Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Thx! Én még a Klánok urában olvastam ennek az előzményeit.
Szívesen, ha épp eszembe jut, illetve ha egy konkrét lapról kérdeznétek arról is szívesen írok.

Például aki ismeri a Warcraft Lore-t az tuti nem csodálkozik azon, hogy Magni ilyen drága lesz... ugyanis csak úgy tudta annak idején megmenteni a törpök fővárosát a pusztulástól, amit Deathwing hozott volna rájuk, hogy megidézett egy hatalmas ősi erőt, aminek hatására ő maga gyémánttá változott és úgy maradt, a mai napig megcsodálható.

És hogy valóban lássuk, hogy minden mindennel összefügg: Magni lánya Moira, akit Thaurissan ellen küzdve már mindenki megtanult a HS-ben is kellőképp utálni. 😊
dave9004
Ezek a történetek tök jók heti egyszer írhatnál ilyeneket egy egy lapról 😊
Agyar az, Mannoroth agyara.
Mannoroth egy pit lord, az ő véréből ittak az orkok és attól váltak vad, vérszomjas néppé és ezért akarták leigázni az emberiséget.

Mannorothot egyébként Garrosh apja, Grom ölte meg Ashenvale-ben, ezzel felszabadítva az orkokat a démoni vér átka alól.

Erről a csatáról van egy videó a warcraft 3-ban (13 éves videó, ilyen szemmel nézzétek).
Amúgy a videóban elég sok HS-es dolog található meg, hisz ott van Grom, kezében a Gorehowl-al és Thrall kezében a Doomhammerrel egy pit lordon felül. 😊

Garrosh egyébként egy igazi suttyó, nem elég, hogy Mannoroth trófeáját hordja, akit nem is ő ölt meg, illetve nem jött át az orkokkal leigázni az emberiséget, mert "beteg volt" szegényke még ő is volt a warcraft világában a főgonosz egy teljes kiegen át, sőt, a következő kieg eseményeit is ő indította be, amíg Thrall el nem bánt vele. Nem véletlenül mondja Cairne azt, amit, ha kijátszod Garrosh ellen (Garrosh! You are not fit to rule the Horde!).

Valaki Watch and learn küldire?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Zickler
Én mindig valami agyarszerűségnek láttam... Kéne egy Lore mester aki megmondja.
PIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!! Hol vagy amikor kellenél?

Battletag: Muhee#2716

Gratulálok!

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Amúgy lehet hogy hülye kérdés, de Garrosh-nak az a két tűzoltófecskendő mi lenne a vállain?

dave9004
Ennél a midgetnél Garrosh ezerszer menőbb
TBTPumpa
Összedobtam valami gány sárkányos Mage dekket, megnéztem Rankedon. Jött ellenem 2 facehunter, 2 aggro rugó (az egyik a kalózos gönceit rakosgatta, a másik meg a mechjeit), meg egy elbaszott Paladin (ennél volt dragon, murloc, mech, beast wtf).
5-ből 5 win. Tovább már nem mertem játszani, mert nullázódott a Walletem. <#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.06.05. 18:17:57

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Shep
Erről most az a régi Nutellás reklám jutott eszembe. Kis nyuszik kenyérre is kenhetik, nagy nyuszik süteménybe is tehetik 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ja értem, kösz.

TBTPumpa
Kicsiknek F2P
Nagyoknak P2W

<#idiota>

Shep
Minden hőshöz lesz ilyen, de most még csak a warriort mutatták be, tehát ha mindet akarod elég sokba fog fájni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

De most ez csak warriorhoz lesz jó? Vagy hogy? Nem vágom <#confused>

TBTPumpa
OMFG az új hőshöz hátlap is dukál!
P2W hátlap! KELL!

Mikortól lesz elérhető?

Abban a kommentben még csak véletlenül sem volt semmi kifogásolható. A dühöngőnek pont az a funkciója, amit leírtam. Csak ugye valaki azt élvezi, ha magasra csapnak a fekáliahullámok, és nem elegendő neki, ha csak az azt igénylőket teríti be vele.

