40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Madi92 #37830 Amúgy mint korábban írtam, a rouge már meg is borította a metát, mindenki aggro hunter, zoo, pirate token water druidot mert mással nincs esély ellene. Ez majd elhozza a control metát, de csak idővel, aztán persze visszajön a rouge. :D
Szóval pár "nerf?" rouge Q-re.
After you play 4 of the same minion, your class minion become 6/6
-||- your minon become 6/2
Játsz ki 5 ugyan olyat
Játsz ki 3 ugyan olyan nevű lényt, mely előző körben a boardon volt. (Kicsit fura megfogalmazás, de remélem érthető) -
A helyzet a rugó q-val az, hogy paklit kell építeni ellene, tonnányi leszedővel (pedig milyen jó kis lapokat kapott, mini edwin, 5 manás 3/4 leszedő, tök jó dolgokat lehetne kihozni belőle...). Ezen kívül még ha mindent meg is teszel, van esélye nyerni (amennyiben nincs nálad iceblock, vagy nem mageval játszol, sokkal nehezebb). A nerfet a következőként tudnám elképzelni: silencelhető/hexelhető/polyzható lények, vagy durvább esetben: chargos lényekre ne vonatkozzon, vagy csak 3/3, avagy minden 4/4, vagy 5/4 (lehet tönkretenné, de legalábbis kordában tartható lenne). Quest rugóként viszont az is probléma, ha rosszul húz az ember, és emiatt buk meccset, de ez ritkának mondható. Ahogy Shep is írta, akinek kis esze is van, nem hagyja kint a questhez szükséges lényeket, tehát ez a taktika nem jó, illetve a mirror meccsek pusztán versengésbe torkollanak...ki tud előbb questet kitenni. Pont.
Utoljára szerkesztette: chopin42, 2017.04.10. 21:08:20 -
Zozo0122 #37828 ITT VAN amúgy egy replayem, ahol lenyomok egy questrugót hunterrel, ami amúgy nagyon nem jó ellene, mert se gyógyításom, se tauntom, se nagy AoE. Úgy csinálom, ahogy lentebb leírtam:
Earlyben ölök mindent, később azt ölöm amit kell, amikor tudom, hogy elkészül a questje kipakolok, (lehetett volna nála fan, de vállalni kellett a kockázatot) mikor már nála van a quest, akkor is én vagyok előnyben, mikor pedig elkezd 5/5-öket pakolni, azonnal nyomást gyakorlok arcra, csak annyit tradelek ami engem megment, mert tudom, hogy nálam kézben a burst King Krush, kirakom a cultistot, mert be kell áldozni, főleg, mert úgyis letradeli és ezzel még 1 lényt lekap az explo trap, aztán Call of the Wild, a charge face, a taunt véd, végül lethal.
Tudom, hogy a rógnak nem volt tökéletes lapjárása, de azért ez mégiscsak 1 midrange hunter volt, aminek elvileg nem sok esélye lehetne. Tauntwari, control pala, questmage, ezek mind tök jó eséllyel mennek róg ellen, csak ésszel kell.
Nézze meg, akinek van kedve.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.04.10. 21:02:35 -
De most miért írsz ilyeneket? Meg lett mondva, hogy az ellenfélnek MINDIG MINDEN a kezében van, na meg az is, hogy VÉDHETETLEN kombó, erre Te jössz nekünk itt holmi szedett-vedett mage deckkel... hagyjad már... -
Tegnap néztem és bizony letétel plusz 3 alkalommal visszajött. -
Zozo0122 #37825 Néha lenn hagyod, még akkor is, ha vissza tudnád venni, mégpedig azért, mert az SI7 és a Teacher elég jó tradere is, és utána visszavételre, és erre gyakran szükség is van. Az ilyen kockázatok megítélésére is kell szerintem egy kevés skill.
Amúgy igazam lett Sherazinnal kapcsolatban: tényleg jó lapnak tűnik, és simán visszajöhet egy meccsen 3-4x :) Lehet hogy craft lesz. -
Icegrind #37824 5-0 vagyok quest rugó ellen, igaz csak rank 14,de tegnap raktam össze a decket. Nova doom-sayer 2clear,2blizzard,2 ice block 2x 3mana deal 2mindenbe,a második thalnossal így szintén full clear. Ez így +7 kör az enemy quest után az extra spellek nélkül. Az extra spellekből szintén kijön még minimum +2-3 kör. Átlag kirakják az 5. körre a questet ez meg még +10kör, ennyi idő alatt feljön 1giant+alex és a második giant vagy a molten reflection (1-et játszok), de simán lehet, hogy a minimum 9 decken kívüli spell közül jön a molten.
