Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TBTPumpa
Már csak a megjelenést kell kivárni! <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Mephike
Jah, nők napja alkalmából 😊

akkor ma hero bról lesz?
A top játékosok többségét pont nem érdekli a deck típusa, csak az hogy jó legyen. Sőt elég sokan gondolkodnak HCT pontokban és azt nem a Reno Priestel szerzik, hanem:
1.Gyors deck, hogy minél több meccs menjen, nem baj ha kicsit kisebb a win rate,mint controllal.
2.Countrek a gyors deckekre,kiemelkedően magas win-rate mellett.

A streamerek kb ugyan így vannak, annyi különbséggel hogy gyors elfutnak legendbe és utána azt játszák amihez kedvük van, a helyezéssel meg ráérnek az utolsó héten foglalkozni, mert napi 4-8 órával ők úgy is odaérnek a top100-ba jó eséllyel.

Az online játékok ebbe az irányba mentek el. 10-ből 8 embert nem érdekel a "fun", csak az hogy jobbak legyenek. Nap, mint nap több ezer dolláros versenyek a nagy játékokban és ez azt a hatást váltja ki,hogy a néző úgy gondolja, hogy neki miért is ne menne ugyan ez. Onnan pedig semmi nem számít neki csak a meta és az eredményesség. Nem a decket akarják élvezni, hanem a győzelmet, még ha az odavezető út unalmas is.
biztos?

de most komolyan?

más, mindenkinek: tegnap néztem Kiblert, valaki megkérdezte tőle, hogy mivel ment le legendbe, mert nem látta a közösség. Szemrebbenés nélkül rávágta, hogy az új agro sámánnal. Ezen mondjuk meglepődtem, ezek szerint a streamerek egy része simán használja az aktuális rákot?

Ja meg délután én is láttam a csodát, sovány malac vágtában igyekeznek a potens játékosok lefelé, négyből három az esport1-en közölt deckkel csapatta. Egy mókás decket láttam csak, egy buflint, amiben volt blossoms. Nem is értem, miért nincs több ilyen stop deck. 😄

Én egy Reno/zoo/Malchezzarral voltam, de az nem igazán adta.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

dave9004
ugyanaz a mentségük mint a tied 😉
hát ez marha jó, 50-es pala quest, irány akkor wild ovi mód (csak pala lapokkal, hogy hamar meglegyen), első két ellenfél: fullos reno priest (az a fajta ultra drága, ami 2 legendaryt is megidéz egy kőrben 0 manáért) meg egy majdnem fullos (nem tudom mit keresett a paklijában a késdobáló) reno mage, szegény mondjuk ez utóbbi a controlretard mr thank you archetípus volt. Mondjuk nekem legalább kész lett 80%-ban a quest, csinálhatnának már egy rendes ovit a kezdőknek, mert ez így rém bosszantó lehet.

Mondjuk aláírom az sem szép, hogy egy rutinos játékos egy alap paklival bemegy wild casuba, de ezeknek vajon mi a mentségük? Nem kínozhatnak több kisállatot, mert lebuktak és anyu ezért letiltotta a youtube-ot?

Na legyünk jó indulatúak, a pap biztosan csak gyakorolt és ez volt az első meccse a paklival és már futott is standardbe, a maget, meg a fejére ejtették és speciális szegény, nem az ő hibája.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Mephike
Tudom, hogy az új kieg lapjait még csak napok múlva fogják bemutatni, de kérdem én, 2-3 naponta egyet miért nem lehet megmutatni? Hogy fogunk így felülni a hype vonatra? 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

nincs is szebb egy ártatlan gyermek mézédes kacajánál 😄

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

dave9004

DasIsFuck
Egyébként tényleg olyan bonyolult a hs fajta interaktív csatateret megoldani a hasonló játékokba?
Ez azután jutott az eszembe, hogy Eternalba is jelen van ez, persze nem olyan szinten mint a hs-ben.
Ott ilyen totemeket lehet választani vagy venni és azokat lehet nyomogatni játék közben.
Nem mondanám rossznak, csak ott van az az aspektusa, hogy hangot ad ki magából.
Ez tök menő, egészen addig amíg az egyik játékos nem dönt úgy, hogy ő ezt végigspammeli az egész meccs során.
Sok játékos hagyta peregni a homokórát majd kilépett ennek hatására😄
Úgy megtapsolnám a fejlesztőket ilyenkor...😊

