Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Az milyen pocsék már ,hogy valaki eljut legendre és még ott is a szar zoo-t nyomja.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

kabel15
Egyébként ezekkel a saját készítésü agymenéses Deck ekkel annyira meg lehet szivatni az embert. Mikor 100. meccsedet játszod és már előre tudod hogy mit fog játszani a zoo lock, már előre készülsz rá, és erre kijátszik egy olyan lapot amit még soha nem láttál rankeden, nem hogy lock tól.

BattleTag: kabel15#2672

kabel15
Ja csak óvatosan mert ha Ogre val ütsz egyett Shadowflame előtt és rosszat talál el és megpurcan akkor bukta a kombó 😄

chopin42
értsd: 3 az ogre + 4 a shadow= 7 mana és 4 sebzés a boardra= olyan mint egy flamestrike

Tinman
Nem értek hozzá, de a flamestrike mage only, a shadowflame meg warlock only nem?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

dave9004
vagy 7 manért jó kis flamestrike shadowflame-mel
Nálam druidban és sámánban is bent van. Agro ellen + korai segítség, jó célpont Argusnak, és Druidban is sokszor megnyerte a meccset. Priest ellen se hátrány ha van még egy 4/4. Mondjuk Cairne-t sürgősen cserélni kéne, mert még nem volt olyan, hogy ne kapjon shrinkmaser+cabal kombót.
Shep
Na végre valaki megértette miről magyarázok itt már egy jó ideje!

Én amúgy most taktikát váltottam. Nem idegesítem magam, leszarom az egészet a cél az arany pap, hogy ez most rank 15-ön sikerül-e vagy előrébb is tudok jutni vele az nem érdekel, felesleges idegeskedni egy szaros játékon tőlem független dolgok miatt. Már "csak" kevesebb, mint 200 győzelem kell 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.30. 16:57:45

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Mosthogy nyomtam párat controllal valóban bekell hogy lássam rohadtul idegesítő az egész játék így, a facehunter olyan sok életet visz le körönként akár mit is csinál az ember hogy nevetséges. Eleve ugye a pofába küld 2-őt körönként, nyomja az undertaker combot ha szerencsém van akkor owl befigyel, aztán jönnek a robanó csapdák ami 4 et megint levesz, a 3 as fegyvere, a houdok chargéval, a SKILL COMMAND 10 élet mert ledobott egy beastet nevetséges.
Persze lehetne próbálni ez ellen decket építeni de akkor a control mirriorban leszek nagy hátrányba.
manahatékonyabbá teszi a turn3at ha előlről játszik az ember

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Persze ,hogy jó.

a 4/4es random ogre egész jó handlockba

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Mikró elég durva lap, ha nem sikerül azonnal leszedni nagyon gyorsan komoly sebzése lesz.

kabel15
Én arénában raktam ki Micro Machine coin al 4. körben kapta a Kingset. Utána asszem 12 vertem fejbe. Időm se volt befejezni a kört mert feladta.

Devv
Úgy tűnik klasszik pakkokat kell bontanom: tegnap egy sword of justice + 1 rare, ma egy faceless manipulator + 2 rare.
Shep
BGH az volt nálam de mivel lopakodott így az nem sokat ért.

Devv
És a BGH meg a bagoly a pakli alján?
Shep
Dehogy, megköszönte a játékot és feladta. Még jó, hogy beütött 😄 Vagyis nem ütött be, vagyis én már nem láttam, mert kinyomtam 😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.30. 11:59:20

Devv
És be is ütött?
Shep
Az milyen mikor a pala kirakja Nax árnyékát majd pár kör alatt szépen felturbózza 30+ sebzésre?