Most megnéztem a decktrackert, 11, 12, 14, 15, 15 körös meccsek voltak. Azért a 15körös lethalra nem lehet azt mondani, hogy álomhúzás,mert addigra feljön az egész deck kb
-
cesar22 #37823 full 5/5-ös boardot a mage szed le egyszerűen, frost nova-doomsayer maximum, és a magenek sokkal tovább tart megcsinálnia a questjét, össze kell szedni azokat a lapokat amik új spell adnak, azokat ki kell játszani, imádkozni hogy olyanokat adjon amit kilehet játszani, aztán felhúzni a két giantet, felhúzni alexet, ez simán 10+ turn. eddigre a rugónak már megvan a quest és televan szarva a board 5/5-össel, amit egy kör alatt lelehet szedni, hogy aztán a következő körben visszapakolja. meglehet csinálni ha olyan a laphúzás, de hogy így általánosságban ledarálja, erős túlzás -
Icegrind #37822 Ez így azért nem igaz, mert a giantes quest mage ledarálja. Simán tudod fagyasztani, clearelni a boardot vagy épp a 2-3 ice blockoddal húzni az időt amég megcsinálod a questet és behúzod azt a kemény 3lapot ami szükséges a combohoz. Mivel nincs tauntja esélye sincs kivédeni. Annyi a dolgod, hogy a glyphekből mindenképp fagyasztást, aoe-t vagy ice blockot szedsz ki. Ezen felül ott a babling book, a tempest, a tome amikből szintén jó esélyel jön mégezekbe a kategóriákba tartozó lap. -
Az lesz ám a mókavonat .) -
quest rugóra ha reagál a meta akkor hiperaggró kell ennyi. -
cesar22 #37819 ha nem teljesen szellemi fogyatékos akkor olyat nem hagy lent amit nem akar elveszíteni, ez már rank 15 skill, az aoe-kkal meg pont hogy semmire nem mész, mert max kétszer ha leszeded a boardot, röhögve pakol vissza ugyanannyit, és mint mondtam az 5/5-ös chargeok miatt rengeteget tud sebezni kézből, control paklival nem tudsz nyerni ellene, max reménykedni hogy szar drawja legyen, és ne húzza ki a questet mittomén 10 körig, amire nem sok esély van -
Aha tehát az a normális, hogy kiadunk lapokat amikre nincs válasz, mintha a fociban lenne egy másik labda is amihez csak az egyik csapat játékosai érhetnek hozzá. -
Aha, marha érdekes tanács, kár ,hogy ezeket nem hagyja lent hanem egyből visszaszedi, szóval esélyed sincs leütni. -
Zozo megválaszolta. -
Zozo0122 #37815 A másik meg, hogy miért nincs quest removal lap a játékban.
Ez tök egyszerű, azért, mert akkor MINDENKI betenné a paklijaiba (ásd BGH Dr. Boom ellen) és így senki sem játszana questekkel, mert gyűjtesz-gyűjtesz, gyakran tempot áldozva, aztán 6/7-nél kapod a quest removalt. Tönkretenné az egész mechanikát. Sokkal szerencsésebb lett volna az egész dolgot megoldani artifactokkal, leszedhetőek lettek volna, de cserébe gyengébbek mint a questek, lásd Legends vagy Eternal :) -
Zozo0122 #37814 De épp ez az. Ha eljut az 5/5-ökig és van boardja, akkor csak masszív control állítja meg, nagy AoE-val.
Úgy kell ellene játszani, hogy a következő lényeket azonnal le kell ütni: swashburglar, novice engineer, charge-os csaj pirate, teacher, SI:7.
Fenn lehet hagyni: Boar, Patches, Ferryman, Brewmaster.
Értsd: bármi vna earlyben a boardon a fentieket üsd először, akkor is ha cserébe majd a lentiektől sebzést kapsz be. A fentieket vissza akarja venni kézbe, minél inkább nem sikerül, annál jobban ellehetetleníted.
Másodsorban pedig board controlra kell menni, mert ő ki fog fogyni. Az se baj, ha a kezében van már a quest, ha a tied a board, onnantól nyomást kell rá gyakorolni. Ha a kezében a quest és neki van boardja, akkor annak ott valszeg vége.