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.03.06. 12:50:33

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

ezerből egyszer 😊

"Kinyomtatnám, aztán összetépném, mert zoo-szerű" 😄DD

Shep

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Mikor bekérdeztem, hogy jó-e, egy ember válaszolt 😄 Tegnap linkelt valaki egy jobbat, kérjétek meg a modikat, hogy legyen inkább az 😄 (a legutóbbi kört én futottam + megkértem őket, hogy az offtopic felirat is újra kikerüljön)
csinálj egy reno zoo-t 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Szar a banner, túlságosan magas a szélességéhez képest.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.03. 23:05:14

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Kinyomtatnám, aztán összetépném, mert zoo-szerű 😄 Amúgy viccen kívül, vedd ki a Kató vonalat, anélkül erősebb, ha a klasszikus zoo lapok vannak benn.
van renom, de megőrülök bármitől, ami több mint midrange 😞

elmenni reno irányba?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

na némi konstruktív hozzászólás: ezzel a deckkel lementem R15-re (tudom, tudom) hiba nélkül, jók az ilyen nem várt deckek, na 😊
messze nem tökéletes, szóval, mi az az egy-két lap amit változtatnátok rajta?

az arénára nincs napi gold limit 😄

nem tudom. Ezt mindenki maga ítéli meg. akkor és ott, neked megérte bele tenni a pénzt? okozott akkora örömet?
szerintem ez egy remek játék, én sokszor mentem el nézőként (azt gondolva, hogy ehhez én nem vagyok elég okos) Magic versenyekre (a könyveket is szerettem). Én jelenleg örülök, hogy találtam egy olyan mese kártya játékot ahol vannak sikereim. Jó nézni a profikat, izgulni az újakért. Nekem megérte.

ez a f2p is csak bullshit amúgy. Statokat meg kéne nézni és kiszámolni, hogy lehetséges-e napi 100 gold (30win) és minden quest (átlag 50 gold/per nap talán?) mellett megszerezni minden tartalmat.

Nagy tétben merek fogadni, hogy nem.

Shep
Ez így hosszú és nem is hangzik olyan jól 😊

free to play, pay your time, or be smart 😊

Shep
Összefoglalom a mai eseményeket: Free to play, but pay to win 😄DD

Amúgy tényleg f2p, hiszen bármit megszerezhetsz ingyen, más kérdés, hogy mennyi időt kell rászánnod, de ha valaki nem játszik komolyabban 3 kasztnál többel akkor bőven elég csak a npi küldetéseket teljesíteni és mindenre van elég gold, meg dust.

szerintem teljesen más malomban őrlünk. Engem nem zavar (sőt!) örülök, ha Madi jól tolja és neki így jó.

Ettől még általánosságban (pláne bármilyen más játékhoz hasonlítva) nagyon nem oké.
Jó másfél éve nem vettem már paklit én se (nem is fogok többet), de 40k hufot biztos belevertem már és ez arra volt elég, hogy standard mindig kb rendben van, wild felejtős.

Szerinted ez a játék ennyire király? Hogy 40k hufért enyém a tartalom harmada? Én csak erről beszéltem.

(és én nem vagyok peches, csak simán balfasz 😄 egyszer mentem rank5-ig, azóta meg se próbálom, nem nekem való móka az)

na de komolyan: nem tudom Madi mennyi pénzt rakott a játékba, de pár hónap után indokolatlanul tápos deckkel csapatta R10 környékén arany hőssel (mondjuk ezért szarjon sünt), próbálkozott twitcen, nem értelek titeket, miért nehéz elfogadni azt, hogy vannak emberek, akiknek oké szinten bejött a játék és még sikeresek is voltak, nem az ilyen típusú embereket kéne mutogatni a kezdőknek?
Igaza van Pionak, miért jó az a vonal, hogy minden szar, meg a blizzard csupor, meg én csak peches vagyok, nem ügyetlen 😞
nyilván ettől még, hasznosak a változások, amik, lehet lassan, de pozitív irányban, azért megtörténnek.