Devv
Total Dominance. Ezt már szeretem! <#eljen>
Annyira jó ez az RNG néha. Priest mirror meccs volt, nemelég hogy ts-el elveszi a ragnarosom, leteszi, azt megölöm egy death-el. Leteszi az enyémet, erre én is. Persze hogy a hőst lövi... 50% volt. Aztán felbuffolja, leviszem 8hp-ra. És PERSZE HOGY MEGINT A HŐST LÖVI. És azt mondanom se kell hogy az övé meg egyből megölte az enyémet, és kb ezen ment el a meccs.
Inkább handlock ellen volt beállítva a 2xbgh és 2xswd miatt. A deathlord lehet azért került be h ne veszítsen automatikusan aggro ellen. Amúgy tényleg jó volt nézni egy nem szokásos ctrl-c ctrl-v decket legend szinten 😊
épp néztem Trumpot Handlock vs Priest
és pislogott hogy mennyire "anti" deck volt, főleg aggro ellen
2xmct,2x deathlord, 2xbgh, 2x swd
vicces volt látni egy ilyet legend ellenfélként

Na jó kénytelen vagyok váltani a zoo jó volt gyors rank 5 ig eléréshez de sehogy sem tudok tovább lépni 5 vereség utána vagy 5 győzelem megint vissza. Ez helyben toporgás és mivel ellenfelek már nem igazán vétenek hibát az egész rngn alapul persze gondolom ha egész nap játszanék mint egy streamer lehetséges lenne de ahogy a dolgok állnak nem fog menni zooval, ilyenkor már érdemes elővenni controlt mert igaz hogy lasabb de biztosabb.
Pont reggel volt a totális élvezet. Hunter 4. körben 15 élettel nyomja a Kill commandot a Weeeehehehehe-re. 7. körben már halott is volt. Sámán nagyon jó tud lenni hunter ellen, de zooval max flippelek(cserébe Warrior/lock control ellen is jó a pakli). A gvg előtti sámánom a zoo-t is jól fogta, de az tele volt ilyen jó mana trade-es kombóval(Zombie Chow, tojás+buffolók), hogy csökkentse/eltüntesse a tempóhátrányt, de az meg control ellen volt nagyon rossz(Főleg priest).
amúgy arénában az epic lapok nem túl jók mert ugye általába valamilyen kombó részei, azokra pedig nehéz építeni
ezért szeretem az earth elét vagy az ancient of lore-t pl
de a gianteket nem

Nekem gyakran kijön és ellenem is sokszor használják, megtanultam félni tőle <#vigyor3> Persze van amikor isteni a lap és megnyeri a játékot csak elég sok hátránya van, engem is az egyetlen 12 wines arénámban a twisting nether vitt el a végéig <#buck> pedig az egy borzalmas lap.
8-3as sámán arénámban az uccsó 2 meccset az earth ele nyerte meg anno 😄
mondjuk gvg óta nem volt rá időm

amúgy persze hogy van backside, de bgh sem túl "gyakori" lap

Earth eli persze h ritka hiszen epic de szerintem nem is jó lap, főleg 5. körben kijátszva azt jelenti h a következő körben 3 manád van! Ha válasza is van az ellenfélnek akkor óriási hátrányba kerülsz. Külön "bónusz" h a bgh is leszedi gyakorlatilag ingyen.
Tinman
Na most úgy hidd el, hogy Earth Elementál arénában nekem még soha nem jött fel, soha. Pedig nem is kevésszer megyek sámánnal.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

shámánal simán benne van hogy nem jön storm
ott a hex-fire ele ami igazán erős
én még az Earth Elét is szeretem arénában, 5. körben a 7/8 taunt komoly előny

GvG előtt direkt összeraktam egy warrior paklit, tele tauntos lényekkel <#vigyor3> szinte láttam magam előtt ahogy az ellen hunter tépi a haját a 4. után <#buck> . Amúgy a shaman elég brutál lett az új lapokkal, a kis 3/2 windfury garantáltan kihúz egy removalt, a crackle pedig ad egy jó kis burstöt vagy removalt, sokkal jobb mint a lightning bolt annak ellenére hogy néha megszívat és drágább.
Tinman
2x sámán. Az 1. esetben 1 db. szaros 2 miniont sebző Forked Lighning volt csak választható, a második menetben még ez sem! Semmi nem volt, se Forked, se Lightning Storm! 180-ból nem... mer' nem, csak... fúúúúú -.-

3 wint elértem, aztán elvéreztem.

Amúgy ma volt egy érdekes csatám arénában.

