legalább 5 paklit :) Múlt hónapban egész jó voltam aztán elsejétől kezdve mintha egy új játékkal játszanék semmi nem jön össze. -
Zozo0122 #8741 Na ez az új control warriorom, abból dolgozok amim van, de nekem beválik. Többször megvertem már a manapság menő control warriorokat is vele. (aelx,gorehowl, volt aki boomal jött vagy cairne) Na a koncepció az, hogy a sok laphúzás miatt állandóan szinte tele van a kezem, csomó páncél + leszedések, van flamestrike2 x (whirlwind+explo sheep) aztán Ysera meg a tank a végére, valamint amikor csak lehet megy a juggernaut+brewmaster combo, esetleg még Juggernaut+Ysera dream card vagy a kézbevisszarakós spare part. Ha a lényektől nem készülnek ki, akkor az aknáktól, azokat úgyis csak a végefelé rakom, amikor bátran megtehetem,mert enyém a board. Eddig a max mine amit betettem az ellenfélnek az 4 volt egy meccsen, hát nem kis parában lehetett. Vélemények, javítanivalók? :)
-
Pio #8740 Aggro ellen priestet érdemes vinni, azzal tuti 50% felett van a nyerési esély. -
Hát én nem tudom mi a szar van de napok óta még 20-on is szenvedek. Na nem zooval, azzal simán megcsináltam a küldit de semmilyen control paklival nem tudok mit kezdeni, túlságosan aggro az egész játék, ennek pedig előbb utóbb rossz vége lesz szerintem.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.06. 13:06:11 -
Pio #8738 Boccs, nem Neked ment, csak Tinman közben törölte onnan a postját. -
Ezt nem értem miért írod de amúgy ezt én is tudom. -
Jogos! Thx!
Akkor már csak a randomban reménykedhetnék, ha már letettem a lapokat, de szerintem bejönne... végül is 2x1 DMG közül csak megy az egyik arcba :-)
Elolvastam a tuti megoldást is, az nyilván szebb, de nekem a 1.5 perces hajrában minden lehetőséget sosincs időm átrágni, így max 2-3 lehetőséget vizsgálok.
Tanuló mód ON :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.01.06. 13:06:45 -
Pio #8735 "- Az előbbit folytatva pedig a letett Dire Wolf +1-et ad még a már lent levő 4/2-es Imp-nek, lesz belőle 5/2, tehát itt van 5 DMG."
Ezt nem tudod jól, a dire wolf nem battlecry-ban ad plussz sebzést, hanem "on the fly", szóval ha más kerül mellé másnak fogja adni.
Ez egyébként a zoo egyik leghalálosabb és egyben legnehezebben számolható fegyvere. -
Zooval nekem nincs bajom, csak a hunterral, mert ott mindig ugyanazt látom. Első kör pók, vagy ha coinos akkor sírásó+pók, 2. kör haunted creeper vagy egy secret. 3. kör fix animal companion vagy ha az nincs akkor bumm a fejbe 2. 4. kör fegyver. 5. körben még egy lény vagy egy csapda 6-ban meg kill kommand és már meg is haltál, esetleg kihúzod a 8. körös kill kommandig. Marha nagy játék de tényleg. Zoonál legalább vannak variációk
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.06. 13:00:09 -
Negritis #8733 a 4/2es demonból lesz egy 4/2es demon mert továbbra is csak 1 farkas buffot kap
inkább olvas vissza, más is futott bele hasonló hibába -
Duplán számolod a farkas buffját. 4 marad, nem lesz 5. Nem lethal. -
Pio #8731 Sajnos elbuktad a próbát, szerintem olvasd át a többieket. :) -
Pio #8730 Én annó, amikor meglett a legend és írtam egy jó hosszú élménybeszámolót írtam is, hogy ahhoz, hogy valaki zoo-val legendet érjen el már kell tudni matekozni.
A zoonak a tanulási görbéje egészen más, mint a többi paklié és ezért népszerű, amatőr szinten is el lehet menni vele egészen sokáig, de aki legendet akar, annak nem elég zoora váltani, meg kell tanulni számolgatni.
A másik dolog, ami miatt a zoo könnyebb kezdőszinten, hogy nem igazán kell számolnod az ellenfél lehetséges lapjaival, legfeljebb flamestrike-al és hasonló aoe-kkel, de nincs benne minden egyes döntésedben annak a súlya, hogy mi lehet még az ellenfélnél.
És persze ott van az is, hogy a zoo néha tényleg behúzza úgy a lapokat, hogy esélyed sincs ellene.