A legerősebb lapjai a violet teacherek vagy Edwin, ezekre bátran mehet bármilyen erős hard removal, nincs mire tartalékolni.
Healje nincs, ha van boardod go face. Párszor volt már nekem olyan, hogy nekem volt boardom, neki kézben volt a quest, de bőven semmit nem ért vele.
Ha ez a taktika bejön mondjuk 10-ből 6-7x, akkor már nem is tűnik OP-nak a questje :)
Sokat kell számolgatni meg gondolkodni ellene, de ő (a róg) épp annyit gondolkodik, ha normálisan akar játszani vele és nem csak luckra hagyatkozni, mert ritka a tényleg álomkéz. Ezért mondom, hogy skilles, attól függetlenül, hogy jó lapjárással bárki nyerhet vele. De MÉG nem tudnak ellene játszani az emberek, aki meg már felismerte a gyengeségeit, az ledarálja sokszor.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.04.10. 13:39:48 -
Zozo0122 #37813 Taunt wari nagyon jó :) -
Ok, de az miért is jó nekünk az 5/5-ök ellen? -
Pyromancer, régen is játszották, most ismét be fog kerülni. -
cesar22 #37810 dupla doomhammeres zoo -
Concede priest :D -
cesar22 #37808 milyen control paklit tudsz javasolni ellene? tehát nem valami aggro szemetet
hiába van 4-5 dragonfire potion, mert 3-4-nél úgyse rak ki többet, főleg ha már volt egy dragonfire potion, egyrészt mert van még neki egy csomó 1 manás 5/5, másrészt neked 3-4 db 5/5-öst is muszáj leszedned, mert túl sok damage. illetve mivel tele van a paklija bounce back lapokkal, meg chargeval, 15-20 dmg-et simán megold kézből, és akkor az evisac még szóba sem került -
Nem a kveszt a gond, hanem hogy nincsen ellene semmilyen megoldás és tele a játék ilyen védhetetlen kombókkal, emiatt a legtöbb meccs elég egyoldalú, ez szerintem egy idő után a nyertes félnek is unalmassá válik, de lehet tévedek és sokan ezt élvezik. -
Zozo0122 #37806 Az 5 nagyon sok lenne, ez a gond. Maximum olyat tudok elképzelni, hogy játssz ki 4 ugyanolyan CLASS lapot, de ez is nagyon erős nerf lenne. Szerencsére még tényleg korai nerfért kiáltani, a másik meg, hogy lehet azért bírni vele, csak nagyon ki kell maxolni az értéket. Illetve, amit mindig észben kell tartani, hogy a rugó sehogy SEM tud gyógyulni. Ha védenie kell magát, akkor még a questet sem tudja kitenni, úgy értem az 5 manás spelljét, mert meghal :D A másik dolog meg, hogy felértékelődtek az olcsó AoE-k. Az új hunter miniswipe-ot is egyre többet látom játékban, elég jó lett :) -
cesar22 #37805 mindig az a legsikeresebb pakli, ami op, ha nem op csak jó, akkor azzal nem játszanak annyian, és addig amíg ilyen op paklik vannak, addig hiába nerfelik csak jóra, olyan mintha használhatatlanná tennék, mert azzal játszanak ami op
mondjuk én aztán nem siratnám, hogy ha lenerfelnék a halál faszára ezt a questet -
Érdekes ez a helyzet most ezzel a rugóQ dologgal. Kétségtelen, hogy dominál most ez a deck, tekintsünk el attól, hogy mennyire tartjuk skilligényesnek. Gondolom idővel a meta reagálni fog erre, akkor meg mindenki azzal a deckkel fog játszani, aminek a legtöbb esélye van a rugóQ ellen. A gond az, hogy ez lehet még mindig kevés lesz. Ekkor kellene majd beavatkoznia a BLizz részlegnek és valahogy balance dolgot megvalósítani, nővelni a quest teljesülésének mennyiségét 1-el, stb. De ismerve a Blizzt szét fogja nerfelni ezt a questet...
Szóval még kár nerfért kiáltani, bár van rá esély, hogy az kell. Itt a remek lehetőség, hogy a Blizz ha kell időben és jól reagáljon. Nincsenek illúzióim, nem fog menni nekik, bár én azért drukkolok :) -
Az ember jobbára azzal játszik, amihez van lapja... :D -
Sámán? Megérdemelted.