Piros hátlapos ellenfél! El is könyveltem, hogy veszíteni fogok, de azért kitartok amíg lehet... a 8. körben csináltam egy kínos missplayt (mikor már letettem a kártyát rögtön láttam, hogy hülyeséget csináltam). Vártam is a beszólást a piros lapostól, aki reagált is rögtön... szintén egy missplayt :-D

El is bukta miatta a meccset...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.29. 20:59:43

ennyi, köszönöm 😄
én mondjuk lassaban lépek, de igen a titok nyitja az hogy ha nem megy a játék nem "geci" az ellenfél hanem szétnézek hogy én mitől lehetnék jobb (handlockba pl ezért cserélgetem sokszor a sledge-sunwalker tauntokat és már én is használtam taszdingót benne)
ha így se megy és tényleg "szenvedés" akkor lehet jobb abbahagyni

Szerintem eben a játékban pont az a szép, hogy folyamatosan változik. Ami pakli jó volt egy hete/ két napja ma már lehet, hogy használhatatlan. Viszont erre nem csak az aggro pakli a megoldás, a controllt is lehet alakítani. Saját példám: shamannal játszok leginkább, ott van meg a legtöbb jó lap, tegnap szarrá vertek a zoo-k és a hunterek, mára változtattam-2 defender of argus ki 2 senjin be, sneeds helyett pedig 1 forked lightning. Az eredmény pedig az, hogy a huntereket bedarálom, a zoo még mindig 50-50. Szóval alkalmazkodni kell!
Shep
Évekig játszottam HKK-t, tudom én, hogy jönnek szarul a lapok de itt túlságosan sokszor jönnek rosszul és mint már rengetegszer írtam nem úgy van, hogy első meccs jól jön, második meccs rosszul, hanem 1-2 nap ha megbolondulok is szarul jön másik nap 4-5 meccsig mint, az álom aztán megint a szívatás. Na ezt rohadt nehéz elfogadni.

kabel15
És mi lenne ha készítenél egy paklit hunter és lock ellen? Amivel ezeket mind meg tudod fogni, bármilyen lapot használhatsz bármilyen hőst, a lényeg hogy ezeket a meccseket 80-90% tudd hozni.

Mephike
Erről beszéltem, ez a való életben is így van. Nem azért van így, mert a b**i Blizzard így akarta, vagy mert rajtad lvl100-as átok ül, esetleg rossz a csillagok állása az égen, stb. Menj be egy kártyaboltba (sárkánytűz, holdfény, szellemlovas) kérj egy próbadecket, rakj össze 30 lapot, tegyél bele olyan manaköltségű lapokat, mint itt és húzd fel őket. Meglátod lesz egy csomó alkalom, amikor nem olyan kezdőkezed lesz, mint amilyet szeretnél.

Tényleg 😄 Mikor ment a verseny senki nem volt itt szinte, aki nem nevezett 😄 Negritist kivéve, ő szólt előre. Na most egymás után 2 murlockos zoo vert el. Kezdek besokallni, mert nem azt kapom a játéktól amit hittem róla.Mikor elkezdtem ezzel játszani azt hittem, hogy ahogy egyre jobb lapjaim lesznek egyre élvezetesebbek lesznek a meccsek, de nem, hanem egyre idegesítőbb emiatt a degenerált aggro meta miatt kikapni. A hiányos paklikat még hagyjuk, de amiket úgy ahogy jónak érzek nem illene egy szar zoo ellen kikapniuk. Felmegy a zoo legendig? Azért ez nagyon idegesítő. Ezeknek 25-18 között kéne őrjöngeniük, nem feljebb. Lehet igazatok lesz és abba kéne hagyni, mert nem fog annyi játékélményt adni mint amennyi időt felőröl. Tegyük fel 1 év múlva egészen tisztességes lapkészletem lesz és jól fogok haladni, akkor még jobban fog idegesíteni, ha egy kezdő zoos épp jól húz és megszakítja a winstreakemet. Meg aztán ha nem tartasz lépést, akkor lemaradsz amikor jönnek majd az új kiegek stb...Ha beleölnék 1-2 évet és királyul mennének a dolgok, akkor nem zook meg aggro hunterek ellen akarok nyomorékoskodni, hanem jól összerakott drága paklik ellen élvezeteset csatázni. Nyugi, tudom, hogy még nem vagyok jó játékos stb, a baj nem ezzel van, türelmes lennék én, ha úgy gondolnám, hogy a meta változni fog. De nem fog. A játékosok nagy része mindig az olcsó győzelmekre fog menni, én pedig ezt NEM fogadom el, mert mást várok el egy ilyen játéktól.
Shep
Nem, a tiédet tudom de azóta előkerült pár szakember.