Én személy szerint nem szeretek zooval játszani, csak dailyt csinálok vele, de szerintem aki azt mondja, hogy a zoo az egy agytlan deck az még nem igazán volt magas rankon a játékban és/vagy nem látott igazán jó zoo játékost. -
:-D
Hát ebben nemtom mi a rejtvény... nagyon bénának kell lenni, hogy ezt elszúrja, ez lethal, mint a huzat. Többieket nem olvastam el.
Én így tennék:
- Juggler leveri tauntot, de Juggler túléli így + 1 + 1 dmg majd még megy valahová a kézben levő 2 minion miatt, vagy arcba, vagy 4/4-re vagy egyikbe és másikba is, de ez nem érdekes.
- Az már igen, hogy Sergeantot rálököm 3/3-ra, lesz beőle 5/3.
- A másik kézben levő farkast benyomom a lent levő farkas és a 4/2 demon közé, ezekből lesz 3/2 és 5/2.
Hogy állunk atk terén?
5 atk + 3 atk + 5 atk = 13 atk = lethal!
És még bele se számoltam, hogy a letett 2 minion közül arcba is mehet a Juggler kése... -
Pio #8728 Persze, arra a válasz az, hogy nem megoldható. A nyerési valószínűséget csak bónusznak számoltam ki.
A százalékszámítás pedig tényleg középsulis, klasszikus valószínűségszámítást érdemes átnézni hozzá.
3 célpontod van, az egyetlen kedvezőtlen eset az, ha mindkét kés a törpbe megy.
1 kés 1/3 (0,33) eséllyel megy oda.
2 kés (1/3)^2=1/9 eséllyel megy oda
Középsulis levezetés:
Összes eset: ismétléses variáció, 3 elemből választunk 2-t, mert 3 célpont van és a 2 kés, 1 elemet többször is választhatunk és számít a sorrend (különben elromlana a klasszikus valószínűségszámítási modell): 3^2=9
Kedvező eset: 2 kés a törpbe: 1
valószínűség=1/9
Nade nekünk pont azok az esetek kellenek, amikor legalább az egyik kés nem a törpbe megy, vagyis az összes többi, vagyis az összes létező esetből ki kell vonnunk ezeket:
1-1/9=8/9~89%
A Te esetedben 2 célpont közt dobjuk a 2 kést, a nem megfelelő eset szintén az, ha mindkettő a törpbe megy, vagyis:
(1/2)^2=1/4
1-1/4=3/4=75% -
Nálam meghalna :) Amúgy azért az valahol vicc, hogy ez a a mélység a zooban és még ez sem megy. Mondjuk én alapból utálom az ilyen feladványokat, játék közben sokkal jobban át lehet ezeket gondolni, mert akkor benne vagy, arra figyelsz. Legalábbis nálam így van. -
Ugyanúgy 12 a fix, de mondom juggler 1x úgyis arcot talál :) -
Egyébként meg tuti halál mert a stremerekkel az rng :D -
Zozo0122 #8724 De ha a farkast középre teszem az miért nem jó? Akkor argus és a másik farkas sebzése is nő egyel nem? Így már a lent lévő farkas ütheti a tauntot a többi meg arcba + az egyikre sergeant. -
Jogos az észrevétel, látom figyeltek. :) -
argus nem hal meg a voidwalkertől ottmarad középen -
Pio #8721 A defender meg hazateleportál közben, hogy a farkast közé és a juggler közé téve a másik farkas kapja meg a buffot? :D
#8714-et olvasd el, abban - szerintem - minden benne van -
Na akkor elmagyarázom. A jelen állás szerint argus levágja a voidot ő kiesik így késes és a farkas közé be kell rakni a másik farkast ekkor késes 4+aktív farkas 3 flame imp 4 =4+3+4 és valakire még rászúrtok +2-t a szárdzsal az már barátok között is 13.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.06. 12:11:47 -
csoszi87 #8719 Ok, nem olvastam el az anyagot rendesen.
De az alap kérdés úgy szólt, hogy késeket nem számolunk (ha jól emlékszem).
Amúgy ez a számítás most nekem újnak tűnik. (pedig középsulis anyag)
Én fordítva gondolkodtam eddig.
Erről nincs valami cikk fent? Uralni akarom a randomot! :-D -
Pio #8718 Amit én leírtam a 89%-os nyerési esély, amit Te az 75%.
Ez az a helyzet, amikor az átlag játékos azt mondja a végén, hogy kib*szott random, a profi pedig azt, hogy urald a randomot. :)
Félreértés ne essék, nem tartom magam profinak, csak ez a példa jól szemlélteti a különbséget random és random között. -
csoszi87 #8717 Ezt számolgatom én is, hogy ez hogy legális? De nekem hiányzik 1hp- a késeket leszámítva.
