40521
  • Zozo0122 #37550
    Hát...az elmúlt 3 órában a lapokra bambultam, számolgattam és a kijött eredmény elég "csúnya" lett. EZ mindig sokat segít, amikor agyalás van. Durván aggro fieszta lesz itt, úgy tűnik nekem. Szerintem valahogy így fog kinézni a meta, legalábbis az első hetekben, ezek azok amik azonnal erősek lehetnek:

Tier1: (ebből a háromból fog valószínűleg az egyik kiemelkedni)

Quest "Aggro" Hunter - A Small Raptor se semmi, de konkrétan a Jeweled Macaw-tól azonnal elhányom magam. A kieg egyik legerősebb lapjának tűnik, feltuningolt Webspinner, sok meccset el fog dönteni. Ez az a lap, ami talán a legjobban és a legtöbb dologgal szinergizál egyszerre a HS történetében. Sajnos tökéletesen dizájnolt lap, de attól még utálom, mert nem készülhetsz fel ellene igazán. Ráadásul 2 fér be...1 manás, questhez zsír, laphúzás, beast, beastet is húz, coinnal kirakhatod pl úgy, hogy coinándörtékerwebspinner 2.0 (nem fogod amúgy a quest miatt, de lehetséges bizonyos matchupokban:D) stb. Na persze a hunter kapta az egyik legerősebb questet, és nem elhanyagolható az sem, hogy ezúttal kapott 2 extra erős epicet is, drága aggro deck lesz, de tuti, hogy jól fog műkodni és a laphúzás is megoldott. És persze az 5 mana 8/8 body sem semmi, főleg, hogy nagyon hamar kijöhet. De ettől még úgy gondolom, hogy ezt a taunt wari fogni fogja, így talán nem ez lesz a top deck.

Elemental Shaman - Na ez még betegebb. Vagy ez, vagy a discard zoo lesz a király, az elemental szinergia itt olyan erős, mint anno a mechmage volt. Van itt minden, manacsökkentés, olcsó spellshieldes minion, erős midgame lapok, töménytelen lehetőség (sok új elemental) és persze Kalimos se semmi. Tökéletes curve, overloadnak nyoma sincs.

Discard Zoo - Ez a másik elmebetegség, 2 nagyon erős legendaryval. Szerintem a warlock kapta a legkönnyebben teljesíthető és a legjobb jutalommal járó questet. Elképesztő erős az a portál, az eldobált minionokat is vissza tudod hozni (Zavas, Dinomancer, Golem a Kharazanból), ráadásul beférnek még ide lapok, pl. el tudok képzelni Ravenous Pterrodaxot és az új 5/5 dínós egget is. Nagyon erős lesz.

Tier 2: Ezek fogják (nem fogják amúgy) kordában tartani a fenti állatságokat. Általában gyengébb szinergia, de 1-2 erős új lap miatt lesz bennük erő. Ezeket fogjuk igazán élvezni.

- Quest Warrior
    - N'Zoth Priest (questtel persze)
    - Quest Buff Paladin (új murloc kötelező, Galvadont meg úgy kell megjátszani, hogy csak attack buff, és stealth, ami 5 lehetőségből kb. garantáltan jönni fog)

Tier 3 és 4: Érdekes koncepciók, csak gyengébbek.

- Quest Ramp Druid
    - Jade/Adapt Druid
    - Midrange Beast Hunter
    - Elemental/Quest Mage
    - Burgle Rogue
    - Murloc Shaman
    - Control Warrior
    - Token Druid
    - N'Zoth Hunter
    - Elemental Priest
    - Control Priest
    - Silence/Spell Priest
    - Quest Aggro Rogue
    - Jade Shaman

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.04.02. 13:19:59
  • Mephike
    Na hogy haladsz? Remélem hagynak a melóhelyen "dolgozni" ;)

A mai napi reward egy Ungoro booster pack, ne felejtsétek el felvenni!
  • Zozo0122 #37548
    Na, most melóban szép komótosan átnézem az összes új lapot és kitalálom, hogy előrendelek-e :)
  • Mephike
    Korrekt cikk. Teljesen hasonló érzéseim voltak az FF-vel kapcsolatban.
  • Madi92
  • Shep
    Nem baj, reméljük az új Magic kieg jobb lesz :)
  • DasIsFuck
    Hát én ahogy nézem itt a lapokat, szerintem borzalmasan unalmas ez a kiegészítő és elég lelombozó.

Tele van olyan rikákkal, amik szimplán csak "jól" statolt tauntok, meg lapokat ad a kezedbe...
    A questek és elementálok is jade 2.0-k egy az egyben.