én már akkor is mondtam hogy nem fogok ráérni az első héten
de a kövire majd mennék, de gondolom efelett elsiklottál ...

Shep
Az egy dolog hogy milyen kezdőkezet szeretnél, vagy mi lenne optimális és más kérdés, hogy mit ad be a gép. hiába akarok én kézbe temetkezési vállalkozót meg pl legalább 1 gnómot ha nem ad csak 4-5 manás lapokat, vagy hiába tudom ,hogy zoo és akkor bizony elkél az auchani-circle ha nem jön fel, mert mind a 4 lap a pakli alján üldögél, és ugyanez igaz a papnőkre is, valamiért nagy %-ban mindig a pakli utolsó 10 lapjában vannak amikor már semmire nem jók, még golyófogónak sem igazán, max megszívatni saját magadat. Én pl. ki is cseréltem őket két azúr sárkányra, mert igaz, hogy 5 manás de legalább fixen húzok vele egy lapot és még ott is van egy 4/4-es annyira azért nem rossz test és érdekes módon jobban is működik a pakli, igaz ezek is a végén jönnek csak elő. Fura ez azért.

Na de amit végképp nem értek ,hogy azok akik itt mindent tudnak és annyira profik miért nem neveztek a házi versenyre? Úgy gondolták ,hogy hagyják a kis hülyéket a porban hemperegni? 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.29. 19:01:16

Így van a controlnál betűre pontosan meg kell lenni a kulcs lapoknak, szerintem is itt inkább az lehet a baj hogy sokan itt a topic látogatók közül próbálnak budget controlt. A budget controlnál tudni kell hogy nincs olyan mint egy jól összeállított control és bizony alulmarad a legtöbb deck tipus % kéhoz képest. Viszont egy tökéletesen felépített control kicsit több % okat produkál mint aggro.

Esetleg igen ahogy említették előbb a mulligannal is problémák lehetnek,ott az egész áll vagy bukik a dolog.
Shep
Nem csak kártyajátékokra gondoltam, úgyhogy érthető a kirohanásod csak felesleges.

az aggro control vitához pedig már nem egyszer mondtad hogy nincsenek meg a lapjaid tökéletesen a controlhoz
aminél ha 3 kulcs lap hiányzik akkor már sebezhető lesz, míg az aggronál könnyebb pótolni 1-2 fontos lapot

kezd már el sorolni az ennél jobb és népszerű kártyajátékokat?

elhiszem hogy vannak jobbak, csak a FTP kategóriában ez király lett (nem ok nélkül)
én pl az urban rivalst is imádtam (2 évet toltam vele, de egyedül nem volt tovább kedvem)
nah az még casualebb mint ez alapvetően 😄

de én nem túl sokat tudok ami ftp és jobb, de várom az ötleteket
tegyük hozzá hogy az is számít hogy ez könnyen játszható mert a kliens jó lett

Shep
Olyat senki nem mondott, hogy soha semmivel. Aggroval összejön simán, bár ott is be tud szívatni ez igaz de nem annyiszor, mint a többivel. Egyébkén meg nem félre rakni kell hanem letörölni az egészet a francba, sokkal de sokkal jobb játékok vannak, mint ez, csak hát az a hülye majd talán most dolog nagy Úr.

Mephike
Srácok, menjetek el egy kicsit szünetre, tegyétek félre a játékot. Ha csak idegeskedni bírtok rajta, akkor ne erőltessétek.
Más: Aki játszott már valódi kártyajátékot, mondjuk magicet, az tudja, hogy a legjobb decket is kifektetheti az, ha nem jön mana, vagy szinte csak az jön. Hiába tesztelsz nemzetire heteket, számolod át százszor, hogy mennyi mana kell, nézed a managörbét és ezer netdecket átnyálazol, ha nem jön a sorsdöntő pillanatban a mana, akkor kalács van.
Tudom páran itt azt fogják mondani, hogy neki SOSE jön SEMMIVEL össze a győzelem, legyen az aggro vagy control. Nos nekik szól az első mondatom, amit csak ismételni tudok, tedd félre pár napra a játékot.

Shep
Akkor téged is szeret az rng.