Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wut?
Ez valami bug, ami kidob?

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Na belefutottam én is egy exploiter hunterbe. Akkor tolta el a kombót amikor épp levertem volna.

Ha egy hunternél acolyte of paint és wild pyromancert láttok, alt-f4 és vissza különben úgy jártok mint én és bukjátok a meccset. A nyomit meg reportolom remélem lebannolják az arany hunterjét a gecibe.

attiGT
Mentem 12-1et mage-dzsel. End game kb 0 volt végig, ebbõl is látszik, hogy a szerencse mennyit számít, hogy kik ellen rak be, amikor kellett volna az ellenfélnek flamestrike/lightningstorm/boardclear sosem volt nekik és így tudtam nyerni folyamatosan. Fõboss shamannal sem volt semmi extra, legalábbis nem húzott, amíg nem nyertem...

Deck
ami lemaradt az 2 flamestrike, 1 stormwind champ és stranglethorn tiger

elsõ meccset elveszítettem, azután 12 win egymás után

attiGT
aham.

Találtam pár új információt a kiegészítõrõl.

A forrás elég kétes minõségû de mivel pár percen belül törölték a Blizzardosok, lehetséges hogy valós dolgok vannak benne. Legalábbis az eddigi információkkal egybevág...

A lényegesebb dolgok:

Néhány class challenge hogy pontosan mit is kell csinálni a kártyákért:

Mage
If you've beaten Heigan the Unclean you can do the Mage challenge against him with a secrets-heavy deck (including the new Duplicate card).
Hunter
The deck is made up of all Webspinners.
Druid
The deck uses 1/4 gargoyles that heal to full at the beginning of your turn, and buff cards to synergize with that. Completing a Class Challenge unlocks that class's card.

Két új legendary ami nincs rajta a képeken:

Maexxna: 2/8 beast for 5 mana. Destroy any minion damaged by this minion.
Loatheb: ?/? for ? mana. Cards with Battlecry cost 5 more.

Három eddig még nem ismert új kártya:

2/8 minion for 3 mana. Has Taunt and a Deathrattle that gives your opponent a random minion from his deck.
2/1 spider for 2 mana that turns into two 1/1 spiders on death.
4/3 minion for 5 mana with Taunt that becomes a 1/1 minion with Taunt on death.

Az ilyenek miatt is kellene valami revad magasabb szinteken.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Shep
Már majdnem megvan 4000 arany nincs már oly messze az 5e :)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Basszus akkor ezért van az h némelyik játékos, alighogy elkezdõdne a meccs feladja?
attiGT
egy kezdõ haveromat segítettem rankeden a minap, rank 20-on kismillió olyan kis pöcs van, aki ott farmol goldot a szerencsétlen kezdõkön, 2-3at nyer, 2-t concede egymás után és így rank 20on tudja farmolni a noobokat... elég szánalmas

Am mi a különbség a ranked és a casual között? Ott is ugyanugy összerakhat monster paklikkal nem?
Mephike
Sehogy, gyûjtögesd a pénzt, járj arénázni, gyûjtsd a lapokat és a dustot, és ha már van normális lapkészleted, akkor kell nekimenni a rankednek.
Természetesen lehet próbálkozni olcsóbb deckekkel, lehet is sikert elérni, de nem kell csodálkozni, ha egyesek r20 környékén farmolják a legedary rangot és fullos lapkészlettel rendelkeznek.

Hali. Azt mondjátok már meg nekem, h h jussak feljebb ha már ranked 19-en is olyan ranked 20-as ellenfelet ad be, aki egymásután 3 legendary kártyát tesz ki.... 8 hp-ra le tudtam sebezni de onnantól esélyem se volt.
attiGT
cool story bro

ÚÚÚ srácok!
Több, mint negyed órás meccsem volt az arénában.
Srác kivárta a körének a legutolsó másodpercét minden körváltáskor.
Mondom akkor én se sietek.
10. körig jutottunk el így, mire levertem.

kabel15
Gondolom, kicsit sok - kaptam. Segíthettek kicsit fel plusszolni a kommentjeimet :D Hátha akkor láthatóak lesznek a hasznos hozzászólásaim is <#banplz>

BattleTag: kabel15#2672

Mephike
Játszottam már pár kártyajátékot (Magic, Game of Thrones), kipróbáltam már pár netes kártyajátékot is, de a quest rész ebben nagyon jónak tûnik. A kedvencem az lesz, amikor elõre elkészített deckkel kell majd legyõzni a gépet, biztos párszor anyázni fogok, de már most várom. :)

Boccs, nálam valamiért alapból bezárja a kommentjeidet a fórum és külön nyílra kell kattintani, hogy láthassam. Nem tudom, mi ez és miért csinálja.
kabel15
Reggel linkeltem magyarul <#banplz>

Áhh, inkább KATTINTSATOK, ott olvashatóan van tagolva.
Új infók, idõ hiányában csak bedobom angolul hearthheadrõl, ha valaki valamit nem ért szóljon és szívesen lefordítom.