Tinman
#18022 alapján úgy tűnik téged se nagyon hat meg :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

dave9004
durva am a meta, hogy olyan lapok lettek lassúak amikről tavaly kb gondolni se mertem volna 😄
Már van, de Shep haverodat nem zavarja az sem. Te legalább visszafogod magad mióta van dühöngő, ezért hálás is vagyok.

amúgy miért jó neked azt csinálni amit nem élvezel és mások kedvét is szétbaszni közben?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Shep
Nem elég nagyok a hullámok ahhoz, hogy a magas széken ülőket elérje.

Tinman
Reméljük mielőbb lesz hg, hogy a szemetet innen kisöpörje.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Shep
Az a kombó amúgy lassú, éppen ezért jelenleg nem igazán éri meg bajlódni vele.

Szerencsére azóta már máshol fröcsög a rák, és csak ritkán folyik át ide.

Van recomb ja, meg 2 shadow madness is 😄
shadow maddnessed van? recomb mellé jó tud lenni
amiről úgy tudom van neked mer forca max-szal te használtad, nem?
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.05. 13:56:41

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Köszi mindenkinek, elkezdtem átalakítgatni 😄
Shep
Azt elhiszem, nekünk is az volt mikor te a Banamákon nyaraltál 😄

Shep
2 shrink ki, 2 pyro be, faceless helyett inkább Loatheb, vagy Sylvanas, 2 smite felesleges inkább chow(k), 1 holy nova elég de kellene még bele laphúzás pl azure drake és loot hoarder formájában, vagy acolyte. meg nem ártana bele egy fegyver leszedő sem.

Hát még nekünk milyen szerencse.

Shep
Tiszta szerencse, hogy ott van nekünk a másik topic 😄

Zickler
Okéééééé... Azt hittem ez a házigazda "avatás" több napos folyamat, nem goldoltam volna hogy 15 perc alatt meglesz a dolog 😄
Szóval "Térdre csirkék, itt az Isten!"
Ezentúl itt olyan rend lesz tartva hogy az csak na. De most tényleg... Komolyan... Nem viccelek... tényleg nem

Battletag: Muhee#2716

Nálam a dupla Shrink helyett, Shadow maddness, 2. Light of the Naaru menne, esetleg Holy fire. Se Maddness, se 2 Cabal, se pain. Nincs akkora szinergia, hogy megérje a 2 Shrink.
Vélemények erről a plébánosról? 😄 Most dobtam össze. Nagyon tetszik, a Velenes combóra épül ez is, eddig jól is teljesít. Bár még csak rank 14. Igazából az egész deck combók hálózatából áll és nehéz is tolni 😄 Az ilyen deckek tetszenek nekem.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.06.05. 12:16:29
annak is van egy midrange-s variánsa ami spell finisheres
de a fel reaveres az aggro több winconditionnel (zap, dh, fr)

A mechsámán biztos, hogy aggro. 😄 Az elöbb, amikor 2. körben kint volt 2 Mechwarper, 1 Annoy-o-tron meg egy Spider Tank, akkor a druid feladta. 😄 Utána Priest 4. körben adta fel 10 HP-val, majd druid 7. körben. 😄 Jól indult a napom.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Jaja én is gondban vagyok ezzel mostanában. Egyre erősebbek a korai minionok, így lehetetlen belőni mi micsoda. Palaval is lehet Minibot, Jugler Mustar QM kezdéssel letarolni bármit.
A midrange kategória az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött, és jelentős részt szakított ki a metából, főként az általad említett stabil kezdés miatt. Lehet, hogy nekem kicsit elmaradott az aggro-midrange-control kategorizálásom. Én nagyjából úgy fogalmaztam meg, hogy az aggro a 6-7. körig van a csúcson, utána kezd visszaesni, és nem árt a 10. kör előtt befejezni vele a meccset, különben elúszik. A midrange 8-10. kör környéke után indul kifulladásnak, és az e fölötti szakaszban lubickolnak a controlok.
Eddig egész jól sikerült belőnöm a paklikat ez alapján, de most például a hybrid hunter az aggro és midrange határán billeg, szóval kezd dinamikusabbá válni az átmenet a kategóriák között, ami nehezebben leírhatóvá teszi őket.