én aztán senkit nem próbálok be 😄 Lévén nem a Blizznek dolgozik, így aztán szegény nem tehet róla. Ha ő boldog és elégedett így, én csak örülök. Amúgy nekem is lennél az ügyvédem? 😄

most komolyan, egy control playert kezdtek bepróbálni aki jól érzi magát a játékban (jó, néha ő is puffog az agró miatt), jaj, olyan cukik vagytok 😄

értelek, a gond csak az, hogy nem.

Senki nem kötelez rá, hogy játssz a játékkal.

Ez majdnem olyan rossz duma, mint a csinálj jobbat ha tudsz.

sok pénzt bele lehet ölni, de ezért cserébe, új tartalmat/új játékot kapsz

Új tartalmat igen, új játékot nem. Két gond van ezzel, mindkettő nagy: úgy kapsz új tartalmat baromi sok pénzért, hogy nem tudod mit kapsz. Kifizetsz 50 eurót valamire. Vagy értékelhető lesz, vagy nem. Ez az egyik. A másik, hogy az értelmes paklivásárlás (50 euró) nem DLC ár, ha már más játkokhoz hasonlítom, hanem teljes játék ár. Ezért cserébe úgy kapsz új tartalmat, hogy nem tudod......(lásd két mondattal korábban)

Én amúgy valószínűleg azt nem is élvezném, ha meglenne minden lap a játékban, valahol kiveszne a kreatívitás a decképítésből.

valóban, a lehető legkevesebb elemből lehet a legváltozatosabb variációkat összeállítani. Ja, várj. Mégsem.
Amúgy ezt én el is hiszem, de ez te vagy, a kivétel. Ettől még normál játék árért a legtöbben normál tartalmat várnak. Mindig.

De, ha azt nézed, hogy megveszel egy cod 32-t...

Egy átlagos HS játékos évente háromszor veszi meg Cod áron a HS-t, és így SE kapja meg a teljes tartalmat. Épp ez a gond. A Cod-ot meg évente egyszer veszed meg és tolhatod 2-3-4 évig.

ezek a dolgok éppenséggel a f2p userekre is eléggé vonatkoznak, nekik sem mindegy hogy egy 130+os kiegre valót kell kifarmolni goldból, vagy egy adventure-t, a heroic brawl szintén a komoly f2p usereknek lenne egy jó lehetőség, amit beraktak megint az új kieg megjelenése előtti hétre amikor egyértelműen a kiegre érdemesebb farmolni, szegény blizzárdot mindig báncsák, persze, lol 40 pakk kerül annyiba mint 3-4 másik teljes játék, de mindegy
Utoljára szerkesztette: cesar22, 2017.03.03. 20:02:17
DasIsFuck
"Én amúgy valószínűleg azt nem is élvezném, ha meglenne minden lap a játékban, valahol kiveszne a kreatívitás a decképítésből"

Ezzel nem értek egyet, mert ez elsősorban csak azért van így, mert a hearthstone nem enged meg túl sok kreativitást pakliépítésnél a felépítése miatt.
Értem ezalatt azt, hogy a bejáratott pakliktól sokkal jobbat nem is nagyon lehet összehozni, kevés alternatív stratégiát tudsz kiépíteni.
Viszont pontosan ez a gyüjtögetős aspektusa ami miatt én játszogatok vele.

Nagyon nehezen tudom megérteni azokat, akiknek a hearthstone egy blizzard arctalan lehúzás, mert én amilyen f2p játékokkal játszottam, mindegyikben ennek a szöges ellentéte volt, ahol tényleg arcpirító előnyöket és kényelmet lehetett pénzért venni amellett, hogy ingyen játszhattad a játékot.
Ha jobban érdekel a játék attól, hogy csak megcsináld a napi questet, akkor nagyon könnyen meglehet a napi 1 pack.

Illetve azért csak ne menjünk el amellett,hogy ez egy gyűjtögetős kártyajáték.
Olyan ez, mintha azt várnánk az oroszlántól, hogy növényt egyen...