-
Ritkán húzom fel magam, de az előbb elemental sámánnal 7 körig tartottam a boardot, uraltam a meccset, levittem 8 hpra...majd hirtelen 6 5/5-tel néztem szembe -
git gud. az egy pro magas skill szintű deck. -
na jó..ez a quest rugó túlzás. legalább lehessen silencelni/devolvolni/hex, bárány stb...de nem. -
Matte #37798 skill igényes az.... vagyis inkább "skill" (luck) igényes, mert a 4-0 változott most 7-1-re, és az az egy már 4. körre megcsinálta a questet. Közöm nem volt a játékhoz. Ha kijön neki, akkor verhetetlen. De általában nem jön ki neki. (quest mage-el játszok, szóval 10 körig mindenképp elmegyünk) -
cesar22 #37797 vicces egyébként hogy a huntert mennyire szétalázza, az előbb jött is egy, semmit nem tudott csinálni. kirakott egy swamp kinget, nyomta rá egy aldort, majd acolyteal húzott nekem egy lapot :D szegény itt már ő sem bírta tovább, ki is lépett -
Madi92 #37796 Ja, egyet én is beleraktam. :D Tényleg nem rossz végül.
Viszont ez a rouge megöli a metát. Mivel mindenki azt játssza, ezért aki nem, az hamar megunja a sok lose-t és átmegy vagy szintén rougozni vagy ahogy most velem az utóbbi 10 játék alatt: Csak aggro pirate token druid vagy pirate warrior.
Rádásul a pirate warriorok már techelnek is.
Volt egy játék, ahol lent volt egy big tauntom, de már csak 5-6 hp volt. Volt nála egy fiery war axe, erre nem kijátszott egy brawlt? Természetesen nem a tauntom maradt életben és heroic strike be is fejezte.. :D lol
El kell kezdeni nyomni a taunt warit, mert hamar elszabadul a pokol a metában. :\ -
Zozo0122 #37795 Szintén összeraktam hasonlót, mert pala questem van, Stonehill Defender embertelen, ahogy arra számítottam :D -
cesar22 #37794 nos ez a paladin pakli pont olyan amilyen ránézésre látszott, érdekes, sokszínű, és fun, de még valamennyire ranked képes is, mondjuk ez nem velem fog kiderülni
kivettem belőle a forbidden healt, mert soha nem játszottam ki, meg wickerflamet, azt azért mert nem volt meg, beraktam a helyükre a két stonehill defendert és valami brutális, 3 tirion, és 4 dirty rates meccsek :D, egyébként tényleg kell bele a dupla dirty rate, mocskosul irritálja az ellenfeleket, n'zoth még nem lett kijátssza ellenem :)
illetve még ez a secret discoveres murloc is enyhén alulértékelt szerintem, egyrészt a secret elég jól jön néha a pyrohoz, csak az eq ami meg nem arra való, másrészt meg a getaway kodo, ami önmagában egy szar lap, be nem raknám egy deckbe se, de innen kihúzva nagyon hasznos, egyrészt mert ember nem számít rá, még a legátlátszóbb kodo playekből sem gyanús, gondolom csak secretpaladinos secretek vannak meg mindenkinek a fejében, ez kevésbé
az új eliset is csak ebben a pakliban sikerült kipróbálnom, és ha tényleg olyan a matchup akkor simán meccset nyer, a legtöbb esetben megvan nélküle is
sunkeeper tarim - kihagyhatatlan, rengeteg meccset nyer, én se gondoltam volna, ja és ezt is lehet discoverelni a stonehillból
spikeridged stted - ez is valami brutál jó, nem is értem, a priestnek van egy ugyanilyen lapja ami nem ad 4/6-os taunot, egyel kevesebb manáért
és végül hát maga a paladin lapok amik kifejezetten jók a mostani metában, wild vagy concec - eq kombó, aldor, tirion, ragnabob, adják a pakli erejét, szóval csak ajánlani tudom
#37753 -
Madi92 #37793 Omg. Durid is elkezdte a kalózosdit....... No comment. Majdnem olyan undoritó tud lenni, mint a warrior. -
Madi92 #37792 Kicsit átalakítva, nekem így jobban bejön:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
anadrex #37791 THRONE of CARDS IV - GRAND FINALS-en használt deckek listája:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://imgur.com/a/ZkPYO
Utoljára szerkesztette: anadrex, 2017.04.09. 21:38:52