Naxxramas has 3 modes. Normal, Class Challenges, and Heroic.
There is a purple, gold, and green card back which the bosses are using. We don't know if it is player obtainable.
A new background image on the description area can be seen on Naxxramas cards.
Class Challenges
Jaina Proudmoore's class challenge to receive Duplicate requires her to defeat Heigan the Unclean.
Malfurion Stormrage's class challenge to receive Poison Seeds requires him to defeat Grand Widow Faerlina.
Thrall's class challenge to receive Reincarnate requires him to defeat Gothik.
Valeera Sanguinar's class challenge to receive Anub'ar Ambusher is to defeat Maexxna.
Rexxar's class challenge to receive Webspinner is to defeat Loatheb.
Your deck will contain at least three Webspinners.
Gul'dan's class challenge to receive Voidcaller is to defeat Anub'Rehkan.
Bosses
Patchwerk
Starts off with a weapon (that has Deathrattle), doesn't have any playable cards, and doesn't take fatigue damage.
Weapon: Hook - Deals 5 damage. Has 8 Durability.
Hero Power: Costs 4 Mana. Visually looks like an enrage.
Four Horseman
Baron Rivendare (Hero)
Hero Power: Costs 5 Mana.
Starts with 7 Health.
Sir Zeliek: Your hero is Immune. 3 Mana Cost, 1 Attack, 7 Health.
Lady Blaumeux: 1 Attack, 7 Health.
Thane Korth'azz: 1 Attack, 7 Health.
Noth the Plaguebringer
Passive Hero Power: Raise Dead - Whenever an enemy dies, raise a 1/1 Skeleton.
Loatheb
Hero Power: Necrotic Aura - Deal 3 damage to the enemy hero. Costs 2 Mana.
Gothik
Hero Power: Harvest - Draw a card. Costs 2 Mana.
Maexxna
Hero Power: Costs 3 Mana.
Cards
Feugan - Legendary (Reward from completing the Construct Quarter)
Deathrattle: If Stalagg also died this game, summon Thaddius.
5 Mana, 4 Attack, 7 Health.
Stalagg - Legendary (Reward from completing the Construct Quarter)
Deathrattle: If Feugan also died this game, summon Thaddius.
5 Mana, 7 Attack, 4 Health.
Kel'thuzad - Legendary (Reward from completing the Frostwyrm Lair)
At the end of the turn, summon all friendly minions that died this turn.
8 Mana, 6 Attack, 8 Health.
Baron Rivendare - Legendary (Confirmed reward from completing the Military Quarter)
kabel15
Én még küzdök a záró vizsgámmal. Szóval ha lehet péntekig ne jöjjön <#idiota>

attiGT
Kijöhetne már a kieg, mert ilyen pocsék idõben tudnék is játszani...

+ se frost elemental.

Ebben a pakliban nincs Water Elemental.
A fagyasztó varázslatok legtöbbje pedig az utolsó kombóhoz kell.
Mondjuk ezzel most a Rouge nagyon könnyû falat 100%os winem van ellene.
Ha nagyon szemét vagyok, és idõm engedi, akkor fennhagyom neki a két Auctionert.
Csak fagyasztok, védekezek és felhúzatom vele az összes lapját. <#nevetes1>
Gyorsan megtelik a keze.

Régen játszottam már, de nekem a warrior volt a legkönnyebb falat mindig, amint tudtam fagyasztani karakterét. Mondjuk, ha kijött egy jégelementál, akkor nyugodtan az összes spellel írthattam a minionjait és az elementál meg lefagyasztotta a karakterét és máris a spelljei és fegyverei igen nagy része haszontalan lett a kezében.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

kabel15

Ok, nem láttam az elõzõ hozzászólásod.
Igen, Warrior ellen nehéz vele, õk általában ütnek.
Ami még gondot okoz a Rush paladin, esetleg Hunter de jó lapjárással az is túlélhetõ. AggroLock már könnyebb, mivel feléli a hp-ját.
6. körig ki lehet húzni a 2 frost novával, 2 doomsayerrel, illetve a mirror image-ekkel.

Ám van arról statisztika, hogy a játékosok milyen megoszlásban vannak rankonként?
Esetleg melyik rankon mellyek a kedvenc paklik?