Jó, értem amit írsz, DE! Senki nem kötelez rá, hogy játssz a játékkal.
Ha valakinek nincs sok lapja, akkor játszik R25-20ban, majd szépen, ahogy egyre több a lapja, építgeti a kis dolgait.
Én is csak kicsivel több mint 1 éve játszok vele, az elején csak paladinnal játszottam, mert kb minden mást betörtem. Így egy év elteltével is van olyan hero, amivel rankeden 1 darab kört nem játszottam még: Hunter, Mage, Warlock, meg Warriort is csak elvétve.
És igen, sok pénzt bele lehet ölni, de ezért cserébe, új tartalmat/új játékot kapsz. Most, az hogy az nem jön be, az megint más dolog. (Piratewarrior: De ezt is sokan évezték, mivel szintjüknél lejjebb tudtak vele jutni).
Én amúgy valószínűleg azt nem is élvezném, ha meglenne minden lap a játékban, valahol kiveszne a kreatívitás a decképítésből.
Én speciel, még ebben a metában is saját deckekkel küzdöttem le magat R6-ig. Nekem ebben van az örömöm.
Ha valakinek viszont a kompetitív része kell, nos annak fizetnie kell. De, ha azt nézed, hogy megveszel egy cod 32-t, ami jó esetben fél évig kapja a patcheket, majd fél év múlva veheted az újat, mert a régit már el is felejtették, ezzel szemben, meg itt a HS, folyamatosan fejlesztik, új tartalom, etc etc.
És igen, én is kibukom néha a játékra, de ekkor csak elindítok egy fallout 4-et aztán annyi. 1-2 nap múlva, úgy is hiányozni fog a HS és izgalommal kezdek el vele játszani megint.

egyfelől az idő pénz. ha ingyenesen akarod tartani, akkor jóval többet kell játszanod, mint ami jólesik.
Másrészt az, hogy ingyenesen tolva össze tudsz rakni 1-2 (3) jó paklit, az aranyos dolog, de tekintsünk rá akkor úgy, hogy megkaptad a játék demó verzióját, ahol a hősönként meglévő 3 eltérő típusú paklikból (most csak a matek kedvéért mondtam ezt, de szerintem érthető), azaz 27 féle paklitípusból számodra elérhető 3. Szerinted... ingyen játszod a játékot? Mert szerintem igen, csak nem a játékot, hanem annak a kilencedét. Nevezzük demónak, mert kb ilyen arányban van egy játék demótartalma a teljeshez képest.
Bemagyarázhatod magadnak, hogy na de téged csak a renolock érdekel... csak ez mind tudjuk, hogy hazugság. Csak míg egy másik játéknál x összeg kifizetése után megkapod a teljes tartalmat, itt erről szó sincs.

Ugyanakkor: ha te most pl. rámentél Renolockra, Renomage-re, akkor kukázhatod az egészet, és betöröd a lapokat, amikből jön valamennyi dust. Csak ebből a dustból az új kiegben mennyi mindent tudsz megvenni? A lapok tizedét? Jó esetben talán.

Azért pénzéhes a Blizzard (illetve a hasonszőrű játékok, most nem őket bántom feltétlen), mert itt nincs olyan opció, hogy , kattintasz, fizetsz és csokicső. Ha ki akarod maxolni (semmi aranykártya, csak simán, minden játszható lap meglegyen), ahhoz vehetnél... mennyit? 1000 paklit? 2000 euróért? (most arról beszélek, aki most kezd el játszani, nulláról és wildozni is akar, mert miért ne akarna, azzal együtt teljes a játék)

A legszebb viszont nem ez. Hanem az, hogy akkor is csak 3-4 hónapig lenne tiéd a teljes játék, mert jön az új kieg, veheted újra a paklikat....
és egy mocsok egyszerű kártyajátékról beszélünk. ahol ha toppon akarsz lenni, akkor istentelen mennyiségű lóvét kell beleverni.
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.03.03. 18:32:22

dögunalom? o0

Ha olyan peches vagy mint én akkor kihívás 😊

minden ellenfélnél legalább egy legendary, ma pl két emperor jött szembe, én meg ugye még egy legendaryt sem pikkeltem idén, ahogy enforcert és evisaredet sem. Viszont a rare/epic valóban sokkal gyakoribb, így a kombinációknak hála össze lehet rakni jó szinergiákat.

Sokkal jobb, mint volt szerintem.

DasIsFuck
Mit szólnátok egy ilyesmi mechanikához?
Battlecry or when this minion attack, spend (3)(helyettesíthető) of you mana crystal, if you do gain +3/+3(meg ez is) until your next turn.