• Matte
    https://hessteg.com/fable-fortune-beta-teszt-es-bemutato/
  • sadface #37542
    to the fapcave!
  • Mephike
    Ma este már rémálmom lesz...
  • Malarki
    És igen, itt a videó amire mindenki várt :D
    Utoljára szerkesztette: Malarki, 2017.04.01. 18:35:05
  • cesar22
    egyébként nem hinném hogy bárkinek aggódnia kellene a jade miatt, hatodika után, ez a hunter, pala, discolock hármas szarrá fogja dominálni a metát
  • Mephike
    Nos én előrendeltem. A terv viszont az, hogy a gyűjtött gold mennyiséget most elverem az új boosterekre, és onnantól a köv kiegre gyűjtök.
  • Madi92
    Én is gondolkozom az előrendelésen. Mennyit is "spórolunk" így kb? 10euró?
  • Zozo0122 #37536
    Hát, érdekesek az új lapok :D Galvadon nyilván elmebeteg, de én 2 dolgot szűrtem le.

Az egyik, hogy túl sok dolog lesz védhetetlen és előre nem tudsz felkészülni, töménytelen random hatást kell majd bekalkulálnod, és kb. minden meccsen frusztráló lesz ezek ellen "készülni". Csak nem lehet. Maguk a lapok nagyon tetszenek, még nem döntöttem, hogy előrendelek-e. 50% kb. Át kell ezt majd gondolnom, hogy mennyire lesz idegesítő az, amikor minden egyes meccsbe bele kell számolnod az adaptból adódó lehetséges kimeneteleket, sokkal többet kell majd számolni a gameben.

A másik dolog, pont a fentiek miatt, hogy szerintem a játék most szintet lép, és nehezebb, skilligényesebb lesz. Összességében. Ehhez hozzáadódnak az új mechanikák, pl. az adapt megfelelő kiválasztása, vagy a questek teljesítésének feltételei, gyakran fogunk majd tempot beáldozni azért, hogy 1 körrel előbb készen legyünk, épp ezért ki fog jönni a skill. Ebből vagy az sül ki, hogy még a profik eddig sem túl "magas" (lásd Lifecoach interjú, veszekedni nem fogok ezen, szerintem competitive játékhoz képest a számok alacsonyak) winrateje is csökkenni fog, vagy épp ellenkezőleg, aki igazán jó és úgy is áll a dologhoz, azoknak nagyon megnő a winrate-je.

De nagy pozitívum, hogy a meta minden eddiginél jobban felborul, most megy a legtöbb lap wildba, és az utánpótlás is elég sok új dolgot produkál.
  • Negritis
    a bethesdának is megvan a maga bázisa, mégis úgy tűnik h fail
  • cesar22
    valóban, azért ne hasonlítsuk már azt hogy valami random cég kiad egy kártyajátékot, ahhoz amikor a blizzard kiad egy kártyjátékot
  • yesname #37533
    A Blizzard prezentációban nagyon jó és volt (van) 10 milliós WOW játékosbázisa, akik Blizzard fanok és ugye, ha megjelenik egy új Blizzard játék az azonnal látható a kliensben és a játékosbázisuk kipróbálja. Másban szerintem nem annyira jók. Főleg játékmechanika tervezésében és blaanceban.
  • Shep
    Megnézve a priest lapokat engem kicsit érdekel most a kieg, ha jót nem is de vicces paklit össze tudok majd rakni megint és mivel 15 alá már úgysem járok jó ideje így az pont elég is .)
  • Mephike
    Nos nálam ez csak részben működik így. Jelenleg a HS nálam működik, elfogadom a hibáit. Szerencsére van annyi időm, hogy mellette tudok a Gwentel is foglalkozni, jelenleg ott belépek, és tanulgatom a játékot, nyitogatom a napi egy boosteremet, próbálok minél magasabb szintre eljutni, hogy amikor kilép a bétából, akkor több jutalmat kapjak.
    Abban a pillanatban, hogy ha nem jut időm mindkettőre, akkor választani fogok, és egy csöppet sem fog érdekelni, hogy a HS előbb volt, vagy hogy mennyi pénzt tettem bele. Azért játszottam/játszok egy játékkal, mert tetszik, azért adok bele pénzt mert addig megérte. Nem fogok semmilyen játék mellett egy percet sem maradni ha nem tetszik, nem köt le, vagy van nála 10 másik ami jobb. Meló után én nem akarok egy játék mellé leülni, ami nem köt le.
    De számomra most mindkét játék (HS és GWENT) tökéletesen megfelel, mindegyikben van olyan, ami a másikban nincs. Sőt az is biztos, ha a GWENT kijött bétából és lesz valami starter pack vagy bármi meg fogom venni, mert már most játszottam annyit vele, hogy egy kis pénzt simán áldoznék rá.
    Ha a Legends jött volna ki hamarabb, akkor minden más lenne. Talán. Valószínű. De a marketingje most sem az igazi... legalábbis én kipróbáltam, fel is iratkoztam a hírlevélre, de egy darab levél nem jött tőlük, ami játékra hívna, a neten sem futok bele, versenyekről sem hallok, stb. Persze lehet én járok rossz weboldalakra. :)
  • Renegade
    részben igaz, volt annak digitális változata, rohadt drága és időrabló. Egy cimbi egész jó Magices volt (világversenyek, ami kell), ő online arénázott hétvégente, befizetett 8 eurót, kaptak a játékosok közösen x boostert, mindenki választott egy-egy lapot, amíg el nem fogytak a lapok, majd kezdődött a játék. Egy-egy aréna eltartott akár 3 órát is, megállításra, "majd folytatom holnap", dolgokra esély sem volt. Az első helyezett pluszban is zárhatott akár, a többieknek meg alig csurrant cseppent. Na ezzel áll szembe az ingyenes, vagy csekély összegű befizetés, 10 perces meccsek, vicces környezet.