Jugjer üti tauntot. Ez eddig tiszta
Farkast ha argus és másik farka közé rakom, akkor a támadások így néznek ki: 3+3+4 = 12 (+2 seb)
Farkast Imp meg farkas közé téve se változik semmi: 3+3+4 lesz akkor is. -
karmacoma #8716 Ezek szerint, legalább 12 percig néztem a képet ehhez az egy mondathoz. :D -
karmacoma #8715 Várj, mi? Ez a késs üti a tauntot dolognem érthető. Ha Juglerrel beleütsz soha nem lesz leathal, és akkor se ha Argus mellé rakod a másik farkast. Vagy itt a késre gondoltatok? Azok nem számítanak. Annak kell arcba vagy tauntba mennie a leathalhoz. -
Pio #8714 Bocsi srácok, de valamit elszámoltok.
A tauntnak 3 HPja van, a farkasnak pedig 2 sebzése.
Ez sehogyse biztos lethal, mert:
knife juggler - 3
argus - 2
farkas1 - 2
imp - 3
összesen: 10
buffok:
farkas1 - 2
farkas2 - 2
sergeant - 2
összesen - 6
10+6=16 a sebzés elméleti maximuma
Lesebzendő HP:
player - 13
vw - 3
összesen - 16
Tehát a kettő ugyan pont egyezik, de a maximális sebzés kizárólag úgy érhető el, hogy farkas2-t a juggler és argus közé teszed (másképp nem lesz mind a 2 farkas +2), de így a sebzések sorra:
4 - 4 - 2 - 4
Itt bármelyikre teszed a +2-es buffot nem tudsz pont 3-at ütni, tehát 1-el overkillellned kell a vw-t, tehát nem marad elég sebzésed a playerre.
Ugyanakkor ez 89%-os eséllyel (1-0,33^2) mégis lethal, mert ha a knife juggler a 2 késéből 1-et a vw-be vagy a playerbe dob, akkor:
- ha vw-be dobja, akkor azt farkas1-el ölöd és 4+4+6=14, 1 overkill a playerbe
- ha playerbe dobta, akkor farkas1-et bármelyik 4-essel ölöd és 2+4+6=12 pont hal a player
Ezek azok a helyzetek, amikre Kolento azt szokta mondani, hogy "nah I won't be too greedy", aztán amikor a rope az utolsó centin van közli, hogy "nah, fuck it" és megjátssza és bejön a 89%. -
Nirz #8713 át is térek zoora a mechmage közelébe se ér, folyamatosan gyaláz a zoo, elegem van egyszerűen túl jó a tempoja ezek a steamerek is így érnek el sikert,nah jön a teszt hogy vajon mennyi rankot lépek vele egy nap alatt?:D -
Na most már értem a zoo mélységét. Ez a példa mindent feltárt. :D -
Nirz #8711 most találkoztam egy mill druiddel sikeresen bedarált a fatiguenél ,úgy tűnik azért nem is annyira gimmick xD -
Oks, ott a piros pont! Hozd az ellenőrződet, be is írom ;)
A farkas lehelyezését benéztem. -
Negritis #8709 bocs most nézem a késes üti tauntot mondatot, akkor lethal de nem a másik farkas mellé kell tenni, hanem a juggler-argus közé
és úgy lesz lethal, farkassal fejezed be a tauntot és akkor 4+4+6 megy arcba -
Negritis #8708 argus továbbra is 3 marad ez a probléma, mert a farkas buff nem állandó
tehát 3+3+4 és még 2 ugye esetleg
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.01.06. 07:56:07 -
Késes üti a tauntot. A farkast leteszed a másik farkastól balra. Ebben az esetben 4+3+4-et ütsz = 11 Na meg ott van még a +2 buff a kiskatonától, az pont 13. Jól számolok? -
Negritis #8706 pedig nem lethal, 1 sebzés még hiányzik ugyanis ha lerakod a másik farkast az argusnak nem lesz 4 támadása hanem marad a 3
akkor lenne lethal ha 1 kés belemegy a tauntba és a juggler-argus közé teheted a második farkast -
Zozo0122 #8705 Pedig ez lethal, ha középre rakod a farkast, azzal a farkassal ami lent van áttöröd a tauntot, utána a sergeanttal erősíted az impet vagy a jugglert. -
Kolento streamjén volt egy érdekes helyzet, kolento szerint nem lethal, chat szerint kolento nem tud matekozni, szerintetek ? A Juggler kései nem számítanak. : )
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Banane15, 2015.01.06. 00:58:08