Wut?
ilyen alapon a handlock is aggro mert ideális kézzel igencsak nehéz megfogni és a giantek 5. körre kb el is tudják dönteni a kérdéseket
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.05. 10:02:30

Én mostanában azt látom, hogy azok a midrange paklik tarolnak, amik megfelelő húzással aggroba is átmehetnek. Ilyen volt a mechmage, erős endgame-el, de magas early kill potenciállal, és ilyen a zoolock is. Ha nem kell sokat trade-elnie bedarál 5-6. körben. A Tempo paklikat egyértelműen ide sorolom. A Mana Wrym-es mage vagy a mech sámán számomra egyértelműen aggro pakli. Nekem a klasszikus midrange az a mustár Pala, Combo Druid, és a régi Doomhammeres, tojásos Sámán, amit már nem nagyon játszik senki.
A versenymeta nem befolyásolja jelentősen a játékot, de mégiscsak egy indikátora.
Ha neked a midrange is aggrónak számít, akkor már egyet tudok érteni a korábbi hozzászólásoddal. De nekem az a gyanúm, hogy a midrange pakliknak nem véletlen az elnevezése, és nem szinonímaként használják az aggróra.

Alapvetően a verseny meta nem befolyásolja a ranked/casual mezőnyt. Mondjuk Firebat sorban húzta a versenyeket aggro lineupokkal. Ha visszagondolok az utóbbi versenyekre a legtöbben Patron warit, Hybrid huntert vagy zoolockot mindenképpen vittek. Talán a mechmage kopott ki, de az se teljesen. Ezért is kérdeztem mit értünk aggro alatt.

A Patron és a zoolock minden rankon népszerű pakli, ahogy a hybrid hunter is. A kő papír ollóban sokkal jobban állnak az aggro paklik mint régebben. Nem arról beszélek hogy op lenne, de nincs is hátrányban. Régen az volt, hogy az aggro visszafogta a greedy control paklikat, a control visszafogta az aggro paklikat. Most a zoolock megeszi a control warit, a face hunter megmegveri a handlockot(bár én 4/3 vagyok ellenük Chow nélkül HL-al. De valszeg csak run). Itt egy tábla a matchupokról. Személyes tapasztalatom főleg Druiddal és Palaval van, előbbit techelve is eléggé elveri a zoo és a hunter, a midrange palának meg egyre több a rossz matchupja, de jó húzással minden verhető, ha alacsonyan curve-ölsz, és lemondasz Boom/Tirionon kívül az összes control matchupot erősítő lapról .
ez így nem teljesen igaz, de az biztos hogy jóval nehezebb most kezdeni
sokkal több "kutató munkát" igényel és időbefektetést
valamint csalódni is sokat fogsz

az lehet egy járható út hogy a "trash" lapokat betöröd dustra és gyártasz belőle életképesebb lapokat és nézel budget deckeket az általad kedvelt classokhoz
csak nehéz eldönteni sokszor hogy melyik lap trash és melyik nem, ráadásul ez sokszor módosulgat is ha kitalálnak valami újabb kombót (facehunter előtt pl az arcane golem nem volt igazán népszerű lap, Leeory nerf után próbálgatták kevés sikerrel)
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.06.05. 09:19:53

Darthmushroom
komolyan gondolkodok h ezt nem nekem való és abba kéne hagyni. eddig a 2-3 győzelmek simán megvoltak, de a héten meg ennyiért is órákat kell szenvedni, a paklikat veszem folyamat de értelmes lapot még nem nagyon kaptam. ezt a játékot nem éri meg most kezdeni.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Mert ugye a magasabb tierekben többségben vannak az aggro paklik, a saját tapasztalatod is az, hogy minél magasabb rankra érkezel annál több van, illetve a versenyeket is azok dominálják. Mire nem képes néhány vonal.

micsoda? 😄 én practice mode eu no.1 vagyok 😄

dave9004
Ennyi bölcsességgel még casualban is legend lehetnél 😄
amúgy ott a kulcs
fogadd el hogy ez ilyen játék és ne várj valami teljesen mást
akkor nem fogod a hajad tépni vagy idegeskedni