Szóval a blizz már megint megcsinálta, jó érzékkel vette észre, hogy, az embereknek lassan minden TLDR ami hosszabb mint egy twitter üzenet, tehát, gyors, könnyen érthető, impulzus szerű szórakozás jön be a népnek.

Sajnálom, hogy sokan csalódtatok, de az a büdös, nagy helyzet, hogy még évekig ez a fajta dolog lesz a trend, a blizz olyannyira letarolta a piacot és beidomította a tömegeket, hogy bármiféle újítás, vagy jobb koncepció sem fog tudni kitermelni elégséges játékosbázist és bevételt.
    Bárcsak hamarabb jött volna ki a Legend, biztos nem csak én gondolkodom úgy, hogy beleraktam x időt y pénzt, csak egy TCG-re van időm, akkor maradok.
  • sadface #37529
    Ezt nem mondtam, hogy probléma lenne vagy nem így lenne. :)

Én most kinéztem egy kártyás roguelikeot, de amúgy már nekem is televan a micsodám ezekkel a vackokkal.
  • dave9004
    az a baj, hogy már akkorát csalódok a hs-ben, hogy más kártyától is elveszi a kedvem :/
  • Nirz

Szerintem csak idő kérdése mielőtt a digitális kártyajátékok teljesen kiszorítják a fizikait.
  • sadface #37526
    Nah azért álljunk megy egy pillanatra. Amikor kijött a HS csupán az MTG volt mérvadó kártyázás. (ami nem volt digitális) A játék típúsából (számít a belefizetés + időrabló) adódik, hogy nem szívesen vált az ember. Mivel az első mérvadó a hs volt... -> Az adatok nem feltétlenül azt mutatják, hogy ennyire jó a hs...
  • Nirz
    Ja-ja 394 millió dollár a HS 2016-os bevétele, messze elmarad Shadowverse 100 millió dollárral. A többi játék bevételéről sajnos semmi adat.
  • Renegade
  • Renegade
    ha az összeset összeadjuk sem hiszem, hogy elérnék a HS 10%-át, beteg o0
    szerintem ebben a pillanatban csak legend rangúból többen játszhatnak. Valamit nagyon tud a Blizzard.
  • Shep
    Na mondom én, nem rossz az.
  • Nirz
    jah lemaradt:
  • Shep
    Magic Duels? Ott azért vannak szép számmal.
  • Nirz
    A többi kártyajáték népszerűsége a steamen, elmúlt hónap, és hónapvége:
  • Negritis
  • sadface #37517
    Hát én nem tudom mit mondjak.
  • Negritis
    egyéb helyeken elérhető leszek
    pl discordon : Negritis #0128

@renegade
    nyilván :D nem zárkózom el előle, de nincs szükségem a HSből fakadó frusztráltságra és nekem egyre inkább úgy tűnik hogy csak a full combó deckek lesznek életképesek a jade ellen

vagy az überaggro
  • Mephike
    Kár érted, kiváló ügynök voltál :D
  • Renegade
  • Renegade
    sajnálom, hogy így látod

azért, ha megyünk barcraftba, hívlak :)
  • dave9004
    új kieg: nézd ahogy megöl az ellenfeled és semmit se tudsz csinálni ellene gg
  • Negritis
    már most túl sok a védhetetlen kombó imo
    és akkor még nem is beszéltünk azokról amik nem triviálisok, megleszek enélkül