"Az idő pénz" biztos hallottad már ezt a mondást 😊
Én nem értem.
Teljesen ingyenesen játszható a játék. Aki nem akar, nem költ rá. Talán a herokon kívül nincs is benne olyan tartalom, amit idővel ne lehetne elérni. Nyilván, ha valaki competensen, az aktuális legjobb paklival akar játszani, akkor költeni kell rá. Bár így is szép gold mennyiséget lehet összegyűjteni, amivel új kieg esetén akár 30-40 pakk is vehető, teljesen ingyééé.
Szóval nem értem, ezeket a pénzéhes Blizzard és egyéb dolgokat. Ők sem az ember két szép szeméért vannak.
na ja, főleg így hogy most már rögtön belehet törni az adventure lapokat is, 2800 goldért kaptál 4 legendaryt, 28 pakkból mennyit tudsz nyitni, ha mákod van talán kettőt, de simán lehet hogy egyet sem, számomra pl az utolsó expansion ami tetszett az a LOE, míg az utolsó MSG kiegre egy darab goldot nem költöttem, de hát ezzel nyilván egyedül vagyok, csak arra utaltam hogy a több kártyás kieg nem feltétlen jelent nagyobb élvezeti értéket, egy ilyen 130+os kiegben olyan 30 lap simán ilyen töltelék lap, amit userek 1%-a rakott csak be a deckjébe, és végül tényleg csak zárójelben maga az adventure játékmód amiről szólnia kéne ennek játéknak sem lesz, biztos nem lenne rá igény
igen 2800ból megvolt az adventure viszont kaptál 50-60 kartyát ezért és a gold/dust(bontási) arány nem volt kiemelkedően jobb mint a normál packok esetében, nyílván a "fun" ami jár vele az kár h nem lesz

és mindezt még képesek tovább tetézni. például hogy már nincsenek adventurek sem, ami 2800 goldból simán megvolt, teljesen ingyen, ez nyilván nem maradhatott büntetlenül, aztán most hirtelen megint lesz heroic brawl, így hogy közeledik az új kieg mindenki eméssze fel a goldját, az előző is novemberben az msg előtt pár héttel jelent meg, azóta egyszer sem, miért? biztos nincs semmi összefüggése ennek a játék anyagi vonzatához
Sheltem
Én most kb 4800 Dusttal indulok (perpill van 900+ addigra simán lesz 1600 + ugye a 3200Dust a Ragnaros/ Sylvanasért).
Én nem fogok most pénzt betolni(fizikailag nem tudnék a paypal miatt) és annyit határoztam el, hogy ezt a 4800 Dustot csak és kizárólag Legendary lapra(3db) költöm és csak ezenfelüli dustból fogom craftolni majd a hiányzó lila(esetleg kék) lapokat.
Úgyhogy "ráérősen" fogom csinálni. Szerintem 2-3 héttel kezdés után lesz meg az első 2-3 ütősebb paklim, de nem sietek.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

DasIsFuck
Az a baj az arénával, hogy az aztán végképp a dögunalom kategória.

Talán majd egy pár év múlva a blizzardnál is feltalálják a limited draftot.
Az szeintem egy jó ötlet lenne, ha mindig a két legújabb set lenne elérhető arénában és ezen a setek elsősorban az aréna módra lennének kihegyezve, hogy ott is érdekesebb és egyedibb,koncepciózusabb deckek draftolását tegyék lehetővé.

Egyébként ha másért nem is, de pont a draft miatt érdemes kipróbálni az Eternalt, mert ott teljesen más draft mód van a HS és trónkövetelőihez képest.

Mephike
Aki kártyát vásárol, az időt spórol, és max annyi előnye van, hogy hamarabb tud bizonyos paklikat összerakni, kipróbálni. Kár túlmisztifikálni ezt a kérdést, illetve lenyomorékozni azt, aki így dönt. Az előző kiegnél vásároltam, most nem fogok, mert bőven van tartalékom.
Részemről teljesen oké volt a vásárlás, hiszen ezen a játékon kívül még csak egy játékkal játszom, és az a pénz amit beletettem a játékba, ha osztom az eltöltött idővel, akkor nekem ez megérte.

én is fokozatosan jöttem le a szerről 😄