Lásd elõzõ kommentem, szerintem aggro deck ellen nem jó választás, de control-control setupban tényleg az egyik legjobb. Talán a control warrior ellen nehéz vele, hisz alex nem veszi le az armort. Csak a warriornak figyelni kell arra, hogy minden egyes körben armorozzon, ha ezt meg tudja tenni, akkor nem sok esélye lesz a mágusnak szerintem.
Freeze mage szerencse függõ?
Ha valaki nálam jobban ismeri a lapokat (ellenfél lehetõségeit) szerintem 70-80% meg lehet vele.
Tauntok nem zavarják.
Van 4 lapja ami fagyaszt minden miniont + 2 letakarítja a pályát + még 2 minion ami takarít.
Van 3 secret, ami ad 8 hp-t, vagy nem enged meghalni.
10. körben 21 damot lehet vele csinálni 5 kártyával. (Bloodmage T., Frostbolt, Ice Lance 2x, Fireblast.)(5 minion segít a laphúzásban Azure D. Acolyte 2x, Loot H. 2x + 2 spell tehát szerintem 10-ik körre eléggé ott van minden ami kell)
9. körben ha ott van Alex, akkor vagy 15hp-t versz ellenre, vagy visszatöltöd az életed 15-re.
És akkor még ott van (még) 1 Fire meg 1 Piroblast + Frostbolt amit eddig nem használtunk.
Én ezt jelenleg a legerõsebb paklinak látom.
Vagy ezt én látom rosszul?

Freeze mage-nek nincs értelme ladderen felkapaszkodáshoz, mert nagyon sok a rush deck, azok ellen pedig szinte teljesen életképtelen. Damage spelljeit nem pazarolhatja el board controlra, az elsõ érdemi aoe sebzése pedig turn6, addigra pedig egy értelmes aggro deck már rég végzett. Ha top16-ra hajtanék, akkor elgondolkodnék rajta, mert abban a tartományban már nagyon kevés a rush deck. Régebben voltak a frozen giant mage-ek, annak szerintem több értelme lenne.
Viszont az aggro mage nagyon is életképes.

Priesttel szerintem inkább az a baj, hogy végtelenül hosszúak vele a meccsek, ezért ladderezni, ahol várhatóan többszáz meccset kell lenyomni a legendhez nem optimális választás. Amúgy szerintem nem rossz. Amit Amaz mondott az helytálló, ez a class függ talán a legjobban a kezdõkéztõl.

Paladint nagyon sajnálom, hogy olyan, amilyen, eleinte játszottam control paladinnal (elsõ legendary lapom egy golden tyrion volt) és nagyon imádtam, kár érte és az új secret ezen semmit se fog változtatni. Face paladin (shockadin) az viszont elég nagy divat volt most pár hétig, még listát is vezettek arról, hányan lettek vele legendek. Az a baj vele, hogy csak divine favorral (meg hammer of wrath-tal, ha van a deckben) tud lapot húzni, szóval ha az nem jön fel vagy az ellenfelének üres a keze (amire nyilván mindenki ügyel pala ellen), akkor esélytelen. Igazából akkor jött divatba, amikor mindenki handlockozott, szerintem érthetõ okokból kifolyólag. :)
Egyszóval mindennel játszottál ami érdemes mert ugye se a priest se pala se a mage nem életképes.
Persze a freeze mage néha müködhet de nagyon szerencse függõ illetve egyszerûen sok mindenre nincs válasza,zooval szeretem mert legtöbbször free win hacsak nem volt tökéletes a drawja

A priest ugye no komment a pala szintúgy.
Kedvencem amúgy az volt, hogy druiddal voltam zoo ellen, õ kezdett, turn1 argent squire.
Jövök én, mondom ráijesztek, coin, inner, jeti, inner, mark, 6/7es taunt, kezitcsókolom, erre feladta.

Aztán pár órával késõbb pedig zooval vagyok, kezdek, turn1 argent, ellen druid, turn1 coin, inner, jeti, inner, mark.... :D

De csakazértse adtam fel egybõl és meg is nyertem. Hiába volt kint a 6/7-ese, azt lezúztam és olyan szintû laphátránya volt, hogy alig tudott hozzászólni a továbbiakban a meccshez és azt is csak azért, mert végig topdeckelt.
Messze nem annyiba, mint amennyire számítottam. Kábé hónapok óta most volt az elsõ olyan hétvégém, amin szinte végig (kivéve a ma délelõttöt és tegnap 1-2 órát) ráértem és simán meglett rank4-rõl a legend. Pedig direkt felszabadítottam a jövõ hétvégét is, hogy tuti legyen rá elég idõm.
Rank4-re pedig úgy mentem fel, hogy 3 naponta este megcsináltam a dailyket. Illetve múlt hétvégén azért játszottam egy olyan 4-5 órát.

Ha ki kéne szummázni azt, hogy ebben a szezonban mennyit rankedeztem, akkor szerintem legfeljebb olyan 20, legfeljebb 25 óra jönne ki.

De persze sokat segített az is, hogy a korábbi szezonokban és a béta alatt sok tapasztalatot gyûjtöttem, illetve több versenyt is végignéztem, azokból szerintem rengeteget lehet tanulni (és nem utolsósorban számomra sokkal izgalmasabb, mint mondjuk a focivébé :) ).

Szerintem az a lényege annak, hogy kevés idõbefektetéssel is meg lehessen csinálni, hogy többféle deckkel játszol és mindig alkalmazkodsz ahhoz, hogy mivel játszik a többség, megpróbálod azt counterelni, így el lehet érni egy olyan 55-60%-os winrate-et, amibel már nem annyira borzasztóan sok idõ elérni.

Kedvenc deckjeim, amiket a legtöbbet használtam a tokendruid, a handlock és a mid/control warrior voltak, de szinte minden kaszttal játszottam priesten kívül, illetve mágussal, paladinnal is csak keveset.
mennyi meccsbe tellett elérni?
Meglett a legend! :)
attiGT
dat wisp do

AntiHero
Egész jó paklit bontottam ma :D

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

DarkHorSe
SC2be se vezettek be, itt megis miert tennek? Szerintem biztos hogy nem lesz, eddig is voltak sc2be lag, dc stb problemak, pont leszarta a blizzard, ez a jatek sem lesz kivetel

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Errõl az arcról "senki" sem hallott a balhéja elõtt, és pár hét alatt újra eltûnik. Szóval nem hiszem, hogy bármi jelentõsége lenne az ügynek bárki szempontjából. Talán a Dreamhack szervezõinek kellemetlen picit.

Egyszerûen nincs szükség offline mode-ra, és ha valaminek közel 0 haszna van, arra senki nem fog pénzt áldozni.
Az observer pedig túl sok visszaélésre ad lehetõséget.

miért ne lenne egy "csak" lan mód?

sc2be is van, az se hivatalos

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Mást értünk reputáció alatt, én nem azt, hogy a rajongói szeretik vagy azt, hogy hívják versenyekre, hanem az átlagos megítélését, nem tudom, hogy ez így érthetõ-e. Szóval más az, hogy ha valaki megjelenik twitchen egy adásban és az átlag azt írja, hogy ez király arc és más az - ami most az õ esetében van - , ha azt, hogy dögöljön meg rohadt csaló.
És ez az õ esetében sajnos egy darabig még biztosan így lesz.
Természetesen nem a rajongói írják ezt és nem is lesz emiatt a közhangulat miatt versenyekrõl kizárva.

Persze lecseng ez egy idõ után, de biztos vagyok benne, hogy ha nincs ez az ügy, akkor egy 3:0-s döntõ után sokkal, sokkal többeknek került volna fel a kedvenc játékosok listájára, vagyis az átlagos megítélése, reputációja rosszabb lett ezen ügy hatására.
DarkHorSe
dehogy lesz offline mod :D

Swedish people are albino monkeys&#65279;

ettõl függetlenül az "offline" hiánya a blizzard sara
de sztem 1-2 hónap és lesz rendes offline mód

mondjuk observer sem ártana

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Tényleg nagyon aljas pakli.
15-4 vele az arányom.
Szerintem mára elég is vele.

A Blizzardnak semmi a köze a Dreamhackhez.

Shep
Hát ez csúnya.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sírok a nevetéstõl.
Warrior az én freeze magem ellen.
3 hp-m volt, meg 1 azure drake, illetve 1 ice block.
Leraktam Alexet, van megint 15 hp-m.
Warrior tele lényekkel, weaponnal. Meg 28 hp ja van.
Lepakol mindent, gondolta leöl 1 kör alatt.
Ice block miatt maradt 1 hp-m. (minionokkal nem foglalkozott) Ekkor +2 shieldelt magán.
Következõ körben leraktam Bloodmage Thalnost.
Alex + Azure Drake -12 hp, majd a kötelezõ: Frostbolt, Ice lance 2x Fireball. -25 hp
Miközben széttört a portjéja nyomott még 1 "I will crush you!"-t.
Nem lehetett ideges.<#nevetes1>

Miért ne lenne?

Ez igaz. Jó kérdés, mi lett volna a jó döntés ebben a helyzetben. Mivel Amaz a végén azt mondta, ez nem számított, így a dolog el volt int´zve elviekben.
Én mondjuk töröltem volna a meccset, eredményestöl-mindenestöl, újrajátszattam volna, friendslist meg ment volna a kukába. De a meccset rögtön az elsö chatbeírás után le kellett volna állítani, kitörölni a friendseket és utána mehet tovább.
Csak ugye senki nem gondolta volna, hogy van valaki olyan gyökér, hogy beír egy verseny közben a chatbe.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10